Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bartın’da  batan teknedeki mürettebatın kimlikleri belli oldu

Bartın açıklarında batan kuru yük gemisinden kurtarılan 1’i Rus, 5’i Ukrayna vatandaşının kimlikleri belli oldu. Sağlık durumları iyi olan 6 mürettebatın Bartın Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürdüğü belirtildi. Bartın Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rus vatandaşı Nikolaii Krinov(44) ile Ukrayna vatandaşları Hennadii Kravchenko(24), Vladyslav Zaterka(20), Oleksadr Perkaty(51), Vitali Merezhko(35) ve Vitali Kachur’ın(23) kurtarıldığı açıklandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
 “Palau bandıralı kuru yük gemisinin İnkumu açıklarında kötü hava koşulları nedeniyle batması sonucu gemide bulunan 12 mürettebattan 6 tanesi sağ olarak kurtarılarak hastanede tedavi altına alınmış, 1 mürettebatın cansız bedenine ulaşılmıştır. Arama kurtarma faaliyetleri Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD ve TCG Fatih Fırkateyni ekiplerince aralıksız karadan ve denizden devam etmektedir. Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı’na ait helikopter ile TCG Fatih Fırkateyni’nde ki helikopterler kötü hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına şimdilik katılamamaktadırlar. Hava koşullarının düzelmesine müteakip havadan da arama kurtarma çalışmalarına devam edilecektir.”

KAPTAN KAYIP
Gemi mürettebatından diğer 6 kişinin isimleri ise şöyle; kaptan Rusya uyruklu Vitaly Galenko(36), ikinci kaptan Ukrayna uyruklu Rustam Kazimov (32), mürettebatlar Ukrayna uyruklu Anatoliy Savostin (27), Seriy Sibilyev (60), Andrii Melenychenko(25), Vladyslav Ostapenko(22) olduğu öğrenildi. Cesedi bulunan 1 mürettebatın kimliğinin yapılacak çalışma sonrası tespit edileceği ifade edildi. 

==========================

Kayıp doktoru arama çalışmaları havanın kararması nedeniyle arama çalışmaları sonlandırıldı

Reklam Alanı

Jandarma, AFAD ve AKUT ve diğer arama kurtarma ekipleri, havanın kararması ve hava muhalefeti nedeniyle Kartepe’de devam eden aramaları bugün için sonlandırdı. Ekiplerin yarın sabah saatlerinde yapılacak olan değerlendirme toplantısının ardından arama çalışmalarını sürdürecekleri öğrenildi.

===========================

Kısıtlamada kovalamaca sonucu yakalanan sürücüye 12 bin TL ceza

KONYA’da, polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp, kaçan sürücü İsmail U. (26), kovalamaca sonucu yakalandı. Para cezası uygulanacağı için kaçtığını söyleyen İsmail U.’nun uyuşturucu kullanmaktan ehliyetinin iptal edildiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan İsmail U.’ya, toplamda 12 bin 150 TL ceza uygulandı. 

Olay, saat 15.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Antalya Çevre Yolu’nda meydana geldi. Tatlıcak Mahallesi yakınında rutin kontrol yapan polis, İsmail U.’nun kullandığı 42 DSV 51 plakalı aracı durdurmak istedi. ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücü İsmail U. kaçmaya başladı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Otomobil, kovalamaca sonucu Antalya Çevre Yolu’nda duruldu. Polise direnen İsmail U., yere yatırılıp etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. 

PARA CEZASI UYGULANACAĞI İÇİN KORKUP KAÇMIŞ
Sürücü İsmail U.’un yapılan kimlik kontrolünde uyuşturucu kullanmaktan ehliyetinin iptal edildiği anlaşıldı. Para cezası uygulanacağı için korkup kaçtığını söyleyen ve gözaltına alınan İsmail U.’ya ‘ehliyetsiz araç kullanmak’, ‘trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek’ ve ‘dur’ ihtarına uymamak’ suçlarından 9 bin TL, sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği içinde 3 bin 150 TL ceza uygulandı. Otomobil de trafikten men edildi.  

Görüntü Dökümü 
—————-
– Araç ve polislerden detay
– Gözaltına alınma anı cep telefonu kamerası 
Haber- Kamera: Mehmet IŞIK KONYA DHA))

===========================

Şarkıcı İntizar’ın babası Muğla’da yaşamını yitirdi

MUĞLA’nın Ula ilçesinde yaşayan şarkıcı İntizar’ın babası Cemal Arslan (85), solunum yetmezliği tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ula’nın Akyaka mahallesinde yaşayan şarkıcı ve besteci İntizar’ın babası Cemal Arslan, 2 hafta önce solunum güçlüğü çekmesi nedeniyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Asker emeklisi olan Arslan’ın, bugün öğle saatlerinde solunum yetmezliği tedavisi gördüğü yoğun bakım ünitesinde kalbi durdu. Doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayan Cemal Arslan, yaşamını yitirdi. Ünlü şarkıcı İntizar’ın babasının rahatsızlığı nedeniyle uzun zamandır Muğla’da olduğu öğrenildi. Arslan’ın cenazesinin yarın Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınıp defnedileceği İzmir’e getirileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Hastaneden görüntü
-Adli Tıp Kurumu’ndan detay görüntü
Haber – Kamera: Aykut KURT / MUĞLA, (DHA)

========================

Kısıtlamada ‘Dur’ ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücüye 13 bin 400 lira ceza

DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesinde, sokağa çıkma kısıtlamasında denetim yapan polis ekiplerinin’ dur’ ihtarına uymayıp kaçan sürücü, yaşanan kovalamaca sırasında park halindeki bir otomobile çarptı. Mahalle bekçileri tarafından durdurulan otomobil sürücüsüne 13 bin 400 lira para cezası kesildi.

Olay, saat 17.30 sıralarında Akkonak Mahallesi’nde 1718 Sokak’ta meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasında denetim yapan trafik polisleri, Fatih D. yönetimindeki 10 AAF 710 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, otomobille kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sırasında kaçan araç, park halindeki bir otomobile de çarptı. Kazada park halindeki otomobilde hafif hasar oluşurken, otomobil sürücüsü kaçmaya devam etti. 

Bölgede polis ekiplerince bir süre takip edilen araç, mahalle bekçileri tarafından durduruldu. Bu sırada otomobilde bulunan Demet B. otomobili kendisinin kullandığını söyledi. Daha sonra ise yalan söylediğini belirtip otomobili Fatih D.’nin kullandığını itiraf etti. 
Ehliyetsiz olduğu tespit edilen sürücü Fatih D.’ye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal, ehliyetsiz araç kullanma, trafiği tehlikeye sokmak suçlarından 13 bin 400 lira para cezası kesildi. Araçta bulunan Demet B.’ye ise sokağa çıkma kısıtlamasına uymamak ve maske takmamak suçlarından 4 bin 500 lira para cezası uygulandı. Otomobil, çekiciyle otoparka götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ;
-Polis ekiplerinden görüntü
-Otomobilden detaylar
-Demet B’nin polise sürücünün kendisinin olduğunu söylemesi
-Demet B’nin itiraf edip Fatih D’yi çağırması 
-Demet B. ve Fatih D.’den görüntüler
-Polis ekiplerinin cezai işlem uygulaması
Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

========================

Bursa’da kar sonrası sürücüler zor anlar yaşadı

BURSA’da etkili olan yoğun kar sonrası, Mudanya- Bursa yolunda sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar yolda kalırken, bölgeye çok sayıda kar küreme aracı sevk edildi.

Bursa’da dün öğle saatlerinden itibaren başlayan ve kısa sürede etkisini gösteren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle trafikte aksamalar meydana gelirken, Mudanya-Bursa yolunda kar ve buzlanma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar yolda mahsur kalırken bölgeye polis, jandarma ve arama-kurtarma ekipleri ile kar küreme araçları sevk edildi. Bazı araçlar traktörle çekilirken, bazı araçlar da görevli polis memurlarının yardımlarıyla hareket ettirildi.  

Görüntü Dökümü
———————
-Yolda kalan araçlardan detaylar
-Kar küreme araçlarından detaylar
-Genel detaylar
-Haber: Semih ŞAHİN – Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA, (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!