Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İNŞAAT KAZISINDA LAHİT KAPAĞI BULUNDU, ÇALIŞMA DURDURULDU
 
KAYSERİ’de inşaatın temel kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen lahit kapağı, gözyaşı şişesi ile kemik parçaları bulundu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun alanda inceleme yaparken, kazı çalışması durduruldu.
Merkez Melikgazi ilçesi Gültepe Mahallesi Köşk Caddesinde apartman inşaatında temel kazası yapan işçiler, lahit mezar kapağı buldu. İşçiler, durumu polise bildirdi. Gelen polis, kazı alanında lahit kapağının yanı sıra gözyaşı şişesi ve insana ait olduğu düşünülen kemik parçalarına rastladı. Bunun üzerine inşaat alanı çevresine şerit çekildi, kazı çalışmaları durduruldu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve beraberindeki arkeologlar da alanda inceleme yaptı. Yapılan ilk incelemede lahit kapağı ve gözyaşı şişesinin Roma dönemine ait olabileceği belirlendi. İnşaat çalışması tutanak tutularak sonlandırıldı. Bulunan eserlerin müzeye götürüleceği bildirildi.
Öte yandan aynı sokak üzerinde 2018 yılının Mart ayında bir oto yıkama firmasının bahçesinde yapılan kaçak kazıda da benzer şekilde lahit bulunmuş, mezar içerisinde gözyaşı şişesi, kafatası ve bilezik çıkmıştı.

Görüntü Dökümü
———————–
– İnşaat temel kazısı alanından görüntü
– Bulunan gözyaşı şişesinden ve lahit mezar kapağından görüntü
– Polis ekiplerinin incelemeleri
– İl Kültür ve Turizm Müdürü ile çalışanlarının alanda inceleme yapması
– Diğer görüntüler

Haber – Kamera: Yasin DALKILIÇ /KAYSERİ, (DHA)

=====================================================

2) ANTALYA’DA TAŞLI SOPALI KAVGA 

Antalya’da iki grup arasında taşlı, sopalı sokak kavgası yaşandı. Birbirlerine sopayla saldırıp kaldırım taşları atan kişileri, kimse ayırmadı. Yoldan geçen bir motosikletli, atılan taştan son anda kurtuldu. O anlar cep telefonu kamerasına da yansıdı.
Kavga bugün öğle saatlerinde Muratpaşa ilçesi Muratpaşa Mahallesi 567 Sokak’da iki grup arasında yaşandı. Tartışma nedeni bilinmeyen kavgada, birbirlerine sopalarla saldıran kişiler, yoldan aldıkları parke ve kaldırım taşlarını, hatta boş valizleri birbirlerine attı. Yoldan geçen bir motosikletli de fırlatılan taşlardan kılpayı kurtulup yoluna devam etti. 
Sokaktaki esnaf, o anları cep telefonu ile kaydetti. Taşlı sopalı kavga sosyal medyada paylaşıldı, grubu kimsenin ayırmaması tepki çekti.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– İki grubun birbirlerine sopalarla saldırması
– Birbirlerine taş ve boş valiz atması
– Yoldan geçen motosikletlenin kıl payı kurtulması
– Kavga anından detaylar

HABER-KAMERA: Ahmet İSTEK/ANTALYA, (DHA) – 

=====================================================

3) BARTIN VALİLİĞİ, ‘COVİD-19 SORUŞTURMASI’ KARARINI GERİ ALDI
 
BARTIN Valiliği, bir hafta önce kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği yazıda, çalışan personelden pozitif ya da temaslı olanların araştırılmasını ve soruşturma açılmasını istedi. Tepkilere neden olan karar, valilik tarafından geri çekildi.
Bartın Valiliği kamu kurum ve kuruluşlarında Covid-19 salgınının bulaşmasının engellenemediği gerekçesiyle 21 Nisan tarihinde kamu kurum ve kuruluşlarına resmi yazı göndererek personelin neden Covid-19 ya da temaslı olduğunun soruşturulmasını ve gerekçeler yeterli görülmez ise disiplin işlemi yapılmasını istedi. İl Salgın Denetim Merkezi Başkanı olan Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş imzasıyla kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen resmi yazı tepkilere neden oldu.
Kararın sonrasında kamuoyunda oluşan tepkiler nedeniyle Bartın Valisi Sinan Güner yazılı açıklama yaparak, kararı geri çektiğini bildirdi. Yapılan açıklama şöyle:
“Koronavirüsle mücadelede bugüne kadar fedakarca görev alan mesai arkadaşlarımız arasında son dönemde vaka sayılarında artış olduğu görülmüştür. İl genelinde olduğu gibi kamu kurumlarında da artış gösteren vaka sayılarının, koronavirüsle mücadelede etkin görev alan kamu görevlilerini etkilememesi ve kamu kurumlarının bizatihi vaka kaynağı olmaması amacıyla vali yardımcımız imzasıyla gönderilen ve soruşturma açılacağına dair maksadını aşan ifadelere yer verilen yazı tarafımca geri alınmıştır.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Valilik binasından detay görüntü
-Anons (Ayhan ACAR)
-Kent merkezinden görüntü
-İnsanlardan detay

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

==============================================================

4) ENGELLİ OĞLUYLA KATILIĞI KURSTA HEM TAKI TASARIM ÖĞRENDİ HEM PARA KAZANDI
 
AKSARAY’da 4 çocuk annesi Lale Selman (40), ‘Hünerli eller usta anneler’ adlı proje kapsamında 2.5 ay süren ve günlük 35 lira yevmiye aldığı takı tasarım kursunu başarıyla tamamladı. Kursa yanında beyin felci (Serabral Palsi) hastası oğlu Mehmet Selman’ı da (15) götüren anne Selman, “Kurs sayesinde evdeki sıkıntılarımızdan ve çocuklarımıza olan düşüncelerimiz değişti. Kurs bizi psikolojik olarak beni ve tüm kadınlarını rahatlattı. Oğluma da faydası oldu. Kurs, anne ve oğlu olarak adeta bize terapi gibi geldi” dedi.
Valilik öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşkur iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Hünerli eller usta anneler’ projesi kapsamında kadınlara yönelik takı tasarım ve resim kursu düzenledi. 165 kadın kursiyerin katıldığı kurs 2.5 ay sürdü. Kurs sonunda kadınlar sertifikalarını alıp, eserlerini düzenlenen sergide görücüye çıkardı. Kursa katılan kadınlardan Lale Selman, beyin felci hastası olan oğlu Mehmet Selman’ı da kursa yanında getirdiğini ve kursun her ikisine de adeta terapi gibi geldiğini belirtti. Lale Selman şunları söyledi:
“15 yaşında bir engelli çocuk annesiyim. Kursa ilk önce biz biraz tereddütlü katıldı. Orada işe başlayınca gerçekten, severek yaptık. Kurs sayesinde evdeki sıkıntılarımızdan ve çocuklarımıza olan düşüncelerimiz değişti. Kurs bizi psikolojik olarak beni ve tüm kadınlarını rahatlattı. Benim 4 tane oğlum var ve 3’üncü oğlum serabral palsi hastası. Ben, oğlum Mehmet ile kursa başlayınca onunla gelip gidiyordum. Biz burada gerçekten çok motive olduk. Bizim açımızdan, fikir ve düşünce ile çocuklarımızın sıkıntısı açısında da çok verimli oldu. Biz severek ve isteyerek yaptık.”
Kurs sayesinde güzel vakit geçirdiğini belirten oğlu Mehmet Selman da, “Annem, kursta işle uğraşınca benimle ilgili duygu ve düşüncelerini unutuyordu. Kurs sayesinde arkadaşlarıyla sohbet edip bir şeyler üretip daha iyi bir gün geçiriyordu. Kursta hem ben mutlu oldum, hem de annem mutlu olduö diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, projenin amacının annelere bir gelir kapısı oluşturmak olduğunu belirterek, “Özellikle dezavantajlı bölgelerdeki okullarımızda annelerimize yönelik kurslar açıyoruz. Burada amacımız annelerimize bir gelir sağlamak ve istihdam oluşturmak. Bunun yanında onlara bir terapi eğitimi gibi oluyor. Takı tasarım, sepet örücülüğü, halıcılık ve el sanatları gibi pek çok alanda kurslar açtık. 169 kursiyerimiz kurslara katıldı. Katılan kişiler gerçekten çok mutlu oldular. Bu kursları önümüzdeki yılda sürdüreceğizö ifadelerini kullandı.
İşkur İl Müdürü Mahmut Akkuş da şunları söyledi:
“Okullarda engelli anneleri başta olmak üzere, dezavantajlı gurupta yer alan gençlerimize ile kadınlarımıza yönelik, kurslar düzenledik. Bu kurslarda geleneksel meslekleri ön plana çıkardık. Sepet örücülüğü, çini, Selçuklu mirası halı kursu ile engelli annelerimize takı tasarım kursu düzenlendik. Yaklaşık 2,5 ay süren kursta İşkur olarak günlük 35 TL cep harçlığı ile birlikte iş kazası ve genel sağlık sigortası katkısı sağladık. Kursun içerisinde kadınların, gençlerin ve engellilerin olması çok önemliydi.”

Görüntü Dökümü
———————–
– Özel öğrencilerin yaptığı resim sergisinin görüntüsü
– Anne Lale Selman ile oğlunun birlikte görüntüsü
– Anne Lale Selman ile oğlunun birlikte kendi yaptığı takı tasarımı göstermesi
– Sergi açılışına katılan protokol üyelerine terapi gibi geldiğini anlatması
– Anne Lale Selman’ın açıklaması
– Anne ve oğlundan detaylar 
– Oğlu Mehmet Selman’ın açıklaması
– Aksaray Milli Eğitim Müdür Hacı Ömer Kartal ‘ın açıklaması
– Aksaray İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş’un açıklaması

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

=============================================

5) MALATYA’NIN YEŞİLYURT İLÇESİNE FİLM VE DİZİ SEKTÖRÜNÜN İLGİSİ SÜRÜYOR
 
MALATYA’nın Yeşilyurt ilçesi tarihi ve doğal güzellikleriyle son dönemlerde yapımcı ve yönetmenlerin ilgisini çekiyor.

Taş konakları ve tescilli yapılarının yanı sıra yeşil alanlarıyla öne çıkan Yeşilyurt ilçesi film, dizi, klip ve belgesel çekimlerine ev sahipliği yapıyor. ‘Zalo, Gizemli Köy, Hanzap, Bakıcı, Koku, Son Arzu’ filmlerin yanı sıra ‘Girift’ gibi dizilere ev sahipliği yapan ilçede, halk da sinema ve dizi sektörünün ilgisinden memnun. Son olarak ‘Bizimkisi Bir Ah Hikâyesi’ filminin çekimleri de Yeşilyurt’ta devam ediyor. Komedi konulu filmde yönetmen ve kamera arkasında Aytaç Ağdağ, Ufuk faruk Kalyoncu, Ahmet Kapucu, oyunculardan ise Şahin Irmak, Çiğdem Batur, Bora Cengiz, Alev Oraloğlu, Halil İbrahim Kalaycı, Ayhan Taş, Çetin Altay ve Bengi İdil Uraz kamera önünde yer alıyor.
Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği dizi setini ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar sinema oyuncuları ve yönetmenlerle Yeşilyurt ilçesinde ağırladıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, “Yeşilyurt’umuzun tanıtım atağında bu şekildeki dizi ve sinemaların farklı sinema sektörünün gelmesi ve şehrimizin tanıtılması gerçekten, çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum Dizi ve sinema sektöründen gelip Yeşilyurt ilçemizde dizi ve sinema çekimi yapılması gerçekten bizleri mutlu ediyor” dedi. 
Filmde rol alan oyuncular Halil İbrahim Kalaycı ile Çiğdem Batur, Malatya’nın güzelliklerinin dikkat çekici olduğunu ve kentte film çektikleri için mutlu olduklarını kaydetti.

Görüntü Dökümü
———————–
– Yeşilyurt’tan detaylar
– Havadan görüntüler
– Başka dizi ve film görüntüleri
– Setten görüntüler
– Oyunculardan görüntü
– Başkan Mehmet Çınar röp.
– Halil İbrahim Kalaycı röp.
– Çiğdem Batur röp.
– Yönetmen Ahmet Kapucu röp.
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

=============================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!