Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ‘ÇOK YÜKSEK RİSKLİ’ KONYA’DA, POLİS DENETİMLERİNİ ARTIRDI

KONYA’da sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle denetimler artırıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladı risk haritasına göre, ‘çok yüksek riskli’ iller arasındaki ‘kırmızı’ kategoride yer alan Konya’da polis, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cadde ve sokaklarda kontrol noktalarını artırdı. Denetimler kapsamında ekipler, sürücülerin izin belgelerini ve kimliklerini inceledi. Sokaklarda ise sessizlik hakim oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
– Polis denetimleri
– Durdurulan sürücüler
– Sokağa çıkma izin belge kontrolleri
– Boş cadde ve sokaklar
– Genel ve detay

Haber-Kamera: Adem YILDIZ/KONYA,(DHA)

=========================

Reklam Alanı

2) BAĞLANTI NOKTASINDAKİ KULU MAKASI, KISITLAMADA SAKİN

TÜRKİYE’nin geçiş güzergahlarından biri olan, Ankara, Konya ve Aksaray’ı çevrelerindeki illerle bağlayan Kulu Makası mevkiinde, kısıtlamada sessizlik hakim oldu.

İç Anadolu Bölgesi’nin en önemli bağlantı yolu olan özellikle Ankara’yı, Konya, Aksaray, Niğde, Adana ve bölgesindeki illerle, Konya ile Kırıkkale’yi de çevresindeki illere bağlayan yolun kesiştiği Kulu Makası mevkiinden günde binlerce araç geçiyor. Ancak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yolda sessizlik hakim oldu. Dün ve bugün yoldan çoğunlukla TIR ve kamyonlar geçti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
– Drone ile karayolundan detay
– Genel ve detay

Haber- kamera: Mehmet YILMAZ KULU-KONYA-DHA

================================

3) İLÇEDE YAŞAYAN TEK ERMENİ’Yİ, PASKALYA BAYRAMI’NDA MÜSLÜMANLAR YALNIZ BIRAKMADI
 
MARDİN’in Derik ilçesindeki yaşayan tek Ermeni olan Zekeriya Sabuncu’yu (64), Müslüman komşuları Paskalya Bayramı’nda yalnız bırakmayarak birlikte kutlama yaptı. Sabuncu, her yıl Derik ilçesindeki 371 yıllık tarihi Surp Kevork Ermeni kilisesinde çan çalarak, mum yakıp, dua ettiğini ve Paskalya Bayramı’nı tek başına kutladığını söyledi.

Derik ilçesinde doğan Ermeni asıllı Zekeriya Sabuncu, yaklaşık 40 yıl önce İstanbul’a göç etti. 8 yıl önce Zekeriya Sabuncu, mesleği olan sabun üretimini sürdürmek ve atıl durumda olan tarlalarını işlemek için, ailesini İstanbul’da bırakıp, memleketi Mardin’in Derik ilçesine geri döndü. 

MÜSLÜMANLARA İKRAMDA BULUNDU
Sabuncu, memleketine döndüğünden beri, her yıl Paskalya Bayramı’nı tek başına kutluyor. Sabuncu, ilçedeki tek Ermeni olduğu için, 371 yıllık tarihi Surp Kevork Ermeni Kilisesi’ne gider, çanı kendisi çalar, mum yakar ve dua ederek, Paskalya Bayramı’nı kutlardı. Bu yıl da Sabuncu’nun Paskalya Bayramı’nı tek başına kutlayacağını duyan Müslüman komşuları kiliseye gelerek, Sabuncu’yu yalnız bırakmadı. Ermeni Zekeriya Sabuncu, bayram vesilesiyle kendisini yalnız bırakmayan Müslüman komşularına haşlanmış yumurta, şeker ve tatlı ekmek ikramında bulundu. 

BİRLİKTE DUA ETTİLER
Bayram nedeniyle duygularını dile getiren Zekeriya Sabuncu, “Derik Ermenilerindenim. Pandemi döneminde İstanbul’a bayram ziyaretine gidemedim. Bu sene 50 günlük Paskalya orucundan sonra, kiliseye geldim. Geçen yıl yalnız başıma kutlamıştım. Bu sene, hemşehrilerim beni yalnız bırakmadı. Duyarlılıkları beni mutlu etti. Kilisede bana katıldılar, eşlik ettiler. Birlikte dua ettik. Beni yalnız bırakmayan hemşehrilerime teşekkür ederim. Allah nice sağlıklı, mutlu bayramlar nasip etsin” dedi.
Zekeriya Sabuncu’yu böyle bir günde yalnız bırakmayan mahalleli Naime Kızılay ise, “Tüm Hıristiyan aleminin Paskalya Bayramı’nı kutluyorum. Derik’te tek Hıristiyan olan Zekeriya Bey’in bayramını kutlamak için buradayız. Aile olarak, onu yalnız bırakmak istemedik. Din ayrımının olmadığı bir yerde yaşıyoruz. Biz de bu desteğimizi göstermek istedikö diye konuştu.
Başka bir mahalle sakini olan Abdurrahman Kızılay da, şunlar söyledi:
“Bugün Paskalya Bayramı. Ermeni dostlarımız için kutsal bir gün. Derik’te tek Ermeni olan Zekeriya arkadaşımızın bu mübarek gününde, kendisini yalnız bırakmamak için, ailece kiliseye ziyaretine geldik. Birlikte dua okuduk.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Sabuncu’nun kiliseye gelişi
-Kiliseden görüntü
-Komşularının Sabuncu’nun bayramını kutlaması
-Röportajlar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/ DERİK (Mardin),(DHA)

==========================

4) ÖNÜNDEN GEÇTİĞİ İŞ YERİNİN TABELASINI SÖKÜP, PARÇALADI
 
BURSA’nın İnegöl ilçesinde kimliği belirsiz kişinin önünden geçtiği bir iş yerinin tabelasını söküp, parçaladığı anlar, güvenlik kamerasına yansıdı. 

Olay, geçen hafta ilçenin Orhaniye Mahallesi Nuri Doğrul Caddesi’nde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi, yanında arkadaşıyla caddede yürüdüğü sırada önünden geçtikleri bir iş yerinin tabelasını söküp, parçaladı. İş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde, 2 kişiden birinin önünden geçtikleri iş yerini işaret ettiği, diğerinin ise bir anda tabelayı söküp, parçaladığı ve hızla uzaklaştığı görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Güvenlik kamerası görüntüleri
-Şüphelinin iş yerinin tabelasını parçaladığı anlar

Haber: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA) – Kamera: BURSA,(DHA)

=========================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!