Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BODRUM KATTA ÇIKAN YANGINDAN ETKİLENEN 3 KİŞİ VE BİR KEDİ İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

Bursa’da 5 katlı bir apartmanın bodrum katında yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, dumandan etkilenen 3 kişi ve bir kedi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yangına sebep olduğu iddia edilen K.E. (27) gözaltına alındı.

Olay, saat 10.00 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi, Görükle Mahallesi, Bahriye Üçoluk Caddesi üzerindeki 5 katlı bir apartmanda meydana geldi.
Apartmanın bodrum katında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede bütün bodrum katını sararken, dumanlar da apartmanın içerisine doğru yükseldi. Apartman sakinleri, durumu polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, apartmanın üst katlarında oturan vatandaşları tahliye etti. Dumandan etkilenen 3 apartman sakini özel maskeler ile çıkarılırken aynı zamanda bir kedi de itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Dumandan etkilenen vatandaşlara ilk müdahale, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen 3 kişi, karakola giderek yangınla ilgili ifade verdi. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde, yangını çıkardığı öne sürülen K.E. isimli bir kişi gözaltına alındı. K.E.’nin, evsiz olduğu ancak yangın esnasında apartmanın bodrum katında bulunduğu iddia edildi.
Polis ekiplerinin, olay ile ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü
-Sağlık ekiplerinin kediyi kurtarması
-Sağlık ekiplerinin dumandan etkilenen vatandaşlara ilk müdahalesi
-İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması
-Olay yeri detay
Haber: Derya EVREN – Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

=====================

Reklam Alanı

2) DİYARBAKIR’DA TERÖR SALDIRILARINDA 31 YAKININI KAYBEDEN YATÇI: ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMADI

DİYARBAKIR’ın Lice ilçesi kırsalında etkisiz hale getirilen PKK’lı 2 teröristin, 5 orman işçisi ile Jandarma Uzman Çavuş Çelik’in şehit olduğu saldırıların failleri olduğu açıklandı. 3’ü orman işçilerine yönelik düzenlenen saldırıda olmak üzere, babası ve amcası da dahil 31 yakınını teröre kurban veren Amil Yatçı, “Çok mutlu olduk. Şehitlerin kanı yerde kalmadı. Rabbim devletimizi güçlendirsin. Bir vatandaş olarak artık biz bunların bitmesini istiyoruz. Allah’ın izniyle de sonu gelmiş” dedi.

Lice ilçesi kırsal Arıklı Mahallesi bölgesinde 14 Nisan günü başlatılan ‘Eren-2 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik’ operasyonunda PKK’lı 2 terörist etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ölü ele geçirilen teröristlerin, geçen yıl 8 Nisan’da ormana ağaç kesmeye giden 5 vatandaş ile 9 Ocak günü Lice ilçesinde, operasyona da adının verildiği Jandarma Uzman Çavuş Çelik’in şehit olduğu saldırıların failleri olduğunu açıkladı. Teröristlerden birinin İçişleri Bakanlığı’nın ‘Terör arananlar listesinin turuncu kategoride yer alan ‘Dara Zagros’ kod adlı Abdulsıttar Özer olduğu belirlendi.

‘ÇOK MUTLU OLDUK, ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI’
3’ü Kulp ilçesindeki saldırıda, babası ve amcasının da aralarında bulunduğu 31 yakınını şehit veren Amil Yatçı, 2 teröristin etkisiz hale getirilmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Yatçı, “Bunların yapısı bu. Anneyi çocuksuz bırakmak, çocuğu annesiz bırakmak, kardeşi kardeşsiz bırakmak. Sedat Hazar, Ahmet Erboğa ve Burhan Tanrıkulu benim yeğenlerimdi. Terör örgütü bunların geçiş güzergahını tuzakladı. Onların yoluna mayın döşedi. Bunlar sabah erken çıkarken Burhan Tanrıkulu’nun hanımı diyor ki, ‘Gitme, Allah kerimdir. Ne olur ne olmaz’ diyor. O da ‘2 aylık bebeğim var, onu nasıl besleyeceğim’ diyorö dedi.

‘BABAM ŞEMDİN SAKIK’IN TALİMATIYLA ÖLDÜRÜLDÜ’
Babasının, Şemdin Sakık’ın talimatıyla öldürüldüğünü belirten Yatçı, “Zaten bunların amacı insanları inançtan, eğitimden uzaklaştırmak, fakirleştirmek. Bunların amacı o. Onlar bu bölgeye gelince biz kabul etmedik. Biz bunlara karşı çıktık. Bu dinimize, inancımıza, kültürümüze ters. Kürtlüğe ters, ay yıldızlı bayrağımıza ters olan bir düşünce. Karşı çıktık. Babam 1993 yılının 5’inci ayının 14’ünde Şemdin Sakık’ın talimatıyla öldürüldüö ifadelerini kullandı.

Şehitlerin kanının yerde kalmadığını kaydeden Amil Yatçı, “Teröristler yol keserek benim babam Hasan Yatçı’yı, amcamla beraber minibüsten indirip ki babam o zaman 72 yaşındaydı. Babamlara, ‘Siz, davamıza Ermeni davası demişsiniz” diyorlar. Babam da ben doğru söylemişim diyor. Ondan sonra 196 mermi sıkarak amcamla beraber şehit ediyorlar. 2 teröristin etkisiz hale getirilmesi haberinden çok mutlu olduk. Bizim şehitlerin kanı yerde kalmadı. Rabbim devletimizi güçlendirsin. Rabbim Türk Silahlı Kuvvetleri’ni, emniyet mensuplarını, güvenlik korucularını güçlendirsin. Elhamdülillah biz devletimize böyle güveniyoruz ki bunların kökü kazınacak. Bizim köyde 31 şehit, 17 gazi var. Bir vatandaş olarak artık biz bunların bitmesini istiyoruz. Allah’ın izniyle de sonu gelmiş. Vatandaş da artık bıkmış. Boğaza kadar gelmiş artık yeter, diyor” diye konuştu.

5 KÖYLÜ ŞEHİT OLMUŞTU
Kulp ilçesine bağlı kırsal Güleç mahallesinde geçen yıl 8 Nisan günü odun toplamaya giden köylülerin bulunduğu aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin önceden yola döşedikleri el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Sedat Hazar (39), Burhan Tanrıkulu (38), Ahmet Erboğa (32), Alaattin Yıldız (50) ve Hacı Akdeniz (50) şehit olmuştu.

Görüntü Dökümü
————
-Şehit yakını Amil Yatçı’nın Şehitliğe gelmesi
-Dua etmesi
-Şehitlerin isimlerinin yazıldığı mermer
-Amil Yatçı ile röp.
-Şehitlikten detay
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/KULP(Diyarbakır),(DHA)

========================

3) ADIYAMAN’DA DRONLU TRAFİK DENETİMİ

ADIYAMAN’da, trafik ekipleri, dronla yaptığı denetimde kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere para cezası kesti.

İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Yunus Emre Mahallesi’nde dron ile kırmızı ışık denetimi yaptı. Bulvar üzerinde bulunan kavşakta kırmızı ışıkta geçtiği dron ile tespit edilen sürücüler, trafik ekipleri tarafından durduruldu. Yaklaşık bir saat süren denetimde kırmızı ışık ihlali yapan 5 araç sürücüsüne 314’er lira cezai işlem uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
– Uygulama noktası
– Polis ekipleri
– Kırmızı ışıktan geçen sürücü
– Drone görüntü
-Genel ve detay görüntü
 Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

========================

4) ADIYAMAN’DA MESİRE ALANINDAKİ CİNAYETE 2 TUTUKLAMA

ADIYAMAN’ın Besni ilçesinde otopark işleten Murat Kaya’nın (37) mesire alanında ölümüyle ilgili gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Olay, geçen pazar günü Sugözü Mesire Alanı’nda meydana geldi. Mesire alanında hareketsiz halde bulunan ve sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Murat Kaya, doktorların müdahalesine karşın kurtarılamadı. Olayın ardından soruşturma başlatan jandarma ekipleri Kaya’nın ölümüyle ilgili Yılmaz Tüy, Tahir Çetin ve Mehmet Y.’yi gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yılmaz Tüy ve Tahir Çetin tutuklanırken, Mehmet Y. ise serbest bırakıldı. 

Öte yandan, olaya karıştığı belirlenen 1 kişinin ise arama çalışmaları sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Ölen Murat Kaya’nın fotoğrafı
– Besni adliyesi
– Tutukluların jandarma aracıyla getirilmesi
– Jandarma ve polisin önlem alması
– Gözaltındaki şahısların araçtan indirilmesi
– Şahısların jandarma eşliğinde adliyeye çıkarılması
– Tutuklanan kişilerin jandarma aracına alınması
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

===================

5) SAHTE PARALARI PİYASAYA SÜRMEK İSTERKEN YAKALANDI

KOCAELİ’de piyasaya sahte para sürmek isteyen F.Ö. jandarmanın operasyonu ile yakalandı. F.Ö.’nün aracında ve üzerinde yapılan aramalarda 6 bin 390 TL sahte para ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, F.Ö.’nün İstanbul’dan kiraladığı araçla Kocaeli’ye gelip piyasaya sahte para süreceğini belirledi. Jandarma, F.Ö.’nün kullandığı aracı takibe aldı. Ekipler tarafından Dilovası ilçesi Köseler Mahallesi’nde durdurulan araçta yapılan aramada 2 adet 200 TL, 58 adet 100 TL, 3 adet 50 TL, 2 adet 20 TL olmak üzere toplam 6 bin 390 TL sahte para, sahte çek, 1.4 gram eroin ele geçirildi. F.Ö. gözaltına alınırken soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
———–
-Adliyeye sevk edilmesi
-Sahte paralardan görüntü

HABER: Selda Hatun TAN/İZMİT (Kocaeli), (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!