Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

2 ÇOCUK BABASI, TARTIŞTIĞI EŞİNİ BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

MERSİN’in Erdemli ilçesinde 2 çocuk babası Ahmet Çetin (50), tartıştığı eşi Semra Çetin’i (48), bıçaklayarak öldürdü.
Olay, Erdemli ilçesine bağlyı Merkez Mahallesi Müftüler Sokak’ta bulunan 3 katlı bir apartmanda meydana geldi. Bilinmeyen bir nedenle 2 çocuk babası Ahmet Çetin, eşi Semra Çetin ile tartıştı. Kavgaya dönen tartışma sırasında Ahmet Çetin, mutfaktan aldığı bıçakla eşine saldırdı. Bıçaklı saldırı sırasında Semra Çetin, hayatını kaybetti.  Bu sırada evde uyuyan çocuklarda biri sese uyandığında annesinin cansız bedeniyle karşılaşınca durumu polise haber verdi. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi gönderildi. Eşini öldüren Çetin, olaydan sonra kayıplara karışırken, polis soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü
————————
Evin önünde toplanan sağlık ve polis görevlileri 
Binanın görüntüsü 
Genel ve detay 

(KJ:Haber-Kamera; Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

==========

Reklam Alanı

SELİMİYE CAMİİ’NDE RAMAZAN SON CUMA NAMAZI TEDBİRLERLE KILINDI

EDİRNE’de Mimar Sinan’ı ustalık eseri tarihi Selimiye Camii’nde tam kapanmaya denk gelen ramazanın ayın son cuma namazı kılındı. Camiye, maske ve yanlarında getirdikleri seccadelerle gelen cemaat, sosyal mesafede saf tutarken bazıları da cami avlusunda namaz kıldı.
Edirne’de UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunan Mimar Sinan’ın ustalık eseri tarihi Selimiye Camii’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında, tam kapanmaya denk gelen, ramazan ayının son cuma namazı kılındı. Namaz öncesi dezenfekte edilen tarihi cami içinde çekilen bantlarla cemaatin olması gereken mesafesi belirlendi. Yaklaşık 4 bin kişinin aynı anda namaz kılıp ibadetlerini kaptığı tarihi Selimiye Cami, tedbirler kapsamında kapasitesini 4’de bir oranına düşürdü. Ezanın okunmasıyla birlikte camiye gelen cemaatin bazıları cami içinde namazlarını kılarken bazıları da tedbir amaçlı cami avlusuna serdikleri seccadelerle namazlarını kıldı.
Camiye alınan önlemlere uyarak yürüme mesafesinden gelen Ali Şallı, “Tedbirlerimizi alıp cuma namazına geldik. Maskemizi ve seccademizi yanımıza aldık. Kısıtlama döneminde namazımı genellikle evde kılıyordum. Cuma namazı için Selimiye’ye geldim. Çok şükür namazımızı burada kılacağız” dedi. Uygulamanın güzel olduğunu söyleyen Saim Gül ise “Bu çevrede oturuyorum. Seccademi aldım namaza geldim. Uygulama güzel. Mesafeyi korursanız, hijyeninize dikkat ederseniz bir sıkıntı olmaz. Devletimiz ne uygulamayı uygun görürse biz de ona uyuyoruz” şeklinde konuştu.
Selimiye Camii’nde cuma namazını kıldıran Edirne İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Okur, namaz hutbesinde koronavirüs salgının bitmesi için dua okudu. Okur, “Bu salgın hastalıklardan bir an önce kurtulmayı bizlere nasip eyle, hasta kullarına şifalar, dertli kullarına deva eyle” diye dua etti.

Görüntü dökümü:
-Selimiye Camii’nden detaylar
-Camiye girenler
-Namaza gelen vatandaşlarla röp.
-Cami avlusunda namaz kılanlar
-Cami içinde namaz kılanlar
-Seccade detayı
-Mesafe detayı
-Ezan okunması
-Namaz kılanlardan detay

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Olgay GÜLER/EDİRNE,(DHA)

=========

RAMAZAN AYININ SON CUMA NAMAZI KORONAVİRÜS TEDBİRLERİYLE KILINDI

Bursa Ulu Cami’de Ramazan ayının son Cuma namazı koronavirüs tedbirleri ile sınırlı sayıda kişiyle kılındı.

Sağlık Bakanlığı’nın tam kapanmayla ilgili aldığı tedbirlere Bursa’da uyulurken Ramazan ayının son Cuma namazı da tedbirler kapsamında kılındı. Ulu Cami’de kılınan namaza, yakın civarda oturan vatandaşlar katılırken cami görevlileri tedbirleri üst düzeyde tuttu. Saflar arasındaki sosyal mesafeye dikkat edilmesi için sık sık uyarılarda bulunan cami görevlileri, camiye giren vatandaşların HES kodlarını tek tek sorgulayarak tek kullanımlık seccade dağıttı. Girişte ellerini dezenfekte eden vatandaşlar, alınan tedbirlere uyarak son Cuma namazı için saf tuttu. Namazın ardından camiden ayrılan vatandaşlar yine tedbirlere uyarak evlerine gitti.

Görüntü Dökümü
————————————————-
-Namaz kılan vatandaşlar detay
-Ulu Camii detay
-Cemil Taş röportaj

Haber: Derya EVREN – Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

=========

DIŞARIDA OYUN OYNARKEN, POLİSTEN SAKLANAN ÇOCUKLARA SÜRPRİZ

SİNOP’ta dışarıda oyun oynarken, polis arabasını görünce saklanan çocukların kayda alınan görüntüleri, sosyal medyada ilgi gördü. İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, makamında ağırladığı çocuklara hediyeler verdi, evde kalmalarını istedi.

Zeytinlik Mahallesi’nde evlerinin önünde oynayan çocuklar önceki gün polis aracını görünce saklandı. O anlar çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kayda alınarak, sosyal medyada paylaşıldı. Sinop İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, oyun oynarken bir anda saklanan Elif Öztürk (9), Melis Yıldırım (8) ve Elvan Özdemir’i (8) makamına davet etti. Şahin, makamında ağırladığı çocuklara hediyeler verdi, evde kalmalarını ve kurallara uymalarını istedi.
‘ONLAR SİZİN POLİS AMCANIZ’
Sinop İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, “Çocuklar parka gitmeyi düşünüyorlarmış. Ekip otomobillerini görünce polisi atlatmayı düşünmüşler. Polisler gittikten sonra parka gitmişler. Herkesin kendi polisi olmasını ve kendi tedbirlerini almasını bekliyoruz. Çocuklarımızın, bu konularda en çok mağdur olanlar olduklarını biliyoruz. Çocuklarımızın, polisten korkacağı bir durum yok, onlar sizin polis amcanız. Ödül vermek dışarı çıkmalarına vesile olmayacaksa hediyeleri yine veririzö dedi.
‘KİMSE EVİNDEN DIŞARI ÇIKMASIN’
Polisten saklanan Elif Öztürk ise, “Bize, ‘polis aracı geliyor’ dediler. Bizde arabanın arkasına saklandık. Böyle bir şey olacağı hiç aklımıza gelmemişti. Fotoğrafı ilk gördüğümüzde çok şaşırdık. Ben evde canlı dersteyken polis geldi. Bize hediye vermek için emniyete çağırdılar. Hediyeler için çok mutluyuz. Polisten kaçmaya gerek yok. Kimse evinden dışarı çıkmasınö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
-Emniyet binasından detay görüntü
-Çocuklara hediye takdiminden detay görüntü
-Çocukların polis araçlarına bindirilme görüntüsü
-Polis araçlarının emniyetten ayrılma görüntüsü
-Emniyet Müdürü Cahit Şahin’in konuşması
-Çocuklarla röportaj

Haber/Kamera: Deniz ÖZEN-SİNOP-DHA

========

DEVLET ESKİ BAKANI CEMİL ERHAN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ANKARA’da geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren Devlet eski bakanı Cemil Erhan (83), Ağrı’nın Patnos ilçesinde toprağa verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, danışmanı olan Erhan’ın cenaze törenine katıldı.
    Devlet eski bakanı Cemil Erhan, geçirdiği kalp krizi nedeniyle Ankara’da kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 15, 19 ve 20’nci dönem Ağrı Milletvekilliği yapan Erhan, 50’nci Hükümet’te Devlet Bakanlığı görevini üstlendi. Son yıllarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını da yapan Cemil Erhan’ın cenazesi vasiyeti üzerine toprağa verilmek üzere Ağrı’ya getirildi. Tarifeli uçakla Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na getirilen Erhan’ın cenazesi kara yoluyla Patnos ilçesine götürüldü. Cenazeyi taşıyan uçağın Ağrı’ya inmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel uçakla Ahmed-i Hani Havalimanı’na geldi. Kılıçdaroğlu, cenaze törenine katılmak üzere Patnos ilçesine hareket etti. 
    Cemil Erhan için Patnos Recep Tayyip Erdoğan Camii’nde cuma sonrası cenaze namazı kılındı. Ağrı İl Müftü Vekili Murat Sarı’nın kıldırdığı cenaze namazına Kılıçdaroğlu ve Erhan’ın yakınları katıldı. Yağmur sebebiyle cami içinde kılınan cenaze namazı sırasında görevliler cemaate sık sık mesafe uyarısı yaptı. Namaz sonrası Kılıçdaroğlu, Erhan’ın cenazesini cami çıkışına kadar omzunda taşıdı. Kılıçdaroğlu, cami çıkışında Erhan’ın yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunarak Ağrı’ya dönmek üzere yola çıktı. Cemil Erhan’ın cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verildi. 

Görüntü dökümü:
-Camide kılınan cenaze namazı
-Cenazenin omuzlarda camiden çıkarılası
-Kemal Kılıçdaroğlu’nun tabutu omuzlaması
-Cenazenin cami avlusuna çıkarılması
-Cenaze aracına bindirilmesi
-Kılıçdaroğlu’nun başsağlı dilemesi
-Dualar eşliğinde cenazenin toprağa verilmesi

(KJ:Haber: Turgay İPEK- Kamera: Oktay POLAT / PATNOS (AĞRI), (DHA)
=============

KONTROLDEN ÇIKAN TIR, ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPARAK DEVRİLDİ

MERSİN’in Erdemli ilçesinde şiddetli yağış esnasında kontrolden çıkan TIR, önce yol kenarındaki elektrik direğine çarpıp boş arsaya devrildi.
İlçeye bağlı Limonlu Mahallesi’nde meydana gelen kazada, Mersin-Antalya istikametinde ilerleyen Ali T. yönetimindeki 33 ABM 090 plakalı TIR, şiddetli yağış sırasında Esenpınar yolu yakınında sürücüsünün kontrolü kaybetmesi sonucu önce elektrik direğine çarptı, ardından da ortaya çıkan kıvılcımlarla birlikte boş arsaya devrildi. Mahalle sakinleri, 112 Acil Servisi arayıp kazayı haber verdi. Kaza yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan olmazken, ikinci bir kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemi alındı.
KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Süt tozu yüklü olduğu öğrenilen TIR’ın kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, elektrik direğine çarpan TIR, ardından yan yatarak durabiliyor. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza anı güvenlik kamerası

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ EDEMLİ(Mersin), (DHA)

================================================

BOZAYILARIN FOTOKAPAN İLGİSİ
 
TUNCELİ’de 2 bozayı, doğal yaşam alanlarında Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerinin kurduğu fotokapan tarafından görüntülendi. Ayılardan biri fotokapanın önünde takla atıp, pençeleriyle dokundu.
Tunceli’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerinin Pülümür Vadisi’nde kurduğu fotokapana, 2 bozayı takıldı. Fotokapana yansıyan görüntülerde, vadide kış uykusundan kalkan 2 bozayı, su içmek için küçük bir gölete geldi. Bu sırada ayılar, kurulan fotokapanı fark etti. Fotokapanın önünde takla atan bozayı, bir süre fotokapana pençeleriyle dokundu. Bozayılar, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ayıların ormanda gezinmesi
-Fotokapanı fark eden ayı
-Ayının fotokapanın önünde ayaklarını havaya kaldırması ve takla atması
-Fotokapanı tırmalayan ayı
-Fotokapanı ısırmak isteyen ayı
-Ayının fotokapanı incelemesi
-Ayının su içip bölgeden ayrılması
-Genel ve detay görüntüleri

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/ TUNCELİ, (DHA)

================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!