Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 12

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

3 aylık avukat Rahime, otobüse binip kayıplara karıştı

Afyonkarahikar’ın Çay ilçesinde 3 aylık avukat Rahime Kübra Çelik’ten (26) haber alamayan ailesi, polise başvurdu. Kızının otobüsle ilçeden ayrıldığını öğrendiklerini söyleyen Gülten Akbal (49), bulunmasını istedi.

Çay’a bağlı Aşağı Mahalle İnönü Caddesi’nde annesi Gülten Akbal ile birlikte oturan 3 aylık avukat Rahime Kübra Çelik, dün saat 17.00 sıralarında çağırdığı taksiye binerek, evden ayrıldı. Kısa süre sonra gelen Gülten Akbal, kızının evde olmadığını görünce cep telefonundan aradı. Kızının telefonunun kapalı olması üzerine ilçe emniyet müdürlüğüne giden Akbal, kayıp başvurusunda bulundu. Rahime Kübra Çelik’in otogara gitmiş olabileceğini değerlendiren emniyet güçleri, terminaldeki güvenlik kamerası görüntülerinden genç kızın otobüse binip ilçeden ayrıldığını belirledi.

‘SEVGİLİSİNDEN AYRILDIĞI İÇİN BUNALIMDAYDI’
Gülten Akbal, 3 ay önce sevgilisinden ayrılan kızının bu nedenle bir süredir bunalımda olduğunu söyledi. En son dün saat 16.00 sıralarında kendisiyle telefonda konuştuğunu gözyaşları arasında anlatan Akbal, “Saat 17.00’de ablasıyla konuşmuş, lavaboda olduğunu söylemiş. Sonra telefonuna ulaşamadık. Evin önüne taksi çağırmış. Otobüsle ilçeden ayrılmış. Niye gittiğini bilmiyorum. Ona yeni avukatlık bürosu açmıştık. Dünden beri kızımdan haber alamıyorum. Ben onlar için yıllarca çalıştım. Dünyam zindan oldu. Kızımı görenler bana haber versin. Ben kızımı istiyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– RÖP: Anne Gülten Akbal ile röportaj
– Anne Akbal’ın ağlaması
– Anne Akbal’ın elinde kızının fotoğrafını göstermesi
– Avukat Rahime Kübra Çelik’in fotoğrafı

HABER-KAMERA: İlyas Kaan TAYTAK/ÇAY (Afyonkarahisar), (DHA)

Reklam Alanı

===============================

3 kilo 630 gram metamfetaminle yakalanan 3 kişi tutuklandı

BOLU’da, TEM Otoyolu’nda polisin durdurup arama yaptığı otomobilde, kapının iç kısmına gizlenen 3 kilo 630 gram metamfetamin ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, TEM Otoyolu’nda yaptığı uygulama sırasında bir otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada, narkotik köpeği ‘Sezar’ sağ arka kapıya tepki verdi. Kapı söküldüğünde iç kısmına gizlenmiş 3 kilo 630 gram metamfetamin ele geçirildi. Otomobilde bulunan C.D., K.Y. ve F.Ö. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
-Uyuşturucu maddenin bulunması 
-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi 

Haber: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA) 

============================

Bartın’da iki grup arasında kavga kamerada

BARTIN’da iki grup arasında çıkan kavgaya müdahale eden polis ekipleri 6 kişiyi gözaltına aldı. Kavga, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

?Olay, öğle saatlerinde, Kırtepe Mahallesi’nde meydana geldi. Sokak ortasında, iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında tekme ve yumruklar havada uçuştu, gençler birbirine küfürler etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri, kavgaya müdahale edip, 6 kişiyi gözaltına aldı. Kavga, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kavga anı cep telefonu görüntüsü 

Haber-Kamera: BARTIN,(DHA),

=================================

Adana’da belediye otobüsü PTT şubesine daldı: 2 yaralı (2)
 
KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA
Adana’da, sürücüsünün kontrolünden çıkan belediye otobüsünün, yol kenarındaki PTT şubesine daldığı kaza kameraya yansıdı. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde otobüsün PTT şubesine çarptığı ve çevredeki vatandaşların kaza sonrası koşarak o noktaya gittiği görüldü. 

Görüntü Dökümü
– PTT şubesinden genel görüntüler
– Kaza yerinden genel görüntüler

Haber-Kamera: ADANA, (DHA)

===============================

Manavgat’ta fuhuş operasyonu: 10 tutuklama (2)
‘ESKİDEN ARKADAŞLARIM ZEHRA DİYE BİLİRDİ’

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı İnsan Ticareti Mücadele Şube Müdürlüğü ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda yakalanan ve bugün adliyeye sevk edilen şüpheliler Ercan Kınaç (49), Faruk Yıldız (39), Halil Öz (33), Ali Güler (38), Mehmet Gürses (52) ile Kırgızistan uyruklu Rabiia Abidzhanova (46) savcılık sorgulamalarının ardından tutuklanmaları istemiyle Manavgat 1’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 
Şüpheliler hakime verdikleri ifadelerde, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Şüphelilerden Rabiia Abidzhanova, kendisinin eşiyle birlikte Manavgat dışında yaşadığını belirterek, “Eskiden arkadaşlarım beni ‘Zehra’ olarak biliyordu, ama benim adım Rabia. Ben daha önceden ‘fuhuşa yer temin etmek’ suçundan cezaevine girmiştim. Sonrasında tövbe ederek bu işi bıraktım. Eşimle birlikte Manavgat’tan ayrılıp başka bir ile gidip orada yaşamaya başladım. 15 Ocak’ta kızımın Manavgat’ta düğünü oldu. Biz düğün için buraya geldik. Tekrar geriye dönecektik. Ben yaklaşık 1 yıldır köyde yaşıyorum” dedi.
‘BENİ ARAYANLARI TERSLEDİM’
Şüpheli Ercan Kınaç, Manavgat’a eşi Rabiia Abidzhanova’nın kızının düğünü için geldiklerini belirterek, “Ben iddia edildiği gibi kimseye fuhuş amacıyla yardımcı olmadım. Fuhuş amacıyla kadın istemek için beni aradıkları olmuştur, ancak bu insanları telefonda tersledim. Ben daha önceleri fuhuş için aracılık yapmıştım ama uzun zamandır bu işi yapmıyorum. Ben kimseyi fuhuş yapmak için zorlamadım ve fuhuş amacıyla kimseyi aracımda taşımadım” diye konuştu.
‘CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKTIM’
Şüpheli Faruk Yıldız, sulh ceza hakimine verdiği ifadede, normalde hükümlü olduğunu ve koronavirüs salgını nedeniyle cezaevinden izinli çıktığını belirterek, “Ben bir otelde eşim ve çocuklarımla birlikte kalıyorum. Ben otelde aynı zamanda bekçilik ve bahçıvanlık yapıyorum. Eşim ve çocuklarımla kaldığım bir otelde ‘fuhuşa teşvik etmek, aracılık etmek, yardım etmek’ suçunu işlemem mümkün değildir” dedi.
‘3 AYDIR ŞEHİRLERAASI OTOBÜS ŞOFÖRÜ OLARAK ÇALIŞIYORUM’
Şüpheli Mehmet Gürses, bazı kişilerin kendisi aleyhinde tanıklığını kabul etmediğini belirterek, “Ben otogarda yazıhane işi yapıyorum. Kimseye fuhuş amacıyla kadın göndermiyorum. Son 3 aydır da Manavgat’ta yoktum, şehirlerarası şoför olarak çalışıyordum” dedi.
‘EŞİMDEN DOLAYI BANA ENİŞTE DERLER’
Şüphelilerden Ali Güler, kendisinin elektrik ve su işi yaptığını, önceden Kırgızistan vatandaşı olup sonra Türk vatandaşlığına geçen eşinin de bir otelde resepsiyonda çalıştığını belirtti. Koronavirüs salgını nedeniyle işlerinin bozulduğunu anlatan Güler, “Eşimin Manavgat’ta yaşayan arkadaşları var. Eşim onlara güzellik malzemesi satıyordu ve kirpik yapıyordu. Bu süreçte bu kadınlar beni de tanıdıklarından bana ‘enişte’ diye hitap eder. Zaman zaman bu kadınlar çarşıya pazara gitmek istediklerinde beni arıyorlardı, ben de işsiz olduğumdan onları götürüyordum. 1.5 ay kadar önce bu suçtan tanık olarak poliste ifade verdim. Orada bazı kadınların fuhuş yaptığını öğrendim, bunun üzerine bu kadınları getirme götürme işine son verdim” diye konuştu.
6 şüpheli, sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Manavgat adliyesinden görüntü
– Şüphelilerin adliyeden çıkarılması

HABER-KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA) 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!