Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bolu’da etkili olan fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu

BOLU’da, etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar, tabelalar ve aydınlatma direkleri devrildi, bir erkek öğrenci yurdunun da çatısı uçtu.
Kentte saat 11.00 sıralarında başlayan, yaklaşık 3 saat etkili olan fırtına nedeniyle Karacasu beldesinde bulunan Mesciler köyünde ağaçlar devrildi. Gölcük Tabiat Parkı yolunda da devrilen ağaçlar yolu kapattı. İtfaiye ve jandarma ekiplerinin çalışmasıyla yol yeniden açıldı. Ayrıca kentin bir çok noktasında da tabelalar devrildi. Fırtına nedeniyle bazı mahallelerde elektrik kesintileri yaşandı. Ayrıca Tepecik Mahallesi’nde bulunan Seyyide Nefise Avşar erkek öğrenci yurdunun da çatısı uçtu. Çatıdan uçan malzemeler yurdun bahçesine ve yola savruldu. Bolu Belediyesi ekiplerinin çalışmalarıyla malzemeler yoldan alındı. D-100 karayolunda bir trafik ışığının da fırtına nedeniyle sallanması kameraya yansıdı. Trafik ışığı, güvenlik amacıyla daha sonra ekipler tarafından söküldü. İl genelinde yer yer sağanak yağış devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Trafik lambasının sallanması
-Devrilen ağaçlar
-Çatısı uçan yurt
-Detaylar
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

=====================

Otobüs ve minibüs şoförlerinin kavgasında 11 kişi serbest bırakıldı

BARTIN’da özel halk otobüsü şoförleri ile minibüs şoförleri arasında dün çıkan kavgada gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakıldı. Yaralanan dernek başkanı ve yardımcısı kendilerine tekme atanlardan şikayetçi oldu.

Reklam Alanı

Bartın Özel Halk Otobüsleri Şoförleri Kooperatifi’ne üye şoförler ile Esenyurt Minibüsçüler Kooperatifi üyesi şoförler arasında hat ve yolcu alma konusunda yaşanan anlaşmazlık, mahkemeye taşındı. Hukuksal süreçte mahkeme yürütmeyi durdurma kararı alınca özel halk otobüsü şoförleri, dün öğle saatlerinde durakta bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından şoförler, Esenyurt minibüs duraklarına doğru gitti. Kemerköprü mevkiinde taraflar karşı karşıya gelince kavga çıktı. Polis ekipleri kavgaya biber gazıyla müdahale ederken, Esenyurt Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk ile Başkan Yardımcısı Bahattin Arslanoğlu yaralandı. Hastaneye kaldırılan başkan ve yardımcısı, tedavilerinin ardından darp raporu aldıktan sonra şikayetçi oldu. Gözaltına alınan 11 şüpheli ise ifadelerinin alınmasının ardından salıverildi.

‘SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTEDİK’
Bartın Özel Halk Otobüsleri Şoförleri Kooperatifi Başkanı Zekai Özdemir, “Dün Kemer meydanında demokratik haklarını kullanmak için toplanmak istendi. Sonrasında Esenyurt minibüsçüleri tarafından bizlere sözlü saldırıdan sonra bu gelişmeler yaşandı. Şimdi bu olay 2012 yılından beri devam ediyor. Bartın Üniversitesi’nin kurulmasıyla o hattın mücavir alanın içine alınmasıyla sonrasında mücavir alandan çıktı. Yeniden mücavir alana girdi. Biz bu konuyu Bartın Valiliği’ne bildirdik, sorunun çözülmesini istedik. Ancak hiçbir noktaya ulaşamadık. Hatta o minibüsçü arkadaşlarımızdan 2 kişi bizlere katıldı” dedi.

‘BİZ KANUNLARA UYGUN DAVRANIYORUZ’
Konuyla ilgili dilekçe verdiklerini ve kanunlara uygun davrandıklarını ifade eden Özdemir, “Arkadaşları diyorlar ki bu iş kanunsuz, bu ülkede çoğu minibüsçü bu şekilde çalışıyor. Geçen burada bulunan 26 minibüsçüyü mahkemeye verdiler, mahkeme sonucunda, yürütmeyi durdurma kararı alındı. Belediye yeniden ihale açtı. Bu ihale şartnamesi bizim dışımızda olan bir durum. Şimdiki yapılan 26 araba çalışmaya başlayacaktık. Yine mahkeme iptal etti. Bizim işimiz gücümüz var biz mahkemeyle mi uğraşalım. Biz bu konuda binlerce kez dilekçe verdik. Biz buradan 3 kalem yolcu çekiyoruz. Biz kanunlara uygun davranıyoruz. Yani arkadaşlarımız demokratik bir haklarını kullanmak istemiş, karşı taraftan taciz olmuş, yaşananlar bu şekildedir” dedi.

‘KANUN BİZE HAKLISINIZ DEDİ’
Esenyurt Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk ise, “Biz mahkemeye verdik. Her gün ceza üstüne ceza yedik. Bunların ben başkanının yanına 3 sefer gittim. Hatta mahkemeye vereceğim diye uyardım. Ben burada benim arabalarım burada ceza yiyecek. Ben senin hattına girmedim. Sen benim hattıma girdin. Bunların derdi minibüsçüler ile otobüsçüler birbirini yesin, biz ortada parayı götürelim. Ben de mahkemeye verdim. Kanun bize haklısınız dedi. Dün de bizi darbettiler. Bize 10 kişi saldırdı. Hepsinden şikayetçi olduk. Bu can bu bedenden bitinceye kadar hakkımı sonuna kadar savunacağım. Bu işin sonuna kadar gideceğim” diye konuştu.

Kavga sırasında kaburgalarının kırıldığını söyleyen Esenyurt Minibüsçüler Kooperatifi Başkan Yardımcısı Bahattin Arslanoğlu da, “Şimdi dün bize ne olduğunu anlayamadık. Bize eşkıya gibi saldırdılar. Adamların tek düşüncesi bizleri açtığımız idari davadan vazgeçirmek, biz adaletten hiç ayrılmayacağız. Biz de rapor aldık. Şikayetçi oldukö ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————– 
-Belediye halk otobüslerinden detay
-Başkan Zekai Özdemir ile röp.
-Esenyurt minibüs duraklarından detay
-Yaralanan Esenyurt minibüs Başkanı Ali Öztürk ile röp.
-Yaralanan Esenyurt minibüs Başkan yardımcısı Arslanoğlu ile röp.
Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

=====================

Burdur’da rüzgar ağaçları devirdi, seraları su bastı

BURDUR’da 2 gündür etkili olan kuvvetli rüzgar bazı yerleşim yerlerinde ağaçları devirdi. Bucak ilçesinde ise yağış nedeniyle dereler taştı ve seralar sular altında kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ölçümlerine göre Burdur’da bugün sabah saatlerinde hızı 70 kilometrenin üzerindeki şiddetli rüzgar Burdur merkez Gökçebağ köyünde Halil İbrahim Kara’nın evinin bahçesindeki kavakların devrilmesine neden oldu. Yeni Mahalle’de de bir ağaç park halindeki otomobilin üzerine devrildi ve maddi hasar meydana geldi.
Halil İbrahim Kara, bir gün önce şiddetli rüzgardan komşusuna ait bahçedeki kavağın devrildiğini anlatırken, “Evde dinleniyordum. Bir gürültü çöktü. Baktım ki bizim bahçedeki kavak komşumuzun evine doğru yıkıldığını gördüm. Sürekli sallanan ve tehlike arz eden diğer 2 kavağı da kontrollü olarak kendimiz yıktık. Bugün sabah şiddetli esen rüzgardan devrilme tehlikesi olan 3 kavağı da kendimiz kontrollü olarak kestik” dedi.
BUCAK’TA SU BASKINLARI OLDU
Bucak ilçesinde ise Karacaören Baraj Gölü çevresinde bulunan Çamlık, Çobanpınar ve Elsazı köylerinde şiddetli yağmur sele neden oldu. Sel suları köy yollarını kapatırken Çamlık Sahil Mahallesi’nde çok sayıda serada su baskınları meydana geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Devrilen kavaklar
– Bucak’taki su baskınlarından görüntü
HABER- KAMERA: Mesut MADAN- Halim AKCA/BURDUR, (DHA)

=====================

Bebek arabalarını çalmaya kalkışan baba ve 2 oğlu yakalandı

ADIYAMAN’da, 4 katlı apartmanın giriş katında bulunan bebek arabalarını çalmaya kalkışan baba ve 2 oğlu, polis tarafından kovalamacayla yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, öğleden sonra Alitaşı Mahallesi’nde meydana geldi. 4 katlı bir apartmana giren D.Y. ile çocukları H.Y. ve M.Y., bina girişinde bulunan apartman sakinlerine ait 3 bebek arabasını alıp uzaklaşmaya çalıştı. Durumu fark eden daire sahiplerinin ihbarı üzerine gelen polis ekipleri, kaçmaya çalışan baba ile 2 oğlunu kovalamaca sonucu yakaladı. Gözaltına alınan baba ve oğulları emniyete götürülürken, çalmaya kalkıştıkları bebek arabaları sahiplerine teslim edildi.
Öte yandan baba ve oğullarının çaldıkları bebek arabaları ile çıkarak uzaklaşmaya çalışmaları ise apartmanın güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Güvenlik kamerası
-Bebek arabalarının çalınması
-Polis ekipleri hırsızlar arasında kovalamaca
-Şüphelilerin yakalanması
-Şüphelilerin gözaltına alınması
-Şüphelilerin polis aracına bindirilmesi
– Çalınan bebek arabaları
-Genel ve detay görüntü

Haber: Mahir ALAN-Kamera -ADIYAMAN-DHA

====================

Kocaeli’nde döviz bürosuna silahlı soygun girişimi kameralara yansıdı

KOCAELİ’nin Karamürsel ilçesinde bir döviz bürosuna silahlı soygun girişiminde bulunan soyguncu, döviz bürosu sahibi kadının bağırması ve altın çekme makinasıyla vurması sonucu soygunu yapamadan kaçtı. 

Olay Cumhuriyet Caddesi’nde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Şapkalı mont giyen ve yüzünü atkıyla örten bir kişi Atılım Döviz bürosuna girip döviz bürosu sahibi Nuray Yıldız’a tabancayı doğrultup “Paraları poşete koyö dedi. Bunun üzerine çığlık atmaya başlayan Yıldız döviz bürosunda bulunan altın çekme makinesiyle soyguncuya vurmaya çalıştı. Bu arada panik yapan soyguncu koşarak döviz bürosundan uzaklaştı. Polis silahlı soygun girişiminde bulunan şahsı yakalamak için çalışma başlattı. 

Görüntü Dökümü:
-Güvenlik kamera kaydında soygunun kaçış anı

Haber-Ergün AYAZ-KAMERA-KARAMÜRSEL-DHA
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!