Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, YALOVA GÜVENLİK TOPLANTISI’NA KATILDI

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Yalova Güvenlik Toplantısı’na katıldı. 3 saat süren toplantıda, terör, uyuşturucu ile mücadele, deprem ve pandemi gibi konular ele alındı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güvenlik Toplantısı’na katılmak üzere Yalova’ya geldi. Toplantıya, Soylu’nun yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcıları Muhterem İnce, Mehmet Ersoy, İsmail Çataklı, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Göç İdaresi Genel Müdürü Savaş Ünlü, Yalova Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bahçepınar ve diğer yetkililer katıldı. Yalova Uygulama Oteli’nde yapılan toplantıda; terör, uyuşturucu ile mücadele, deprem, göç, asayiş ve pandemi konuları ele alındı. 3 saat süren toplantının sona ermesinin ardından Bakan Soylu, Yalova Belediyesi’nde Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ile bir araya geldi. Soylu, İstanbul’a gitmek üzere kentten ayrıldı.

Görüntü Dökümü
————————
-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun protokol üyeleri tarafından karşılanması
-Toplantı salonundan detaylar

Haber: Muammer İRTEM-Kamera: Semih ŞAHİN/YALOVA, (DHA)

===================================================

2) LOJMANDA ÇIKAN YANGINDA AİLEYİ KOMŞUSU KURTARDI 

Reklam Alanı

SAMSUN’da öğretmen lojmanlarında çıkan yangında mahsur kalıp dumandan etkilenen 1’i bebek 3 kişi, yan dairedeki komşuları öğretmen Metin Alptekin Arslan tarafından son anda kurtarıldı. Hafif yaralanan aileyi kurtaran Arslan, “Salonda bebeği buldum ve alıp hemen çıktım. Biraz duman soluduk o kadar” dedi.   
Tekkeköy ilçesi Serap Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nin öğretmen lojmanlarında, saat 13. 00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. 2 katlı binanın üst katından yükselen dumanı gören lojman sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Lojmanlarında çıkan yangında mahsur kalıp dumandan etkilenen Veysel Keçeci (35), eşi Seda Keçeci (33) ve 1,5 yaşındaki kızları Z.İ.K., yan dairedeki komşuları öğretmen Metin Alptekin Arslan tarafından son anda kurtarıldı. İhbarla gelen itfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Dumandan etkilenen aile fertleri, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan aile bireylerinin vücutlarının çeşitli yerlerinden hafif yaralandığı, genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
O ANLARI ANLATTI
Olay sırasında aileyi son anda kurtaran öğretmen Metin Alptekin Arslan, o anları anlattı. Dumanlar içinde bebeğe en son ulaştıklarını belirten Arslan, “Dumanlar çıkmaya başladı. Hemen sigortaları kapatıp yan komşuma yöneldim. Kapısını çalmadan o kapıyı açtılar. Aşırı derece duman çıktı. Sonrasında ben hemen evime dönüp bir battaniye alıp ıslattım. Komşumun evine hemen geri döndüm göz gözü görmüyordu. 3-4 defa meslektaşım girip çıktı evine, ben de 2-3 defa girip çıktım. En son girmem de salonda bebeği buldum ve alıp hemen çıktım. Biraz duman soluduk o kadar” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yanan daireden detaylar
-Komşu öğretmen Metin Alptekin Arslan ile röportaj
-Bebek ve annenin hastaneden görüntüsü
-Hastaneden detaylar

Haber-Kamera:Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA)

===================================================

3) İFTAR SAATİNDE SEFERDE OLAN OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ, YEMEĞİNİ YOLCU İLE PAYLAŞTI

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi’ne ait halk otobüsü sürücüsü Arif Korkmaz, yolda iftar saati gelince aracı durağa çekerek yolcu ile yemeğini paylaştı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait İzmit-Hereke arasında çalışan 190 hat nolu otobüsü kullanan Arif Korkmaz, dün akşam Hereke yönünde sefer yaptığı sırada Körfez ilçesi şehir merkezini geçerken, iftar saati ezan okundu. O sırada aracında tek yolcu bulunan Korkmaz, yolcuya niyetli olup olmadığını sordu. Yolcunun “Evet” yanıtını vermesi üzerine, otobüsü güzergahtaki ilk durağa yanaştıran Korkmaz, yanındaki yemeğini yolcu ile paylaşarak orucunu açtı. Belediyenin kendisi için hazırladığı sandviçi ikiye bölen sürücü Korkmaz, yanındaki hurma ve suyla birlikte yolcusuna ikramda bulundu. Sürücüden aldığı yemek ile orucunu açan yolcu, “Allah razı olsun” diyerek teşekkür etti.

Görüntü Dökümü
———————–
– Sürücü ve yolcunun oruçlarını açma görüntüleri (Otobüsün güvenlik kameraları)

HABER: KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)

===================================================

4) ERCİŞ’TE, ABD BAŞKANI BİDEN’E TEPKİ
 
VAN’ın Erciş ilçesinde bir araya gelen sivil toplumu kuruluşları ve  siyasi parti temsilcileri, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamadaki sözde ‘soykırım’ ifadesine, yürüyüş ve basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.
Yürüyüşe katılanlar, Van Yolu Caddesi’nden  Ermeni katliamına maruz kalan insanların bulunduğu Çavuşoğlu Samanlığı’na kadar geldi. Burada grup adına açıklamayı AK Parti Erciş İlçe Başkanı Nedim Sağlam yaptı. Sağlam, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamadaki sözde ‘soykırım’ ifadesinin gerçek tarihle bağdaşmadığını belirterek, şunları söyledi:
“Erciş’te Ermeni katliamına maruz kalmış insanlarımızın, işkenceler sonucu yakılarak katledildiği Çavuşoğlu Samanlığındayız. Tarihte eşi, benzeri az bulunan katliamlar ve İşkenceler, Ercişlileri soykırıma uğratan Ermeniler, bin yıldır Türk idaresinde hiçbir şekilde ayrımcılığa tabi tutulmadan yaşadıkları bu toprakları kana bulamışlardır. 1915 yılında Ermeniler tarafından vahşice gerçekleştirilen bu katliamda gün yüzüne çıkartılan masum Müslümanların vücutları akıl almaz yöntemlerle işkenceye maruz kalmıştır. Ermenilerin yaptığı katliamlarda tespit edilen 200 civarındaki toplu mezardan Doğu Anadolu’da yerli, yabancı bilim adamları, basın-yayın mensupları, uzmanları ve halkın gözleri önünde açılan 10 toplu mezardan en büyüğü ve 3000’den fazla şehidin meftun bulunduğu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi girişindeki Zeve Köyü’ndeki 8 köyün toplu mezarı değil midir? Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’nin 1915 olaylarını ‘Ermeni Soykırımı’ olarak nitelendirmesi ise gerçekte tarihle asla bağdaşmamaktadır. Bu söylem sadece siyasidir. ABD önce kirli tarihinde kendi yaptıkları katliamlara baksın. HDP ise,  yaptığı açıklamasıyla gerçek yüzünü bir kez daha gösterip Ermeni yanlısı olduğunu açıkça ortaya koymuştur.”
Etkinlik duaların okunması  ve Şehitler Caddesinde fotoğrafların çekilmesiyle son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-STK ve Siyasi Parti Temsilcilerinin yürüyerek alana gelmesi
– AK Parti İlçe Başkanı Nedim Sağlam’ın basın açıklaması
-Duaların okunması
-Detaylar

HABER: Barış KUL/ERCİŞ,(Van),(DHA)-

===================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!