Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ ÖLDÜREN ŞÜPHELİ YAKALANDI

*- Antalya’da kız arkadaşı ile gittiği ormanlık alanda ‘laf atma’ tartışması yüzünden çıkan tartışmada tabanca ile vurularak öldürülen Hakan Ökten’in (41) katil zanlısı M.K. (52) yakalandı. 

*- Şüpheli M.K., olay sırasında alkollü ve uyuşturucu maddenin etkisinde olduğunu söyledi.

Olay önceki gün Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerinde meydana geldi. Hakan Ökten ile Havva B., 42 CTB 54 plakalı araçla saat 20.30 sıralarında ormanlık alana gitti. İddiaya göre burada kendilerine laf atan M.K. ile Hakan Ökten arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine M.K. tabancayla Hakan Ökten’e 2 el ateş etti. Ökten’i yaralayan saldırgan kaçtı. Hakan Ökten kanlar içinde kalırken, Havva B. aracı kullanarak ormanlık alandan çıkıp yoldan geçen sürücülerden yardım istedi. Hakan Ökten’e ilk müdahaleyi hafif raylı sistem depolama merkezi görevlileri yaptı. İhbar üzerine gelen sağlık görevlileri durumu ağır olan Hakan Ökten’i yakındaki özel hastaneye götürdü. Ökten, hastanede doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan, evli ve 6 çocuk babası Hakan Ökten’in cenazesi yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından morgdan alındı ve Konya’nın Doğanhisar ilçesinde toprağa verildi.
Cinayetin ardından araştırma başlatan Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri M.K’nın Uncalı mahallesinde bir evde saklandığını belirledi. Eve operasyon düzenleyen ekipler, M.K.’yı gözaltına aldı. Sağlık kontrolü sonrasında ifadesi alınan M.K’nın daha önce İstanbul’da işlediği cinayet suçundan 20 yıl hapis yattığı ve şartlı tahliye yasası ile serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Olay günü ormanlık alanda alkol ve uyuşturucu aldığını söyleyen M.K., polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
(cep telefonu)

Reklam Alanı

– Şüphelinin emniyet tünelinden çıkarılırken
– Ekip aracına bindirilirken
– Emniyet dış plan

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI /ANTALYA,(DHA)

===========

SEL SONRASI BU GÖRÜNTÜLER KALDI

BURSA’nın Karacabey ilçesinde etkili olan sağanak sonrası taşan Kara Dere’nin oluşturduğu sel nedeniyle olumsuz etkilenen bölgeler, görüntülendi. Çadırları sular altında kalan mevsimlik işçiler, çadırlarına gelerek, temizliğe ve yeniden yerleşmeye başladı. Suların çekilmesinin ardından yetkililer ise bölgede incelemelerde bulunarak, hasar tespit çalışmasına başladı. 
Karacabey ilçesinde, dün etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Kara Dere ve Yeşil Dere, suların yükselmesiyle birlikte taştı. Derelerin taşmasıyla kırsal Yeşil Dere Mahallesi’ndeki 4 ev, mevsimlik işçilerin yaşadığı çadırlar ve tarım arazilerini su bastı. Bursa-Çanakkale karayolunun Bandırma mevkisi, su baskını nedeniyle yaklaşık 2 saat trafiğe kapandı. Sular, park halindeki 2 traktörü de sürükledi. Yaklaşık 200 mevsimlik işçi, jandarma ekiplerince kurtarılarak, bölgedeki bir düğün salonuna yerleştirildi. Bölgeye sevk edilen AFAD ve itfaiye ekipleri, başka bir olumsuzluğun yaşanmaması için tedbirlerini arttırdı. Yaşamı olumsuz etkileyen sağanak yağış akşam saatlerinde etkisini kaybetti.
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Bölgede yaşanan sel felaketinin boyutu gün ağırınca ortaya çıktı. Mevsimlik işçilerin kaldığı çadır alanının bataklığa dönüştüğü görüldü. Belediye ekipleri, çadırların bulunduğu alana mıcır döktü. Çadırlarda yaşayanların, su baskınıyla birlikte çamur kaplanan eşyalarını temizlemeye başladı. Derenin yanındaki çadırlar ise sökülerek, daha güvenli alana kuruldu. Sel nedeniyle dere yatağındaki ağaçların da devrildiği görüldü. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, ilgili kurum müdürleriyle birlikte zarar gören yerleşim yerlerinde incelemelerde bulundu. 
“YARALARIN SARILMASI İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”
Bölgede incelemede bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “Burası tarımsal potansiyeli yüksek bir bölge. Biz de bölgemizde incelemelerimizi başlattık. Dün Tarım Bakanı’mız ile telefonla görüştük. Atılacak adımlar konusunda bu hafta içerisinde değerlendirmelerde bulunacağız. Bu afet nedeniyle oluşan zararın önüne geçecek adımlar atacağız. Burada yaraların sarılması için büyük bir mücadele vereceğiz. Bu noktada herkes üzerine düşeni yapma kararlığılında. Halkımızla da iletişim halindeyiz” dedi.
“KARAYOLUNUN SU ALTINDA KALDIĞINA HİÇ RASTLAMAMIŞTIK”
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Büyükbir afetle karşı karşıyaydık. Yaşlılarımızla konuştuğumuzda, yaşı 90 olanlar bile geçmişte böyle bir afet görmediklerini söyledi. Karacabey-Bursa karayolunun karla kapandığını biliyoruz ama yağmur nedneiyle kapandığını ve sel altında kaldığına hiç rastlamamıştık. Büyük ağaçların köklerinin sökülüp, suda sürüklendiğine şahit olduk. Devletimizle birlikte yaralarımızı en kısa zamanda saracağız” dedi. 
“HER ŞEYİMİZ GİTTİ”
Yaşanan sel sonrası mağdur olduklarını söyleyen Mevsimlik işçi Abdullah Yakışır, “Biz Şanlıurfa’dan buraya tarım işçisi olarak geldik. Burada dün yağmur yağdı. Yağmur nedeniyle dere de taştı. Çadırlar alt üst oldu. Eşyalarımız, erzağımız, her şeyimiz gitti. Sadece canımızı kurtardık. Jandarma yardımımıza koştu. Burada gece bizi otele yerleştirdiler, yemeğimizi verdiler. Buna da şükür, bu bir afet. Sonuçta Allah’tan geliyor. Şuan da çadırların olduğu bölgede iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Çadırlarımızı düzenlemek için toprağın kurumasını bekliyoruz. Burada çadırlarımızı temizlemek için çalışıyoruz” dedi. 
Bu arada, Bölgedeki zararın giderilmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karacabey Belediyesi, Bursa Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, çalışmalara başladı.

Görüntü Dökümü:
———————————
-Göçen yoldan görüntüler
-Mevsimlik işçilerden görüntüler
-Devrilen traktörden görüntüler
-CHP Milletvekili Orhan Sarıbal inceleme yaparken
-Ak Parti Milletvekili Mustafa Esgin inceleme yaparken
-Mustafa Esgin, Belediye Başkanı Ali Özkan ve mevsimlik işçi Abdullah Yakışır röportaj
-Detaylar

Haber: Muammer İRTEM
Kamera: Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)

============

KUMAR OYNARKEN YAKALANINCA KAÇMAK İSTEDİLER, 31 BİN LİRA CEZA YEDİLER

OSMANİYE’de, polis ekiplerince kahve arkasındaki adrese yapılan baskında 7 kişi, koronavirüse rağmen kumar oynarken yakalandı. Baskın sırasında kaçmaya çalışan kişilere, 31 bin 400 lira ceza uygulandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki kahve arkasında yer alan adreste kumar oynandığı bilgisi üzerine harekete geçti. Alınan arama kararıyla Ahlak Büro Amirliği ekiplerince adrese baskın yapıldı. İçerideki 3 masada kumar oynayan 7 kişi, kaçmak isterken yakalandı. Oyun taşları, ıstakalar ve iskambil kağıtlarına ise el koyuldu. İkamet sahibi hakkında ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan adli işlem yapılırken, 7 kişiye de ‘Kabahatler Kanunu’ gereği 31 bin 400 lira ceza kesildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Polis baskını sonrası adreste arama yapılması
-Masa üzerindeki kağıtların alınması
-Odalardaki masalar, yap boz kağıdı
-Oyun kağıtlarının paketten çıkartılması
-Arama çalışmasından detaylar 

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE,(DHA)

==============================

ŞIRNAK’TA ‘CUDİ CUP ULUSAL TENİS TURNUVASI’ DEVAM EDİYOR      

ŞIRNAK’ta düzenlenen ‘Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası’, 14 ilden 139 sporcunun katılımıyla devam ediyor. Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde bulunan, Cudi Dağı manzaralı 2’si kapalı, 2’si açık, 4 tenis kortunda mücadele eden sporcular, finale kalmak için ter döküyor. Turnuvada, 3’üncü ve 4’üncü tur müsabakaları yapılıyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde, Türkiye Tenis Federasyonu’nun destek ve koordinasyonu ile Valilik, Belediye ve Şırnak Üniversitesi’nin (ŞÜ) katkılarıyla düzenlenen ‘Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası’, 3’üncü ve 4’üncü tur müsabakalarıyla devam ediyor. Üniversite yerleşkesinde düzenlenen turnuvada, 14 ilinden 101’i erkek, 38’i kadın olmak üzere, toplam 139 sporcu mücadele ediyor. Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve milli tenisçi Marsel İlhan, turnuvaya katılan sporcularla bir araya geldi.
‘HEDEF, DAHA BÜYÜK PROJELER’
Tenis sporuna gönül verenleri, Şırnak’ta görmekten mutluluk duyduğunu belirten Vali Ali Hamza Pehlivan, daha büyük ve güzel projeleri de hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Vali Pehlivan, “İlimizde tenis severleri, tenis sporuna gönül vermiş olan sporcularımızı görmekten mutluyuz. İçişleri Bakanımız, bizleri, ‘Cudi Dağı’nda tam güvenliği sağlayın’ diye talimatlandırmıştı. Biz de hummalı bir çalışma içerisine girdik. Federasyon Başkanımızın ziyaretiyle birlikte, ‘Acaba neler yapabiliriz, bir organizasyon yapabilir miyiz?’ düşüncesi, bizi Cudi Cup’a ulaştırdı. İsmini Cudi Cup seçmemizin sebebi, gerçekten terörle mücadelede stratejik konuma haiz ve tam güvenliği sağlama konusunda son aşamalara gelmiş durumda olmamız. Tabi bir yandan da oranın tarihi derinliği. Sefine bölgesi, Nuh’un gemisinin oraya oturma hikayesi. O hikaye etrafında toplanan insanlığın, yeniden doğuş süreci. Projeyi, tarih, kültür, doğa ve turizm adı altında yürütüyoruz. Gençlerimiz cıvıl cıvıl. Sporlarını yapıyorlar. Müsabakalarına centilmence çıkıyorlarö dedi.
‘BİZ BAŞARDIK’
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise, geçen yıl Şırnak’ı ziyaretinde turnuva hayali için ilk adımı attıklarını, bu yıl kaliteli bir turnuva gerçekleştirmenin mutluluğu yaşadıklarını ifade etti. Durmuş, “Bugün 14 ilimizden gelen sporcularımızın, huzur, neşe ve barış içerisinde, birbirlerini seven, dostluklarla turnuva yapabildiklerini görüyoruz. Aslında başardık biz. Burada yetişecek sporcularımız, gelecekte ülkelerini Türkiye şampiyonu olarak temsil edecek. Şırnak’tan yetişecek çocuklarımız Türkiye şampiyonu olacak. Milli takımlara girecekler. Milli takımlarda ülkelerini yurt dışında temsil edecek” diye konuştu.
MİLLİ TENİSÇİ İLK KEZ ŞIRNAK’A GELDİ
Milli Tenisçi Marsel İlhan da ilk kez Şırnak’a geldiğini belirterek, “Çok güzel bir görüntü ile karşılaştım. Tenise burada gerçekten çok büyük bir ilgi var. İlk defa bir Cudi Cup düzenleniyor ve umarım bir sonraki durak, inşallah profesyonel olacaktır. Burada yarışmayı çok isterimö ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———
Müsabakalardan görüntü
Maçları izleyenler
Vali ve TTF Başkanı açıklaması
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)

==========================

DOĞA HARİKASI GÖL, TURİZME KAZANDIRILMAYI BEKLİYOR

BİNGÖL’ün Dallıtepe köyü Göl mezrasında içinde oluşan doğal ada ve manzarasıyla ilgi gören gölün turizme kazandırılması istendi.
Ilıcalar beldesi ile Adaklı ilçe sınırları arasında yer alan 141 yıllık yerleşim yeri Dallıtepe köyünün Göl mezrası, doğal güzelliğiyle vatandaşların ilgi odağı oldu. Etrafı dağlarla çevrili ve krater gölü olduğu tahmin edilen göl, içerisinde oluşan ada ile yerli turistlerin ilgisini çekiyor. 30 haneye sahip mezra, turizme kazandırılmayı bekliyor.
Teknolojiden uzak ve yollarının bozuk olması nedeniyle, genç nüfusun tercih etmediği mezrada, yaşları 60 ile 80 aralığındaki vatandaşlar kalıyor. Dik yamaçları, doğal kaynak suyu ve yeşil alanlarıyla bir doğa harikası olan mezra, yamaç paraşütü, dağcılık gibi sportif aktivitelere elverişli bir alana sahip.
‘DEDELERİMİZ KÖYÜ SATIN ALMIŞ’
Emekli memur Ali Kaygalak, 141 yıl önce köyün satın alınarak, yerleşim yeri haline getirildiğini ifade etti. Ali Kaygalak, “Yazın buraya tatil amacıyla geliyoruz. Burası, Dallıtepe köyü Göl mezrası olarak biliniyor. 1880’li yıllarda büyük dedemiz tarafından, Köz köyünde yaşayan bir şahıstan satın alınıyor. Göl tamamen doğal. Eskiden kar ve yağmur sularıyla dolardı. Şimdi ise yetersiz yağıştan dolayı, Karkatan deresinden buraya akan kanallar sayesinde doluyor. Köyümüzün turizme kazandırılması, ilimiz ve bölgemiz açısından faydalı olur” dedi.
‘GÖZDE TURİZM MEKLANLARINDAN BİRİ OLABİLİR’
Her fırsatta bu bölgeye gelip, manzaranın keyfini çıkardığını ifade eden Ufuk Bektaş, bölgenin Doğu Anadolu’nun önemli turizm mekanlarından biri olabileceğine inandığını söyledi. Ufuk Bektaş, “Ben bu köye sınır köy olan, Karer köyünden geldim. Bu köyün tabiat güzelliği nedeniyle, arada bir gezme amaçlı geliyoruz. Buranın turizme kazandırılması gerekiyor. Bölge açısından çok önemli bir yer. Bingöl’de gezip görülecek sayılı yerlerimiz var. Yüzen ada, Sancak beldesindeki peri bacaları ve Çır şelalesi gibi doğa harikalarının, bir an önce turizme kazandırılması gerekiyor” diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-Köyün yüksek tepeden görüntüsü
-Köyün yakından görüntüsü
– Köy sakinlerinden Ali Kaygalak’ın konuşması
– Köyün tabiat güzelliğini görmeye gelen Ufuk Bektaş’ın konuşması
– Genel ve Detay görüntüler

Haber-Kamera:Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!