Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Okul servisinde oğluyla kavga eden 2 çocuğu öldürdü (2)- Yeniden

Çorum’un Alaca ilçesinde eski muhtar Servet B., oğlu ile kavga ettikleri iddiasıyla 8’inci sınıf öğrencisi Tunç Taşar (14) ve Kaan Hakverdi’yi (13) durdurduğu okul servisinde tabancayla vurdu. Hastaneye kaldırılan Taşar ve Hakverdi yaşamını yitirirken, Servet B. ile eşi gözaltına alındı.

Olay, saat 07.30 sıralarında Alaca ilçesi İmat köyünde meydana geldi. Köyün eski muhtarı Servet B.’nin oğlu Z.B. ile 8’inci sınıf öğrencileri Tunç Taşar ve Kaan Hakverdi, kavga etti. Servet B.’nin oğlu Z.B., akşam eve gidince yaşananları babasına anlattı. Bu sabah Servet B., yolda durdurduğu okul servis minibüsündeki Taşar ve Hakverdi’ye tabancayla peş peşe ateş etti. Servet B. kaçarken, yaralanan çocuklar çağırılan ambulanslarla Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Tunç Taşar ile Kaan Hakverdi, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Servet B. jandarma ekipleri tarafından kısa sürede olayda kullandığı silahla yakalanarak gözaltına alındı.

AİLELER ARASINDA HUSUMET VARMIŞ
Cinayete ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Şüpheli Servet B. ile öldürdüğü çocukların aileleri arasında husumet bulunduğu, bu nedenle davalık oldukları belirtildi. Köyün önde gelen isimlerinin araya girmesiyle bir süre önce tarafların barıştırıldıkları ifade edildi.

Bu arada katil zanlısı eski muhtar Servet B.’nin ismi açıklanmayan eşinin de kocasının öldürdüğü 2 çocuğu olaydan önce azarladığı iddiasıyla, olayla ilgili soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

GERİYE GÖRÜNTÜLERİ KALDI
Öte yandan sabah saatlerinde okula gittikleri serviste arkadaşları yanında uğradıkları saldırıda yaşamını yitiren Tunç Taşar ve Kaan Hakverdi’nin 4 yıl önce arkadaşlarıyla olan görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştıkları ortaya çıktı. İkilinin, arkadaşlarıyla eğlendiği anlara ait görüntüler, izleyenleri hüzne boğdu.
Jandarma ekipleri, yeni bir olay yaşanmaması için köyde geniş güvenlik önlemi alırken, Servet B.’nin sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Hastane görüntüsü
-Sosyal medya görüntüleri
HABER KAMERA: ÇORUM-DHA

=======================

Yakayı ele veren tırnakçı: Piknik yapmaya geldik

ADANA’dan araçla yola çıkarak Mersin’e gelene kadar girdikleri market ve büfeleri tırnakçılık yöntemi ile mağdur eden ve çaldıkları parayla da ekmek, tavuk, baharat alan 4 kişi polis ekipleri tarafından yakalandı. Emniyete götürülen şüphelilerden biri gazetecilere, “Biz buraya piknik yapmaya geldik, tırnakçılık yapmaya gelmedik” dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro amirliği, kentte dolaşan şüphelilerin tırnakçılık yöntemi esnafı mağdur ettiği ihbarını alınca harekete geçti. İhbarın yapıldığı büfe ve marketlerin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler ifadeler doğrultusunda araç plakasını tespit etti. Aracı merkez Yenişehir ilçesinde yakalayan ekipler,  S.E. (22) ve K.E. (21) ile Adana’dan Mersin’e birlikte geldikleri saptanan A.S. (38) ve A.E.’yi (27) gözaltına aldı. Şüphelileri üzerinde ve araçta yapılan aramada marketlerden alınan ürünler ile uyuşturucu madde çıktı.
YÖNTEMLERİ DEŞİFRE EDİLDİ
Şüphelilerin yöntemi ise akıllara durgunluk verdi. İşletmelere müşteri gibi giren 2 şüpheli, işletmecinin iki 50 lira yapması için masaya  100 TL bırakıyor. Şüphelilerden biri işletme sahibinin dikkatini dağıtırken diğer şüpheli tezgahta duran 100 TL’yi yeniden alıyor. Ne olduğunu anlayamayan işletme sahibi ise iki tane 50 TL’yi şüphelilere veriyor. Pişkin tırnakçılar işletme sahibinden aldıkları 50 TL ile de alışveriş yaparak işletmeden ayrılıyor.  Tırnakçıların bu yöntemle bir çok market ve büfeyi mağdur ettiği ortaya çıktı.
‘PİKNİK YAPMAYA GELDİK’
Emniyete götürülen A.S. ve A.E., serbest bırakılırken, yankesicilik, hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından kaydı bulunan S.E. ve K.E.’nin ise işlemleri sürüyor. Şüphelilerden biri emniyete götürüldükleri sırada gazetecilerin “Neden yaptın” sorusuna “Biz buraya piknik yapmaya geldik, tırnakçılık yapmaya gelmedik. Bir daha Mersin’e gelmeyiz” diye yanıt verdi.

Görüntü Dökümü:
—————————
-Şüphelilerin işletmelere girip tırnakçılık yapması
-Emniyet binası ve tabelası
-Şüphelerin emniyete getirilmesi
Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

=======================

Mersin’de fırtına seraları yıktı, evlerin çatılarını uçurdu -Ek 

MERSİN’in Tarsus ve Gülnar ilçelerinde etkili olan fırtına seraları yıktı, evlerin çatılarını uçurdu.

Tarsus ilçesinde iki gündür etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Yeşiltepe Mahallesi’ndeki seraların naylonları yerlerinden söküldü. Çiftçiler seralardaki kabak, biber ve karpuz gibi ürünlerini soğuk ve dondan korumak için kendi imkanlarıyla önlemler aldı. Arazisinde 400 sera bulunan ve bunlardan 250 tanesinin fırtına nedeniyle zarar gördüğünü belirten çiftçi Uğur Gökmen, “Allah’ın takdiri yapacak bir şey yok. Fırtınadan dolayı zararımız 100 bin TL’yi buldu. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun. Hasar ağır. Yapacak bir şey yok. Şu an da serada kabak karpuz ve biber var. Zarar gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Çiftçi Emrah Dağ da, “Rüzgardan zarar gördük. Dün geceden beri seraların üstünü örtüyoruz. Don beklentisi de var. Bin tane seram var, 150’si uçtu. Dün geceden beri uyumuyor onarım yapıyoruz” diye konuştu.
AĞAÇLAR FIRTINAYA DAYANAMADI
Gülnar ilçesinde de geceden bu yana etkili olan fırtına bazı mahallelerde çatıların uçmasına, ağaçların devrilmesine, elektrik ve telefon direklerin yıkılmasına neden oldu. İlçede zaman zaman fırtına nedeniyle elektrik kesintisi yaşanıyor. Gülnar Belediyesi ekiplerince hizmet binasında ve ağaçların devrildiği mahallelerde temizlik çalışması başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Zarar gören ev ve yapılardan genel detaylar
Haber-Kamera: Mustafa GÜMÜŞ/ MERSİN,(DHA)

=======================

Antalya ‘Tek Nefes’ İstiklal Marşı okudu (2)

BÜYÜKŞEHİR İSTİKLAL MARŞI’NI OKUDU 
Antalya Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıldönümü kapsamında “Yeter ki Korkma” temasıyla tören düzenledi. Büyükşehir personeli saat 12.00’de Atatürk heykelinin bulunduğu belediye binası önünde hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı gururla ve haykırarak okudu. 
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşı olarak kabul edilen İstiklal Marşı’nın 100’üncü yıl dönümü coşkuyla kutlanıyor. İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, ilçe hizmet birimleri ve ASAT Genel Müdürlüğü önünde “Yeter ki Korkma” temasıyla törenler düzenlendi. 
TÜM PERSONELİN KATILIMIYLA COŞKUYLA OKUNDU 
Atatürk heykelinin bulunduğu Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve personel katıldı. Sosyal mesafeye dikkat edilerek gerçekleştirilen törende Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası (ABBO) eşliğinde İstiklal Marşı büyük bir coşkuyla okundu. 
MOBİL ETKİNLİK OTOBÜSÜNDEN MARŞIMIZ YÜKSELDİ 
Antalya’da saat 12.00’de hep birlikte İstiklal Marşı’mızın okunması çağrısına Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı mobil etkinlik otobüsü de katıldı. Işıklar Caddesi’ne park eden mobil etkinlik otobüsünden saat 12.00’de İstiklal Marşı çalındı. Vatandaşlar, kaldırımdan, evlerinin balkon ve pencerelerinden, esnaf iş yerlerinin önünden Milli Marşımıza eşlik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
————–
– Hizmet binası önündeki belediye çalışanlarının görüntüsü (DRON)
– Orkestranın istiklal marşı’nın çalması
– Sosyal mesafeli belediye personelinin görüntüsü
– Alanın yüksekten dron görüntüsü
– ASAT Genel Müdürlüğü önündeki tören ve personelin görüntüsü
HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!