Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 13 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

200 POLİSİN KATILDIĞI UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 19 TUTUKLAMA
 
DENİZLİ’de, polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 19’u tutuklandı.İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen kişilere yönelik yaklaşık 1 ay önce teknik ve fiziki takip başlattı. Şüphelilerin kaldıkları adresleri belirleyen polis, dün, eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi. 200 polisin katıldığı, dron destekli operasyona, narkotik dedektör köpeği İsco da kullanıldı. 25 adrese yapılan baskınlarda, 21 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda satışa hazır vaziyette paketlenmiş çok sayıda uyuşturucu madde, 6 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.
KASA VE YASTIK İÇİNDE PARALAR ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonda kapsamındaki Merkezefendi ilçesi Sümer Mahallesi’nde eve yapılan baskında uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen yüklü miktarda para, uyuşturucu madde ve ruhsatsız 6 tüfek ele geçirildi. Evde yapılan aramalarda, çelik kasadaki torbalar içerisinde 200 bin TL, yastık içerisine gizlenmiş 70 bin TL ile çok sayıda altın ve bileziğe el konuldu. Evin önünde bulunan bir ağacın kovuğunda da bir miktar bonzai ile 2 hassas terazi ele geçti. Etrafında çok sayıda güvenlik kamerası bulunan evde yaşayan şüphelilerin, bu sayede çevre kontrolü sağladıkları belirlendi.Polisteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 19’u tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:
————————–
-Polis ekiplerinin bir eve baskın düzenlemesi
-Operasyondan dron görüntüsü
-Polislerin kapı kırması
-Evde arama yapılması
-Evde ele geçirilen tüfeklerden görüntü
-Çelik kasa içerisindeki paralardan görüntü
-Torbalar içerisindeki paralardan detaylar
-Yastık içerisinden çıkan paralar ve altınlardan görüntü
-Ağacın kovuğundan uyuşturucu madde çıkması
-Polis ekiplerinden genel görüntüler
Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

================================================

HDP ÖNÜNDE EYLEM YAPAN BABA: KIZIM POLİS OLACAKTI, HAYALİNİ YIKTILAR
 
HAKKARİ’de çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, HDP binası önündeki eylemlerini 15’ci haftada da sürdürdü. 9 yıl önce 14 yaşındayken kaçırılan kızı Kadriye için eylem yapan Nazmi Turan, “Kızımın hayali polis olmaktı; hayalini yıktılar. Kızımı HDP’den istiyorum” dedi. Hakkari’de çocukları ve yakınları PKK’lı teröristlerce kaçırılan aileler, Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Buradan toplanan 12 aile, ‘Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP’ sloganları atıp ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde ‘Hiçbir annenin yüreği yanmayacak’, ‘PKK kaybedecek, anneler kazanacak’ yazılı pankartlar taşıyarak terör örgütünü protesto etti. Aileler, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı HDP il binası önünde de slogan attı. Bu sırada HDP’liler annelerinin eylemini batırmak için yüksek sesle müzik çalmaya başladı. Aileler de protesto ederek tepki gösterdi. 5 yıl önce kaçırılan kayınbiraderi Rojhat Çiftçi için eylem yapan Leyla Çiftçi, aileler adına açıklama yaptı. Çiftçi, “Bedenen yanımızda olmayıp gönülleri ve düşünceleri bizlerle birlikte olan herkese sesleniyoruz. Bizlere katılın. Bu haklı davamızı birlikte büyütelim, çocuklarımızla birlikte mutlu yarınlara kavuşalım. Hakkari anneleri ve kadınları olarak evlat hasreti çeken bizler, çocuklarımıza kavuşacağımıza inanıyoruz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlık diliyoruz” dedi.
‘KIZIMIN HAYALİ POLİS OLMAKTI’
Eşi Elifa Turan ve küçük kızı ile birlikte oturma katılan Nazmi Turan (40), kızı Kadriye’nin 9 yıl önce terör örgütü tarafından kaçırıldığını belirterek, “Benim kızım 9 yıldır kayıp. Sağ mı, ölü mü, haber alamıyoruz. Bunlarda hiç adalet yok mu? Benim bir oğlum şu an askerde, kızım da dağda. Birbirilerine nasıl silah çekecekler? Kızımın hayali polis olmaktı; hayalini yıktılar. Kızımı HDP’den istiyorum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
————————–
-Yürüyüşten detaylar
– HDP Hakkari il örgütü önüne gelen ailelerden detaylar
– Slogan atmaları
– Oturma eylemi yapan aileler 
– Aileler adına basın açıklama yapan Leyla Çiftçi
– Kadriye Turanın babası Nazmi Turan röpörtajı
– Genel ve detaylar
Haber: Mehmet ÖZKAN / HAKKARİ (DHA)

================================================

Reklam Alanı

KOMŞUYA YUMRUKLU SALDIRI KAMERADA
 
AYDIN’ın Kuyucak ilçesinde kapısını süpüren Hanife Ger (54), evinin önünü kirlettiğini öne süren komşusu B.K.’nin (71) yumruklu saldırısına uğradı. Saldırı anı, güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 26 Ağustos günü saat 17.30 sıralarında Pamukören Mahallesi’nde meydana geldi. Evli ve 3 çocuk annesi Hanife Ger, müstakil evinin bahçesindeki ağaçlardan dökülen yaprakları topladı. Bitişindeki evin kapısının önüne dökülen yaprakları da süpüren Ger, topladıklarını çöp kutusuna atmak istedi. Bu sırada Ger’in komşusu B.K., evinin önünü kirlettiğini iddia ederek tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine B.K., Ger’i defalarca yumrukladı. Gürültüyü duyup dışarı çıkan Ger’in kızı Kadriye Ger (26), B.K.’yi uzaklaştırdı. B.K. anne ve kıza tehditler savurdu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Hanife Ger, Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, B.K. ise gözaltına alındı. Horsunlu Polis Merkezi’ne götürülen B.K., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. B.K.’nin da Ger’den ‘haksız yere kendisini öfkelendirmek amacıyla kışkırttığı’ iddiasıyla şikayetçi olduğu belirtildi. Ger’in vücudunun çeşitli yerlerinde ezikler oluşurken, saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Hastanede olayı anlatan Hanife Ger, “Peş peşe çok kuvvetli vurdu. Belime, yüzüme vurdu. Hızını alamayarak eline taş aldı. Beni taşla ezmek istedi. Sonra kızım yetişti. Kızımı da darbetti. Taşı ona mı vursam buna mı vursam diye bir düşündü. Sonra kızım ‘Kamera çekiyor, seni şikayet edeceğim’ dedi. Bunun üzerine geri çekildi. Şikayetçi olduk” dedi.Kadriye Ger ise, “Sesleri duyunca hemen dışarıya koştum. Annemi dövüyordu. Ayırmaya çalıştım, sonra bana karşı da bir girişimde bulundu. Geri çekildiğim için denk gelmedi. Sonra yere eğilip taş aldı. Bir anneme, bir bana doğrulttu. Ben ‘polisi arıyorum’ deyince geri çekildi. O şekilde sonlandı” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
————————–
Güvenlik kamerası
Hastanede Hanife gör ile sedye üzerinde röp.
Hanife Ger’in kızı Kadriye Ger ile röp.

Haber- Kamera: Murat GÜRKAN / KUYUCAK (Aydın), (DHA) 

==================================================

EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELER: PKK’YA ‘YETER’, ‘EDİ BESE’ DİYORUZ

DİYARBAKIR’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için eylem yapan aileler, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nu ziyaret edip, 3 Eylül’deki yapılacak yürüyüşe davet etti. Aileler, PKK’ya, ‘Yeter’, ‘Edi Bese’ dediklerini belirtti.Bağlar ilçesinde, HDP Diyarbakır il binası önünde PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için 724 gündür eylem yapan ailelerden bir grup, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nu ziyaret etti. Beyoğlu, ziyarete gelen aileleri kapıda karşıladı. Ellerindeki ‘3. yılda 3 Eylül’de Diyarbakır nöbette’ pankartı taşıyan aileler, Beyoğlu’nu, eylemin 3’üncü yılında yapacakları büyük yürüyüşe davet etti.
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, PKK terörüne başkaldıran annelerin direnişinin barışı getireceğini söyleyerek, “PKK, terör örgütü tarafından dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için 3 yıldır HDP Diyarbakır il Başkanlığı önünde eylem yapan aileler, bu direnişin 3’üncü yılında anlamlı bir eyleme daha imza atmaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar 32 çocuk örgütten kaçarak ailelerine teslim olurken, aileler 3 Eylül Cuma günü Diyarbakır’da yürüyüş yaparak örgüte olan tepkilerini farklı bir boyuta taşıyacak. PKK bölge halkını ve çocukları uzun yıllar istismar etti. Okul sıralarında olması gereken, ailelerin yanında olması gereken ve en önemlisi ülkemizin geleceğinde rol oynaması gereken çocuklar, PKK tarafından istismar edilerek kaçırıldı. Sizler buna başkaldırdınız. Direnişiniz sayesinde örgütte büyük çözülme oldu. İnşallah diğer çocuklar da bu yanlış yoldan kurtulacak. Devletimiz ve liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her bakımdan sizlerin yanındadır. Bizler de sizlerin haklı mücadelesine destek olmaya devam edeceğiz. Türkiye, herhangi bir devlet değildir. Dünya mazlumlarının ana vatanı, umudu ve sığınacağı tek limandır. Direnişiniz hepimize güç veriyor. Barışı sizler getireceksiniz. Son çocuk ailesine kavuşana kadar desteğimiz devam edecektir” dedi.
‘PKK’YA YETER, ‘EDİ BESE’ DİYORUZ’
Aileler adına konuşan Ayşegül Biçer de 3 Eylül günü yapacakları yürüyüşe Beyoğlu’nu davet etmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Başkanımız ilk günden beri yanımızda. Her konuda destek oluyor. Bizleri ve Bağlar halkını sahipleniyor. Sokak sokak ve cadde cadde gezerek insanları dinliyor, sorunları çözüyor ve her tarafa hizmet yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. 3 Eylül Cuma günü yapacağımız yürüyüşe davet ettik. PKK’ya ‘Yeter’, ‘Edi Bese’ diyoruz” diye konuştu.Ailelerin ziyareti daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Görüntü Dökümü:
————————–
Diyarbakır Bağlar Belediyesi
Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun konuşması
Evlat nöbeti tutan Ayşegül Biçer’in konuşması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burak EMEK-Nurettin FİDANCAN / DİYARBAKIR,(DHA)

================================================

ADANA’DA AĞUSTOS AYININ SON SICAKLARI BUNALTTI

ADANA’da ağustos ayının son günlerinde termometreler güneş altında 42 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, ağaç gölgelerinde dinlendi. Bankta uzanan emekli Sait Aslan, “Adana sıcak bir bölge ama alıştık. Sıcağı görmediğimizde hasta oluyoruz” dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kentte en yüksek sıcaklık saat 12.00 ile 15.00 arasında 38 derece ölçüldü. Güneş altındaki termometreler ise 42 dereceyi gösterdi. Öğle saatlerinde yüzde 37 olan nem oranının, gece saatlerinde yüzde 96’ya yükseleceği bildirildi. Hissedilen sıcaklığın 41 dereceyi aştığı kent merkezinde dışarı çıkmak zorunda olan veya evde durmak istemeyen vatandaşlar, dinlenme parklarındaki ağaç gölgelerinde vakit geçirdi.
‘HER YERDE KÜRESEL ISINMA VAR’
Atatürk Parkı’ndaki banklarda emekli arkadaşlarıyla sohbet eden Mehmet Abdullah Öztürk (76) sıcak havaların insanı yaktığını söyledi. Gün boyu parkta dinlendiğini, akşam saatlerinde ise eve gittiğini dile getiren Öztürk, “Gençliğimde ağustos ayının son zamanları bu kadar sıcak olmuyordu. Küresel ısınma dünyanın her yerinde var. Mevsimler kayıyor. Her yerde sel oluyor, afet oluyor, yangın oluyor. Bakınız, bir yerde sel bir yerde yangın var. Dünyanın sonu geliyor” dedi.
‘SICAĞI GÖRMEDİĞİMİZDE HASTA OLUYORUZ’
Emekli Sait Aslan (62) da bazen oturduğu bazen de uzandığı banklarda her gün vakit geçirdiğini ve bölgeye ‘Gariban yaylası’ ismini verdiklerini kaydetti. Aslan, “Yaşlıların gidecek yeri yok, buraya geliyoruz. Adana sıcak bir bölge ama alıştık. Sıcağı görmediğimizde hasta oluyoruz, sıcağı gördüğümüzde kendimize geliyoruz. Bu sıcak sanki bizi iyileştiriyor” diye konuştu.

Görüntü dökümü
———————–
– Güneş detayları
– 42 dereceyi gösteren termometre 
– Yüzünü yıkayan genç
– Yaşlılar ile röportajlar
– Parkta banklarda oturup dinlenenler
Haber:Nuri PİR-Kamera: Gülşah ÖZGEN / ADANA,(DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!