Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bornova’da ev yangını: 1 ölü, 1 yaralı
 
İZMİR’in Bornova ilçesinde, bir apartmanın 3’üncü katında çıkan yangında evde mahsur kalan 2 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Sevgi Uludağ (27), hayatını kaybetti. 

Yangın, saat 20.30 sıralarında Yeşilova Mahallesi 4074 Sokak üzerinde bulunan 4 katlı apartmanın 3’üncü katında çıktı. Sobadan çıktığı öne sürülen yangında, alevleri gören çevredeki vatandaşlar durumu sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri evde mahsur kalan, Sevgi Uludağ ve Mustafa Karaoğlan’ı yaptıkları müdahale sonrası kurtardı. Sağlık ekiplerinin yaralılara olay yerinde yaptığı ilk müdahalesinin ardından, Uludağ’ı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, Karaoğlan ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Sevgi Uludağ, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Mustafa Karaoğlan’ın ise durumunun iyi olduğu öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu, alevlerin bir kısmı üst kata sıçrayan yangın yarım saatte söndürülürken, ev kullanılamaz hale geldi.

Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-İtfaiye ekiplerinin çalışmasından detay
-Evden çıkarılan ve itfaiyeye taşınan yaralıdan detay
-Yangına müdahale eden ekiplerden farklı açılardan detay
-Vatandaş kamerası görüntüleri
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY/İZMİR,(DHA)

==========================================

3 ay önce inşa edilen ağıl, yangında küle döndü
 
BURSA’nın İnegöl ilçesinde ormanlık alanda bulunan ve bir kısmı tente ile kapatılan ağılda çıkan yangın, lodosun etkisiyle hızla yayıldı. İtfaiyenin müdahalesiyle güçlükle söndürülen yangında ağıl kullanılamaz hale geldi. 

Reklam Alanı

İnegöl ilçesi, kırsal Maden Mahallesi’ndeki ormanlık alanında 3 ay önce inşa edilen küçükbaş hayvan ağılında saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. 200 metrekare genişliğinde ve büyük bölümünün üzeri tente ile kapatılan ağıldaki yangın lodosun da etkisiyle hızla yayıldı. İçerisinde henüz hayvan bulunmayan ağıl yangınını fark eden mahalle sakinleri durumu itfaiye ve Jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar izerine 4 araç ile hareket eden 10 itfaiye eri, ormanlık alandaki engebeli arazi nedeniyle güçlükle olay yerine ulaştı. Alevlere müdahale eden ekipler, yangını 1 saatte söndürdü.

Bu arada yangın üzerine bölgede oturan olay yerine gelerek, söndürme çalışmalarını meraklı gözlerle izledi. Yangın sonucu ağıl kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Ahıldan detaylar
-Alevli görüntüler
-İtfaiye ekiplerinin çalışması

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA)

================================

Dereye düşen kediyi kurtarmak için seferber oldular
 
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, dereye düşen sokak kedisini akaryakıt istasyonu çalışanları kurtardı. 

Kavaklık Mahallesi’nde bulunan Kabasakal deresine düşen kedi çırpınmaya başladı. Sesi duyan akaryakıt istasyonu çalışanları kediyi kurtarmak için çaba sarf etti. Nurettin Marango, buldukları merdivenle dereye inerek kediyi kurtardı. Sağlık durumu iyi olan kedi, akaryakıt istasyonuna götürüldü. Kurulanması için elektrik ocağının önünde bakılan kediye yiyecek verildi. Haber verilmesiyle gelen Ereğli Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri, sağlık kontrolü için kediyi alarak kliniğe götürdü. Kedinin elini ısırdığı Nurettin Marango ise tedavisi için hastaneye götürüldü. 

Akaryakıt istasyonu müdürü Önder Savaş, istasyonun arka kısmındaki derede hareket eden bir şey gördüğünü belirterek, “Dikkatli bakınca kedi olduğunu fark ettim. Boğulma tehlikesi geçiren kedinin kurtarılması için hemen personelimize seslenerek merdiven getirmelerini istedim. Dereye sarkıttığımız merdivenden inen personelimiz kediyi yakalamaya çalıştı. Kediyi ense kısmından yakalayan arkadaşımız kurtarmayı başardı. Üşüdüğü belli olan kediyi önce elektrik ocağı yakınına bıraktık. Ancak, bir süre sonra buradan da kaçarak, firmamıza ait boş tanker kamyonun altına girdi. Arkadaşlarımız tekrar seferber olarak yakaladıkları kediyi, haber vermemiz üzerine gelen belediye ekiplerine teslim ettik.” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Kedinin kurtarılma anı (cep telefonu görüntüsü)

Haber-Kamera: EREĞLİ(Zonguldak(DHA)

=================================

Koçbaşı ile kapıyı kırıp kumar oynayanları yakaladılar
 
KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde, kapıyı koçbaşı ile kırarak içeriye giren polis, kumar oynayan 9 kişiyi suçüstü yakaladı. 9 kişiye koronavirüs tedbirleri kapsamında ceza kesildi. 

Gebze’de bir iş yerinde kumar oynandığını belirleyen polis, baskın düzenledi. İş yerinin kapısını koçbaşı ile kıran polis, bir odada kumar oynayan 9 kişiye sosyal mesafe, maske takma ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmeleri nedeniyle idari para cezası kesti. Kumar oynattığı belirlenen bir kişi hakkında ise adli işlem başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
-Kapının koçbaşı ile kırılması
-Operasyondan görüntüler
-Kumar oynayanlar ve detaylar

Haber-Kamera: GEBZE(Kocaeli),(DHA)

=================================

Jandarma, yaşlı kadının doğum gününü kutladı

KAHRAMANMARAŞ’ın Elbistan ilçesinde jandarma ekipleri, bugün 75 yaşına giren Emine Ekici’yi paste ile ziyaret ederek sürpriz doğum günü kutlaması yaptı.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz’ün daha önce verdiği talimat çerçevesinde jandarma ekipleri, belirli aralıklarla sorumluluk bölgelerindeki yaşlıları evlerinde ziyaret edip onlarla hem sohbet ediyor hem de varsa sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinliyor. İl genelinde yapılan ziyaretlerin bu hafta sonu da yapıldı. Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ziyaret edilecekler listesinde yer alan Emine Ekici’nin bugün doğum günü olduğunu fark etti.

Ekipler bunun üzerine önce bir pastaneden doğum günü pastası aldı, ardından da Karaelbistan Mahallesi’nde yaşayan Emine Ekici’nin kapısını çaldı. Elinde mumlar yanık vaziyette pasta olan askeri personeli görünce şaşıran Ekici, önce askerlere teşekkür etti. Ardından doğum günü pastası kesildi. Etici, süpriz kutlama karşısında çok duygulandığını belirterek askeri personelin bu davranışının kendisini oldukça duygulandırdığını söyledi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
– Jandarma aracının gelişi
– Askerlerin mumları yakması
– Kapıyı çalmaları
– Emine Ekici’nin mumları üflemesi
– Askerlerin Ekici ile vedalaşması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!