Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Muhtar alt yapı çalışması için köylüleri icraya verdi(2)

İTİRAZDA BULUNDULAR
Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Fındıklı Köyü Muhtarı Abdullah Aslan tarafından alt yapı çalışmaları için talep edilen ücreti ödemedikleri için icraya verilen 25 kişi, adliyeye itiraz dilekçesi verdi. Dilekçenin ardından Ereğli Kaymakamlığı’na geçen köylüler, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ile görüştü. Kaymakama yaşananları anlatan köylüler, icranın iptal edilmesini talep etti.

Görüntü Dökümü
-Adliyeden görüntüler
-Kaymakamlıktan görüntüler
-Köylülerin bekleyişi
-Köylünün konuşması
-Detay Görüntüler

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

=================

Denize düşen kızı bekçi kurtardı; o anlar kamerada (3)
BEKÇİYE BAŞARI BELGESİ

Reklam Alanı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde, iskeleden denize düşen S.Ş.’yi boğulmak üzereyken, suya atlayarak kurtaran bekçi Hasan Kulaç, Vali İsmail Ustaoğlu tarafından başarı belgesiyle ödüllendirildi. Vali Ustaoğlu, fedakâr davranışından ötürü makamında ağırladığı bekçi Kulaç’a teşekkür etti.

HABER: Salim SARIKOÇ/SÜRMENE (Trabzon), (DHA)-

=================

En çok vaka görülen Samsun’da yoğun bakım doluluğu yüzde 70’i geçti

SAMSUN İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “İl olarak vaka artış trendimizin zirvesine doğru adım adım ilerliyoruz ve yoğun bakım doluluğunda yüzde 70’in üzerinde rakamlara doğru tırmanıyoruzö dedi.

Haftalık verilere göre; Samsun, her 100 bin kişide 508,97 vaka ile ülke genelinde en yüksek vaka sayısına sahip il olarak açıklandı. İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, 3 haftadır vaka sayısında zirvede olan Samsun’da, pandeminin ildeki genel seyri ve vaka dağılımı hakkında bilgi verdi.

Samsun’da vaka sayısının artmaya devam ettiğini belirten Oruç, “Bu artışın hastanelerimizde oluşturduğu yük gün geçtikte artıyor. Son haftaya ait Covid-19 verilerini de dikkate alarak bir projeksiyon yaptığımızda, il olarak vaka artış trendimizin zirvesine doğru adım adım ilerlediğimizi ve yoğun bakım doluluğunda yüzde 70’in üzerinde rakamlara doğru tırmandığımızı görüyoruz. Samsun’da halen 17 ilçemizin 12’sinde vaka artışı sürüyor. İl olarak insidans hızımız yüz binde 508 ama 19 Mayıs ilçemizde bu oran yüz binde 837, Asarcık ilçemizde 766, Bafra ilçemizde 642, Terme ilçemizde 606, İlkadım ilçemizde ise yüz binde 599. Her ilçemiz kendi içinde koronavirüse karşı büyük bir mücadele gösterdiği gibi, etrafına hastalığı yeniden yayma riski nedeniyle de aynı zamanda çevresi için bir risk unsuru haline geliyor” diye konuştu.

‘ÖNÜMÜZDEKİ 15 GÜN ÇOK ÖNEMLİ’
Samsun’un artık bir karar sürecinde olduğunu ifade eden Oruç, “Önümüzdeki 15 günün Samsun için koronavirüsle mücadelede ne kadar önemli hale geldiğini anlatıyor. Bu 15 günde şehir olarak, tüm bireylerimizle, küçüğümüzden büyüğümüze tüm insanlarımızla bir karar vereceğiz. Maske, sosyal mesafe, el hijyeni kurallarına uyup yoğun bakım ve yatan hasta oranlarımızı makul seviyelere çekip, sevdiklerimizi mi koruyacağız ya da önlemleri boş verip vaka sayımızı artırıp onların hayatını tehlikeye mi atacağız. Vereceğimiz karar aslında bu kadar basit.  İlimizde şu ana kadar 285 bin doz aşı yapıldı. Bu da şehrimizdeki insanların önemli bir kısmının aşı sürecine dâhil olduğu anlamına geliyor. Her geçen gün artacak olan bu rakam, koronaya karşı kazanacağımız zaferde en büyük gücümüz olacak. Bu nedenle bir yıldır insanlarımızın, sağlık çalışanlarımızın, kamu görevlilerimizin gösterdiği özverileri daha değerli kılmamız, aşı çalışmalarına zaman tanımak için doğru kararı vermemiz gerekiyor. İlimizde vakaların azalması ve hedefimiz olan maviye ulaşmak ancak bizim elimizde. İnşallah el birliğiyle ilimizdeki vaka sayısını, vakalar hastanelerimizdeki yükü daha fazla artırmadan önce durduracağız” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
-Kalabalık caddelerden detaylar
-Denetimlerden detaylar
-İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç’un röportajı

Haber-Kamera: Zeynep Irmak ÖCAL-Tayfur KARA/SAMSUN, (DHA)-

==================

Resulayn’da terör örgütünce karargah olarak kullanılan okul ile fırın yeniden hizmete açıldı

ŞANLIURFA’nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan ve Barış Pınar Harekatı ile terör örgütlerinin işgalinden arındırılan Suriye’nin Resulayn kentinde terör örgütü PKK/YPG’nin karargah olarak kullandığı okul ile ekmek fırını, düzenlenen törenle yeniden halkın hizmetine açıldı.

Şanlıurfa Valiliği ile Pakistan’dan bölgeye destek sağlayan Beytüsselam Derneği arasında yapılan protokolün ardından Resulayn’da onarımı tamamlanan bir okul ile yeni inşa edilen bir ekmek fırını, düzenlenen törenle açıldı. Daha önce terör örgütü PKK/YPG tarafından karargah olarak kullanılan Salim El Mari İlkokulu bahçesinde düzenlenen açılışa, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Ceylanpınar Kaymakamı ve Resulayn Koordinatörü Cüneyt Caner, Resulayn Mahalli Meclis Başkanı Meri El Yusuf, Beytüsselam Derneği Başkanı Mevlana Abdülsettar ve beraberinde Pakistan’dan gelen heyet ile Resulayn halkı katıldı.

Törende konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütlerinin işgalinden arındırılan Telabyad ve Resulayn’da hayatın her geçen gün normale döndüğünü, eğitim kurumlarının onarımlarının gerçekleştirilerek burada yaşayan çocukların daha iyi koşullarda geleceğe hazırlanmasının sağlandığını söyledi. Vali Erin, “Okulların yanında birçok kamu hizmetinin gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Vali Erin, Barış Pınarı Harekâtı’nın üzerinden bir yıldan fazla süre geçtiğini hatırlatarak, “Bu zaman zarfında teröristleri buradan söküp atmak için büyük bir kahramanlık örneği ortaya koyan Silahlı Kuvvetlerimizi ve Suriye Milli Ordusunu tebrik ediyor, şehit olan kardeşlerimize de bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek, mekânlarının cennet olmasını temenni ediyorum” dedi.

GÜNLÜK 200 BİN EKMEK ÜRETEN FIRIN AÇILDI
Okul açılışının ardından Resulayn’ın ekmek ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen fırının da açılışını gerçekleştiren Vali Erin ve beraberindekiler, söz konusu fırını ziyaret ederek ekmek üretimini inceledi. Suriye rejimi döneminde yapılarak yaklaşık 30 yıl kullanılan ve Barış Pınarı Harekâtı öncesinde terör örgütü tarafından tahrip edilen fırın da Şanlıurfa Valiliği ile Beytüsselam Derneği arasında yapılan protokol sonrası yeniden inşa edildi. Ekonomik ömrünü tamamlamış üretim bandı ve tahrip olmuş binası tamamen yenilenen fırının yerine, Beytüsselam Derneği tarafından 135 bin Dolar harcanarak 2 ayrı fırın inşa edildi. Fırın binası ve alan düzenlemesi için 50 bin Dolar harcanan yerleşkenin elektrik ihtiyacının temini için ise AFAD tarafından 150 bin TL değerinde bir jeneratör tahsis edildi. Aylık 800 ton un tahsis edilen fırında, ilk aşamada günlük 180 bin ekmek üretilmeye başlandı. Haftada 6 gün, 2 vardiya halinde çalışacak 2 fırının, ihtiyaç halinde günlük 200 bin ekmek üretme kapasitesi bulunduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Okul açılışına katılan protokol
– Okulda incelemede bulunan heyet
– Vali Abdullah Erin konuşması
– Fırın açılışı ve inceleme
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA – DHA)

======================

Dalgakıran operasyonunda tutuklu sayısı 62’e yükseldi

ANTALYA’nın Alanya ve Manavgat ilçelerinde, jandarmanın eş zamanlı düzenlediği ‘Dalgakıran’ adı verilen uyuşturucu operasyonunda ocak ayında 57 kişinin tutuklanmasının ardından bugün de aynı soruşturma kapsamında 5 şüpheli daha tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 62’ye yükseldi. 

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Alanya ve Manavgat’ta izini sürdükleri 57 şüphelinin uyuşturucu madde ticareti yaptığını belirledi. Ekiplerin daha önce düzenlediği operasyonda gözaltına alınan M.E., S.Ş., N.V. ve E.Ç., ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan tutuklanırken, jandarma ekipleri adresleri tespit edilen diğer şüphelileri yakalamak için düğmeye bastı. ‘Dalgakıran’ adı verilen operasyon kapsamında Alanya’da 23, Manavgat’ta 14 olmak üzere toplam 37 ayrı adreste geçen ocak ayında eş zamanlı baskın düzenledi. Soruşturma kapsamında bugüne kadar farklı zamanlarda yakalanarak gözaltına alınan 57 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

5 ŞÜPHELİ DAHA TUTUKLANDI
Soruşturmayı derinleştiren ekipler yaptıkları operasyon kapsamında 5 şüphelinin daha Antalya’da olduğunu belirledi. D.K. adlı kadın ile K.Y., F.G., I.Ç. ile M.Y. saklandıkları adreste yakalanarak gözaltına alındı. Jandarma ekipleri ikamette yaptıkları aramalarda 40 gram metamfetamin, 20 paket alkol bağımlılarının kullandığı hap, 15 uyuşturucu hap, tabanca ve silaha ait çok sayıda mermi ele geçirdi. İşlemleri yapılmak üzere karakola götürülen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi. 5 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Operasyondan görüntüler (jandarma kamerası)
– Adliyeden genel ve detay görüntüler
– Şüpheliler adliyeden çıkarılıp jandarma aracına bindirilirken görüntüler 

HABER-KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)- 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!