Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-11

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Mervenur’un cesedini folyoya sarıp kuryeyle göndermiş —- YENİDEN 

ANTALYA’da 4,5 aydır kayıp olarak aranan Mervenur Polat (20), bir binanın çatısında, folyoya sarılı, ölü bulundu. Arkadaşı C.A.’nın, birlikte uyuşturucu aldığı Polat’ın öldüğünü görünce, cesedini folyoya sarıp, motosikletli kurye arkadaşı aracılığıyla babasının oturduğu binanın asansör dairesine bıraktırdığı belirtildi. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

Antalya’da, geçen yıl 19 Ekim günü arkadaşıyla buluşacağını söyleyerek evden ayrıldıktan sonra kendisinden uzun süre haber alınamayan 1 çocuk annesi Mervenur Polat’ın, Muratpaşa ilçesindeki bir evin çatısında dün folyoya sarılı cesedi bulundu. Polat’ın cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Sabah saatlerinde yakınları ile Adli Tıp Kurumu morguna gelen Kenan Polat, kız kardeşinin cenazesini teşhis etti. Gözyaşlarına boğulan Polat, yakınları tarafından sakinleştirildi.

CESEDİ KURYEYLE BABASININ EVİNE GÖNDERMİŞ
Polisin yaptığı araştırmada, Mervenur Polat ile arkadaşı C.A.’nın Muratpaşa ilçesi Sinan Mahallesi’nde bir evde uyuşturucu madde aldığı, sabah uyandığında Mervenur Polat’ın öldüğünü fark eden C.A.’nın cesedi folyo ile sarıp, paket haline getirdikten sonra motosikletli kurye olan S.G. adlı arkadaşını aradığı belirlendi. S.G.’nin, folyoya sarılı cesedi, Güllük Caddesi’nde C.A.’nın babasının oturduğu binanın çatı katındaki asansör dairesine bıraktığı ortaya çıktı. Uyuşturucu madde kullandığı için 40 kiloya kadar düştüğü belirtilen Mervenur Polat’ın cesedinin büyük bölümünün çürüdüğü belirlendi. 

Polisin, Mervenur Polat’ın cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimalini de değerlendirdiği belirtildi.

6 KİŞİ GÖZALTINDA
Polis olayla ilgili C.A.’nın yanı sıra, F.T., İ.H., Ş.A.K., G.H. ve S.G. adlı şüphelileri gözaltına aldı. Mervenur Polat’ın cenazesinin, işlemlerin ardından Kayseri’de toprağa verileceği belirtildi.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Morg dış plan
– Olay yeri inceleme ekibinin morga girmesi, çıkması
– Ağabey Kenan Polat’ın ağlaması
– Ölen kızın fotoğrafı

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)- 

Haber Kodu : 210308127

===================

Barakada eğlenen 10 kişiye 31 bin lira ceza

SAKARYA’nın Hendek ilçesinde baraka içerisinde eğlenen 10 kişiye koronavirüs tedbirleri kapsamında toplam 31 bin TL ceza kesildi.

Çok yüksek riskli iller arasında yer alan Sakarya’da denetimler sıklaştırıldı. Hendek ilçesinde devriye görevinde bulunan jandarma ekipleri, dün akşam müzik sesi gelen barakaya baskın düzenledi. Jandarma ekipleri barakada eğlenen 10 kişiye İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca toplamda koronavirüs tedbirlerine uymamaları nedeniyle toplam 31 bin TL ceza kesti. Yapılan işlemlerinin ardından barakada eğlenen kişiler evlerine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Jandarma ekiplerinin barakaya gitmesi
Barakaya baskın yapılması

HABER-KAMERA: Mehmet KAVİS/HENDEK (Sakarya), (DHA)

===================

Çatıda yangınını görüntülemeye çalışanlar, sosyal mesafeyi unuttu
 
ÇORUM’da ayakkabıcılar arastasında çıkan çatı yangını paniğe neden oldu. Çevrede toplanıp cep telefonu kameraları ile yangını görüntülemeye çalışan kalabalık, ‘sosyal mesafe’ kuralını ihlal etti. Kalabalık polisin uyarısı ile dağıldı. 

Ayakkabıcılar arastasında bugün saat 14.30 sıralarında çatıdan alevlerin yükseldiği gören esnaf, itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere müdahale etti. Bazı esnaf ise iş yerlerini boşaltmaya çalıştı. Çevrede toplanan kalabalık, cep telefonu ile yangını görüntülemeye çalıştı. Sosyal mesafeyi ihlal eden kalabalık, polisin uyarısı ile dağıldı. Alevler itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Yangın detayları
Çevrede toplananlar
İtfaiyenin müdahalesi
Detaylar
Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR ÇORUM-DHA

==========================

‘Geçmişten Günümüze Kadın Portreleri’ sergisi kapılarını açtı

MERSİN Müzesi koleksiyonunda bulunan ve 22’si ilk defa teşhire çıkarılan 33 eserden oluşan ‘Geçmişten Günümüze Kadın Portreleri’ sergisi kapılarını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ziyaretçilerine açtı.

Mersin Müze Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, teşhir salonları ve depolarında bulunan 33 kadın ile ilgili arkeolojik eser ve sikkeden oluşan koleksiyon oluşturarak sergi açtı. Sergide, 21 arkeolojik eser, 12 sikke ve 2 etnografik eser kullandı. Sergilenen eserler kadınların ilgisini ve beğenisini topladı.
Tüm kadınları sergiye davet eden Mersin Müze Müdürü Songül Ceylan Bala, “8 Mart dolayısıyla kadın portrelerinin yer aldığı sergiyi hazırladık. İnsanlık tarihinin var oluşundan beri doğum, yaşam, ölüm bütün kapılar her zaman kadınlara açılmıştır. Kadınlar her zaman kilit noktada olmuştur. Biz de kadınlar adına böyle bir sergiyi düzenledik. Sergimiz 15 Aralık’a kadar açık olacak. Sergiyi iki kategoride değerlendirdik. Sergimizin yanı sıra kadın portrelerinin yer aldığı eserler yıl boyunca kentin farklı noktalarında sergilenmeye devam edilecek. Tüm kadınlarımızı sergiye davet ediyorum” dedi.

Görüntü Dökümü
—————————–
-Mersin Müzesi
-Sergiden genel görüntü
-Sergilenen eserler
-Kadınların sergiyi gezmesi
-Songül Ceylan Bala röp
Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

==============================

Çiçekçi kadının kızının, Oxford’da eğitim görmediği ortaya çıktı
 
HATAY’da 15 yıldır mezarlıkta çiçek satarak, evinin geçimini sağlayan 2 çocuk annesi Gülseren Bozkurt’un (57), Oxford Üniversitesi’nde okuduğunu sandığı kızı Merve Bozkurt’un (25), burada öğrenim görmediği ortaya çıktı. Annesinin para gönderdiği genç kızın ailesinden uzakta yaşadığı belirtildi.

Antakya ilçesinde bulunan Asri Mezarlığı’n en eski çiçekçilerinden olan Gülseren Bozkurt, yaz, kış, yağmur, çamur demeden mütevazı tezgahının başına geçerek mezarlık ziyaretine gelenlere çiçek satıyor. Çiçek satarak ev ekonomisine katkı sağlayan Bozkurt, oğlunu buradan kazandığı parayla okuttuğunu, kızının ise halen İngiltere’de bulunan Oxford Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 5 yıldır eğitim gördüğünü anlattı.

Oxford Üniversitesi 5’inci sınıfta eğitim gördüğünü söyleyen Merve Bozkurt (25) ise, ”Annem zorluklarla mücadele ederek, bizi bu günlere kadar getirdi. Annem kendi emekleriyle çiçek ekiyor, topluyor ve gelip burada satıyor, bazen de çiçek toplamak için dağa gider. Ağabeyim de üniversite mezunu. Şu an astsubay, Hakkari’de görev yapıyor. Annem iki çocuğuna da fazla düşkündür, onun için her şey biziz, ailesine çok düşkündür. Beraber bizim için mücadele ediyorlar” ifadelerini kullandı. 

Anne ve kızının verdiği röportaj, sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Çok sayıda kullanıcı Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Gülseren Bozkurt’a destek mesajları attı. Ancak Merve Bozkurt’un Oxford Üniversitesi’nde eğitim görmediği ortaya çıktı. Annesinin yurt dışında eğitim gördüğünü sanıp para gönderdiği genç kızın, ailesinden uzakta bir yaşam sürdüğü ifade edildi.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE 

HATAY, (DHA)- 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!