Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 12

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Türkiye’de vaka sayısı nüfusa göre en düşük il; Şırnak

SAĞLIK Bakanlığı’nın verilerine göre, vaka sayısının nüfusa oranla en düşük olduğu şehir, 100 bin kişide 7,82 kişiyle Şırnak oldu. Kentteki başarıyı sahada yürütülen aktif çalışmaya bağlayan Vali Ali Hamza Pehlivan, yoğun denetim gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sürecin en başından beri hep alanda olmaya çalıştık. Tabi bu konuda sağlık çalışanlarımız en ön safta yer aldı. Bütün ilgili kurum ve kuruluşlarımız, kolluk birimlerimizle bu çalışmaları himaye ettik. Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızı katarak yoğun mücadele ortaya koyduk” dedi. 

Sağlık Bakanlığı’nın il bazında açıkladığı haftalık tabloda Şırnak, 8-14 Şubat’ta her 100 bin kişide 7,82 kişiyle nüfusa oranla vaka sayısı en düşük şehir oldu. Vali Ali Hamza Pehlivan, bu başarının sırrının sıkı denetimler olduğunu söyledi. Genelgeleri hemen hayata geçirdiklerini kaydeden Vali Pehlivan, “Sürecin en başından beri hep alanda olmaya çalıştık. Tabi bu konuda sağlık çalışanlarımız en ön safta yer aldılar. Bütün ilgili kurum ve kuruluşlarımız, kolluk birimlerimizle bu çalışmaları himaye ettik. Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızı katarak yoğun bir mücadele ortaya koyduk” diye konuştu. 

HABUR SINIR KAPISI’NDA ‘TEMASSIZ TİCARET’

Türkiye’nin en işlek sınır kapısı olan Habur Sınır Kapısı’nda sahra hastanesi kurup, ‘temassız ticaret’ yaptıklarını dile getiren Vali Pehlivan, “Günde yaklaşık 2000 aracın giriş-çıkış yaptığı bu kapıda erken vakitte sahra hastanelerimizi kurduk. Orada sağlık ekiplerimizi konuşlandırdık. Devamında İçişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı destekleriyle ‘temassız ticaret’ adı altında bir uygulama başlattık. Burada giden şoförlerin araçlarını karşıdan gelen bir şoföre teslim etmesi ve dönüşte dezenfeksiyon işlemlerinin yapılmasını kapsayan bir uygulamaydı. Şehir dışından gelen kamu kurum personeli ve askerler karantinaya tabi tutuldu. Ülke genelinde olduğu gibi geçen yılın mart ayından beri yurtları devreye soktuk. İzolasyon çalışmalarını başlattık ve izne giden bir personel dahi olsa geri döndüğünde kurumu personel ve arkadaşları ile temasını engellemeye çalıştık. Şırnak, askeri birliklerin çok olduğu bir yer” dedi.

‘FİLYASYON EKİPLERİMİZ SÜREKLİ SAHADA’

Reklam Alanı

Vali Pehlivan, 100’e yakın filyasyon ekibinin sürekli sahada olduğunu aktararak, “Bu süreçte çok aktif görev yaptılar. Ekiplerin çoğunda doktor bulundurduk. Saha denetimlerinde ben, sağlık müdürümüz, kolluk birimlerimiz, ilçelerde kaymakamlarımız dükkan dükkan, pazar pazar, çarşı çarşı, ev ev ziyaretler yapmak suretiyle denetimleri çok sıkı tutmaya çalıştık. Hafta sonu kısıtlamalarında ekiplerimiz sürekli sahada oldu. Geçen hafta sonu 1000’e yakın denetim elemanı görev aldı. 170’in üzerinde denetim ekibimiz sahadaydı. Vefa Sosyal Destek gruplarımızda 3 binin üzerinde hem kamu görevlisi hem de kamu yararına çalışan dernekler yer aldı. Vatandaşlarımızla bire bir ve sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günlerde ilgilendiler” diye konuştu.

‘EN AZ VAKA OLAN İL OLMAK DAHA BÜYÜK SORUMLULUK’

Türkiye’de en az vaka olan il olmanın daha büyük sorumluluk yüklediğini vurgulayan Vali Pehlivan, şunları kaydetti:

“Hastane imkanlarımızı zorlayan bir durumla karşı karşıya kalmadık. Son dönemde bu kısıtlamaların elbette çok faydası oldu. En son Sağlık Bakanı’mız tarafından açıklanan rakamlara göre 100 binde 7,82 gibi bir ortalama ile Türkiye’de en az vaka olan il olduk. Açıklamanın ardından arkadaşlarımızla toplandık ve dedik ki ‘Bundan sonra sorumluluk çok daha fazla çünkü rakamlar epeyce baskılandı, düşürüldü’. Kesinlikle tekrar yükselmemesi için daha fazla gayret sarf etmemiz gerektiğini belirttik. Daha fazla denetim yapmaya, vatandaşlarımızı bu konuda daha çok bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye ve yönlendirmeye, maske, mesafe ve hijyen konularında sürekli hatırlatmalarda bulunmamız gerektiğine inanıyoruz. Dün sahadaydık, bugün de sahadayız. Bundan sonra lütfen daha fazla bir hassasiyetle bu süreci yönetelim diyoruz. Hafta başı köy ve beldelerimizde okullarımızı da açtık. 438 okulumuzda 43 bine yakın öğrencimiz dersbaşı yaptı. Tamamını başlatabilmemiz için bu hassasiyeti sürdürmemiz gerekiyor. Denetimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki haftalarda bu rakamı daha da düşüreceğiz.”

Görüntü Dökümü
———
Caddede dolaşan inşanlar
Cadde ve sokaklardan görüntü
Vali Ali Hamza Pehlivan’ın açıklaması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)

================================

TIR’la çarpışan otomobildeki baba ve oğlu yaralandı

BURSA’da TIR ile karşı yönden gelen otomobilin çarpıştığı kazada baba ve oğlu yaralandı.

Kaza, saat 17.30 sıralarında Orhangazi-İznik Karayolu Çakırlı Kavşağı’nda meydana geldi. Orhangazi’den İznik’e doğru giden Zafer Uysal (46) yönetimindeki 16 ALK 752 plakalı nişasta yüklü TIR, karşı yönden gelen olan Sancar Yıldız’ın (55) kullandığı 16 LLV 67 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazanın ardından savrulan TIR, zeytin tarlasına girdi. Kazada,  Sancar Yıldız ve oğlu Recep Tayyip Yıldız (7) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Baba ve oğlu, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Kaza yerinden görüntüler
-Ekiplerden görüntüler
-Yaralıların hastaneye getirilmesinden görüntüler
-TIR şoförü ile röp.
-Detaylar

Haber-Kamera:Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ(Bursa),(DHA)

===============================

Antalya’da sazlık alanda yangın (2)

KAŞ’TA SAZLIK KONTROLLÜ ŞEKİLDE YANIYOR

Antalya’nın Kaş ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının itfaiye ve orman ekiplerinin kontrolünde sazlık alan içerisinde devam ettiği belirtildi. Yangının oluşturduğu sıcaklık nedeniyle bölgedeki bir seranın plastik örtüsünün zarar gördüğü kaydedilirken, diğer seralarda ise herhangi bir zarar oluşmadığı öğrenildi. İtfaiye ve orman ekiplerinin seraların etrafında bekleyişi ise sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Yanan alandan görüntü (Vatandaş kamerası)
– Seranın kıyısına kadar ulaşan alevler (Vatandaş kamerası)

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), (DHA)

==============================

Kardan yolu kapanan diyaliz hastasının imdadına paletli ambulans yetişti

AMASYA’nın Hamamözü ilçesinde rahatsızlanan ve kardan dolayı hastaneye götürülemeyen diyaliz hastası Türkan Topçu (77), sağlık ekiplerince paletli ambulansla evinden alınarak hastaneye götürüldü.

Hamamözü ilçesine bağlı Omarca Köyünde yaşayan diyaliz hastası Türkan Topçu, rahatsızlandı. Yakınları, Topçu’yu kendi imkanlarıyla hastaneye götürmek istedi ancak yollar kar nedeniyle kapalı olduğu için sağlık ekiplerinden yardım istendi. İhbar üzerine Topçu ailesinin evine paletli ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından evinden alınan Topçu, ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi. Türkan Topçu’nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————-
-Türkan Topçu’dan detaylar
-Paletli ambulansa alınan Türkan Topçu’dan detaylar

Haber: Serap Şerife KARA/AMASYA, (DHA)

================================

Yaban hayvanlarını beslerken dağda mahsur kalan ekip kurtarıldı

ANTALYA’nın Akseki ilçesinde kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan hayvanları beslemek için çıktıkları Gidengelmez Dağları’nda mahsur kalan 5 kişilik doğa koruma ekibi kurtarıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı 5 kişilik ekip, dün öğle saatlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarını beslemek için Gidengelmez Dağları’nda çıktı. Burada arazi aracıyla hayvanlar için yiyecek bırakan ekip, kar yağışı nedeniyle 1500 rakımlı bölgede mahsur kaldı. Görevlilerin Akseki Belediyesi’nden yardım istemesi üzerine bölgeye Karla Mücadele Birimi yönlendirildi. Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan da ekiplerle birlikte bölgeye gitti. Gidengelmez Dağları’nda mahsur kalan görevliler iş makineleriyle yapılan çalışmalar sonrasında kurtarıldı.
Belediye Başkanı AK Parti’li İbrahim Özkan, “1500 rakımlı Gidengelmez Dağları’nda mahsur kalan Milli Parklar ekiplerimizi Karla Mücadele ekiplerimizle kurtarmaya geldik” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Ekiplerin kurtarma çalışması
– Belediye Başkanı İbrahim Özkan açıklama
– Kurtarma çalışması
– Kurtarılan ekipten açıklama

HABER- KAMERA: Adem ÇETİN/AKSEKİ (Antalya), (DHA)

===================================

ALANYA’DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU
Antalya’nın yüksek kesimlerine kar yağdı (6)

Antalya’da dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı Alanya ilçesinde de görüldü. İlçenin yüksek kesimlerinde özellikle Akçatı ve Kızılcaşehir mahalleleriyle Kaplanhanı Yaylası’nda yoğun şekilde etkili olan kar sonrası bölge beyaz örtüyle kaplandı. Uzun zaman sonra kar yağışıyla karşılaşanlar bu anları cep telefonlarıyla kaydetti. Bölgede kar yağışının durduğu ve soğuk havanın etkisini gösterdiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kar yağışından görüntü
– Bölgeden görüntü

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA (Antalya), (DHA)

====================================

Mutfağında gaz kaçağı olan kadın öldü, komşusu zehirlendi

SAMSUN’da yeni taşındıkları dairenin ocak ve doğalgaz bağlantısında gaz kaçağı oluşması sonucu zehirlenip, fenalaştığı öne sürülen Asiye Sümür (72), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kendisini kontrol etmek için eve gelen Sümür’ün komşusu H.K. de hastanede tedaviye alındı.

Olay, saat 15.00 sıralarında İlkadım ilçesi Karasamsun Mahallesi’nde meydana geldi. Yaklaşık 1 hafta önce taşındıkları dairede oturan Asiye Sümür, iddiaya göre çay demlemek için ocağa demlik koydu. Bir süre sonra fenalaşan Sümür, kızını arayarak kendisini kötü hissettiğini söyledi. Evden uzakta bulunan kızı da, komşulara haber vererek annesini kontrol etmelerini istedi. Eve giren komşu H.K., Asiye Sümür’ü yerde hareketsiz halde buldu. Yaşlı kadını hava aldırmak için balkona çıkaran H.K., kendisinin de midesinin bulanmaya başladığını fark edince ambulansa haber verdi. 
YAŞLI KADIN ÖLDÜ, KOMŞUSU HASTANELİK OLDU

İhbar üzerine adrese gelen sağlık ekipleri, Asiye Sümür ve komşusu H.K.’yı Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servis’ine kaldırdı. Asiye Sümür, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Komşusu H.K.’nın ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Asiye Sümür’ün, gaz kaçağı sonucu zehirlendiği öne sürülürken, adreste özel gaz dağıtım şirketi görevlilerince incelemelerde bulunuldu. Yapılan çalışmada, doğalgaz ile ocağın bağlantı noktasında bir kaçak olduğu  tespit edildi. 

Olayla ilgili İlyasköy Polis Merkezi ekiplerince soruşturma başlatıldı. Asiye Sümür’ün cansız bedeni ise, otopsisi yapılmak üzere Adli Tıp Morgu’na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Polislerden detay
-SAMGAZ görevlilerin eve girmesi
-Gaz kaçağının kontrol edilmesi
-Taşınma kolilerinden detaylar
-Hastane detayları

Haber-Kamera: Tayfur KARA/SAMSUN, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!