Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) YUNANİSTAN’IN GERİ İTTİĞİ GÖÇMENLERİN KURTARILMA ANLARI KAMERADA
 
BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde, son 1 haftada Yunan Sahil Güvenlik unsurlarınca geri itilen 3 lastik bot içindeki ölüme terk edilen toplam 102 kaçak göçmen, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 29 ve 30 Nisan tarihleri ile 4 Mayıs günü Ayvalık açıklarında Yunanistan Sahil Güvenlik unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 3 lastik bottaki toplam 102 kaçak göçmeni kurtardı. Yunanistan unsurlarınca ölüme terk edilen kaçak göçmenlerin kurtarılma anlarına ait görüntüler, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından paylaşıldı. 
Görüntülerde, göçmenlerin bulunduğu lastik botun üzerine giden Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerinin, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekibi tarafından geri püskürtülme anları ve kaçakların kurtarılma anları yer aldı. 

Görüntü Dökümü
——————-
-Yunan Sahil Güvenlik unsurlarının göçmen botlarının üzerine botu sürmesi detay görüntü
-Türk Sahil Güvenlik ekibinin Yunan Sahil Güvenlik ekibini geri püskürtmesi
-Göçmenlerin Türk Sahil Güvenlik ekibi tarafından kurtarılması

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/BALIKESİR, (DHA)

==================================================

2) KONYA’DA ETKİLİ OLAN KUM FIRTINASININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
 
KONYA’nın, Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde dün etkili olan kum fırtınasının cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı. 
Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde dün saat 17.30 sıralarında başlayan şiddetli rüzgar etkili oldu. 1 saat süren fırtına nedeniyle Cihanbeyli otobüs terminalinin çatısı uçtu. Çatıdan savrulan parçalar park halinde olan 2 otobüs ve 3 otomobile zarar verdi. İlçe merkezi ve mahallelerinde bazı ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu. Kulu ilçesinde de fırtına nedeniyle toz bulutu oluştu, görüş mesafesi sıfıra kadar düştü. Bir anda rüzgarla birlikte gökyüzünü kaplayan toz bulutu paniğe neden oldu. Tarlada çalışan ve trafikte araçlarıyla seyir halinde olan vatandaşlar toz bulutunu cep telefonu ile görüntüledi. Rüzgar nedeniyle hasar oluşan yerlerde belediye ekipleri çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:
———————————–
-Çiftçilerin kum fırtınası anını cep telefonuyla kaydetmesi
-Kum fırtınasının görüntüsü
-Çatısı uçan Cihanbeyli otogarı görüntüsü
-Hasar gören araçların görüntüsü
-Detaylar

Reklam Alanı

Haber-Kamera:Yasin URAL/KONYA,(DHA)

====================================================

3) KARADENİZ YAYLALARINDA, MAYIS AYINDA KAR SÜRPRİZİ

ORDU ve Giresun’un yüksek kesimlerindeki yaylalar, etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü, seyirlik manzaralar oluştu. Kısıtlamayı yaylada geçirenler ve yaylaya göç edenler de, mayıs ayında yağan karla, sürpriz yaşadı.
Ordu ve Giresun’da hava sıcaklıklarının dün geceden itibaren ani düşüşü sonrasında yaylalarda mayıs karı süprizi yaşandı. Ordu’nun Çambaşı, Korgan ve Akkuş Argan yaylaları ile Giresun’un Kümbet Yaylası, gece saatlerinde başlayan kar yağışı ile beyaz örtüyle kaplandı, ortaya seyirlik manzaralar çıktı. Salgın nedeniyle tam kapanma tedbirlerini yaylada geçirenler ve göç için yaylaya çıkanlar, mayıs ayında yağan kar yağışıyla sürpriz yaşadı. Bu arada, bölgenin yüksek kesimlerindeki kar yağışının harhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi.

Görüntü Dökümü:
—————–
-Kar yağışının vatandaşlar tarafından cep telefonuyla videoya çekilmesi
-Diğer detaylar
Haber/Kamera: Mustafa KIRLAK-ORDU-DHA

===================================================

4) DEPREMDE 2.5 YAŞINDAKİ OĞLU VE ANNESİNİ KAYBEDEN GÜRMAN’I AĞLATAN MEKTUP

İZMİR’de, geçen 30 Ekim’deki 6.6 büyüklüğündeki depremde 2.5 yaşındaki oğlu Barlas Dal ile annesi Fatma Ateş’i (49) kaybeden Yağmur Gürman’ın (28), yaklaşık 10 yıl önce annesine yazdığı mektup ortaya çıktı. Oğlu ve annesi olmaksızın ilk anneler gününü geçiren Gürman, enkaz altında bulunup, polisin iki hafta önce kendisine ulaştırdığı  mektubu okuyunca gözyaşlarına boğuldu.
İzmir’de, 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde, Emrah Apartmanı enkazında 2.5 yaşındaki oğlu Barlas Dal ile annesi Fatma Ateş’i kaybeden Yağmur Gürman’ın, yaklaşık 10 yıl önce annesine yazdığı duygu dolu mektup ortaya çıktı. Enkaz kalıntıları arasında ortaya çıkan mektup önce polise, oradan da iki hafta önce Yağmur Gürman’a teslim edildi. Mektubu okuyan Gürman, gözyaşlarına boğuldu. Depremin ardından bomboş hissettiğini dile getiren Gürman, “Yeni anne olmuşken, anneliğe alışırken bir anda evladını kaybetmek, yıllarca gözünün içine baktığın annenin bir anda yok olması dayanılmaz bir acı. Bu duygunun bir tarifi yok, her gün zor” dedi.
‘ONA HEP MEKTUP YAZAR, ÇİÇEKLE BERABER VERİRDİM’
Kendisi için Anneler Günü’nün hep çok önemli olduğunu, çocukluğundan bu yana bugünde annesine mektup yazıp, çiçekle birlikte verdiğini anlatan Gürman, “Annem hep yanımdaydı. Sadece onunla büyüdüm. Hep ikimizdik. Artık kendimi bomboş hissediyorum.  Annem ona verdiğim mektupların hepsini saklardı. 2 hafta önce Bayraklı Polis Merkezi’nde aradılar. Enkadan çıkan eşyalarını almaya gittim. Daha çok faturalar vardı. Önce işe yarar bir şey çıkmadı diye sinirlendim, son an da mektubu gördüm. Islaktı, çünkü oldukça yağmur görmüş orada. Duygularım anneme karşı hep aynı. Anneler gününde hep annemle ilgili paylaşımlar yapardım. Oğlumu ve annemi ne kadar sevdiğimi anlatan şeyler yazardım. Şimdi onları düşündükçe diyorum ki yapmamam gereken şeylermiş. Çünkü insan yanındayken anlamıyor oğlunu ya da annesini kaybetmiş kişilerin ne kadar üzüldüğünü. Çok kötü bir duygu. İnsan benim yavruma bir şey olmaz, benim anneme bir şey olmaz diye düşünüyor, hiç kendi başına geleceği aklına gelmiyor” dedi.
‘KEŞKE BEN DE O ANDA EVDE OLSAYDIM’
Gürman, deprem anında kendisinin işyerinde olduğunu belirtip, “Keşke ben de o anda evde olsaydım. Belki bir şekilde oğlumla annemi koruyabilirdim. Annemin paniğini düşünüyorum. Kucak kucağa çıkardılar ikisini. Yavrumu kurtarmak için kendi canından oldu. Kendi canını düşünmedi annem. Mutfak tarafına gitmiş, o 15 saniyede çocuğumun yanına gidip onu kurtarmaya çalışmış. Ben hep o günde yaşıyorum. Hep yavrumu, annemi düşünüyorum.”

Görüntü Dökümü
——————-
-Yağmur Gürman ile röp.
-Barlas Dal ve Fatma Ateş’in fotoğraflarından görüntü
-Yağmur Gürman’dan detay görüntüler
-Mektuptan görüntüler
-Genel ve detay görüntü
Haber: Davut CAN – Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA) 
=======================================================

5) TRABZON’DA 100 YAŞ ÜSTÜ ANNELERE HEDİYE

TRABZON’da Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, ilçedeki 100 yaş üzeri kadınları ziyaret edip, Türk bayrağı, Kuran-ı Kerim, hijyen seti, bayram şekeri ve yöre motifli başörtüsü hediye ederek, Anneler Günü’nü kutladı.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Karadeniz’de çalışkanlıklarıyla tanınan, ilçedeki 100 yaş üzeri kadınları Anneler Günü’nde unutmadı. Başkan Kurukız, beraberindeki MHP Şalpazarı Kadın Kolları Başkanı Nezihe Gülbahar Bayrak eşliğinde, ilçedeki 100 yaş üzeri kadınları evlerinde ziyaret edip, Türk bayrağı, Kuran-ı Kerim, hijyen seti, bayram şekeri ve yöre motifli başörtüsü hediye ederek, Anneler Günü’nü kutladı. Hediyelerini alan kadınlar, duacı olduklarını söylediği Kurukız ve Bayrak’a teşekkür etti.
‘ANNELERİMİZ BAŞ TACIMIZDIR’
Ziyarette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamlarını ilettiği annelerin, gününü kutlayan Başkan Kurukız, “Anneler Günü; toplum ve millet olarak her fırsatta büyüklere saygımızı gösteriyoruz. Bugün vesilesiyle ilçemizde 100 yaşından büyük olan annelerimizi ziyaret ettik ve hediyeleri takdim ettik. Salgın nedeniyle bu sene Anneler Günü, buruk geçti. Bu nedenle salgın tedbirlerine uymak durumundayız. Ziyaretlerimiz de bu şekilde hareket ediyoruz. Belediyemiz olarak annelerimizi unutmuyor, onların ihtiyaçlarını gideriyor, gönüllerini alıyoruz. Allah onların başımızdan eksik etmesin. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin, gününü kutluyorum. Annelerimiz baş tacımızdır” dedi. 

Görüntü dökümü
——————————–
-Başkan Kurukız, ziyaretleri ve hediyelerin verilmesi
-Yaşlı kadınlarla diyaloglar
-Detaylar
HABER KAMERA: ŞALPAZARI (Trabzon), (DHA)-

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!