Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

KOZAN’DA SAĞANAK HASARI, SU ÇEKİLİNCE ORTAYA ÇIKTI

ADANA’nın Kozan ilçesinde dün meydana gelen sağanağın, cadde ve sokaklarda neden olduğu su birikintileri tahliye edildi. Sel ve su taşkınlarının neden olduğu hasar, sular çekilince ortaya çıktı.
İlçe genelinde dün gündüz saatlerinde etkisini gösteren sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kentin bazı işlek caddelerinde oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar güçlükle ilerleyebildi. Çanaklı, Türkeli, Tufanpaşa, Aslanpaşa, Cumhuriyet, Karacaoğlan Mahalleleri’nde bazı ev ve iş yerlerini su basarken, tarım arazileri de taşkından etkilendi, bir bahçenin istinat duvarı ise yağmur sırasında yıkıldı. Ayrıca, Tufanpaşa Mahallesi Tanrıverdi Sokak’ta yolun çökmesi nedeniyle bir kamyonet çukura düştü. Kamyonet, belediye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkartıldı. Bir kiyi de park halindeki otomobilini selden korumak için ağaca bağladı.
HASAR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
Gece saatlerinde sağanağın durmasıyla birlikte vatandaşlar ve belediye ekipleri biriken suların tahliyesi için yoğun çalışma yürüttü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sular tamamen çekilince, sağanağın neden olduğu zarar gün yüzüne çıktı. Sular tamamen tahliye edildikten sonra yollarda çökme meydana gelen yerlerde belediye ekipleri önlem aldı ve onarım çalışmalarına başladı.

Görüntü dökümü
——————————
– Belediyenin iş makinelerinin bozuk yolların onarımı için çalışması
– Bir vatandaşın konuşması
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali GÖKDAL/KOZAN (Adana), (DHA)

==========

Reklam Alanı

PAZARYERİNİN CAMLARINI KIRAN SALDIRGAN KAMERADA

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Merkez Pazaryeri pencerelerini kıran Onur Samet A. (24) polis ekiplerince etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde İnegöl ilçesi, Orhaniye Mahallesi’nde bulunan İnegöl Belediyesi’ne ait Merkez Kapalı Pazaryeri’nde meydana geldi.
Psikolojik sorunlar yaşadığı öne sürülen Onur Samet A., Merkez Pazaryeri’nin Zabıta noktası camlarına taş atarak saldırdı. Olayı gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri saldırganı etkisiz hale getirdi. Kollarından yaralanan saldırgan İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavisi tamamlanan şahıs daha sonra gözaltına alındı. Saldırganın camları kırma anı bir vatandaşın amatör kamerasına saniye saniye yansıdı.

Görüntü dökümü
————————–
-Saldırı anları
-Polis ekipleri tarafından yakalanması
-Olay yeri
Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

=======================================

SİVAS’TA TAM KAPANMANIN İKİNCİ CUMA NAMAZINDA YOĞUNLUK

SİVAS’ta, tam kapanmanın ikinci cumasında evlerine en yakın camiye gelerek cuma namazını kılan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.
Koronavirüsle mücadele kapsamında 29 Nisan saat 19.00’da başlayan ve 17 Mayıs günü saat 05.00’te sona erecek olan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında bakanlık, cuma namazı için araç kullanmaksızın camilere gidilebileceğini açıkladı. Bu kapsamda Sivas’ta tam kapanmanın ikinci cuması kılındı. Cuma namazını kılmak isteyenler ev ve iş yerlerine en yakın camilere gitti. Tam kapanmanın ilk cumasına göre katılımın arttığı görüldü. Vatandaşlar havanın da iyi olmasını fırsat bilerek, kent meydanındaki Kale Camisi’nin etrafında sosyal mesafe düzenine göre saf tutarak, namazlarını kıldı. 

Görüntü Dökümü
————————-
-Kent merkezinden görüntüler
-Kale Camisi önünden görüntüler
-Cuma namazı kılan cemaat
-Detaylar
Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) 

=========

ARIZALI CEP TELEFONU İÇİN SOKAĞA ÇIKAN NAZENDE NİNEYE YARDIM ELİ

ÇORUM’da arızalı cep telefonunu tamir için sokağa çıkan ancak tamirci bulamayan Nazende Özkaya’nın (85) yardımına belediye başkanı Halil İbrahim Aşgın yetişti. Aşgın, tamir ettirdiği cep telefonunu görevlilerle kadına ulaştırdı.
Kentte yaşayan Nazende Özkaya’nın cep telefonu bozuldu. Kısıtlamayı ihlal ederek sokağa çıkan ancak tamirci bulamayan yaşlı kadını fark eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın devreye girdi. Başkan Aşgın aldığı cep telefonunu tamir ettirdikten sonra kadına ulaştırdı. Telefonuna kavuşan Özkaya görevlilere, “Yavrum sizlere ben kurban olayım. Allah ne muradınız varsa versin, şimdi yakınlarımla görüşebilirim. Onlar bana ulaşamıyordu, sayenizde artık onlarla konuşabileceğim. Allah hepinize cennetin kapısını açsınö diyerek dua etti.  Belediye ekipleri yaşlı kadının gıda ve diğer ihtiyaçlarını da karşıladı.

Görüntü dökümü
– Belediye Başkanı ve yaşlı kadın arasında geçen konuşma
-Tamir olan telefonunun teslim edilmesi
-Yaşlı kadının sevinci
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

=========

KISITLAMADA DENİZDE KULLANAMADIĞI JET SKİSİNİ ÇAYIRDA SÜRDÜ

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde 24 yaşındaki iş insanı Yiğitcan Meral, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle denizde kullanamadığı jet skisini evlerinin bulunduğu çayırda sürdü.

Bodrum’da yaşayan Yiğitcan Meral (24), ilginç bir olaya imza attı. Konakcık Mahallesi’nde yaşayan Meral,  bugün sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle denizde kullanamadığı jet skisini, evlerinin önündeki çayırda sürmesi şaşkınlık yarattı. Bir buz fabrikasın sahibi olan Yiğitcan Meral’ın jet skisini karada başarılı bir şekilde kullanması dikkat çekti.

Görüntü dökümü
—————————–
-Yiğitcan Meral’in çayırda jet ski kullanmasından cep telefonu görüntüsü

Haber: Cavit AKGÜN / MUĞLA, DHA)

=========

BİTKİN HALDEKİ KAPLUMBAĞAYA SU İÇİRDİ
 
MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde, Serhat Bülbül (33), bahçede çalıştığı sırada bitkin halde bulduğu kaplumbağaya kendi suyundan içirdi. Bu anlar sosyal medyada beğeni topladı.

Manisa’da son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları doğadaki canlıları olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu Turgutlu ilçesinde, erik bahçesinde çalışan işçi Serhat Bülbül, bitkin haldeki bir kaplumbağa buldu.
Bülbül, yanında kendisi için bulundurduğu suyu kaplumbağanın üzerine döktü. Kaplumbağa, kabuğundan çıkarak, Bülbül’ün uzattığı sudan içti. Bir başka işçi bu anları cep telefonu kamerası ile görüntüledi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, herkesin takdirini topladı.
Tüm insanlara doğadaki hayvanlara duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulunan Serhat Bülbül, “Bahçemi sulamaya gelmiştim. Çalıştığım sırada bir kaplumbağanın hareketsiz durduğunu fark ettim. Havada çok sıcak, yaklaşık 35 dereceydi. Hemen aracıma giderek, kendim için yanımda getirdiğim suyu aldım. Kaplumbağaya vermeye başladım. Bol bol içti. Daha sonra bulunduğu yerden alıp, gölgelik sulak bir alana bıraktım” diye konuştu.

Görüntü dökümü
—————————
-Kaplumbağaya su içirilme anı
-İşçi Serhat Bülbül konuşması
Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

=======================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!