Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- VAN’DA EVLAT EYLEMİNDE HDP’LİLER GÖRÜNTÜ ÇEKİNCE GERGİNLİK YAŞANDI

VAN’da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, HDP binası önündeki eylemlerini 8’inci haftada da sürdürdü. Eylem sırasında bir HDP’li cep telefonuyla ailelerin görüntülerini çekince, gerginlik yaşandı. Binaya girmeye çalışan kalabalığa polis engel olurken, eylemcilerden 9 yıl önce kızı kaçırılan Nazlı Sancar, baygınlık geçirdi.
Kentte, çocukları PKK’lı teröristlerce kaçırılan aileler, 8’inci haftada Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Geçen hafta 26 ailenin katıldığı eyleme, bu hafta 2 aile daha katıldı. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde ‘Dağları kurtlara, kuşlara bırakın’, ‘Çocuklarımızı istiyoruz’, ‘Anneler nöbette’, ‘Artık yeter yakamızdan düşün’, ‘Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak’ yazılı dövizlerle yürüyüş yaptı. HDP İl binasına kadar slogan atarak yürüyen aileler için polis de güvenlik önlemi aldı. Bina önüne gelen aileler, ‘Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP’ sloganı attı. HDP’liler ise kadınların yaptığı eylemi, yüksek sesle müzik çalarak bastırmaya çalıştı.
HDP BİNASINA ÇOCUKLARININ FOTOĞRAFLARINI FIRLATTI
Binadaki bir HDP’li, cep telefonuyla aileleri çekmeye başlayınca gerginlik yaşandı. HDP il binasına girmek isteyen ailelere polis izin vermedi. Aileler, ellerindeki çerçeveli fotoğrafları görüntü çeken kişiye fırlattı. Bu kişiye terliğini atan Nazlı Sancar baygınlık geçirdi. Sancar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Gerginlik sırasında ensesinden hafif yaralanan polis memuruna ise arkadaşları müdahale etti.
ARTIK DAYANAMIYORUM, EVLADIMI VERSİNLER
9 yıldır kızı Şeyma’dan haber alamadığını ağlayarak anlatan Nazlı Sancar, “Canımız yanıyor. Evlatlarımızı getirin. HDP milletvekilleri bizi görmezlikten, duymazlıktan geliyor. 591 gündür bu mücadeleyi veriyorum. Ben hakkımı olan Şeymamı istiyorum. Allah sizi helak eder, Allah sizin belanızı versin. Çocuk katillerisiniz. Çocuk hırsızısınız. Ramazan ayında kızımı götürdüler. Ben dün akşam kızımın montuna sarılarak sabaha kadar uyumadım. Sabaha kadar monta sarılarak ağladım. Artık dayanamıyorum. Evladımı versinler” diye feryat etti.
Eyleme katılan Hüseyin Kıpçak da oğlunun henüz 15 yaşındayken kaçırıldığını belirterek, “2018’den bu yana çocuğum Recep kayıptır. Bugüne kadar hiçbir haber alamadım. Benim çocuğum nerdeyse bana bilgi vermesi lazımdı. Van’da kayboldu. Çocuğum lise 2’de okuyordu. Çok başarılıydı. Onun sesini duymak istiyorum. Götürüp o çocukları öldürüyorsunuzö dedi.
Bir süre HDP il binası önünde eylemini sürdüren aileler, daha sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü
——————–
-Ailelerden detaylar
-Ailelerin tepkisi
-Yürüyüşe geçen ailelerden detaylar
-Slogan atmaları
-HDP il binası önüne gelişleri
-Seçim müziği çalınan HDP il binası
-HDP binasında cep telefonla çekilen görüntüleşe öfkelenen aileler
-Koşarak HDP il binasına girmeye çalışan Nazlı Sancar
-Polisin engel olması
-Hüseyin Kıpçak ile röportaj
-Elindeki çerçeveli fotoğrafı fırlatmaya çalışırken
-Cep telefonuyla görüntü çeken HDP li
-Nazlı Sancar ile röportaj
-Ağlarken
-Yere düşmesi
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi
-Yaşanan gerginlikte ensesinde yaralanan bir polis memuru
-Polis memuruna yardımcı olan arkadaşları
-Yaşanan gerginlikten genel ve detaylar

Behçet DALMAZ- Orhan AŞAN/VAN, (DHA)

==============================================

Reklam Alanı

2- ÇANAKKALE’DE SAHİLLER VE PARKLAR VATANDAŞLARA KAPATILDI

ÇANAKKALE’de, 100 bin nufusta görülen vaka sayısı bir haftada 797,34’e yükseldi. Çanakkale’nin, haftalık vaka sayısında Türkiye’de üçüncü sıraya yükselmesinin ardından toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yeni tedbirler alarak, kentteki sahil bantlarının ve bazı parkların kapanmasına karar verdi. Park ve bahçelerin kapıları kapatıldı, kordon boyuna girişler de konulan demir bariyerlerle önlendi.  
Türkiye’nin risk haritasında ‘çok yüksek risk’ ile ‘kırmızı’ kategoride yer alan Çanakkale’de, 100 bin nufusta görülen vaka sayısı 3-9 Nisan tarihleri arasında 797,34’ye yükseldi. Bu sonuçlara göre Çanakkale haftalık vaka sayısıyla Türkiye’de üçüncü sırada yer aldı. Çanakkale’de vaka sayısı 8 Şubat’tan bu yana 21 kat artmış oldu. 
SAHİL BANDI VE BAZI PARKLAR KAPATILDI
Kentte vaka sayılarının çok yüksek seyretmesinde insanların temasının büyük rol oynadığını gerekçe gösteren İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, ek koronavirüs tedbirleri aldı. Buna göre; Çanakkale merkezi, Kepez beldesi ile Güzelyalı ve Dardanos sahil bantları ile park ve bahçeler, yoğunluğu önlemek için 17 Mayıs günü saat 05.00’e kadar vatandaş girişlerine kapatıldı. Park ve bahçelerin giriş kapıları kapatıldı. Kapılara bilgilendirici afiş asıldı. Kordon boyuna da polis bariyerleri dizilerek vatandaşların girişi önlendi. Polis ekipleri, yasaktan haberi olmayıp kordon boyunda yürüyen vatandaşları da bilgilendirdi.  
Kapatılan alanlar arasında vatandaşların yoğun olarak bulundukları Halk Bahçesi, Özgürlük Parkı, İskele Meydanı, kordonboyu ve yeni kordon bulunuyor.  

Görüntü Dökümü
——————–
-Halk Bahçesi’nin kapısından görüntüler
-Halk Bahçesi’nin içerisinden görüntüler
-Burak Gezen anons.
-Kordonboyundan görüntüler.
-Kordonboyuna konulan polis bariyerlerinden görüntüler.
-Kordonboyunda görev yapan polis ekiplerinin vatandaşları uyarmasından görüntüler

 Haber-Kamera: Burak GEZEN-Cemhan ŞEN-Nedim BAYHAN/ÇANAKKALE, (DHA) 

==============================================

3- KUMAR BASKININDA 53 KİŞİYE 400 BİN LİRA CEZA
 
KONYA’da polisin iki adrese düzenlediği kumar baskınında 53 kişiye kumay oynamak, kısıtlamayı ve sosyal mesafe kuralını ihlalden toplam 400 bin 300 lira para cezası uygulandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, Selçuklu ilçesindeki bir iş yerinde kumar oynandığı ihbarını aldı. İş yerine baskın yapan ekipler; 1 tombala makinası, tombala kartı, pulları ile 1 televizyon ve kamera ele geçirdi. Kumar oynayan 25 kişiye, ‘Kabahatler Kanunu’na muhalefetten toplam 33 bin 400 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca iş yerinde bulunan toplam 31 kişiye de kısıtlamayı ihlal ve sosyal mesafe kuralını ihlalden 228 bin 300 lira para cezası uygulandı. İş yeri sahibi A.D. hakkında ise ‘kumar oynanmasına yer ve imkân sağlama’ ve ‘mühür bozma’ suçundan adli işlem başlatıldı. 
Meram ilçesinde de polis ekipleri ruhsatsız bir iş yerine operasyon gerçekleştirdi. İçeride bir bölme oluşturulup, kafeye çevrildiği saptanan iş yerindeki 22 kişiye maske, sosyal mesafe ve kısıtlamayı ihlal suçlarından toplam 138 bin 600 lira para cezası uygulandı. İş yeri sahipleri R.A. ve M.Y. hakkında ‘Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma’ suçundan adli işlem başlatılıp iş yeri mühürlendi.
Bu arada narkotik ekiplerince uyuşturucu ticaretine yönelik farklı suç örgütlerine yapılan operasyonda, 5 bin 945 uyuşturucu hap, 76 gram uyuşturucu madde, 1 ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu ticaretinden kazanıldığı üzerinde durulan bin 300 lira ele geçirildi. Polis, 36 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntü Dökümü
————————–
-Kumarhaneden görüntüler
-Kumar oynanan malzemelerden detay
-Sokağa çıkma yasağında açık olan kafenin içerisinden görüntü
Haber-Kamera – Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA DHA))

==============================================

4- HAFİF TİCARİ ARAÇ BERBER DÜKKANINA GİRDİ: 2 YARALI (2)

İZMİR’in Bornova ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari araç berber salonuna girdi. Kazada, sürücü ve iş yerindeki 1 kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Görüntü Dökümü
——————–
– Olay anı (güvenlik kamerası)
– Olaydan hemen sonra yaşanan panik

İZMİR (DHA)

==============================================

5- MOTOSİKLETLİ SÜRÜCÜNÜN YANINDA OTURAN KADINI DARP ETTİĞİ ANLAR 

Bursa’da, kasalı motosikletteki kimliği belirsiz sürücünün, yanında oturan kadını darp ettiği anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Olay, dün merkez Osmangazi ilçesi Beşyol Kavşağı’nda meydana geldi. Park halindeki 3 tekerlekli kasalı motosikletteki iki kişi, tartışmaya başladı. Daha sonra kimliği belirsiz erkek sürücü, yanında oturan kadını darp etti. Çevredekilerin müdahale etmesinin ardından motosikleti çalıştıran şüpheli, darp ettiği kadın ile birlikte uzaklaştı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedilip, sosyal medyada paylaşılınca tepki topladı.

Görüntü Dökümü
——————————
-Kadına şiddet uygulandığı anın cep telefonu görüntüsü

Haber: Derya EVREN – Kamera: BURSA, (DHA)
==============================================

6- EVİN GİRİŞİNDEKİ BALKON ÇÖKÜNCE MAHSUR KALAN YAŞLI KADINI İTFAİYE KURTARDI

AKSARAY’da 2’nci kattaki evinin girişindeki balkon ve merdivenlerin çökmesi sonucu mahsur kalan Meliha Akar (75), itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. 
Olay, bugün  saat 13.00 sıralarında Kılıçaslan Mahallesi 1317 Sokakta meydana geldi. Meliha Akar’ın, ailesiyle birlikte kaldığı 2’nci kattaki evinin girişindeki balkon ve merdivenler belirlenemeyen nedenle çöktü.  O sırada evde yalnız olan Akar da mahsur kaldı. Durumu fark eden komşuları itfaiyeye haber verdi.   
Olay yerine gelen  ekipler. itfaiye aracının merdiveniyle Akar’ı mahsur kaldığı yerden kurtardı. Akar, kurtulduktan sonra oğlunun evine gitti. Meliha Akar’ın komşusu Ayşe İşkol, gürültüyü duyunca komşusunun balkondan düştüğünü sandığını belirterek, “Birden şiddetli bir gürültü oldu. Ben komşum balkondan düştü  sandım.  Bu balkon gördüğünüz gibi göçtü. Komşum da evde mahsur kaldı. Diğer komşularımız durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri merdiven yardımıyla kurtardı.” dedi.
Komşulardan Enes Karaca ise “Ben karşı evin balkonunda duruyordum. Birden ‘güm’ diye göçtü. Meliha teyzeyi yaklaşık yarım saat önce balkonunu süpürürken görmüştüm. Daha sonra itfaiye ekipleri gelip, evinde mahsur kalan teyzeyi kurtardı.” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
——————————
– İtfaiye ekiplerinin yaşlı kadını kurtarma anı
-2 katlı müstakil evin görüntüsü  
-Çöken balkonun detaylı görüntüsü
-Komşuları Ayşe İşkol ile Enes Karaca’ olayı anlatması
-Genel detaylar

( Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))
=============================================

7- SİVAS’TA, MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEK PROJESİ

SİVAS’ta, ‘Mandalarda Verim Yükseltme Projesi’ kapsamında 50 damızlık manda kurayla çiftçilere teslim edildi.
Manda ırkını korumak ve devamlılığını sağlamak amacıyla hazırlanan proje kapsamında Et ve Süt Kurumu bahçesinde program düzenlendi. Sivas Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen programa Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve il protokolü katıldı. Programda kura çekimi sonucunda 50 çiftçiye birer  damızlık manda teslim edildi.
‘MANDADA DÜZENLİ BİR ARTIŞ VAR’
Sivas Valisi Salih Ayhan, manda sayısında memnuniyet verici artış olduğunu belirterek “Bugün, Sivas tarım ve hayvancılık potansiyeli çok yüksek bir il olan şehrimiz bu proje gerçekleştiriyoruz. İlimiz potansiyeli olan bir tarım ve hayvancılık şehri. Güçlü coğrafya ve alt yapıya sahip bir ilimiz var. 2020 yılı hayvancılık istatistiklerine baktığımız zaman arıcılık işletme sayısı bakımından Türkiye’de ikinci, bal üretiminde dördüncü, kovan üretmede yedinci, sığır sayısında yedinci ve manda sayısında onuncu sırdayız. Yıllara göre baktığımızda manda da çok düzenli bir artış var. Bu proje de bu noktada katkı sağlayacak” dedi.
‘HAYVANCILIK VE TARIMA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ’
Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise “Bugün manda dağıtımını yaptığımız projeye baktığımız zaman gerçekten sahada Sivas’ın hayvancılık alanında kalitesini arttıracak olduğunu görüyoruz. Bizler üretim ve istihdam odaklı her projeyi desteklemekle mükellefiz. Bugün ilimiz son 20 yılda tarım ve hayvancılık alanında yapılan hizmetlere baktığımız zaman siyahla beyaz arasındaki fark kadar fark görüyoruz. Hayvancılığa ve tarımcılığa verilen her türlü destekler devam ediyorö diye konuştu.
Farklı ilçelerden katılım sağlayarak başvuru sonucunda kura çekilişi ile mandalarını alan çiftçiler ise projeyi memnuniyetle karşıladıklarını, yapılacak üretimin kaliteyi artırarak istihdama da destek vereceğini belirtti.

Görüntü Dökümü
——————–
-Programdan görüntüler
-Mandaların görüntüsü
-Vali Salih Ayhan’ın konuşması
-Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in konuşması
-Kura çekimi
-Hak sahiplerine teslimi

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS,(DHA)

==================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!