Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ŞORTLA ÇÖP DÖKMEYE GİTTİĞİ İÇİN DÖVÜLEN ELİF: BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM
 
ANTALYA’da sahur sonrası şortla çöp dökmeye giden Elif Ülkü Eroğlu’na (18), “O.. musun, niye böyle giyiniyorsun diye hakaret edip, saçından sürükleyerek döven M.T. (20), adli kontrolle serbest kaldı. Olayın peşini bırakmayacağını söyleyen Eroğlu, “Ceza almasını istiyorum. Bu böyle bitmeyecek” dedi.
Olay, 11 Mayıs günü saat 04.00 sıralarında Kepez ilçesi Düdenbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. 4 katlı bir apartmanın giriş katında ailesiyle oturan üniversite 1’inci sınıf öğrencisi Elif Ülkü Eroğlu, sahurdan sonra şortla çöp atmaya çıktığı sırada 4’üncü katta oturan komşusu M.T. ile karşılaştı. M.T. genç kadına, iddiaya göre, “O.. musun, niye böyle giyiniyorsun?” diyerek sözlü saldırıda bulundu. Eroğlu ise M.T.’ye “Sana mı soracağım” diyerek tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine M.T., Eroğlu’na saldırdı. M.T.’nin saçından tutup yerde sürükleyerek darbettiği Eroğlu, çığlıklarını duyan yakınları tarafından kurtarıldı. Eroğlu’nun şikâyeti üzerine gözaltına alınan M.T., ifadesinde Elif Ülkü Eroğlu’na saldırmadığını öne sürdü. M.T., “Otomobilime tekme atarak zarar verdi. Ben de bu yüzden saçını tuttum” dedi. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen M.T., uzaklaştırma kararı verilerek, adli kontrol şartı ile serbest kaldı.
ARKADAŞININ EVİNDE KALIYOR
Şu an bir arkadaşının evinde kaldığını söyleyen Elif Ülkü Eroğlu, hala olayın şokunu atlatamadığını ve evine gidemediğini aktardı. Olay anının anlatan Eroğlu, “Ailemle birlikte sahur yaptık. Sabaha karşı 04.00 sıralarıydı. Sahur sonrası üzerimde şortumla çöp dökmeye çıktım. Evimin 30-40 metre ötesinde konteynere gittim. Dönüşte, aynı binada oturduğum M.T. önce dik dik baktı. ‘Neden bakıyorsun?’ deyince ‘O.. musun, niye böyle giyiniyorsun. Bizim mahallede böyle şeyler olmaz’ dedi. ‘Sana mı soracağım, istediğimi giyerim’ deyince de üzerime saldırdı. Saçımdan tuttu, dirseğiyle sırtıma ve boynuma vurmaya başladı. Saçımdan sürükledi. Ben de canım yandığı için ayağımda bulunan terlikle arabasına tekme attım. Daha sonra ailem gelince, kavga son buldu. Polis merkezine gidip, şikayetçi olduk. ‘Darp’ ve ‘hakaret’ suçundan ifadesi alındı. Daha sonra duyduğum kadarıyla adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış” diye konuştu.
Olayın peşini bırakmayacağını ifade eden Elif Ülkü Eroğlu, “Ceza almasını istiyorum. Bu böyle bitmeyecek” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
(CEP TELEFONU KAMERASI)
– Elif Ülkü’nün M.T. ile tartışması
– M.T.’nin balkondan Elif Ülkü’ye söylediği sözler
– Elif Ülkü’nün aldığı sağlık raporu
(AKTUEL)
– Elif Ülkü’nün şortlu halde çöp atmaya gelmesi
– Şortlu halde yürürken görüntüsü
– Park içinde yürürken görüntüsü
– DHA muhabiri Bülent Tatoğulları ile birlikte
– Elini kaşırken
– RÖP: Elif Ülkü Eroğlu ile röportaj
– Şortunu gösterirken
– Elif Ülkü’nün attığı tivitler
– Elif Ülkü’nün sosyal medyasında yaptığı video açıklama
– Elif Ülkü’ye saldıran M.T.’nin fotosu

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN /ANTALYA,(DHA)

=================================================

2) SAKARYA’DA TAM KAPANMA SONRASI KORKUTAN YOĞUNLUK
 
SAKARYA’da, tam kapanmanın sona ermesinin ardından vatandaşlar sokaklara akın etti. 20 gün öne koronavirüsü atlatan, para çekmek için dışarıya çıkan Tuncay Kaçar (48) kalabalığı görünce korkup evine dönmeye karar verdiğini söyledi.
Tam kapanmanın sona ermesinin ardından bugün Adapazarı Çark Caddesi’nde yoğunluk yaşandı. Alışveriş yapanlar, gezenler nedeniyle sosyal mesafe kuralı unutuldu. Yaklaşık 20 gün önce koronavirüsü yendiğini söyleyen Tuncay Kaçar, para çekmek için evinden çıktığını belirterek, “20 gün önce bu virüsü atlattım, anca kendime geldim. Bu insanlar hala buna inanmamakta direniyorlar. Hala devletin izin vermiş olduğu kurallara da uymak istemedikleri için mücadele ediyorlar. Söylenecek başka da bir şey yok gibi gözüküyor” dedi.
Kalabalığı görünce korktuğunu ve evine döneceğini söyleyen Kaçar, “Korktum ve caddenin başından geri döndüm. Şimdi de eve gideceğim kapatacağım kendimi. Benim sağlığım için doğru olan da bu. Bana bulaştırana da zaten hakkımı helal etmiyorum. Allah’ından bulsun diyorum. Başka da bir şey demiyorum.” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————
-Çark Caddesi’nin boş hali (ARŞİV)
-Çark Caddesi’nde insan kalabalığı detay
-Tuncay Kaçar ile röp.

Reklam Alanı

HABER-KAMERA: Güven HASBAŞ/ ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

=================================================

3) ESKİŞEHİR’DE ‘TAM KAPANMA’ SONRASINDA SOKAKLAR DOLDU

ESKİŞEHİR’de, 17 gün süren tam kapanma sonrasında cadde ve sokaklarda yoğunluk yaşandı. Özellikle banka şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşurken, maske takma zorunluluğuna uyulduğu ancak sosyal mesafe kuralının unutulduğu gözlendi. Tam kapanma sürecinde koronavirüs vakalarında düşüş yaşanırken, kentin HES risk hartası da yeşilden ‘düşük risk’ anlamında gelen mavi renge büründü.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanma bu sabah itibariyle sona erdi. Eskişehir’de kısıtlamanın ardından araç trafiğine kapalı olan İkieylül, Hamamyolu caddelerinde kalabalık oluşurken, özellikle banka şubeleri önünde kuyruklar uzadı. Kentte maske zorunluluğuna uyulduğu, ancak alışveriş sırasında sosyal mesafe kuralına uyulmadığı gözlendi. Arkadaşlarıyla birlikte parkta oturan Selahattin Topçu (71), 17 gün boyunca evde çok sıkıldıklarını ifade ederek, “Allah’a çok şükür rahata kavuştuk. Evde kapalı durmaktan çok sıkıldık. Bugün de biraz hava almak için sokağa çıktık” dedi.
VAKA SAYILARI DÜŞTÜ
Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan 17 günlük tam kapanma sürecinde koronavirüs vakalarında da düşüş yaşandı. Günlük ortalama 250 olan pozitif kişi sayısı son haftada 135’e kadar geriledi. Yaklaşık 900 bin nüfuslu kentte, PCR testi pozitif çıkmasına rağmen herhangi bir semptom göstermediği için evinde tedavi edilenlerin sayısı ise 3 bin seviyesinden bin 495’e düştü. Koronavirüs tedavisi uygulanan Yunus Emre Devlet Hastanesi, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Eskişehir Şehir Hastanesi’nde 27’si entübe, 90’ı yoğun bakım olmak üzere toplam 314 hastanın tedavisi sürüyor. Eskişehir’de 33’ü son 10 günde olmak üzere geçen yıl mart ayından bu yana koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 987’e yükseldi.
HES HARİTASI MAVİYE DÖNDÜ
Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasında Eskişehir’in tamamına yakını ‘çok yüksek risk’ anlamına gelen kırmızıyla kaplıyken, tam kapanma sürecinde önce yeşile, son 10 günde ise ‘düşük risk’ anlamına gelen ‘mavi’ renge döndü. Öte yandan geçen yıl mart ayından bu yana Eskişehir’de 630 bin 541 Covid-19 testi yapılırken, 86 bin 663 kişinin pozitif vaka olduğu belirlendi. Bunlardan 83 bin 867’i ise koronavirüsü yenerek sağlığına kavuştu. Kentte halen bin 809 vaka/hasta Covid-19 tedavisi görüyor.

Görüntü Dökümü
————————
-Alışveriş yapanlar
-Banka önlerinde uzun kuyruklar
-Hamamyolu caddesi’nde banklarda oturanlar
-Yoğun kalabalık görüntüleri
-Selahattin Topçu ile röp.
-İki Eylül caddesi kalabalık görüntüleri
-Genel görüntüler
-HES risk haritası

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR-DHA

=================================================

4) MARMARİS’TE BERBERLERDE YOĞUNLUK

MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde tam kapanmanın bitmesiyle berberlerde yoğunluk oluştu.
Tam kapanma süresinin bitmesi ve kademeli normalleşmenin başlamasının ardından berberlerde yoğunluk oldu. Saat 10.00’da dükkanlarını açan berberlerde, telefonla randevu trafiği başladı. Marmaris ilçe merkezinde bulunan 72 erkek berberinde yoğun bir çalışma temposu başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yarı kapasiteli çalışan berberler, müşterilerinin saç ve sakal traşı taleplerini yerine getirdi.
Marmaris’te 23 yıldır erkek berberliği yapan Erhan Yılman, “Dükkanımızı açtığımız andan itibaren yoğun bir talep başladı. Koronavirüs tedbirleri genelgesine göre mekanımızı düzenleyip, randevuyla müşteri almaya başladık. Saat 20.00’ye kadar açığız. Fakat 19.00’da müşteri almayı sonlandırarak, temizliğimizi yapıp bir saat içinde dükkanımızı kapatma kararı var. 3 gün sonraya sıra verdiğimiz müşterilerimiz var” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
-Erkek berberlerinde kalabalıktan genel görüntü
-Erhan Yılman ile röportaj

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

=================================================

5) ŞANLIURFA’DA, PTT ÖNLERİNDE YOĞUNLUK
 
ŞANLIURFA’da 17 günlük ‘tam kapanma’ sonrası PTT’de işlem yaptırmak isteyenler uzun kuyruk oluşturdu.
Yurt genelinde uygulanan 17 günlük ‘tam kapanma’ sonrası, Şanlıurfa’da PTT, banka şubeleri ile ATM’ler ve fatura tahsilatı yapan iş yerleri önünde yoğunluk yaşandı. Özellikle, PTT şubeleri önünde oluşan uzun kuyruklarda sosyal mesafe kuralı ihlal edildi.  PTT önünde oluşan uzun kuyruklarda sıranın kendilerine gelmesini bekleyen vatandaşlar, bölgeye gelen polis ekipleri tarafından tedbirlere uymaları yönünde sık sık uyarıldı.

Görüntü Dökümü
————————
– PTT önünde uzayan kuyruk
– Sırada bekleyen vatandaşlar
– Sosyal mesafenin unutulduğu sıra
– Polis vatandaşları sıraya koyması
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA

=================================================

6) KARAMAN’DA TAM KAPANMANIN ARDINDAN KUYRUK OLUŞTU

KARAMAN’da 17 gün süren tam kapanmanın sona ermesinin ardından PTT ve bankaların yanı sıra  bazı giyim mağazalarının önünde metrelerce kuyruklar oluştu. Polis, sırada bekleyenleri sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyardı.
Yurt genelinde 17 gün süren tam kapanmanın ardından bugün kademeli normalleşme süreci başladı. Kısıtlamanın sona ermesinin ardından kentte günün erken saatlerinden itibaren PTT ve bankaların yanı sıra bazı giyim mağazalarının önünde metrelerce kuyruklar oluştu. Sıra bekleyenler arasında zaman zaman sosyal mesafe ve maske kuralının unutulması üzerine polis, sık sık uyarılarda bulundu. 

Görüntü Dökümü
———————–
-PTT ve bankaların önündeki kuyruklardan detay
-Giyim mağazaları önündeki kuyruklar
-Sokaklardaki hareketlilik ve polisin uyarısı

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA

=========================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!