Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KAVGAYI AYIRMAK İSTERKEN, BAŞINDAN VURULUP ÖLDÜ
 
KAHRAMANMARAŞ’ın Elbistan ilçesinde, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak isteyen Ali Yalçın (46), açılan ateş sonucu başına isabet eden mermiyle hayatını kaybetti. 
Olay, gece saatlerinde, Doğan Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında husumet olan iki grup, sokak ortasında bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyüyüp, kavgaya dönüşmesi üzerine evinden dışarı çıkan Ali Yalçın, tarafları uyararak, ayırmak istedi. Bu sırada ateşlenen silahtan çıkan mermi, Yalçın’ın başına isabet etti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Yalçın, sağlık görevlilerince ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yalçın, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. 
Öte yandan olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında jandarma ekipleri, 11 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 5’i, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 6’sı da adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Elbistan adliyesi
– Adliye bahçesindeki jandarma araçları
– Adliyenin girişi
– Ali Yalçın’ın sağlık fotosu

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA

=================================================

2) TURİZM MERKEZİ ÇEŞME’DE SESSİZ BAYRAM

TÜRKİYE’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan İzmir’in Çeşme ilçesinde koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan 17 günlük tam kapanma dolayısıyla nüfus artışı yaşansa da, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde cadde, meydan ve ünlü plajlar boş kaldı. Vatandaşlar bayramı evlerinin bahçe ve balkonlarında karşıladı.
Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan 17 günlük kısıtlama nedeniyle, yurt genelinde olduğu gibi tatil beldelerinde de bayram sessiz karşılandı. Türkiye’nin turizm cennetlerinden biri olan İzmir’in Çeşme ilçesinde nüfus, tam kapanma dolayısıyla 10 katı oranında artarak 500 bin civarına yükselse de bölgedeki cadde, meydan ve ünlü plajlar boş kaldı. Vatandaşlar bayramı evlerinin bahçe ve balkonlarında karşıladı. Termometrelerin 26 dereceyi gösterdiği Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde, tatillerde hınca hınç dolu olan Alaçatı Çarşısı’nda sessizlik hüküm sürdü. Çarşıda kısıtlama kapsamı dışında olanlar, market ve kasap alışverişi yapanlar ile turistler dışında hiçbir vatandaşın olmadığı görüldü. Ayrıca Ilıca Plajı da sessizlik hakimdi. Tatil dönemlerinde pek çok kişinin tercih ettiği ve adeta izdihamın yaşandığı plaj, boş kaldı.
‘SAĞLIĞIMIZ VE ÜLKEMİZİN SELAMETİ İÇİN’
Alaçatı çarşısı esnafından market işletmecisi Recep Özkan, “Çeşme’de hiçbir zaman böyle bir şey yaşanmadı. İnşallah bir daha da yaşanmaz. Bu çarşı son derece kalabalık olurdu, ancak bu bayram bomboş kaldı. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. İnşallah ileride daha iyi olacak. Burası haziran ayından itibaren çok kalabalık olurdu ve izdiham yaşanırdı. Bu çarşıyı böyle görmek mümkün değildi” dedi.
Çeşme’de yaşayan ve market alışverişi için dışarı çıkan eski milli futbolcu Raşit Çetiner, “Çok sakin bir bayram geçiriyoruz. Evi olan herkes bu bölgeye geldi, aslında kalabalık ancak kimse dışarı çıkmıyor. İnsanlar dikkat ediyor ve duyarlı davranıyor. Herkes kendi evinde. Sakin bir bayram kutluyoruz. Adetlerimiz gereği alışık olmadığımız bir bayram geçiriyoruz, ancak sağlığımız ve ülkemizin selameti için kurallara dikkat etmemiz gerekiyor. Evimin ihtiyaçlarını almak için markete çıktım ve hemen döneceğim” diye konuştu.
‘TÜM TÜRKİYE ÇEŞME’YE AKARDI’
Boş kaldığını belirttiği Alaçatı Çarşısı’nda dondurma satışı yapan Ahmet Bağcı, “Böyle bir boşluk hiç yaşamadık. Adeta şoktayız. Bayramdan sonra bir kalabalık olmasını ümit ediyoruz. Alaçatı’da tatillerde muhteşem bir kalabalık yaşanırdı. Bütün Türkiye Çeşme’ye akardı” diye konuştu.
Çeşme’de uzun yıllardır pide salonu işleten Reşat Akbaykal, “Kapanma gerekliydi. Pandeminin ancak kapanma ile sonuçlanacağının bilincindeyiz. Halkımız da kurallara uyuyor. Biz paket servise devam ediyoruz. Bütün herkes evlerinde, ancak alışveriş saatlerinde çıkıyorlar. Ramazan Bayramı normalde çok hareketli olurdu. İnşallah son kez Ramazan Bayramı’nı böyle geçiririz” diye konuştu.
Alaçatı Çarşısı’nda kekik, papatya ve adaçayı satışı yapan Fikret Arda ise, “Alaçatı maalesef bomboş. Virüs sadece burayı değil dünyayı etkiledi, ancak bu günler de geçecek. İnsanlar yine buraya gelecek ve burası dolup taşacak. Alaçatı terk edilmiş bir şehir gibi oldu. İnşallah kısa sürede eski günlere döneceğiz” dedi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Tam kapanma nedeniyle boş kalan Alaçatı Çarşısı’ndan görüntü
-Tam kapanma nedeniyle boş kalan Ilıca Plajı’ndan görüntü
-DHA muhabiri Hande Nayman’ın anonsu
-Esnaf ile röp.
-Vatandaşlarla röp.

Haber: Hande NAYMAN – Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR, (DHA)

========================================

3) SİVAS’TA İSRAİL SALDIRILARINDA ÖLEN FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI
 
SİVAS’ta, İsrail’in Doğu Kudüs ve Gazze’deki saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Gazze ve Kudüs’te İsrail saldırılarında hayatını kaybedenler için Yukarı Tekke Mezarlığı Ay Yıldız cami önünde gıyabi cenaze namazı kıldı. Emekli müftü Ahmet Akgül tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazına Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Namazından ardından Filistin için dua edildi. 
‘ÇOK YAKINDA ŞÜKÜR NAMAZLARI KILACAĞIZ’
Namazın ardından konuşan AGD Sivas Şube Başkanı Nurullah Hatip, “Bugün burada Filistin’de zulüm gören, şehit olan kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kıldık. İsrail bundan tam 73 yıl önce bugün bir terörist devleti olarak kuruldu. Ancak bu kez olaylar daha farklı ilerliyor. İnşallah bu kez, bu bayramda Filistin’deki kardeşlerimiz işleri tersine çevirdi. Biz inanıyoruz ki bu zulüm çok yakında bitecek ve gerçek bayramlar yaşayacağız. Bugün gıyabi cenaze namazı kıldığımız gibi inşallah çok yakında da şükür namazları kılacağız” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Cenaze namazından görüntüler
-Dron görüntüsü
-AGD Başkanı röportaj
-Genel ve detay

Haber-Kamera:Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ/SİVAS,(DHA)-

=======================================

4) ADIYAMAN’DA FİLİSTİN’DE ÖLENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

ADIYAMAN’da, Cuma namazı çıkışında Filistin’de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazı çıkışında Demokrasi Parkı’nda toplanan STK temsilcileri ile vatandaşlar, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını protesto ederek, saldırılarda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Tekbir getirip İsrail aleyhine slogan atan grup adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, İsrail’in masum Filistinlilere yönelik saldırılarının sona ermesini isteyerek, “Terör örgütü İsrail’in, Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Sadece güçten anlayan, insanlıktan nasibini almamış, her gün onlarca insanı gözünü kırpmadan öldüren ve yaralayan, gözü yaşlı Filistinli annelerin acılarına acı katan, genç çocukları öldürmekten çekinmeyen, bebek, kadın, yaşlı demeden kan döken terörist örgüt İsrail, hak ettiği tokadı Allah’ın izniyle bir araya gelmiş, birlik olmuş Müslümanlar tarafından yiyecektir” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Demokrasi Parkı
– Açıklama yapılması
– Kalabalığın slogan atması
– Gıyabi cenaze namazı kılması
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA

======================================

5) GAZİANTEP’TE FİLİSTİN’DE ÖLENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

GAZİANTEP’te, İsrail’in Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs’teki Filistinlilere yönelik saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı üyesi yaklaşık 300 kişi, Ulu Cami bahçesinde Cuma namazı sonrası bir araya geldi. Toplanan kalabalık namazın ardından, İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından tekbirler getirerek İsrail’in Filistin’e saldırılarını kınayan grup adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı İzzettin Beyaz, saldırıların bir an önce durmasını temenni etti.

Görüntü Dökümü
———————– 
– Grubun slogan atması
– Gıyabi cenaze namazının kılınışı
– İzzettin Beyaz’ın konuşması
– Dua okunması
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Kadir GÜNEŞ -Kamera:Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA

=======================================

6) SAMSUN VE AMASYA’DA KUDÜS ŞEHİTLERİ İÇİN CENAZE NAMAZI

SAMSUN ve Amasya’da cuma namazı sonrası, İsrail’in saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Yapılan açıklamalarla, İsrail protesto edildi.
Samsun’da Büyük Cami’de, Amasya’da Sultan Bayezid Cami’de toplanan yüzlerce cemaat, cuma namazı sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için salgın tedbirleri kapsamında mesafe ve maske kuralına uygun olarak gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazının ardından kalabalık İsrail’e tepki sloganları attı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Samsun’daki gıyabi cenaze namazından görüntüler
-Amasya’daki gıyabi cenaze namazından görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL, Serap Şerife KARA/SAMSUN, (DHA) –

===========================================

7) FİLİSTİN’DE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN NİĞDE’DE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

NİĞDE’de, İsrail’in saldırıları nedeniyle Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. 
Merkez Dışarı Camii’nde cuma namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazına yaklaşık 100 kişi katıldı. Cenaze namazında hayatlarını kaybeden Filistinli vatandaşlar için dua edildi. Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği İl Temsilcisi Recep Nilüfer, Mescid-i Aksa’yı kanlarıyla, canlarıyla savunan çok sayıda kişinin şehit olduğunu kaydetti. Nilüfer,  “Siyonist İsrail, ilk mescidimiz, mukaddesimiz, binlerce yıllık tarihi ve kültürel öneme sahip Mescid-i Aksa’yı yakıp yıkmaktan geri durmamakta, ibadetlerini yerine getiren Filistinli kardeşlerimize haince saldırmakta, Mescid-i Aksa’ya baskınlarını sürdürmektedir” dedi.
Nilüfer, İsrail’in saldırılarının kabul edilemez olduğuna dikkat çekerek, “Buna rağmen Batı ülkeleri işbirlikçi yaklaşımlarıyla her zaman olduğu gibi batılının yanında olduklarını göstermişler ve ikiyüzlü politikalarıyla masum Filistinli kardeşlerimize yapılan zulmü ve şehit edilen kardeşlerimizi görmezden gelmişlerdir” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Hoca namaz kıldırırken görüntü
-Vatandaşlardan görüntü
-Dua edilirken görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

=======================================

8) BOLU’DAKİ FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLER GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDI

BOLU’da, üniversitede öğrenim gören Filistinli öğrenciler İsrail’in saldırılarında ülkelerinde hayatını kaybedenler için Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı.
Bolu’da, öğrenim gören üniversite öğrencileri İsrail’in ülkelerinde yaptıkları saldırıları kınamak ve hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılmak için bir araya geldi. İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan Kadı Camii’nde Cuma namazı kılan yaklaşık 100 kişilik grup ardından ülkelerinde hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. 
Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Abdullah Bakır, “Bugün Filistin’deki kardeşlerimizi desteklemek için toplandık. İsrail geçmişten şu ana kadar bizim topraklarımız üzerine bütün şiddet ve baskıları kuruyor. Biz Arap olmadan önce Müslümanız. Dünya ve bütün batılı toplumlar acılarımızı göz ardı ediyor. Ama yeter. Biz Müslüman olarak hakkımızı aramakta ısrar ediyoruz.” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Namaz kılınmsı
-Dua edilmesi
-Basın açıklaması

Haber-Kamera: Ömer ÇETİNASLAN/BOLU,(DHA)

=======================================

9) KONYA VE AKSARAY’DA CUMA NAMAZI SONRASI İSRAİL’E TEPKİ

KONYA ve Aksaray’da cuma namazı sonrası Anadolu Gençlik Derneği  üyeleri, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto edip, ölenler içinde gıyabi cenaze namazı kıldı.  
Konya’da  Şerafettin Cami’nde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, cuma namazının ardından İsrail’in Filisti’ne yönelik düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabı cenaze namazı kaldı. Ardından kalabalık, İsrail bayrağını ateşe verip, saldırıyı protesto etti.  
Aksaray’da da Ulu Cami’nde toplanan  Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, saldırılarda ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılıp, İsraİl’e tepki gösterdi.  Kalabalık, protestonun ardından sessizce dağıldı.  

Görüntü Dökümü
———————–
– Cami önünde cenaze namazın kılınması (Aksaray) 
– Dernek üyelerinin İsrail’i protesto edip, bayrak yakması (Konya) 
– Dua eden vatandaşların görüntüsü (Aksaray) 
– Genel ve detay (Aksaray-Konya)  

Haber- Kamera:  Erkan ALTUNTAŞ- Salih BÜYÜKSAMANCI/ KONYA- AKSARAY DHA))

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!