Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

1) FOÇA’DA ASKERİ EĞİTİM UÇAĞI DENİZE DÜŞTÜ: 2 PİLOT SAĞ KURTARILDI (2)
 
HER İKİSİNİN DE SAĞLIĞI İYİ
İzmir’in Foça ilçesinde denize düşen askeri uçağın pilotlarından Pilot Albay Ahmet Kendir de Foça Komando Okulu’ndaki pistten havalanan helikopterle Yarbay Hakan Eryılmaz’ın tedaviye alındığı Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Her iki pilotun da sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

HELİKOPTERLİ KORVET BÖLGEDE
İzmir’in Foça ilçesi açıklarında askeri eğitim uçağının denize düştüğü bölgeye üzerinde helikopter konuşlu bir korvet sevk edildi. Uçağın enkazıyla ilgili ekiplerin çalışmaları sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Pilotun ambulansla sevk edilmesinin görüntüsü
(GÖRÜNTÜ “İZMİR DÜŞEN EĞİTİM UÇAĞINDAN YARALI KURTULAN ALBAY PİLOT AHMET KENDİR EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNE SEVK EDİLDİ” BAĞLIĞIYLA SİSTEME GEÇİLDİ)

Haber- Kamera: İZMİR, DHA

=======================================

Reklam Alanı

2) ‘EN TEHLİKELİ YOL’DA EKİPLERİN ZORLU KAR MÜCADELESİ
 
BAYBURT İl Özel İdaresi ekipleri, kar nedeniyle ulaşıma kapanan Bayburt-Trabzon sınırında, ‘dünyanın en tehlikeli yolu’ seçilen Soğanlı Dağı’ndaki Derebaşı virajlarında, 4 metreyi bulan karda yol açma çalışmasını sürdürüyor. Yoğun mesai harcayan ekipler, bölgede mayıs ayına kadar yolun tamamını ulaşıma açmayı hedefliyor.

Kentin yüksek kesimlerinde Karayolları 106’ncı Şube Şefliği ve İl Özel İdare ekipleri, karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, yüksek rakımlı bölgelerde etkisini sürdüren olumsuz hava koşullarında zorlu mücadele yürütüyor. Bölgede etkili olan kar nedeniyle yılın 6 ayı ulaşıma kapalı kalan, Bayburt-Trabzon sınırında, ‘dünyanın en tehlikeli yolu’ seçilen Soğanlı Dağı’ndaki Derebaşı Virajları’nda, Karayolları 106’ncı Şube Şefliği ekiplerince başlatılan yol açma çalışmaları da sürüyor. Ekipler insan boyunu aşan dev kar kütlelerini açarken, aynı zamanda etkili olan tipi ile de mücadele ediyor. İş makineleriyle, 4 metreyi bulan karda yol açma çalışmalarını sürdüren ekipler, sarp kayalık ve uçurumların yer aldığı bölgede, mayıs ayına kadar yolun tamamını ulaşıma açmayı hedefliyor. Bölgedeki yaylacılar da, köy yolu güzergahlarındaki karla kaplı yolların açılmasını bekliyor.
Yöre sakini Mustafa Durmuş, ekiplere teşekkür ederek “Devletimizden Allah razı olsun. Bu kadar çile çekip yolumuzu açıyorlar. Bizim çilemiz de bitti. Artık hayvanlarımızı köyümüze getireceğiz” dedi.
İş makinesi operatörü Ali Kaya da, bölgeyi artık ezberlediklerini belirterek, “Çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Ortalama 4 metre kar kütlesi, yeri geliyor bu 10 metreyi bulabiliyor. Riskli ve tehlikeli yerler var; ister istemez risk olduğu halde yollarımızı en iyi şekilde hizmete açmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

AA MUHABİRİ HAYATINI KAYBETTİ, 2 ASKER ŞEHİT OLDU
Öte yandan İl Özel İdare ekiplerinin çalışma yürüttüğü bölgede, 10 Mayıs 2019’da yol açma çalışmalarını takip eden AA Bayburt Muhabiri Abdülkadir Nişancı, çekim yaptığı sırda üzerine çıktığı kar kütlesiyle düşerek, uçurumda kaybolmuş ve 14 gün sonra cansız bedenine ulaşılmıştı. Nişancı’yı arama çalışmalarına katılan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timindeki Astsubay Mustafa Gidergelmez ile Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya da, 17 Mayıs’ta, Soğanlı Deresi’nde akıntıya kapılarak şehit olmuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Ekiplerin karla mücadele görüntüleri
-İş makinesinin çalışma görüntüleri
-Operatör Ali Kaya konuşma
-Vatandaş Mustafa Durmuş konuşma
-Drone detayları
-Tabela detayları
-Karla kaplı bölgeden genel detaylar
-Genel ve detay görüntüler

HABER KAMERA: Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT,(DHA)-

====================================

3) KARABÜK’TE KAR YAĞIŞI ULAŞIMI ETKİLEDİ

KARABÜK’ün Eskipazar ilçesinde, 1325 rakımlı Kemikli Geçidinde kar yağışı etkili olurken, ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Karayolları ekipleri buzlanma nedeniyle yollarda tuzlama çalışması yaptı.

Karadeniz kentlerine ulaşımı sağlayan D-755 Karayolu Eskipazar Kemikli geçidinde kar yağışı etkili oldu. 1325 rakımlı geçitte kar yağışı ve buzlanma nedeniyle araçlar kaydı. Ulaşımda kısa süreli aksamalar yaşandı. Kayan araçların yola girmesiyle ulaşım normale döndü. Karayolları ekipleri yollarda tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışı nedeniyle sürücüler araçlarıyla yavaş ilerlemek zorunda kaldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Tabela görüntüsü
-Yolda ilerleyen araçlardan görüntü

HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/ESKİPAZAR (Karabük), (DHA)

======================================

4) RAMAZAN AYI ÖNCESİ İZMİR’DE GIDA DENETİMİ

İZMİR İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelerin denetimlerini sıklaştırdı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri, il genelinde denetimleri sıklaştırdı. Ekipler tüketici sağlığını üst düzeyde tutmak amacıyla Ramazan ayı dolayısıyla tüketimi artan unlu mamuller, tatlı, şeker, şekerli mamuller, et- et ürünleri, süt- süt ürünleri gibi gıda ürünlerini üreten ve satan işletmeler kontrol edildi. Covid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafenin korunması, işletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, alışveriş mekanına kısıtlı sayıda müşteri alınması, el hijyeni için dezenfektan kullanılması gibi konularda da kontroller sürdü.
Bornova ilçesinde ekiplerin gerçekleştirdiği denetimlere, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen de katıldı. İşletmeleri bizzat denetleyen İl Müdürü Özen, işletme sahibine eksiklikleri iletti. İşletmenin deposunda bombe yaparak şişen yağ tenekelerini fark eden Özen, bu tenekelerin kullanılmaması talimatını verdi. Denetimin ardından işletmeye ekipler tarafından eksiklikler hakkında tutanak yazıldı. Ramazan ayı boyunca vatandaşların bazı ürünlere daha çok ilgi gösterdiğinin altını çizen İl Müdürü Özen, “Ramazan ayında vatandaşlarımız bazı ürünlere daha fazla ilgi gösteriyor. İlimizin tamamında 794 adet olan ekmek üretim yerleri ve fırınlarımızı daha sıkı denetleyeceğiz. 2020 yılında yaptığımız 98 bin denetimde, ilgili mevzuatlarımıza aykırı faaliyette bulunan işletmelerimize 9 milyon 600 bin TL cezai işlem uyguladık. 2021 yılında da 1 milyona yakın cezai işlem uyguladık. Bu denetimleri yaparken işletme sahiplerine ceza kesme gibi bir önceliğimiz yok. Halkın sağlığı ile oynayan, sorun teşkil eden yerlere göz yummuyoruz. Bizim için önemli olan İzmirlinin güvenle beslenmesidir” dedi.
Tüketicilere de sorumluluk düştüğünü belirten Özen, “Tüketicilerimiz veya vatandaşlarımız alışveriş esnasında veya alışveriş sonrasında olumsuz bir durumla karşılaşırlarsa lütfen ‘174 Alo Gıda İhbar Hattı’na ihbarda bulunsunlar. Bu bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın ihbarı hem elimizi güçlendiriyor hem de olumsuz tabloyu bir an evvel yok etmemizi sağlıyor. İş yerlerimizden gıda ile ilgili mevzuatlara ve covid-19 tedbirlerine uymalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın da işletmelere girerken maskesiz girmemelerini, sosyal mesafeye dikkat etmelerini rica ediyoruz. Umarım sorunsuz bir Ramazan geçiririz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Denetimden genel detay görüntüler
-Mustafa Özen açıklaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Hande NAYMAN Kamera: Can ÇUBUKÇIOĞLU / İZMİR, (DHA)

=================================

5) TRAFİK POLİSLERİ, YOLDA KALAN SÜRÜCÜNÜN OTOMOBİLİNİ İTTİ
 
OSMANİYE’de trafik polisleri, arıza nedeniyle yolda kalan sürücüye otomobilini iterek, yardım etti. Bu anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Musa Şahin Bulvarı’ndan Devlet Bahçeli Bulvarı’na dönen kavşakta, sürücünün otomobili arızalandı. Bu sırada yoldan geçen, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler, araç arızasını tespit etmeye çalışan sürücüyü fark edip, yardım etti. Sürücüyü direksiyon başına geçiren trafik polisleri, otomobili iterek, trafiği aksatmayacak alana götürdü. Bu anlar ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
– Trafik polislerinin aracı iterek yardım etmelerine ait detay görüntü

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE,(DHA)

=======================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!