Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- BOLU’DA TURİZM ÇALIŞANLARI AŞILANMAYA BAŞLADI

BOLU’da, turizm sektöründe hizmet veren 28 otelin toplam 1200 çalışanı koronavirüs aşılarını olmaya başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından “Güvenli Turizm Sertifika Programı” kapsamında turizm sektöründeki personellere koronavirüs aşısı yapılmaya devam ediliyor. Aşılama kapsamında Bolu’da turizm sektöründeki 28 otelde çalışan 1200 personel de Kovid-19 aşılarını olmaya başladı. Bolu’daki turizm çalışanları, Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezi’nde Kovid-19 aşılarını oldu.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, sektörün canlanması adına turizmcilerin aşılanmasının önemli olduğunu söyleyerek, “İlimizde, her sektör birbirinden önemli ancak turizm sektörü, ilimize en büyük istihdamı sağlayan sektör. Bolu, İstanbul ile Ankara’nın ortasında, hareketli bir alanda olan ve yurtiçi turizmine hizmet eden illerin başında geliyor. Ülkemizin de en önemli sektörlerinden biri; turizm sektörü. Koronavirüs tehdidinin en fazla olduğu sektörlerden biri haline geldiği için turizmcilerin acilen aşılanması gerektiğini düşünüyorum. Hükümetin aldığı bu kararı destekliyorum, doğru bir hamledir. Turizm sektörü bizim için önemlidir.” dedi.
AŞI TURİZMDEKİ ALGIYI KIRABİLİR
Turizm sektörünün aşılanmasının ülkeye gelecek turist potansiyelinin olumlu etkileyeceğini ifade eden Türker Ateş, “Bu konuda algı da çok önemli. Aşı, bu algıyı kırabilir. Özellikle Avrupa’da aşılamalar, ülkemize göre daha hızlı ilerlemekte. En büyük turizm kaynağımızın Avrupa olduğu gözüküyor. Avrupa’da, turizm açısından aşılanmış bölgelere kayma var. Bu nedenle turizm sektörüne hizmet verenlerin de aşılanmış olması, turistlerin kendilerini en az riskli görmeleri noktasında hem algıyı yönetecek hem de sağlıklı bir turizm sektörünün canlanmasını sağlayacak. Sanayi sektörü hareketlenmiş durumda ama turizmin hareketlenmesi için bu çalışmaların yapılmasında fayda görüyorum. Turizm sektöründe çalışanların aşılanması, ülkelerin algısını pozitif yönde etkileyecektir.ö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Aşılamadan görüntüler
-Türker Ateş ile röp.
-Turizm merkezlerinden görüntüler

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK-Ömer ÇETİNASLAN/BOLU,(DHA)

========

Reklam Alanı

2- DATÇA’DA VATANDAŞLAR TEDİRGİN
Datça açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem (2)
 
Ege Denizi’nde, Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında geçen hafta salı günü meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölge sallanmaya devam ediyor. Bugün saat 08.09’da 4.4 büyüklüğündeki depremin olduğu bölgede vatandaşlarda tedirginlik sürüyor.

Datça’nın Eski Datça Mahallesi’nde oturan Ayşe Bozdağ (65) depremler nedeniyle endişe duyduklarını ifade ederek, “Depremlerin bazılarını hissediyorum. Bu durum bize korku veriyor. Ama buna rağmen Datça, yaşamaya değer” dedi.

‘YANARDAĞIN HAREKETE GEÇTİĞİ SÖYLENTİSİ VAR’

Nadir Kutsal (71) ise, “Datça’da son bir haftadır irili ufaklı birçok deprem meydana geldi. Depremler bizi tedirgin etse de Datça’nın güzel havası, sessiz ve sakin ortamı bizi rahatlatıyor. Ancak son günlerde bazı söylentiler ortaya çıktı. Söylentilere göre, Knidos Antik Kenti açıklarında çok eski tarihlere dayanan bir yanardağın harekete geçtiği konuşuluyor. Tabii bu yaygın bir söylenti olabilir. Bu söylentiler halk arasında yayılıyor. Ancak biz rahatız. Televizyonlarda geçen alt yazılardan fazla etkilenmiyoruz. Zaten çoğunu da hissetmiyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Datça’dan genel görüntüler..
– Datça caddelerinde görüntüler..
– Emekli Nadir Kutsal(71) ile röp.
– Emekli Ayşe Bozdağ (65) ile röp.

Haber – Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

========

3- EVLAT NÖBETİNDEKİ BABA: HDP VE PKK’NIN İÇ YÜZÜNÜ HERKES GÖRSÜN

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 596’ncı gününde 226 aile ile sürüyor. 2015 yılında, 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için eylemde olan Süleyman Aydın, “Artık bu HDP ve PKK’nın iç yüzünü herkes görsün. Biz eylemimize sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 21 Ağustos 2019’da ortadan kayboldu. Akar’ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP’nin Diyarbakır’daki binası önüne geldi. Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen anne Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 24 OLDU

Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, FahrettinMeryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocukları ile en son Selma Han’ın oğlu Onur’un da teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 24 oldu.

‘HDP’Yİ KAPATTIKLARI ZAMAN KANDİL’İ KAPATACAKLAR’

6 yıl önce kaçırılan oğlu Özkan için HDP binası önünde 596’ncı günde de evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydın, eylemlerinde kararlı olduklarını aktardı. HDP’lilerin dün binadaki masa ve sandalyeleri kamyonete yükleyip, gittiklerini aktaran Aydın, şunları söyledi:

“Demek ki eylemimiz gerçekten sonuç verdi. Masa ve sandalyelerini dün yükleyip götürdüler. Başka yere taşınıyorlar. Suçludurlar. HDP’nin kapatılacağını biliyorlar. O yüzden mağduriyet rolüne girmek istiyorlar ama kimse inanmasın bunlara. Bunlar bizim çocuklarımızı dağa gönderdi. Bunlar PKK ile iş birliği yaptılar, bizim çocuklarımızı dağa gönderdiler. O yüzden suçluydular ve kaçtılar gittiler. HDP’yi kapattıkları zaman sanki Kandil’i kapatacaklar; çünkü bizim çocuklarımızı onlar dağa gönderiyor. Eğer oğlum da beni duyuyorsa güvenlik güçlerine teslim olsun. Devletimiz şefkatlidir, merhametlidir. PKK’ya kanmayın. Kaçmak istediğinizi biliyoruz. Kaçın, devletine gelin. Devletimizden başka hiçbir şeyden bize fayda gelmez. Orada bizim çocuklarımızı kullanıyorlar. Kendi çocuklarını en güzel yerlere, Avrupa’ya gönderiyorlar, bizim çocuklarımızı da mağaralarda ölüme terk ediyorlar. Artık bu HDP ve PKK’nın iç yüzünü herkes görsün. Biz eylemimize sonuna kadar devam edeceğiz.” 

Görüntü Dökümü

———

Ailelerin bekleyişi
Süleyman Aydın’ın konuşması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,(DHA)

=======

4- SİVAS’TA KUVVETLİ RÜZGAR APARTMAN ÇATISINDA HASARA YOL AÇTI

SİVAS’ta etkili olan kuvvetli rüzgar 6 katlı bir apartmanın çatısında hasara neden oldu.
Kentte sabah saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde Fatih Mahallesi Meraküm Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı bir apartmanın çatısında şiddetli rüzgar nedeniyle hasar meydana geldi. Rüzgar nedeniyle sökülen çatıdan bazı parçalar aşağı düştü. Sökülen parçaların bir kısmı ise çatıda kaldı. Polis ekipleri caddede önlem alarak araç ve yaya trafiğine kapattı. Sarkan parçalar aşağıya düşmemesi için geçici olarak iple bağlandı.

Görüntü Dökümü:
-Binanın görüntüsü
-Uçan çatı parçaları
-Çatıda yapılan çalışma

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) 

===============

5- YOL KENARINA BIRAKTIKLARI HASTA DURUMDAKİ GÖÇMEN ÖLMÜŞTÜ; MÜEBBET İSTENDİ

KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde, göçmen kaçakçılarının TEM yolu kenarındaki dinlenme tesisinde yeşil alana bıraktığı hasta kişi yaşamını yitirirken, ölümüne neden olmaları nedeniyle yargılanan 2 kişi için savcı 10 yıldan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına kadar ceza verilmesini talep etti.

Körfez ilçesi TEM yolu kenarındaki bir dinlenme tesisinde 11 Eylül 2018 günü bir erkek cesedi bulundu. Polis, cesedin üzerinde Çekya Cumhuriyeti tarafından düzenlenmiş gibi gösterilen sahte evraklar buldu. Yapılan otopsi sonucu, üzerinden ‘Rumeys Kantae’ adına evraklar çıkan kişinin ağır zatürre hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği ve herhangi bir sağlık kuruluşundan yardım alması halinde kurtulma şansının bulunduğu tespit edildi. Polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen İ.D. ve O.Ş. yakalandı. İ.D. ve O.Ş. “Ölüme sebebiyet vermek” suçundan soruşturma açıldı.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan İ.D. ve O.Ş. duruşmaya katılmadı. Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıkların ülkeye yasa dışı yollarla giren yabancı uyruklu kişileri para karşılığında Kocaeli ve İstanbul’a taşıdıklarını ve maktulün yolculuk sırasında sürekli öksürdüğünü, durumunun iyi olmadığını belirtti. Yabancı uyruklu kişileri taşıyan sanıkların 2 araç halinde peş peşe tesise gelerek tüm yolcuları indirdiklerini ve araçtan inemeyecek durumda olan hasta kişinin İ.D.’nin talimatıyla O.Ş. tarafından sürüklenerek araçtan indirildiğini vurgulayan cumhuriyet savcısı, araçtan indirilen kişinin bu sırada halen hayatta olduğunu ve bir sağlık kuruluşuna götürülmesi halinde kurtulma ihtimalinin bulunduğunu vurgulayarak sanıkların ‘Olası kast ile ölüme sebep olma’ suçunu işlediğine kanaat getirildiğini belirtti. Mütalaada sanıklar hakkında 10 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası verilmesi talep edildi. Mütalaanın okunmasının ardından sanık avukatları savunma hazırlayabilmek amacıyla mahkemeden ek süre istedi. Avukatların talebini haklı bulan mahkeme heyeti duruşmayı 2 Haziran tarihine erteledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– ARŞİV – 11 Eylül 2018 tarihli olay yeri görüntüsü

HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

========

6- MERSİN VE ADANA’DA SİLAH KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU: 14 GÖZALTI

MERSİN ve Adana’da polisin silah kaçakçılarına yönelik yaptığı operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı. 

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Tarsus Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği ekipleri, silah kaçakçılarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında kimlikleri belirlenen şüphelileri 3 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldı. Operasyon için harekete geçen ekipler Adana ve Mersin kent merkezi ile Tarsus’ta şüphelilerin adreslerine bugün sabah eşzamanlı baskın yaptı. Ekipler, 14 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 2  tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği ve 49 av tüfeği fişeği, çok sayıda mermi, fişek ve 6 şarjör, 3 kurusıkı tabanca ve 72 kurusıkı tabanca fişeği ve 1 düzenlenmiş senet ele geçirildi.
Gözaltına alınan 14 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————-
– Evde yapılan operasyondan görüntü 
– Emniyet Müdürlüğü görüntüsü
– Adliye görüntüsü 
Haber-Kamera: TARSUS(Mersin), (DHA)

===========

7- YESEMEK’E 110 GÜNDE 2 BİN 694 ZİYARETÇİ
 
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan, Gaziantep’in İslahiye İlçesindeki Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesini 110 günde 2 bin 694 kişi ziyaret etti.

Yesemek Mahallesi ile aynı adı taşıyan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi’nde, koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Ocak’dan bu yana 2 bin  694 ziyaretçiyi ağırladı. 3 bin yıllık tarihe sahip olan 100 dönümlük alan üzerinde gün ışığına çıkarılan bazalt taşında aslan heykelleri, kapı aslanları, dağ tanrısı, savaş arabası ve sfenkslerin yer aldığı 518 heykelin bulunduğu Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi’ni, pandemi nedeniyle turların düzenlenmemesine rağmen,1 Ocak’dan bu yana 110 günde 2 bin 694 kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Yesemek Açık Hava Müzesi
– Ziyaretçiler
– İlaçlama yapılması
– Rehber Ali Çiçek ile röp
– Genel ve detay görüntüler
Haber- Kamera:  Kadir ÇELİK- GAZİANTEP-DHA)

======================

8- ÇİLEĞİYLE ÜNLÜ SİLİFKE’DE SARIMSAK HASADI

MERSİN’in çileğiyle ünlü Silifke ilçesine geziye gelen Mehmet Kanıtez (55), seraların küçük bir kısmına ekilen sarımsağın kalitesini görünce 40 dönüm arazi kiralayıp, üretime başladı. Yaklaşık 8 ton ürün elde eden Kanıtez, “Sarımsağın aroması çok güzel” dedi.

Ankara’da oturan Mehmet Kanıtez, arkadaşını ziyaret ettiği Silifke ilçesinde çilek seralarını gezdi. Kanıtez, seraların küçük bir kısmına ekilmiş sarımsakların kalitesini görünce üretimini yapmaya karar verdi. İlçeye bağlı Sökün Mahallesi’nde 40 dönüm arazi kiralayan Kanıtez, üretime başlayıp 8 ton ürün elde etti. İlk hasatta beklentilerinin üstünde verim alan Kanıtez, “Aslen Ankaralıyım, orada toptancılık yapıyorum. Silifke’de arkadaşım var onu ziyarete gelmiştim. Arkadaşım da beni seraları gezdirmek için ovaya getirdi. Ovada insanlar çilek serasının küçük bir kısmına yemek için sarımsak ekmiş. Sarımsakları inceledim, çok kaliteliydi. Sarımsak işi yaptığım için arkadaşıma üretim teklifinde bulundum. 40 dönüm bir tarla kiralayıp ekime başladık. Acemi olmamıza rağmen gayet güzel de bir verim aldık. Dönümünü birinci, ikinci ve üçüncü kalite diye sınıflandırıyoruz. Birinci kalite olan üründen yaklaşık 5 tona yakın ürün aldık.  İkinci kaliteden de aşağı yukarı 2 ton çıktı. 1 ton da üçüncü kalite ürün elde ettik” dedi.

‘FİYATI 12 TL’YE KADAR ÇIKIYOR’

İlçede sarımsağın bir ay erken hasat edildiği belirten Kanıtez, “Türkiye şartlarında üretim olarak her taraftan 1 ay erkencidir bu bölge. Şu anda bu bölgede ilk defa bu işi yapmamıza rağmen birkaç kişiyi daha teşvik ettik ama bize kimse itibar göstermedi. Tarlamızda günlük 200-250 kişiye istihdam sağlıyoruz. Aroması çok güzel. Halkımızın denemesini tavsiye ediyorum. Satışı 7 TL’den başladı. Şu anda piyasa biraz daha düştü, 3- 4 TL arasında. Ama geçen sene 10 – 12 TL’den satıldı. Bizim ortalamamız 5- 6 TL’nin altına düşmedi. Beklentilerimizin üstünde. Tarım yapan tüm üreticilere tavsiye ediyorum” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————-
-Sarımsak hasadı
-Hasat edilen sarımsakların yıkanması
-Mehmet Kanıtez röp

Haber-Kamera: Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE/(Mersin), (DHA)

=====================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!