Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

SARP SINIR KAPISI’NDA 20 KİLOMETREYİ GEÇEN TIR KUYRUĞU (2)
1)SÜRÜCÜLER SORUNLARININ GİDERİLMESİNİ BEKLİYOR

Artvin’in Sarp Sınır Kapısı’nda kuyrukta sıra gelmesini bekleyen TIR sürücüleri, salgın tedbirleri kapsamında güzergahta çoğu restoran ve tesis kapalı olunca, araçlarında hazırladıkları yemeklerle iftar sofrası kurup oruçlarını açıyor. TIR sürücüsü İbrahim Ceber, 2 gün kuyrukta kalacağını söyleyerek “Yeni geldim, kuyruğun en sonunda ben varım. Kuyruk neden var hiçbir bilgim yok ama herhalde 2 gün bu kuyrukta bekleyeceğim. Neyse sıkıntı inşallah kısa sürede çözülür, bizim bu beklemelerimizde sona erer” dedi.
Sürücü Ali Kandemir de “Her zaman karşılaştığımız şeyler. Burada dönem dönem TIR  kuyrukları oluyor. Aslında tam olarak sorunun ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Belgelerle ilgili sorunlar olduğunu söylüyorlar. Bu sorunlar çözülünceye kadar biz burada beklemeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Kuyrukta aracı başında bekleyen Sururi Akyar da “Önümüzde belki 20 kilometre var, sabah geldim, herhalde 1-2 gün burada bekleyeceğim. Çok zor oluyor beklemek, ramazanda iftar edecek yer yok, hep sıkıntılar yaşıyoruz. İnşallah kısa sürede çözülür biz de yerlerimize ulaşırız” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
—————————-
-Bekleyen tır detayları
-TIR kuyruğu
-Sürücülerden detay
-Arhavi ilçe sınırı tabelası
-Drone görüntüsü
-Sürücü İbrahim Ceber ile röportaj
-Sürücü Ali Kandemir ile röportaj
-Sürücü Sururi Kandemir ile röportaj
-Muhabir anonsu (Arzu ERBAŞ)
-Genel ve detay görüntüler

HABER:ARZU ERBAŞ KAMERA:DOĞANCAN İLEK/RİZE-DHA

======================================

Reklam Alanı

2)İFTAR SOFRASINDA ESKİ EŞİNİ BIÇAKLAYAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
 
KÜTAHYA’da bir süre önce boşandığı, uzaklaştırma kararı aldıran Hanım Ç.’yi işlettiği lokantadaki iftar sofrasında bıçakla yaralayan Emin Namdar, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklandı. Hastanede tedavi gören Hanım Ç.’nin ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Ali Paşa Mahallesi’nde lokanta işleten Hanım Ç., dün saat 20.15 sıralarında iftar sofrasındayken, bir süre önce boşandığı ve uzaklaştırma kararı aldırdığı eski eşi Emin Namdar tarafından bıçaklandı. Göğsünden ve sırtından yaralanan Hanım Ç., ambulansla hastaneye kaldırılırken, şüpheli Namdar ise polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Geceyi gözaltında geçiren ve ifadesi alınan Namdar, işlemlerinin ardından sevk edildiği Kütahya Adliyesi’de çıkarıldığı mahkemece ‘kasten yaralama ve uzaklaşma kararını ihlal’ suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında olan Hanım Ç.’nin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
—————————-
-Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi
-Olay ile ilgili dün geçilen görüntüler  

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)-

======================================

3)AYLARDIR HABER ALINAMAYAN GENÇ KIZ, ERKEK ARKADAŞININ EVİNDE BULUNDU
 
İZMİR’in Çiğli ilçesinde, aralık ayından bu yana haber alınamayan N.D. (16), 129 gün sonra erkek arkadaşı olduğu öne sürülen E.Ç.’nin evinde bulundu. Kendi evine gitmek istemediği belirtilen N.D., yurda yerleştirildi. 
Çiğli’de ablası ile yaşayan lise öğrencisi N.D., 11 Aralık gecesi, herkes uyuduğu sırada evden çıktı. Bir süre N.D.’ye ulaşamayan ailesi, polise kayıp ihbarında bulundu. Polis, N.D.’nin bulunması için çalışma başlatırken, anne Nuray Ö. de kızını sokak sokak aradı. Birçok şüphelinin ifadesine başvuran İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. N.D.’nin son olarak Menemen’de görüldüğünü belirleyen polis, yaptığı takibin ardından genç kızın erkek arkadaşı olduğu öne sürülen E.Ç.’nin (25) evinde olduğunu tespit etti. Polisin belirlenen adrese düzenlediği operasyonda N.D. bulundu, E.Ç. gözaltına alındı.

Evine gitmek istemediği belirtilen N.D., yurda yerleştirildi. N.D.’nin polisteki ifadesinde, E.Ç.’den hamile olduğunu söylediği öğrenildi. E.Ç. polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Görüntü  Dökümü(ARŞİV)
——————————–
Annenin kızını  arama çalışmalarından görüntü

Tolga TAHÇI/ İZMİR, (DHA)- 

======================================

4)KARANTİNADA OLMASI GEREKEN 6 KİŞİ UYGULAMADA YAKALANDI 

DÜZCE’de, temaslı ve testleri pozitif olan 6 kişi karantinada olması gerekirken dışarıda yakalandı. 6 kişi karantina yurduna götürüldü. 
Düzce’de polis ekipleri, D-655 yolu Çamköy mevkiinde yaptığı uygulamada durdurduğu 2 araçta 6 kişinin karantinada olması gerektiğini tespit etti. Bir otomobilde bulunan 4 kişi ile diğer otomobilde bulunan 2 kişi araçlarında bekletilerek sağlık ekiplerine haber verildi. Karantinada olması gerekirken sokağa çıkan kişi, “Bu olay gelinimde. Ama gelinim dahil hiçbirimizde bir belirti yok. Bugün 5’inci gün. Temaslı olarak geçiyoruz. Ben kendi hayatımı, eşimin hayatını tehlikeye atmam.ö dedi. Polisler ise, “Düzce’de vaka sayısı artıyor. Siz temaslısınız. Dışarıda ne işiniz var?ö diye cevap verdi. 
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 6 kişiyi karantina yurduna götürürken, polis ekipleri ise sokağa çıkma kısıtlaması ile karantina kurallarını ihlal etmeleri nedeniyle işlem yaptı. Yapılan uygulamalarda sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 28 kişiye toplam 88 bin 200 lira ceza kesildi. 

Görüntü Dökümü
—————————-
Karantinada olması gereken şahısların görüntüsü 
Şahıslarla polisin diyalogları 
Şahısların ambulanslara bindirilmesi 
Uygulamalardan görüntü ve detaylar 
HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA) 

=====================

5)KIRIKKALE’DE BIÇAKLI KAVGA; POLİS VE BEKÇİ İLE 2 KİŞİ YARALANDI

KIRIKKALE’de, husumetli S.A. ile O.Ç.’nin kavgasına akrabaları da karıştı. Emniyet önündeki kavgada tarafları ayırmaya çalışan polis memuru ve bekçi ile gruplardan bir kişi bıçakla, 1 kişi de darp sonucu yaralandı.
Olay, saat 14.30 sularında Cumhuriyet Meydanı İl Emniyet Müdürlüğü binası yanında bulunan polis merkezi önünde meydana geldi. S.A. aralarında daha önceden husumet bulunan akrabası O.Ç. ile şikayet için geldiği polis merkezi önünde karşılaştı. İkili arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bu sırada ikilinin akrabaları da kavgaya karıştı. Bıçaklı kavgaya, polis merkezinde bulunan görevli polis ve bekçiler müdahale etti. Kavgada S.A. bıçakla, O.Ç. ise darp edilerek yaralandı. Kavgaya müdahale eden polis memuru Ayetullah Kızılarslan sırtından, bekçi Ekrem Dinç de elinden bıçakla yaralandı. Polis Kızılarslan, meslektaşları tarafından araçla hastaneye kaldırıldı. Diğer yaralı 3 kişi ise olay yerine çağrılan ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Tedavi altına alınan yaralılardan S.A.’nın hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi. 

Görüntü Dökümü
—————————-
-Olay yerinden görüntüler
-Bekçinin ambulanstaki tedavisi
-Detaylar
Haber-Kamera: Burak CAN/KIRIKKALE,(DHA)

===================================================

6)KÖYE YABANCI GİRİŞİ YASAKLANDI, VAKA SIFIRLANDI
 
ÇANAKKALE’nin Yenice ilçesine bağlı Gümüşler köyü girişine, muhtarlığın aldığı kararla, ‘Koronadan dolayı yabancıların köyümüze girişi yasaktır!’ yazılı afiş asıldı. Muhtar Şerafettin Erdoğan, yabancıların köye girişini önleyerek, hastalığın sıfıra inmesini sağladıklarını söyledi.
Yenice ilçesinin hayvancılık ve çiftçilik ile geçinen 140 hane ve 500 nüfuslu Gümüşler köyünde, Türkiye’de alınan koronavirüs tedbirlerine örnek olacak bir karar alındı. Köy İhtiyar Heyeti, büyük bir köy olmaları ve yabancı giriş çıkışının fazla olması nedeniyle koronavirüsten korunmak için bu kararı aldıklarını belirtti. Muhtarlığın aldığı kararın ardından, ‘Koronadan dolayı yabancıların köyümüze girişi yasaktır!’ yazılı afişi köyün girişine asıldı. Köy girişindeki afişin fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı. Gümüşler köyü muhtarlığının aldığı karar, birçok kişi tarafından olumlu karşılandı.    

‘HALKIN SAĞLIĞI İÇİN BÖYLE BİR KARAR ALDIK’
Gümüşler köyü Muhtarı Şerafettin Erdoğan, koronadan dolayı halkın sağlığı için böyle bir karar  aldıklarını belirterek, “Yaklaşık 20 gün önce köy ihtiyar heyeti olarak karar aldık, faydasını da gördük. Almış olduğumuz karardan memnunuz. Şu anda hastalık sıfır. İki kişide belirdi, yabancıların girişini yasaklayınca olay bitti. Köye gelip, bu pankartı görünce geri dönenler oldu. Bana telefon açıp, bu karara saygı duyduklarını söyleyenler oldu. Köy halkı da memnun karardan. İnsanların sağlığı için aldık bu kararı biz. İnsanların bu tedbirlere uyması gerekiyor” dedi.

Komşu Sametli köyünde yaşayan Hidayet Oruç ise, “Beni de köye sokmadılar, afişe bak diyorlar. Gelme köye diyorlar. İyi bir tedbir olmuş. Bizim köyümüzde böyle bir yasak yok. Bizim köyümüz yolun üzerinde, gelen giden çok. Ama bu köy içeride kaldığında yol ayrımında afişi görenler girmiyor. Herkes böyle bir karar alsa iyi olur. Köylere yabancı devamlı girip çıkıyor çünkü” diye konuştu. 

Gümüşler köyünde yaşayan Mürsel Sağlam, “Kendi çapımızda böyle bir karar alındı, çok da faydası var, iyi oldu. Benim kardeşlerim hep dışarıda, onlar dahi bu durumdan dolayı anneme babama ziyarete gelmediler” dedi. 

Görüntü Dökümü
—————————-
Köyden genel görüntü.
Köy grişindeki afişten görüntü.
Burak Gezen anonslar.
Muhtar Şerafettin Erdoğan ile röp.
Mürsel Sağlam ile röp. 
Hidayet Oruç ile röp.
Köyün içinden görüntüler. 
Haber-Kamera: Burak GEZEN-Cemhan ŞEN/YENİCE (Çanakkale), (DHA)

===================================================

7)EDREMİT KÖRFEZİ’NE ÇAMUR YAĞDI

BALIKESİR’in Edremit Körfezi’nde, Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı nedeniyle çamur yağdı. Sabah araçlarının çamurla kaplı olduğunu gören sürücüler şaşkınlık yaşadı. 
Edremit Körfezi’nde toz taşınımı nedeniyle gece saatlerinde yağmurla birlikte çamur yağdı. Araçların üzerleri çamurla kaplandı. Sabah uyandıklarında araçlarının çamurla kaplı olduğunu gören sürücüler şaşkınlık yaşadı. Sürücü Hülya Şençamlar, “Sabah bir baktık ki, bütün arabaların üzeri toz. Yukarıdan toz yağmış, çamur içinde. Biraz da yağmur yağınca bu hale gelmiş” dedi.

Görüntü Dökümü
—————————-
-Üstü çamur içinde kalan araçlardan genel ve detay görüntü
Haber-Kamera: Abdulkadir AYDINIŞIK/ EDREMİT (Balıkesir), (DHA) 

======================================

8)KAYSERİ’DE PLASTİK BORU FABRİKASINDA YANGIN
 
KAYSERİ’de, plastik boru fabrikasında çıkan yangın, itfaiyenin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla söndürüldü.
Melikgazi ilçesi Organize Sanayi Bölgesi 17’nci Cadde’deki plastik boru fabrikasında, öğle saatlerinde, iddiaya göre  kaynak yapımı sırasında plastik malzemelerin üstüne sıçrayan kıvılcım nedeniyle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, gökyüzü siyah dumanla kaplandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiyenin yaklaşık 1 saatlik müdahalesiyle fabrikanın üretim alanını saran yangın söndürüldü. Yaralanma ve can kaybının meydana gelmediği yangında hasar oluştu.

Görüntü Dökümü
—————————-
– Fabrika yangınından yükselen dumanlar (Cep telefonu)
– Fabrika içindeki itfaiye araçlarından görüntü
– Diğer görüntüler
Haber: – Kamera: Yasin DALKILIÇ /KAYSERİ, (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!