Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ASAN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
 
IRAK’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Yıldırım Operasyonu’nda teröristlerin roketli saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Asan (23), memleketi Kütahya’nın Emet ilçesinde toprağa verildi.
Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Yıldırım Operasyonu’nda Nirvaseytu-1850 rakımlı tepe üs bölgesinde teröristlerin roketli saldırısı sonucu ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Asan, kaldırıldığı Çukurca Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen şehit oldu. Şehit Asan’ın cenazesi Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından memleketi Kütahya’ya uçakla getirildi. Kütahya’nın Emet ilçesinde Ömer ile Havva Asan çiftinin 5 çocuğundan biri olduğu öğrenilen Şehit Uzman Çavuş Ahmet Asan’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi helallik alınması için Dere Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Anne Havva Asan, oğlunun cenaze aracındaki tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Baba Ömer Asan’ın  bir süre önce yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Evin önünde edilen duaların ardından Şehit Asan için Emet ilçe merkezindeki Kocalan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Kütahya Valisi Ali Çelik, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Ak Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, CHP Kütahya Milletvekili Fazlı Kasap, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz, Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Kırbaç, şehit Asan’ın ailesi ile yakınları katıldı.
Şehit Ahmet Asan, kılınan cenaze namazının ardından Emet İlçe Mezarlığı’na götürülerek gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Drone görüntüleri
-Aileden detay görüntüler
-Şehidin baba evinden detaylar ve helallik istenmesi
-Şehidin naaşının tören alanına getirilmesi
-Cenaze töreni
-Naaşın mezarlığa götürülmesi

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-Ercan KOLKU/EMET(Kütahya),(DHA)-

=============================================================

KAYIP SİNAN SÖNMEZ 34 GÜN SONRA ÖLÜ BULUNDU; 5 GÖZALTI (2)
2) “KARDEŞİM ARKADAŞ KURBANI OLDU”

BURSA’nın Kestel ilçesinde, park halindeki otomobilin bagajında bulunan Sinan Sönmez’in cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin tamamlanmasının ardından ailesi tarafından teslim alındı. Sönmez’in cenazesi, defnedilmek üzere memleketi İnegöl’e gönderildi. Sinan Sönmez’in ablası Nuran Özbey, kardeşinin kaybolmasından sonra yaşananları anlattı. Kardeşinin sevgilisinin kendisini sürekli arayıp, kendisini tehdit ettiğini belirten Özbey, “Benim kardeşim arkadaş kurbanı olduö dedi.
Kardeşinin kaybolduğu gün telefonlara cevap vermediğini belirten Nuran Özbey, “Sürekli aradım ama cevap vermedi. Gün boyunca bana geri dönüş de yapmadı. Kardeşimin sevgilisi sosyal medyadan bana mesaj atıp, ‘Kardeşinizden haber alamıyorum, beni arasın ya da polise şikayet edeceğim’ yazmış. Kadını tanımıyorum. Aralarında polislik ne geçti bilmiyorum. Daha sonra ben sevgilisini arayıp, kardeşimi neden aradığını sordum. Bana, ‘Sen nasıl ablasın? Kardeşin kayıp ama rahat takılıyorsunuz. Çıkıp aramıyorsunuz. Kardeşinin başına bir şey gelirse vicdan azabı çekmeyecek misin’ dedi. Kardeşimin sevgilisinin yanından kaybolduğunu düşünüyorum. Sevgilisiyle biraz tartıştık. Sevgilisine ‘Kardeşimi nereye sakladıysan çıkar’ dedim. Böyle deyince beni tehdit etmeye başladı. Kardeşimin husumetli olduğu kimse yoktu. O arkadaş kurbanı oldu. Dün akşam polisler bizi karakola götürüp, haberi orda verdiler. Biz kötüyü düşünmemiştik ama 1 aydır da parası olmadan nasıl yaşar diye düşünmüştük. Pasaportu evdeydi, yurtdışına kaçma ihtimali yoktu. Bir yere saklansa bize haber verirdi. Sevgilisinin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin gözaltına alındığını öğrendimö dedi.
“20 GÜNDÜR CESEDİN YANINDAN GELİP GEÇMİŞİZö
Sinan Sönmez’in cesedinin bulunduğu aracın park edildiği Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesi Buluş Caddesi’nde esnaf olan Cumhur Akbıyık, araçtan kurtlar çıktığını görünce polise haber verdiklerini söyledi. Aracın 20 gündür sokakta park halinde olduğunu belirten Akbıyık, “Araç 20 gündür burada park halindeydi. Biz bu durumu polise ilettik. Polisler gelip kontrol etti. Polisler, araç yolu işgal etmediği için bir şey yapamadı. Sıcaklar artınca kokular artmaya başladı. Polise tekrar haber verdik. Aracın etrafında kurtlar görülünce polisler çekiciyle aracı buradan götürdü. Araç 20 gündür burada duruyordu. Buradaki komşular ve esnaflar bu kokudan şikayetçiydi. 20 gündür içerisinde ceset olan aracın yanından gelip geçmişiz. Bazen aracın dibinde de oturmuştuk. Pis kokuyla yaşadıkö dedi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Adli Tıp Kurumu’ndan detaylar
-Aracın bulunduğu sokaktan detaylar
-Aracı ihbar eden esnaf Cumhur Akbıyık ile röp.
-Sinan Sönmez’in ablası Nuran Özbey ile röp.

Haber: Derya EVREN – Kamera: Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)

========================================

3) ARDAHAN VALİSİ ÖNER: KAPANMA SÜRECİNİ İYİ DEĞERLENDİRİP, HASTALIĞI AZALTACAĞIZ
 
ARDAHAN’da, koronavirüs ile mücadelede ‘Tam Kapanma Genelgesi’ çerçevesinde denetimler aralıksız sürdürülüyor. Denetimleri bizzat gerçekleştiren Vali Hüseyin Öner, “Kısmi kapanma sürecini iyi değerlendiremedik ve vaka sayılarında artışlar yaşandı. İnşallah tam kapanma sürecini iyi değerlendiririz ve bu hastalığı azaltırız” dedi.
Çok yüksek riskle kırmızı kategorideki iller arasında yer alan Ardahan’da, Vali Hüseyin Öner başkanlığında yapılan denetimlere, Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, ilgili kurum müdürleri ve esnaf odaları temsilcileri katıldı. Kent merkezinde polis noktalarını denetleyen Vali Öner, ekiplerle, araçları denetleyerek sürücülere neden dışarıda olduklarını ve izin belgelerini sordu. Tam kapanma kapsamında muaf olan iş yerlerini de denetleyen Vali Öner maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulundu.
17 Mayıs’a kadar sürecek olan tam kapanmada denetimlerin aralıksız devam edeceğini hatırlatan Vali Hüseyin Öner, “Denetimlerimizde kurallara müsaade edilen ölçüde uyulduğunu gördük. Tam kapanma sürecinde özellikle kolluk kuvvetlerimiz vasıtayla ve bu konuyu sahada gözlemleyeceğiz. Çok sıkı şekilde tüm tedbirlerimizi alacağız. İnşallah bu süreci iyi değerlendiririz. Kısmı kapanma sürecinde vaka sayıları maalesef arttı. Kısmi kapanma süreci öncesinde daha iyi bir durumdaydık. Kısmi kapanma sürecini iyi değerlendiremedik. İnşallah tam kapanma sürecini iyi değerlendirerek hastalığı azaltacağız” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Vali Hüseyin Öner  ve beraberindekilerinin araçları denetimi
-Esnafları denetim
-Vali Hüseyin Öner’in konuşması

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI – / ARDAHAN (DHA)

======================================

4) AFRODİSİAS ANTİK KENTİ UKRAYNA VE ABD’Lİ TURİSTLERİ AĞIRLADI

AYDIN’ın Karacasu İlçesinde bulunan ve Unesco Dünya Mirası Kalıcı Listesinde yer alan Afrodisias Antik Kenti Ukrayna ve ABD’li turistleri ağırladı. Ukraynalı turistler tur halinde 20 yıl sonra ilk kez antik kenti ziyaret ederken, kente hayran kaldı.
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 20 yıl sonra tur şirketleriyle anlaşma sağlayarak Unesco Dünya Mirası Kalıcı Listesinde yer alan Afrodisias Antik Kenti’ne Ukraynalı turistlerin gelmesini sağladı. Türkiye’ye gelen Ukraynalı 200 kişiden ilk 10 kişi anlaşma sağlanan turlarla Afrodisias Antik Kenti’ne geldi. Ukraynalı turistleri, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Karacasu Belediye Başkanı MHP’li Zeki İnal ile heyeti karşıladı. Rehber Mehmet Örden, Ukraynalı turistlere, Antik Kenti gezdirip, tarihi ve kültürel önemi hakkında bilgiler verdi. Ukraynalı kafile Antik Kenti gezdiği sırada başka bir tur firmasıyla 60 kişilik bir ABD’li turist grubu da geldi. ABD’li turistlerde özellikle müzedeki heykelleri inceleyerek bol bol fotoğraf çektirdi. ABD’li turistler ayrıca kenti rehber eşliğinde gezerek bilgi aldı. İl Kültür Müdürü Umut Tuncer ve Belediye Başkanı Zeki İnal, Afrodisias’a gelen Ukraynalı ve ABD’li turistlere çeşitli hediyeler takdim etti.
‘HAYRAN KALDIM’
Afrodisias Antik Kenti’ne hayran kaldığını ifade eden Ukraynalı kadın turist Natalia Klekova, “İlk defa Türkiye’ye geliyorum. Böyle tarihi bir yere ilk kez gelme imkanı buldum. Türklerin misafirperverliklerinden çok memnun kaldık. Tarihi güzellikleri gezip görmek çok hoşumuza gitti. Tekrar tekrar gelerek daha başka yerleri de görmek istiyoruz” dedi.
‘AFRODİSİAS EN ÖNEMLİ PARÇA’
ABD’li kafileyi getiren Aydın Turizm Rehberleri Odası Başkanı Ozan Sayın da “Çok kötü giden bir sezonla karşı karşıyayız. Pandemi dünyayı ve Türkiye’yi çok kötü bir şekilde etkiledi. Buna rağmen yine de Türkiye’ye gelmek isteyen çok fazla insan var. Şu an ABD’li bir grup özellikle Afrodisias’ı görmeye geldi. Zaten güzel bir şehir olan Afrodisias’ı göstermekte bize düştü. Türkiye’yi görebildikleri için çok mutlular. Ayrıca Türkiye’de Hıristiyanlığın başlangıcını anlayabilmek için buradalar. Bizim özellikle 7 kiliseler dediğimiz yeri görmeye geldiler ama onun dışında Antalya ve Aydın’da da birçok ören yeri ve müzeyi gezecekler. Afrodisias bu programın içinde en önemli bölümlerden biri” diye konuştu.
‘YAHUDİ CEMAATİNİN YAZITLARI AFRODİSİAS ANTİK KENTİ’NDE MEVCUT’
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Aydın’da din, kültür, tatil turizminin yanı sıra deniz, kum, güneşi bir arada sunabildiğimiz harika bir modele sahibiz. Yahudi cemaatinin indekslendiği yazıtlar Afrodisias Antik Kenti’nde mevcut. Son derece ilgi çekici bir eserler. Turistler bunları yerinde görmek için geliyor. Hem dinler tarihi açısından Hıristiyanlığın başlangıç noktasında ve Yahudilik hakkında burada bilgi sahibi oluyorlar. Harika bir antik kenti eşsiz bir değeri görme fırsatı buluyorlar. Pandemi öncesinde Aydın’a 1 milyon 600 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etmişti. 2020 istatistiklerinde tabiî ki haliyle düşüşler yaşandı. Yabancı turist sayısında 300 binli sayılara geriledik. Bu yıl ise tahminlerimiz 500 binin üzerinde olacak” dedi.
Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal ise “Bugün Ukraynalı ve ABD’li bir grubu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’yle birlikte burada karşıladık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu sayıların artmasını bekliyoruz” diye konuştu.
‘İLK KEZ TURA DAHİL ETTİK’
Turist rehberi Mehmet Ördem’de “Ege Bölgesi’nde Marmaris, Bodrum, Fethiye tur şirketi olarak bu yıl ilk defa Rusça konuşan Ukraynalı turistleri de tur programlarının içine dahil ettik. Turlarımız haftada 4 gün günübirlik yapılıyor. 2 binli yıllarda birçok ülkeden geliyorlardı ama Rusça konuşan misafirlerimiz olmuyordu. Ege Bölgesi’nde Afrodisias turistlerin ziyaret etmesinde önemli bir yere sahip oldu” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ukraynalı turistlerin Afrodisias’ı gezmesi;
-Ukraynalı turist Natalia Klekova röp.
-ABD’li turistlerin müze ve antik kenti gezmesi
-Aydın Turizm Rehberleri Odası Başkanı Ozan röp.
-Aydın İl Kültür Müdürü Umut Tuncer röp.
-Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal röp.
-Rusça kokartlı rehber olan Mehmet Ördem röp.
-Turistlere hediyelerin verilmesi
-Genel ve detay görüntüler
Haber – Kamera:  Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

=============================================

5) YAVRU KEDİ ‘PAMUK’U SÜT ANNESİ EMZİRMEYE BAŞLADI
 
SİVAS’ta yaşayan Gül Dursun (42) mahallesindeki sokak kedilerine evinin bodrumunda bulunan bir odada özenle bakıyor. Dursun, aç ve üşümüş halde bulunan ve ‘Şeker’ ismindeki süt annenin yanına bıraktığı yavru kedinin ismini ise ‘Pamuk’ koydu. 
Kentte Çayyurt Mahallesi’nde yaşayan evli 3 çocuk annesi Gül Dursun, 7 yıl önce bahçesinde bir kedinin doğum yapmasıyla hayvan sevgisi başladı. Dursun mahallesindeki sokak kedilerinin bakımını üstlendi. Bu süreçte ailesinin de desteğini alan Dursun, 2 yıl önce ise evinin bodrum katındaki odayı sokak hayvanlarına ayırdı. Odanın içerisine yuvalar ve kedilerin vakit geçirebileceği oyun alanları yapan Dursun, mamalarını ve bakımlarını ise eksik etmedi. Dursun, ayrıca kedilerin tedavi masraflarını da üstleniyor. Odada 50’den fazla kedisi olan Dursun’a bazı hayvanseverler de mama desteğinde bulunuyor. Dursun, bütün kedilerinin isimlerini ise unutmayarak aklında tutuyor. 
‘ADIMI ‘KEDİCİ’ KOYDULAR’
7 yıldır sokak kedilerine baktığını söyleyen Dursun, “Burayı yapalı 2 yıl oldu. Bahçemize bir kedi doğum yapmıştı. İlk onunla başladık, sonra burayı yaptık. Bahçeme doğum yapan kediye ve yavrularına bakarken komşular yuva ve yemeklerini atmaya başladı. Sonra burayı yaptım. Sağ olsun eşim ve hayvan severler yardım etti, destek oldu burayı yaptırdık. Şimdi bu canlara burada bakıyorum. Şu anda burada 50’den fazla canım var. Kedilerin burada olması güzel bir duygu, kışın dışarıda geziyorlar burada sobamız yanıyor sıcak ve buraya geliyor, ısınıyorlar. Sadece benim baktığım kedileri değil başka kediler de buraya geliyor. Apartmanlardan da tepki alıyorum, kızıyorlar da adımı ‘kedici’ koydular. Hatta bazıları parayla bu kedileri sattığımı düşünüyor. Kedilerden hasta olan çok oluyor ve engellilerimiz var. Özellikle ben burayı engelliler için  daha çok düşünmüştüm. Kedilere zarar vermesinler” dedi.
İSMİ ‘PAMUK’ OLDU
Dursun, 30 Nisan’da Meraküm Mahallesi Esentepe TOKİ Blokları’nda 17 günlük tam kapanma nedeniyle sokağa çıkamayan Rabiye Aman’ın aç ve üşümüş halde bulduğu yavru kedinin yanına bırakıldığı süt annesi Şeker’e de bakıyor. Dursun, artık 5 kardeşi olan yavru kedinin adını ise ‘Pamuk’ koydu. 
Şeker ile Pamuk’u buluşturduklarını söyleyen Dursun, “Mutlu bir gün geçirdik. Şimdi kardeşleriyle birlikte çok güzel anlaşıyor. Hayvanların bazı insanlardan daha duygulu olduğunu düşünüyorum. Gerçekten hemen sahiplendi ve süt emdirmeye başladı. İnsanlar çocuklarını çöplerin yanına bırakırken bu başkasının yavrusunu sahiplendi. Çok gurur ve duygulandırıcı bir şey” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kedilerden görüntüler
-Gül Dursun’dan görüntüler
-Pamuk ve Şeker’den görüntüler
-Röportaj
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Alperen YILDIZ-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS (DHA)-

=============================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!