Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Diyarbakır’da taksici öldürüldü, acı haberle kalp krizi geçiren eşi de kurtarılamadı

DİYARBAKIR’ın Bağlar ilçesinde taksicilik yapan Şemsettin Ayna, seyir halindeyken silahla ateş edildikten sonra aracıyla sitenin bahçesine yuvarlandı. Kaza ihbarıyla gelen sağlık görevlilerince vurulduğu anlaşılan Ayna, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Eşinin ölüm haberiyle kalp krizi geçiren Hatun Ayna da doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. 

Olay, Bağlar ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi Mezarlık Caddesi’nde meydana geldi. Taksicilik yaparak, geçimini sağlayan Şemsettin Ayna’nın aracı, caddede seyir halindeyken, sitenin bahçesine uçtu. İlk başta olayı kaza sanan site sakinleri, durumu sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. İhbarla bölgeye gelen sağlık ekipleri, Ayna’nın silahla vurulduğunu belirledi. Ağır yaralı olan ve ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan Ayna, hayatını kaybetti. Şemsettin Ayna’nın cansız bedeni, otopsi için morga götürüldü.

Olay yeri inceleme ekipleri, takside delil ararken, Şemsettin Ayna’nın ölüm haberini alan eşi Hatun Ayna ise kalp krizi geçirdi. Ayna, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Polis ekipleri, silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin belirlenip, yakalanması için çalışma başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
Muhabir Mehmet Mücahit CEYLAN’nın anonsu
Cadde
Yıkılan taşlar
Kazanın olduğu bina boşluğu
Kaza yapan aracın kalıntıları
Genel ve detay

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Mehmet Mücahit CEYLAN – Serhat ÖZDEMİR /DİYARBAKIR,(DHA)

====================================

Adıyaman’da TIR ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

ADIYAMAN’da, TIR ile çarpışan motosikletin sürücüsü Ramazan Tutuk yaralandı, yanındaki Mustafa Baltacı ise öldü. 

Kaza, öğleden sonra Çelikhan-Adıyaman karayolunun 10’uncu kilometresinde meydana geldi. Ramazan Tuluk yönetimindeki 02 ABD 429 plakalı motosiklet ile sürücüsü öğrenilemeyen 02 HA 276 plakalı TIR kavşakta çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü Ramazan Tuluk ile yanında bulunan Mustafa Baltacı yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan yaralılardan Mustafa Baltacı, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Baltacı’nın cansız bedeni otopsi için morga konuldu.

İsmi öğrenilemeyen TIR şoförünün gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
-Adıyaman Eğitime ve Araştırma Hastanesi
-Ambulansın gelişi
-Yaralıların ambulanstan indirilmesi
-Yaralıların acil servise götürülmesi
-Olay yeri
-Kaza yapan TIR ve motorsiklet
-Jandarma ekipleri
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

==============================

Sobada çıkan yangında ağır yaralanan kadın Ankara’ya sevk edildi

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde sobanın parlaması sonucu çıkan yangında ağır yaralanan Nurhan Karayel(48), vücudundaki yanıklar nedeniyle Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. 

Ereğli’de dün akşam saatlerinde Müftü Mahallesi Devrek yolu Caddesi’nde bulunan 4 katlı binanın 3’üncü katında Nurhan Karayel’in yaktığı sobanın bir anda parlaması sonucu yangın çıktı. Yangında, Nurhan Karayel ağır yaralandı, oğlu Kerem Karayel(16) ise kendini balkona atarak son anda kurtuldu. Nurhan Karayel, ilk müdahalesinin ardından vücudundaki yanıklar nedeniyle Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Nurhan Karayel’in eşi, oğlu ve kızıyla birlikte yaşadığı ev ise kullanılamaz hale geldi.

Nurhan Karayel’in ağabeyi Ersan Şentürk ve ablası Nuray Aydemir yanının yaşandığı evde açıklamalarda bulundu. Ersan Şentürk, kardeşinin hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi. Yangının ardından eve geldiğinde kardeşini alevler içinde bulduğunu belirten Ersan Şentürk, “Kocası şu anda Ankara’da yanında. Aile olarak perişan olduk. Kelimelerle anlatılacak bir tarafı yok. Bu sıkıntının altından kalkmak için mücadele veriyoruz. Herkesin bu konuda desteğini bekliyoruz. Kardeşimin 3’üncü derece yanıkları var. Yanmayan yeri kalmamış. Gözümün önünde alev topuna dönmüştü. Bornozla sarıp söndürmeye çalıştım.” dedi.

Nurhan Karayel’in ablası Nuray Aydemir de evde hiçbir eşyanın kalmadığını ve evi eski haline döndürmek için destek beklediklerini ifade etti.

YANGINDA YARALANAN KEREM O ANLARI ANLATTI

Yangında hafif yaralanan Kerem Karayel ise annesinin çığlıklarıyla odadan çıkmak istediğini ancak alevler nedeniyle kendini balkona attığını söyledi. Yangını anlatan Karayel, şöyle dedi:

“Annem sobayı yakmaya çalışıyordu. Ben de odamdaydım. Bir anda annemin çığlıklarını duydum. Her yer bir anda alev almaya başladı. Ben annemi dışarıya atmak isterken benimde kolum yandı. Sonra odaya geri dönmek zorunda kaldım. Daha sonrada balkona çıktım. Beni itfaiye ekipleri kurtardı. Oradan da hastaneye gittim. Yangından dolayı tüm kitaplarım ve eşyalarım yandı. Hepsi kül oldu. Şu anda da sınavlarım var. Benim sınavım için gerekli kitaplarımın ve eşyalarımın alınması için destek bekliyorum.”

Yangının kesin çıkış sebebinin belirlenmesi için Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemesinin devam ettiği öğrenildi. Yangının sobaya atılan benzin veya benzeri maddeden dolayı çıktığı ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Yanan ev 
-Evdeki yanan eşyalardan detaylar
-Ersan Şentürk ile röportaj
-Nuray Aydemir ile röportaj
-Kerem Karayel ile röportaj
-Evden eşyaların atılması
Dosya Adı: ergyananev 

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(ZONGULDAK),(DHA)

===============================

Kocaeli’de kumar oynayan 31 kişiye ceza 

İZMİT’te, kumar oynayan 31 kişiye koronavirüs tedbirleri kapsamında ceza kesildi.

İzmit’te bir işletmede kısıtlama saatinde kalabalık bir grup olduğu ihbarını alan polis ekipleri, baskın düzenledi. Yapılan operasyonda işletme içerisinde 31 kişi olduğunu belirleyen ekipler yaptıkları aramada 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirdi. İşletmeden bulunan 31 kişiye sosyal mesafe ihlali, maske takmama ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek suçlarından ceza uygulanırken, bu kişilerden 10’una kumar oynadıkları için işlem yapıldı. Ayrıca işletme sahibi hakkında kumar oynanmasına yer ve imkan sağlamak suçundan adli işlem başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Operasyon yapılan işyeri içerisinden görüntüler(polis kamerası)

HABER: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

===============================

Akyaka’da deniz çekilmesi havadan görüntülendi

MUĞLA’nın Ula ilçesinde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tatil bölgelerinden Akyaka’da deniz suyu 20 metre kadar çekildi. O anlar, havadan çekildi. 
 
Ula ilçesine bağlı Akyaka’da, gel-git sonrası denizde yaklaşık 20 metre çekilme meydana geldi. Çekilmeyi görenler, şaşkınlık yaşadı. Çekilmeyi görenler şaşkınlık yaşarken, bir yandan da doğa olayını DHA ekibi havadan görüntüledi. Kıyıda, kumlarda adacıklar oluştu. Çekilmenin Ege Bölgesi’nde aralıklarla meydana gelen depremlerle ilgisi olmadığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
Suyun çekildiği alandan havadan detay görüntü
Akyaka’dan detay görüntü

Haber- Kamera: Aykut KURT / ULA (Muğla), (DHA)

===========================

Günpınar Şelalesi dondu

MALATYA’nın Darende ilçesindeki Günpınar Şelalesi, dondurucu soğuklar nedeniyle buz tuttu. Yaklaşık 40 metreden dökülen şelalenin donması, ortaya seyrine doyumsuz görüntüler çıkardı.

Darende ilçesine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan ve Türkiye’nin 243’üncü Tabiat Parkı olan Günpınar Şelalesi, hava sıcaklığının geceleri eksi 15’e kadar düşmesi ile dondu. 40 metre yukarıdan akan suların bir bölümünün donması ile ortaya güzel görüntüler çıktı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği şelalenin donmuş halini çekmek için birçok fotoğraf ve doğasever Günpınar’a geliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————-
– Donan şelale
– Buzdan görüntüler
– Vatandaşın anlatması
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

===============================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!