Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Otizmli çocuğu döven kargo görevlisinin serbest bırakılmasına itiraz 
 
ANTALYA’nın Serik ilçesinde atipik otizmli Kuzey Kaan Saka’yı (10), cep telefonuyla fotoğrafını çektiği gerekçesiyle döven kargo görevlisi K.T.’nin serbest bırakılmasına itiraz edildi. Çocuk İstismarı ile Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği (ÇOCUKÇA) Derneği Başkanı avukat Buğra Kağan Oğuz, “Bu çocuğu darp etmek aklımızın almadığı bir olay. Kaldı ki çocuğumuz otizmli. Cumhuriyet Başsavcılığımıza K.T.’nin tutuklanmaması ile ilgili bir itiraz dilekçesi sunduk. Bu konuda adli makamlarımıza güveniyoruz” dedi.

Serik’e bağlı Merkez Mahallesi’nde oturan zabıta memuru Hakan Saka ve Saniye Saka’nın doğuştan atipik otizmli oğlu Kuzey Kaan, 13 Ocak saat 17.00 sıralarında evlerinin önünde oynadığı sırada elinde bulunan cep telefonu ile karşı apartmana kargo götüren özel bir şirkete bağlı kargo görevlisi K.T.’nin fotoğrafını çekti. İddiaya göre duruma sinirlenen kargo görevlisi K.T., Kuzey Kaan’ı itekleyip, apartman boşluğunda tokat attı. Olayı duyan komşular çocuğun yardımına koşarak, kurtardı. Tepkiler üzerine kargo görevlisi bölgeden hızla uzaklaştı. Sesleri duyup evden çıkan Saniye Saka, oğlunun yanına geldi. Durumu haber alan baba Hakan Saka da eve geldi. Binanın güvenlik kamerasını inceleyen Hakan Saka, oğlunu darbeden kargo görevlisi K.T. hakkında polise giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında kargo görevlisi K.T., ailenin şikayeti üzerine gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

‘BU ÇOCUĞU DARP ETMEK AKLIMIZIN ALMADIĞI BİR OLAY’
ÇOCUKÇA Derneği Başkanı avukat Buğra Kağan Oğuz, kargo görevlisi K.T.’nin serbest bırakılmasına dernek ve avukat olarak itiraz ettiklerini söyledi. Yaşanan darp olayını herkesin bildiğini ve videosunu izlediğini belirten avukat Oğuz, “Burada çocuğumuzun otizmli olmasını bir kenara bırakalım bir çocuktan bahsediyoruz. Bir çocuğa otizmli olmasını boş verin hiçbir şekilde müdahale edilmemesi gerekir. Çocuk sizin fotoğrafınızı çekiyor olabilir. Videonuzu çekiyor olabilir. Özel bir iş yapmıyorsunuz. Kargo getirmişsiniz, kargoyu bırakıp gideceksiniz. Bu çocuğu darp etmek aklımızın almadığı bir olay. Kaldı ki çocuğumuz otizmli. Bununla ilgili olarak bu çocuğumuz yıllardır tedavi görüyor. Bu tedavilerin hepsi boşa gitti. Bu tür çocukların topluma kazandırılması için annesi, babası, öğretmenleri elinden gelenin fazlasını yapıyor. Fakat her şey başa sardı. Çocuğun darp olayı ile ilgili gerçekten ciddi anlamda psikolojisi bozuldu” dedi.

‘UMARIM Kİ BÖYLE BİR OLAY TEKRARLANMAZ’
ÇOCUKÇA Derneği olarak Kuzey Kaan Saka’nın psikolojik tedavisi ve davasını üstlendiklerini aktaran Buğra Kağan Oğuz, “Cumhuriyet Başsavcılığımıza K.T.’nin tutuklanmaması ile ilgili bir itiraz dilekçesi sunduk. Bu konuda adli makamlarımıza güveniyoruz. Ellerinden geleni yapacaklardır eminiz. Umarım ki toplumda böyle bir olay tekrarlanmaz. Bu herkese ders olur. Çocuğun otizmli olmasını bir kenara bırakalım. Bir çocuğa hiçbir şekil ve ortamda müdahale edilmemeli, onun çocuk olduğunun farkına varmalıyız. Bu olayın tüm toplumumuza ders olmasını diliyor herkesi bu konuda sağduyulu olmaya davet ediyorum. Umarım adalet yerini bulacaktır” diye konuştu.

‘TEDAVİSİ BELKİ 2- 3 YIL SÜRECEK’
Kargo şirketinin dağıtım elemanı K.T’nin aynı gün işine son verdiğini de aktaran ÇOCUKÇA Derneği Başkanı avukat Oğuz, şöyle dedi:
“Bizim özellikle üzerinde durmak istediğimiz konu bu şahsın daha önceden 2017 yılından yakın zamandan yaralamadan sabıkası var. Yine darp ve yaralamadan dolayı şikayetten vazgeçildiği için düşme verilmiş bir olayı var. Bizim tespit ettiğimiz bu şahıs 2 tane yaralama olayına karışmış. Böyle bir şahsı nasıl olur da böyle bir kurumsal bir kurumda işe alındığını merak ediyorum. Firmanın yetkililerinden de bu konuda açıklama bekliyorum. Olayın olduğu gün aynı anda işten çıkarabilirsiniz ama kargo görevlisi herkesin bildiği gibi evimizin, işimizin kapısına kadar geliyor. Yaralamadan sabıkası olan bir adamın nasıl işe girdiği ve işe alındığı bizde merak konusu. Kargo şirketi aileyle irtibata geçmiş. Manevi olarak ailenin yanlarında olduklarını belirtmişler fakat böyle bir üzücü olay yaşandıktan sonra bu çocuğun tedavisi belki 2- 3 yıl sürecek. Özel bir çocuk. İstediği kadar yanlarında olsunlar. Tedbiri baştan almak gerekiyor. ‘Sabıkalı insanlar çalıştırılmasın’ demiyoruz ama insanlarla sürekli iç içe olan işlerde biraz daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.”

FOTOĞRAFLIGÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– RÖP: Buğra Kağan Oğuz ile röportaj
HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

Reklam Alanı

=====================

Halk plajı yapmak için 6’ncı başvuru

MURATPAŞA Belediyesi, Antalya’nın dünyaca ünlü Lara kıyı bandında bulunan ve yıllar içinde çöküntü alan haline gelen, küçük çaplı yangınların yaşandığı Bambus Plajı’nı, mavi bayraklı halk plajı haline getirmek için 6’ncı başvurusunu yaptı. Bambus Plajı, özel şirket tarafından işletildiği dönemde denizden dubalar üzerinde iş makineleri getirilerek sahiline beton dökülmüştü.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, aynı zamanda Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Kesin Korunacak Hassas Alan olan Lara kıyı bandının en güzel koylarından birinde bulunan Bambus Plajı’nı mavi bayraklı bir halk plajı haline getirmek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne 6’ncı başvurusunu yaptı.
Özel şirket tarafından işletildiği dönemde denizden dubalar üzerinde iş makineleri getirilerek sahiline beton dökülen plaj, yıllardır çöküntü ve izbe alan halinde duruyor. Belediye ilgili yazısında, plajı büfe-tuvalet ve şezlong alanı olarak kiralama talebinde bulundu.

SÜREÇ 2014’TE BAŞLADI
Muratpaşa Belediyesi, Ümit Uysal’ın belediye başkanı seçildiği Mart 2014 seçimlerinin ardından Bambus Plajı da dahil Lara kıyı bandında halk plajları kurulması için gerekli çalışmalara başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, yıllar içinde 5 noktaya izin verirken Bambus Plajı’na ilişkin başvurular çeşitli gerekçelerle reddedildi.

Muratpaşa Belediyesi, son olarak, geçen yıl haziran ayında Gençlik Mahallesi’nde bulunan Hamit Bey, Kaleiçi’nde bulunan Adalar plajlarıyla birlikte Bambus’da düzenleme ve uygulama çalışması yapmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yetki ve izin talebinde bulundu. Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, söz konusu alan için belediyeden imar planı yapmasını istedi. Muratpaşa Belediyesi, yaklaşık 26 kurumdan görüş alınması gereken ve 3 yıl sürecek planlama süreci karşısında talebini geri geçmek zorunda kaldı.

DENİZDEN BETON DÖKÜLMÜŞTÜ
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Antalya ziyaretinde kenti seyredip “Hiç şüphesiz ki, Antalya dünyanın en güzel yeridir” dediği Erenkuş mevkiinin hemen alt tarafında bulunan Bambus Plajı’na Mart 2016’da denizden dubalar yardımıyla iş makineleri getirip falezlere demir kalıplar yerleştirilip beton dökülmüştü. Gelişmeler üzerine Muratpaşa Belediyesi 8 Nisan 2016’da Zabıta ve Fen İşleri müdürlüklerinden 50 kişilik bir ekiple koya gelerek alanda yıkıma başlamıştı. Yıkım için kırıcı matkaplar, jeneratörler sahile indirilmiş ancak 5 saatlik uğraşın ardından ancak 2 metrekarelik beton sökülebilmişti. Bunun üzerine Muratpaşa Belediyesi, yoldan yaklaşık 30 metre aşağıda bulunan koya vinçle iş makinası indirip yıkımı öyle tamamlayabilmişti.

MURATPAŞA’NIN MAVİ BAYRAKLI PLAJLARI
Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya’nın doğa harikası falezlerin denizle buluştuğu noktada 5 halk plajı bulunuyor. Plajlar, Başkan Ümit Uysal’ın kararlı girişimleri sonucu Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’nun izin ve onayıyla hizmete açıldı. İlk plaj 2016’da İnciraltı adıyla açıldı. Onu, Mobil ve Erdal İnönü Kent Parkı, Erenkuş ve Konserve Koyu falez plajları izledi. Plajlar, Muratpaşa Belediyesi’nin çalışmasıyla mavi bayrağın dalgalandığı birer halk plajı haline geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Bambus plajı’ndan drone görüntümedi
– Denizden plaja drone görüntüleri
– Belediyenin İnciraltı plajından
– Mavi bayrak ve denize girenlerden görüntü
– Belediye plajında şezloglara dezenfekte
– Erenkuş halk plajından görüntüler
– Plajdan detay görüntüler
– Plaja gelenlerin ateşleri ölçülürken
HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

=======================

Üzerine elektrik kablosu düşünce akıma kapılarak öldü
 
GAZİANTEP’te yolda yürüdüğü sırada kopan elektrik kablosunun üzerine düşmesiyle akıma kapılarak yaralanan Suriye uyruklu Yusuf El Salih (32) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, öğle saatlerinde Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. Suriye uyruklu Yusuf El Salih’in Tekel Caddesi’nde yürüdüğü sırada kopan elektrik kablosu üzerine düştü. İhbar üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesinin ardından özel bir hastaneye kaldırılan Yusuf El Salih doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, kopan teller ise onarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Olay yeri
– Polis ekipleri
– Polislerin çalışması
– Kopan kablolar
– Genel ve detay görüntüler
Haber: Kadir GÜNEŞKamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

=========================

Boğsak Adası’na gökkuşağından gerdanlık

MERSİN’in Silifke ilçesinde yağan yağmurun ardından Boğsak Adası çevresinde çıkan gökkuşağı, görsel şölen oluşturdu.
İlçede yağan yağmurun ardından çıkan gökkuşağı, Boğsak Adası manzarasıyla görsel şölen oluşturdu. Oluşan doğa olayı, gören vatandaşları da büyüledi. Vatandaşlar, cep telefonlarıyla anı ölümsüzleştirdi.

Görüntü Dökümü:
————————-
-Gökkuşağından görüntü
Haber-Kamera: Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE/(Mersin), (DHA)

======================

Bisikletiyle dünyayı gezen Japon gezgin, Alanya’yı havadan seyretti

Bisikletiyle dünya turuna çıkan Japon fotoğraf sanatçısı Hirohisa Tajima (33), Antalya’nın Alanya ilçesine geldi. 

Tajima burada yamaç paraşütüyle ikili atlayış yapıp, ilçeyi havadan seyretti.  Tajima, “Alanya geneli, plajları çok güzel. Uçuş çok fantastik ve büyüleyiciydi benim için. Çok havalıydı ve çok güzel hissettim” dedi.

Japon fotoğraf sanatçısı Hirohisa Tajima, 10 yıl boyunca dünyayı sırt çantası ve bisikletiyle gezmeye karar verdi. 2019 yılında sadece sırt çantasıyla başladığı bu geziyi hayatının işi olarak gören Tajima, önce Avrupa’da Almanya ve Fransa’yı, Amerika’da Arjantin, Bolivya ve Peru’yu, Antarktika kıtasını, Asya’da Hindistan, Endonezya ve Fiji’yi gezdi. Ardından yolculuğuna bisikletle devam etmeye karar veren Hirohisa Tajima, 2020 yılının ocak ayında bisikletiyle yola çıkarak üç ay boyunca Vietnam, Kamboçya ve Tayland’ı gezdi. Ancak koronavirüs nedeniyle sınırlar kapanınca, Japonya’nın başkenti Tokyo’da yaşayan ailesinin yanına dönen Tajima, Yunanistan’da sınırların açıldığını duyunca, bisikleti ile 8 Temmuz 2020 tarihinde uçakla Atina’ya geldi. İki ay bisikletle Yunanistan’ı, 2 ay da Bulgaristan’ı gezen Tajima, 20 Kasım’da Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Sıra ile Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’yı gezen Hirohisa Tajima, Alanya ilçesine geldi. Burada yamaç paraşütü yapmaya karar veren Tajima, ikili atlayış yaparak ilçenin güzelliklerini havadan görme fırsatı buldu.
‘ALANYA ÇOK GÜZEL’
Alanya’yı önce havadan görmek isteyen Tajima, internette ilçenin en iyi yamaç paraşütü yapan ekibini buldu. Buraya gelerek paraşüt pilotu Ergün Ulu ve ekibine gelen Tajima, bugün yamaç paraşütü yaparak Alanya’nın güzelliklerini havadan seyretti. İlçeye hayran kaldığını söyleyen Tajima, “Bir internet sitesinde 2020 yılının birincisi olan firmayı buldum. Bugün uçuş gerçekleştirdik. 700 metre yükseklikte uçtuk. Çok beğendim. Alanya geneli, plajları çok güzel. Uçuş çok fantastik ve büyüleyiciydi benim için. Çok havalıydı ve çok güzel hissettim” dedi.
‘UÇUŞ EĞİTMENİMİN TAVSİYESİYLE ALANYA’YA GELDİM’
Dünyayı bisikletle gezen Tajima, Antalya’da uçuş eğitimi aldığı için Alanya’da uçmak istediğini belirtirken, “Antalya’da uçuş eğitmeni Ali Bey var. Onu tanıyordum zaten. Ondan eğitim aldım. O bana Alanya’yı tavsiye etti. Onun aracılığıyla Alanya’ya geldim” diye konuştu.
Bugüne kadar yaklaşık 40 bin kilometre yol yapan, 4 kıtada 13 ülkeyi gezen Tajima, Türkiye’de toplam 3 ay gezecek ve ardından Gürcistan’a geçecek. Tajima, oradan Ermenistan ve İran’a gidecek ve koronavirüs salgınındaki gelişmelere göre gezisine devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————-
– Uçuştan genel ve detay görüntüler
– Hirohisa Tajima’nın bisikletiyle gezerken genel ve detay görüntüleri
– RÖP: Hirohisa Tajima 
HABER- KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

========================

Bakan Kasapoğlu: Gençlerimizin istikbalini çakalların çalmasına müsaade etmeyeceğiz
 
TRABZON’da Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi’nin açılışına katıldı. Kasapoğlu, Erenler’e kıyanlara dersini verdikleri, vermeye devam edeceklerini belirterek, “Fırat’ın, Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız. Karadeniz’in kuzularını çakallarına kaptırmayacağız. Gençlerimizin istikbalini o çakalların çalmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğizö dedi.

Trabzon’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kent merkezinde Eren Bülbül Gençlik Merkezi’nin açılışı törenine katıldı. Açılışa Bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon milletvekilleri Bahar Ayvzaoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, burada yaptığı açıklamada, Trabzon’un her zaman varlığını ifade etmiş, bunu da tarihe müstesna bir yeri olarak ortaya koymuş bir şehir olduğunu belirterek, “Trabzon’un her açıdan gelişmesi, çok önemli. Gençlik ve spor ülkemizin istikbali açısından iki önemli alan. Bu alanda gelinen nokta, son 18 yılda çok anlamlı bir boyutu, devrimi ortaya koyuyor. Gençlerimiz neredeyse biz oradayız anlayışıyla Trabzon’un en merkezi alanına gece gündüz çalışacak, gençlerimize yeni bir yuvanın, yeni bir merkezin kazandırılmasının heyecanını yaşıyoruz. Ülkemiz her alanda zirveye oynayan bir ülke. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncü liderliği, güçlü vizyonuyla hamdolsun ulaşımı, ekonomi, sanayisiyle, eğitimiyle, sağlığıyla zirveye oynadığımız gibi sporda gençlikte de yarınların en güçlü iddiası olan bir ülkeyiz. Bu anlamda da Trabzon öncü şehirlerden bir tanesi. Hükümetimizin spor ve gençlikteki iddiasını en güçlü şekilde yaşayarak hisseden şehirlerden bir tanesi. Bizim de hedefimiz bunu daha yukarılara taşımak. Trabzon’un gündeminde her zaman spor var. Trabzon’un bu anlamda potansiyeli çok güçlü. Biz de gençlerimizi yarınlara daha güçlü ve donanımlı hazırlamak adına gençlik merkezlerimize, her alandaki spor alanları ve yurtlarımızla bu çıtayı yukarı taşımaya devam edeceğiz. Pandemiye rağmen 2020’yi dolu dolu yatırımla, çalışmayla geçirdik. 2021’i de daha ileriye taşıyarak dolu dolu, verimli bir şekilde yaşamanın heyecanı içerisindeyizö dedi.

‘ÜLKEMİZ GENÇLERİN OMUZUNDA YARINLARA YÜRÜYECEK’
‘Gençlik bizim en büyük umudumuz, varlığımız ve imkanımız’ diyen bakan Kasapoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ülkemiz, gençlerin omuzunda inşallah yarınlara daha emin adımlarla yürüyecek. Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimiz için hiçbir fırsatı geride tutmadan, her imkanı onların önüne sererek, onların elinden tutmaya, onlarla omuz omuza yürümeye devama edeceğiz. Gençlik bizi hiçbir zaman mahcup etmedi. Gençlerimize inanıyoruz, güveniyoruz ve onlar her şeyin en güzelini hak ediyorlar. Bizim gençlerimiz, dünyaya adalet penceresinden bakan gençler. Dünyanın 5’ten büyük olduğunu çok iyi bilen gençler. Onlar, inşallah yarınların aydınlık dünyasında, sözü olan eserleri olan gençler olacaklar. Bu merkezler, onların yarınlara daha iyi hazırlanmasında kendilerine birer yurt, yuva olacak. İnanıyoruz ki yarınlar hem Türkiye hem tüm insanlık için bizim gençlerimizle aydınlık olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, gençleri bazıları gibi sözde değil özde seven ve değer veren bir lider. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarıyla gençler, 18 yaşında seçme ve seçilme hürriyetine sahip oldu. Birileri karşı çıktı. O süreçleri, çok iyi biliyoruz. Bugünlerin en büyük umudu olan gençler, yarın çok daha farklı bir dünyanın kurulmasına öncü olacaklar.ö

‘GENÇLERİMİZİN İSTİKBALİNİN ÇALINMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’
Gençlerin istikbalini çakallara kaptırmayacaklarını söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Ülkemizin gençlik, yiğitlik, cesaret sembolü olan şehit Eren kardeşimizi rahmetle anıyorum. Kendisini hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Erenlere kıyanlara dersini verdiğimiz gibi bundan sonra da vermeye devama edeceğiz. Fırat’ın, Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız. Karadeniz’in kuzularını çakallarına kaptırmayacağız. Gençlerimizin istikbalini, o çakalların çalmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Eren Bülbül, Türkiye’nin, Trabzon’un cesaret sembolü. Erenimizin hatırasını inşallah bu gençlik merkezimizde Trabzon’un en orta merkezinde ‘Eren Bülbül Gençlik Merkezi’ olarak ilelebet yaşatacağız. Bu vesileyle Eren kardeşime ‘iyi ki varsın Eren’ diyorum. Seni unutmadık, unutmayacağız. Bu vesileyle bu cennet toprakları, bize vatan kılan tüm şehitlerimizi, gazi olan tüm büyüklerimizi, kardeşlerimizi minnetle, rahmetle yâd ediyorum. Bizim davamız insanlık davası. Sevgi medeniyetini büyütme, umudu, kardeşliği güçlendirme adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gayret etmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Gençlik merkezimiz hayırlı olsunö ifadelerini kullandı.
Bakan Kasapoğlu, konuşmasının ardından kurdele kesimiyle açılışını gerçekleştirdiği Eren Bülbül Gençlik Merkezi’ni gezdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Bakan Kasapoğlu’nun açıklamaları
-Gençlik merkezinin açılışı
-Detaylar
HABER-KAMERA: TOLGA SAĞLAM-Selay SAYKAL/TRABZON-DHA

======================

Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 16’ya yükseldi

KOCAELİ’de içme suyu ihtiyacının büyük bölümünün sağlandığı Yuvacık Barajı, son günlerde yağan yağmur ve kar suları nedeniyle mevsim koşullarına bağlı olarak su seviyesi artış gösterdi. Yüzde 16 seviyesi ile 8 milyon 120 bin metreküpe ulaştı.
Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı, 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı’nın su kapasitesi, dağlardaki karların erimesi ve son yağışlarla birlikte artış gösterdi. Kurak geçen yaz ayı nedeniyle Yuvacık Barajı’nda ki su seviyesi yüzde 14 ile 8 milyon metreküp seviyesine düşmüştü. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin internet sitesi verilerine göre, Yuvacık Barajı’nda su oranı yüzde 16’ya yükselirken, su miktarı da 8 milyon 120  bin metreküp oldu.

Görüntü Dökümü 
-Çevresi kar kaplı baraj görüntüsü
-Anons
– Drone görüntüleri
Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU//BAŞİSKELE (Kocaeli), (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!