Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) PROF. DR. AYDIN: TAM KAPANMAYI ISRARLA ÖNERİYORUM
 
KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, bölgede vaka artışında komşu ve aile içi ziyaretlerin etkili olduğunu belirterek, “Riskin bütün ülkede devam ettiğini görülüyor. Tam kapanmayı ısrarla öneriyorum. Aksi halde bunun önünü alamayacağız gibi duruyor. İnsanların uyumu hala zayıf ve sıkıntılı” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10- 16 Nisan tarihli, illere göre haftalık 100 bin kişide Covid-19 vaka haritasını açıkladı. Karadeniz’den en fazla vaka artışı Bayburt’ta yaşanırken, azaldığı tek şehir ise Samsun oldu. Son verileri değerlendiren KTÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, vaka artışında komşu ve aile içi ziyaretlerinin etkili olduğunu belirterek, “Vaka haritasındaki rakamlar bizi ürkütüyor aslında. İl haritaları yayınlandığından beri Karadeniz için hiç iyi haber alamadık. Sürekli kırmızı bölgedeydik ve yükselişteydik. Samsun’da yüksek sayıda insan enfekte oldu, vaka pozitifliği yaşandı. Diğer bölgelere yansıyacağı ve sayıların artacağı beklentimiz vardı ve bu gerçek oldu. Karadeniz Bölgesi şehirlerinde de aynı şeyi bekliyorduk. Komşuluk etkisi, hareketliliğin, ulaşım ve seyahatlerin devam etmesi nedeniyle buralarda da bulaşın gerçekleşeceğini bekliyorduk. Dolayısıyla bu durum hiç sürpriz değil. Şu anki aldığımız önlemler ve insanların uyumuna bakınca gerçekçi ve aslında işin vahametini bize anlatması bakımından doğru rakamlar. Bunlardan mutlaka ders çıkarmak lazım” dedi.

‘TAM KAPANMAYI ISRARLA ÖNERİYORUM’
Samsun’da 2 haftadır yaşanan vaka düşüşünü değerlendiren Prof. Dr. Aydın, tam kapanma önerisinde de bulundu. Aydın, “Samsun yüksek sayılarda seyir gösterdiği için insanların biraz daha uyumu arttı diye düşünüyorum. Bir miktar azaldı ama bu azalmalar Türkiye ortalamasında 100 bin kişiye 400 rakamına denk geliyor. Bu çok yüksek. Riskin bütün ülkede devam ettiğini görülüyor. Bütün bunları için yapılacak çözümlerde tam kapanmayı ısrarla öneriyorum. Aksi halde bunun önünü alamayacağız gibi duruyor. İnsanların uyumu hala zayıf ve sıkıntılı” diye konuştu.

‘İNSANLAR PİKNİK YAPIYOR’
Koronavirüs vakalarının bir önceki haftaya göre artış gösterdiği Trabzon’da vatandaşlar ise kısıtlamaların yetersiz kaldığı görüşünü savunup, önlemlerin genişletilmesini istedi.

Kent sakini Ahmet Bayrak, “Tedbirlerin hiçbirinin şu an için bir anlamı yok. Çünkü hiç kimse buna uymuyor. Hafta sonu yasak olmasına rağmen insanlar piknik yapıyor. Maskeyi çıkartalım ve her şeyi serbest yapalım. Ölen ölecek, kalanla da yolumuza devam edeceğiz” dedi.

‘KOMPLE KAPANALIM BAŞKA ÇARESİ YOK’
İnsanların köylerde yaylalarda gezdiğine dikkati çeken Fuat Öztürk ise, “300 bin test yapılmış ve yaklaşık 60 bin civarında koronavirüs vakası var. Demek ki 80 milyona test yaparsak Türkiye’de 15 milyon koronavirüs pozitif var. Basit bir matematik hesabı bu. Türkiye’nin komple kapanması lazım. Her gün ölüm sayısı yukarı doğru gidiyor. Korkuyorum ki binlere kadar çıkacak. Komple kapanalım, başka çaresi yok. Yurdumuzda şu an 15 milyon koronavirüslü var. Şehirde, köyde, camide, yaylada geziyorö ifadelerini kullandı.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
– Prof. Dr. Faruk Aydın röportajı
– Vatandaş Ahmet Bayrak röportajı
– Vatandaş Fuat Öztürk röportajı
– Detaylar
Haber:Selay SAYKAL – Kamera:Selçuk BAŞAR /TRABZON(DHA), 

=========================

2) PANDEMİDE İNDİRİM YAPAN TAKSİCİYE ‘HAKSIZ REKABET’ CEZASI
 
SİNOP’ta, pandemi sürecinde indirim uygulayan taksici Ahmet Buluş’a, belediye ‘haksız rekabet’ yaptığı gerekçesiyle 427 TL ceza kesti. Uygulamanın yanlış olduğunu öne süren Buluş, karara itiraz etti. 

Sinop’ta 1,5 yıldır taksi işleten Ahmet Buluş, pandemi nedeniyle halka destek olmak amacıyla ücretlerde indirim yaptı. Buluş, şehir içi 15 TL olan taksi ücretini 10 TL’ye, hastane ve otogar mevkiine 30 TL olan ücreti de 25 TL’ye indirdi. Kampanyasını sosyal medya hesaplarından duyuran Buluş’a, iddiaya göre Sinop Belediyesi ‘haksız rekabet’ yaptığı gerekçesiyle 427 TL para cezası uyguladı. Uygulamanın yanlış olduğunu öne süren Buluş, karara itiraz etti. 

‘BU YANLIŞIN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUM’
İndirim duyurusunu yaptıktan sonra belediyenin çağırıp ceza uyguladığını belirten Buluş, “Benden savunma istediklerinde ‘Neyin savunmasını istiyorsunuz?’ diye sordum. ‘İnternetten reklam işi yapıp, şehir içinde 15 TL yerine 10 TL alıyorsun’ diye savunmamı istediler. Pandemiden dolayı Sinop halkına yararım dokunsun diye indirim yaptım. İnternette de açıklama yaptım. Belediye buna istinaden bana 427 TL ceza yazdı. Yanlış olduğunu düşünüyorum. Gelir vergisi mükellefiyim. Belediye bana ‘bu işi internetten yapamazsın’ diyor. Devlette bana ‘bu işi yapabilirsin’ diyor. Burada yanlışlık var ve bu yanlışın düzeltilmesini istiyorum. Gerekli hakkımı da mahkemede savunacağım. Belediye yetkililerine ulaşmaya çalıştım, bu yapılanın haksızlık olduğunu söyledim. Bana olumsuz dönüş yaptılar. Hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————-
– Taksiden detaylar
– Taksici Ahmet Buluş röportajı
– Detaylar
Haber-Kamera: Deniz ÖZEN/SİNOP, (DHA)

=======================

3) HIRSIZLIK ŞÜPHELİLERİ KAMERADA

Antalya’nın Alanya ilçesinde polisin denetimler sırasında şüphe üzerine durdurduğu 2 kişinin, çok sayıda hırsızlık olayının faili olduğu ortaya çıktı. Hırsızlık anları girdikleri iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıyan 2 şüpheli işlemlerinin ardından tutuklanırken, aynı olaya karıştığı belirlenen üçüncü şüpheli aranıyor.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri yapılan kontroller sırasında şüphe üzerine durdurulan iki kişinin hırsızlık suçundan kayıtları bulunan H.A. (18) ve H.Y. (15) olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yapılan üst aramasında çok sayıda sigara paketi bulunmasının ardından polis ekipleri soruşturmayı derinleştirdi. Şüphelilerin cumartesi günü 6 farklı iş yerinde meydana gelen hırsızlık olayı ve motosiklet hırsızlığının failleri olduğu tespit edildi. Hırsızlık olayının yaşandığı iş yerlerinde yapılan araştırmada toplam 17 bin TL değerinde sigara ve alkol, fotoğraf makinesi, 3 bozuk para dolu bahşiş ve yardım kutusu, cep telefonunun çalındığı belirlendi. Çalınanlar şüphelilerin üzerinden ve sakladıkları yerde bulunarak sahiplerine teslim edilirken, H.A. ve H.Y. işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen hırsızlık şüphelileri çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HIRSIZLIK ANLARI KAMERADA
Öte yandan şüphelilerin hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansırken, olay esnasında 3 kişi oldukları ve diğer şüphelisinin de O.B. olduğu tespit edildi. Diğer şüphelinin arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
(güvenlik kamerası)
– İş yerine giriş ve hırsızlık anından görüntü
HABER- KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA,(Antalya)(DHA)

=========================

4) TAVUK YAVRU KEDİLERİ KANATLARININ ALTINA ALIP KORUYOR

KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde 3 yavrusu olan kedi bir tavukla birlikte kümeste yaşıyor. Tavuk, anne kedi kümesten çıktığında yavru kedileri kanatlarının altına alıp sahipleniyor.

Başiskele ilçesinde iş insanı Mahmut Civelek, evinin yan tarafında yaklaşık 100 tavuk besliyor. Kümesin yan tarafında bulunan küçük kümeste ise 3 yavrusuyla birlikte bir kedi ve bir tavuk yaşıyor. Kedi zaman zaman kümesten çıktığında tavuk yavru kedileri kanatlarının altına alıp koruyor. Anne kedi kümese geldiğinde yavrularını besliyor. 
Tavuğun yavru kedileri sahiplendiğini söyleyen Mahmut Civelek, “Bizim bahçemizde tavuklar, kedilerimiz bulunuyor. Kedi küçük kümeste doğum yaptı. Kedi yavrusuna tavuk baktığını görünce çok şaşırdık. Kedi yavrularını bırakıyor beslenme saatlerini dışarda geçiriyor daha sonra da yavrularını emzirmek için küçük kümese geliyor, yavrularını besliyor. 3 kedi yavrusu anaç tavuğun altında rahat bir şekilde klimalı ortamda günlerini geçiriyorlar. Bazen tavuk kedinin annesini bile yanına sokmadığı oluyor. O kadar sahipleniyor. Tabi beslenmelerine müsaade ediyor. Beraber yaşıyorlar. Sevgiye dayanışmaya muhtaç olduğumuz şu günlerde çok güzel bir örnek diye düşünüyorum.” dedi.

Görüntü Dökümü
-Tavuk altında ki yavru kediler
-Kedi ile yavru kediler ve tavuk birarada görüntüsü 
-Mahmut Civelek röp
Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/BAŞİSKELE(Kocaeli),(DHA) 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!