Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SURDAN DÜŞEN FERDİ’NİN ÖLÜMÜNDE GÖRGÜ TANIĞI: KADIN TEKME ATTI
 
ÇORUM’da kale surundan düşen şizofreni hastası oğlu Ferdi Arık’ın (21) ölümüyle ilgili anne Meşhure Arık’ın (44) ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandığı, soruşturmada, bir görgü tanığının, “Balkondan gördüm. Kadın, oturan adama tekme attı” diyerek ifade verdiği ortaya çıktı.

Olay, önceki öğle saatlerinde ilçedeki İskilip Kalesi’nde meydana geldi. Şizofreni hastası Ferdi Arık’ın kaledeki surdan düştüğünü görenler, polise haber verdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, yaklaşık 30 metre yükseklikten düşen Ferdi Arık’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Polis ekipleri, görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Bu kişiler, olaydan kısa süre önce kale surunda Ferdi Arık’a bir kadın tarafından tekme atıldığını gördüklerini öne sürdü. İddia üzerine çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadının Ferdi Arık’ın annesi Meşhure Arık olduğunu tespit etti. Meşhure Arık, polis tarafından kale civarında gözaltına alındı. Olay yeri incelemesinin ardından Ferdi Arık’ın cansız bedeni, kapsamlı otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
‘BİR ANDA KAYARAK DÜŞTÜ’
Polisteki sorgusunda, “Oğlumla birlikte kaleye çıktık, biraz gezinti yaptık. Bu sırada oğlum kayalıklarda çiçekleri toplamak istedi. Ben ‘düşersin’ dememe rağmen kayalıkların ucuna kadar ilerledi. Sonra bir anda kayarak aşağıya düştüö dediği belirtilen anne Meşhure Arık, sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.
Çelişkili ifadeler verdiği tespit edilen Meşhure Arık’ın savcılık sorgusunda, olayın şokunu yaşadığını ve bu nedenle korktuğu için ailesi, polis ya da sağlık ekiplerine haber vermediğini söylediği belirtildi.
‘TEKME ATTIĞI’ İDDİASI
Soruşturmada bir görgü tanığının ise “Olay evimin hemen karşısında oldu. Balkondan gördüm. Kadın, oturan adama tekme attı” diyerek ifade verdiği ortaya çıktı.

DÜN GEÇİLEN GÖRÜNTÜLERLE 

Yusuf ÇINAR/ÇORUM, (DHA)

=====================================

Reklam Alanı

2) YİNE ÇALDIĞI ARACI TERK EDİP, KAÇTI
 
DÜZCE’de geçen hafta polis kovalamacasında çaldığı lüks otomobili bırakarak yaya kaçan Fikret M., dün gece de bir motosiklet çalarak polisten kaçmaya başladı. Çaldığı motosikleti terk eden Fikret M., yine yaya olarak kaçtı.
Olay, dün gece Konuralp Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalleden bir motosiklet çalındığı ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti. Motosikletin D-100 kara yolunda seyir halinde olduğunu belirleyen polisler ile şüpheli arasında kovalamaca başladı. Yaklaşık yarım saat süren kovalamacanın ardından Ağa Mahallesi’ndeki toprak yola giren şüpheli, kaçamayacağını anlayınca çaldığı motosikleti terk etti. Yaya olarak kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatıldı.
Kovalamacanın ardından şüphelinin kimliğini tespit etmek için çalışma başlatan polis ekipleri, bölgedeki kamera görüntülerini inceledi. Motosiklet hırsızının, geçen hafta Burhaniye Mahallesi’nden lüks bir otomobil çaldıktan sonra kaçamayacağını anlayarak aracı terk eden ve yaya olarak kaçan Fikret M. olduğu belirlendi. Yaklaşık 4 gün önce operasyon ile evinde yakalanan Fikret M.’nin, çıkarıldığı adli makamlar tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi. Polis ekipleri, Fikret M.’yi tekrar yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Çalınan ve terk edilen motosikletin görüntüsü
– Polislerin inceleme yaparken görüntüsü ve detaylar
HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

==============================================

3) BESİ ÇİFTLİĞİNİN SAMANLIĞINDA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

KOCAELİ’nin Gölcük ilçesindeki bir besi çiftliğinin samanlık kısmında çıkan yangın korkuttu. Çiftlikteki 30 büyükbaş hayvan tahliye edilirken, yangın büyümeden söndürüldü.
Olay öğleden sonra Gölcük Yukarı Değirmendere Mahallesi’ndeki bir besi çiftliğinde meydana geldi. Çiftliğin samanlık kısmında henüz bilinmeyen bir sebeple yangın başladı. Saman yığınlarının yandığını gören çiftlik sahibi Cüneyt Tezgel, durumu itfaiyeye bildirerek yardım istedi. Gölcük itfaiyesi bölgeye kısa sürede ulaşırken, Başiskele ve İzmit itfaiyelerinden de takviye ekipler gönderildi. Çiftlikteki 30 büyükbaş hayvan tahliye edildi. Yangın itfaiyenin yaklaşık 1 saat süren müdahalesi ile kontrol altına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı, bir itfaiye eri gözünden yaralandı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Yangın yerinden görüntüler
– Ekiplerin çalışmaları
– Detay

Haber-Kamera: Soner GÜLEZER/GÖLCÜK(Kocaeli),(DHA)

======================================================

4) ANTALYA’DA 2 DAİRE ALEV ALEV YANDI
 
ANTALYA’da, 4 katlı binanın teras katındaki dairede çıkan yangın, yandaki daireye de sıçradı. Kısa sürede söndürülen yangında, 2 daire kullanılamaz hale geldi.

Kepez ilçesine bağlı Teomanpaşa Mahallesi 2236 Sokak’taki 4 katlı apartmanın teras katındaki dairede, öğle saatlerinde iddiaya göre elektrik aksamındaki kısa devre nedeniyle yangın çıktı. Evde yaşayan kadının çığlık atması ile alt katta oturan kayınpederi Veysel Aydın, durumu itfaiyeye bildirdi. Rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangın, yandaki daireye de sıçradı. Gelen itfaiye ekibinin müdahalesi ile yangın, kısa sürede söndürülürken iki daire kullanılmaz hale geldi.

Görüntü dökümü
———————–
– Evin yandıktan sonraki görüntüleri 
– Evin yandıktan sonraki görüntüleri 
– Yangın anına ait cep telefonu görüntüleri
– İtfaiyenin müdahale anından cep telefonu görüntüleri
Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

==========================================

5) MOBİLYA ATÖLYESİNİ MÜZEYE ÇEVİRDİ

KAYSERİ’nin Yeşilhisar ilçesinde, Mustafa Eriş (48), Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde kullanılan 1000’e yakın eşyayı, evinde yer kalmayınca mobilya atölyesinde sergilemeye karar verdi. İş yerini müzeye çeviren Eriş, “İş yerimin sanayi sitesinde olması nedeniyle bu eşyalarım çalınır diye korkuyorum. Evimde yer kalmadı. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eserlerin her biri birbirinden kıymetli” dedi.

Yeşilhisar ilçesi Sanayi sitesinde mobilya imalatçılığı yapan Mustafa Eriş, 1999’da antika eserlerle ilgilenmeye başladı. Eriş, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde kullanılan güğüm, radyo, çıkrık, bakraç, gaz lambası, takunya ve eski mobilya tezgahlarının koleksiyonunu yaptı. 3 çocuk babası, 22 yılda topladığı 1000’e yakın eseri evinde yer kalmayınca mobilya atölyesinde muhafaza etmeye başladı. Eriş, “İş yerimi kurduktan sonra ilçedeki birçok kişinin evine mobilya yaptım. Burada gördüğüm antika eşyaları iş karşılığında bazen de para ile satın aldım. Aldığım antika eserleri iş yerimde sergilemeye başladım. İş yerimi müzeye çevirdim. Gelen, duyan herkes iş yerime gelip bu eserleri gördü. Amacım Yeşilhisar’a müze kazandırmak, öğrencilere yerli ve yabancı turistlere kültürümüz olan bu eserleri göstermekti. Ancak birçok yetkili ile görüşmeme rağmen mümkün olmadı” diye konuştu.
‘HER BİRİ BİRBİRİNDEN KIYMETLİ’
Mustafa Eriş, eşyaların çalınmasından korktuğunu kaydederek, “İş yerimin sanayi sitesinde olması nedeniyle bu eşyalarım çalınır diye korkuyorum. Evimde yer kalmadı. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eserlerin her biri birbirinden kıymetli. Her birinin anısı var ama korkuyorum. İş yerimde güvenlik kamerası var. Kapımı kilitleyip, Allah’a emanet ediyorum. Bir cesaretle topladım ama şimdi tedirginliğim var” dedi.

Görüntü dökümü
—————————
– Mobilya atölyesinde bulunan antika eşyalardan görüntü
–  Mobilyacı Mustafa Eriş çalışma yaparken görüntü
– Antikacı Mobilyacı Mustafa Eriş ile röportaj
– Diğer görüntüler
Haber Yasin DALKILIÇ – Kamera: Metin DEĞİRMENCİ/KAYSERİ, (DHA)

=======================================

6) AHMET NAZİF ZORLU’NUN ANNESİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
 
İŞ insanı Ahmet Nazif Zorlu’nun, 101 yaşında yaşamını yitiren annesi Saide Zorlu, Denizli’nin Babadağ ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından, toprağa verildi.

Denizli’de dün tedavi gördüğü özel bir hastanede, hayatını kaybeden Saide Zorlu’nun cenazesi, yakınları tarafından morgdan alınarak Babadağ ilçesindeki evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından ilçe mezarlığında cenaze töreni düzenlendi. Törene Ahmet Nazif Zorlu, kardeşi Müzeyyen Dereköylü, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, çok sayıda sanayici ve iş insanıyla, Zorlu ailesinin yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Ahmet Nazif Zorlu annesinin tabutuna omuz verip taşıdı. Zorlu’nun cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verilmesinin ardından yakınları taziyeleri kabul etti.
Cenaze töreninin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Ahmet Nazif Zorlu, “Acım büyük. Hem annemdi hem çocuğum hem de bebeğimdi. Onu haftada iki gün ziyaret ediyordum. Çok mutluyum, yanımda öldü. Mekanı cennet olsun. Babama uğurladım onu. Kalbimde hala” dedi.
Cenazeye katılanlara teşekkür eden Zorlu, “Bizi bu koronavirüs günlerinde yalnız bırakmadınız. Türkiye’nin birçok yerinden dostlarım gelmek istedi. Maalesef koronavirüs önlemleri nedeniyle cenaze törenimizi aile arasında yapmak istedik. Ancak, buna rağmen katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————————–
-Cenaze töreninden görüntü
-Ahmet Nazif Zorlu’nun cenazede saf tutması
-Cenaze namazının kılınması
-Ahmet Nazif Zorlu’nun tabutu taşıması
-Ahmet Nazif Zorlu ve beraberindekilerin mezarlığa yürümesi
-Zorlu Ailesi’nin taziyeleri kabul etmesi
-Ahmet Nazif Zorlu’nun açıklaması
Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

===================================

7) ANANAOKULU BAHÇESİNDEKİ DİREKTEN DÜŞEN BAYRAĞI EVİNİN BALKONUNA ASTI
 
SİVAS’ta yaşayan Hamdi Öz (33) evinin yakınlarında bulunan anaokulunun bahçesindeki direkten düşen bayrağı alarak kendi balkonuna astı.

Kentte Klavuz Mahallesi Kelkit Sokak’ta 5 katlı apartmanın 4’üncü katında oturan Hamdi Öz (33), balkondan baktığı sırada evinin yakınlarında bulunan Şehit Şerafettin Korkmaz Anaokulu’nun bahçesindeki direkten bayrağın düştüğünü gördü. Dışarıya çıkarak bayrağı yerden alan Öz, yeniden asmaya çalıştı. Bayrağı direğe asamayan Öz, teslim etmek üzere polis ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine okula gelen ekipler, bayrağı gelip alması için okul yönetimi ile görüştü. Okul yetkilileri gelmesini beklemek için evine giden Öz, balkona çıkarak bayrağı astı. Hamdi Öz, duyarlı olunması gerektiğini belirterek, “Hemen polis ekiplerini aradım ve bilgi verdim. Sağ olsunlar hemen geleceklerini söylediler. Bende o sırada aşağıya inip bayrağı yerden kaldırdım. Bayrağı geldikleri zaman yetkililere teslim edeceğim” dedi.

Görüntü Dökümü 
—————————–
-Hamdi Öz’den görüntüler
-Polis ekiplerinin gelmesi
-Bayraktan görüntüler
-Röportaj
-Bayrağı evine götürmesi
-Balkona asması
-Genel detay
Haber-Kamera:Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA)-

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!