Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ERAY: YALOVA, VAKA ORANLARINDA EN FAZLA DÜŞÜŞ GÖRÜLEN İL OLDU

YALOVA İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, alınan önlemler ve aşılamada elde edilen başarı sayesinde koronavirüs vaka sayısında en fazla düşüşün yaşandığı il olduklarını söyledi.
Yalova, 17- 23 Nisan tarihleri arasında 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısında en çok düşüş yaşanan il oldu. 10-16 Nisan tarihlerinde 100 bin kişide 838,25 olan vaka sayısı, 17-23 Nisan tarihlerinde 638,65’e geriledi. Bir önceki hafta vaka sayısında 3’üncü olan Yalova, 7’nci sıraya düştü.
İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, genelgeler ve ile özgü alınan kararların vaka düşüşünde etkili olduğunu dile getirdi. HES Kodu uygulaması denetimlerinin rakamlara yansıdığı ifade eden Dr. Eray, tespit et, tedavi et, izole et mantalitesiyle çalıştıklarına vurgu yaptı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yapılan son video konferansta Yalova Valisi Muammer Erol’un bir sonraki ilanda “En fazla düşüş yaşanan il olacağız” sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Eray, “İnşallah ilerleyen günlerde, daha fazla düşüş gerçekleştireceğiz. Yalova’da vatandaşlarımızın yardımı, desteği, iş birliği neticesinde özlenen, beklediğimiz yine eski günlerimize, eski normal rutin hayatımıza bir adım daha yaklaşabilmek adına umutluyuz” dedi.
PANDEMİ SÜRECİNDE 200 BİN TEST YAPILDI
Düşüşte aşılamadaki başarının da etkili olduğunu anlatan Eray, sağlık kurumlarının yanı sıra kent merkezinde aşılama noktaları kurduklarını, köylere gidilerek de aşılamaların yapıldığını söyledi. Eray, salgın sürecinin başından bu yana 130 bin farklı kişiye 200 bine yakın test yapıldığını ifade etti. Yalova’da 7 saatte test sonucu alınıp, 7 saatte de filyasyon verdiklerini dile getirerek, “Ortalama 13-14 saate hastamızın hem tanısını koyup hem evinde ilacını ulaştırıp, temaslarını tespit edip izolasyonunu yapmaktayız.  Bu da salgınla mücadele etkin rol oynamamızı sağlamakta” diye konuştu.
YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 61
Yalova’da 158 erişkin yoğun bakım ünitesinin olduğunu ifade eden Eray, şu andaki doluluk oranının ise yüzde 61 olduğunu ifade etti. Normal servis yatak doluluk oranının yüzde 65 seviyelerinde olduğunu anlatan Eray, “Sürecin en başından beri bir tane hastamızı bile ilimizdeki Covid ile ilgili yerimiz yok, sizi burada yatıramayacağız diye sevk etmedik. Başka bir ile göndermedik ama biz çevremizdeki illerden hasta yatışı gerçekleşti” dedi.
Eray, Termal KYK Yurdu’nu ise sadece izolasyon amacıyla kullandıklarını sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü
———————–
(AKTUEL)
-İl Sağlık Müdürü ile röportaj
-Vatandaşlardan detaylar
(ARŞİV)
-Sokaklardan detaylar
-Yürüyen kalabalıktan detaylar
-Banklarda oturan vatandaşlardan detaylar
-Vatandaş röportajı

Haber-Kamera:Özgür YILDIZ-Semih ŞAHİN /YALOVA-BURSA, (DHA)

==================================

2) ‘AFET BÖLGESİ’ ASSOS ANTİK LİMAN YOLUNDA, KAYA ISLAHI BAŞLADI
 
ÇANAKKALE’nin Ayvacık ilçesinde, asırlardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Assos Antik Limanı, kaya ıslah çalışmaları için otel ve restoranların kapatılmasının ardından hayalet şehre dönüştü. Ulaşıma kapatılan Antik Kente inen yolun yamacında, iş makinesi kaya ıslah çalışmasına başladı.
Athena Tapınağı, amfi tiyatro ile tarihi cami, köprü, kale, taş evler, oteller ve restoranlar ile her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Assos Antik Kentinin en gözde turizm merkezi Antik Liman, turistik tesislerin kapatılmasının ardından sessizliğe büründü. Antik Limanda restoranların önleri ile otel aralarındaki dar sokaklar boş kaldı. Kuruluşu M.Ö. 2 bine uzanan Assos Antik Limana inen yolun yamaç kısmında tehlike yaratan kayaların ıslah çalışmalarına da ihaleyi kazanan firma tarafından başlandı. 
Çalışmalar kapsamında ilk olarak bir iş makinesi kepçe, yamaca doğru kendisine yol açarken, ortaya çıkan küçük kaya parçalarını da kaldırmaya başladı. Kaya parçalarının tahliyesi için de 2 kamyonun bölgede hazır bekletildiği görüldü. Bu arada çalışma yapılan alının arkeolojik ve bir kısmının da doğal sit olması nedeniyle, kaya ıslah çalışmaları Çanakkale Troya Müzesi ile Assos Kazıları Başkanlığı arkeologları gözetiminde sürüyor. Kaya ıslah çalışmaları kapsamında, tehlike oluşturan kayalar, parçalanarak, bulunduğu yerden kaldırılacak. Yamaç kısmına çelik ağ serilerek, taş parçalarının aşağı düşmesi önlenecek.
ANTİK LİMANA İNEN YOL DA KAPATILMIŞTI
Tatilcilerin, modern çağdan geçmişe doğru uzanan yolculuk yaptığı Assos Antik Liman’a inen yol ise, çalışmalar nedeniyle geçen pazartesi günü kapatılmıştı. Jandarma tarafından Behram köyü girişindeki Aristoteles Heykeli’nin bulunduğu alana konulan dubalar ile yol ulaşıma kapatılırken, gezmeye gelen tatilcilere jandarma ekiplerince bilgilendirme yapılıyor. 
DÜŞEN KAYA PARÇALARI NEDENİYLE ‘AFET BÖLGESİ’ İLAN EDİLDİ
Antik Limana inen yolun sol kısmındaki yamaçta yer alan kayalardan kopan taş parçalarının, depremler ve doğa koşullarının etkisiyle düşmeye başlaması AFAD yetkililerini harekete geçirmişti. İlk olarak 2015 yılında turistik tesisin çatısına, geçen yılın Ekim ayında ise yola düşen büyük kaya parçalarının ardından AFAD tarafından tehlikeye ilişkin rapor hazırlanarak, alan ‘afet bölgesi’ ilan edildi.
500 GÜNDE TAMAMLANACAK
Assos Kaya Islahı Yapım İşi, Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 26 Mart’ta ihale edildi. 500 günde bitirilmesi planlanan çalışmalar için Assos Antik Limanı’ndaki otel, pansiyon, kamp, restoran, büfe, çay bahçesi ve dondurmacı olmak üzere toplam 19 tesis kapatılarak, tahliye edildi.  

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————-
-Kaya ıslahı çalışmasından genel ve detay görüntüler.
-İş makinesinin çalışmasından görüntü.
-Assos Antik Limanı’nın boş halinden görüntüler.

Haber-Kamera: İpek YAVAŞ/AYVACIK (Çanakkale), (DHA)

===========================================================

APARTMAN GİRİŞİNDE, EŞİNİ BAŞINDAN VURUP ÖLDÜRDÜ (2)
3) ‘BİR ANLIK SİNİRLE VURDUM, PİŞMANIM’ 

Samsun’da eşi 2 çocuk annesi Ayşe Cenikli’yi tabancayla vurarak öldüren, Bülent Cenikli’nin (44), ifadesi ortaya çıktı.  Hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğu belirlenen Cenikli, “Hakkımda daha önce de uzaklaştırma kararı vardı, ancak ben eve sürekli girip çıkıyordum. Sabah apartmanda karşılaştık. Konuştuk eve girip üst değişmek istedim. İzin vermedi, bir anda tartışmaya başladık. Bir anlık sinirle vurdum, pişmanım” dedi.
‘BAKLAVA BİLE AÇTIM’ DEMİŞTİ BANA’
Olayın etkisinden kurtulamayan mahalleli ise sokağa döküldü. Ayşe Cenikli’nin 2 gündür bayram temizliği yaptığını ve korkudan kapısının kilidini bile değiştirdiğini anlatan komşuları, çok üzgün olduklarını ve Bülent Cenikli’nin en ağır cezayı almasını istedi. Canikli’nin komşusu Asuman Yüksel, “Eşinin en ağır cezayı almasını istiyoruz. Arada kavga ediyorlardı, derdini öyle anlatmazdı. Sorarsan söylerdi, uzaklaştırması da varmış. Çok iyi bir insandı, işe gidip geliyordu. Bayram temizliğini yaptı, ‘baklava bile açtım’ demişti bana. ‘Nereye kadar idare edeceğim’ diyordu. Çok iyi biriydi, 2 çocuğu ortada kaldı” diye konuştu.
‘EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUZ’
Bu olayların son bulmasını temenni eden Ferhan Eroğlu, “Kime güveneceğimizi şaşırdık. Kavgaları çok oluyordu, ara sıra uzaklaştırması oluyordu. Çocuklarını da görüyordu. Ben bu olayın ardından şok oldum, apartmana saklamış dediler. Bu olaylara susmamalıyız, artık kadın olmaktan korkuyorum. Sokakta gezmeye korkar olduk. En ağır cezayı almasını istiyoruz. Çok iyi bir kadındı, 2 çocuğu vardı. ‘Çocuklarımı göremiyordum’ demiş ama çocuklarını görüyordu. Çok temiz bir kadındı, dün gece sabaha kadar hiç durmadan evi temizledi. Sonra balkonda uzun süre oturdu, çok düşünceliydi” ifadelerini kullandı.
‘UYURKEN BENİ ÖLDÜRECEK DİYE AKLIM GİDİYOR’ DERDİ’
Her gün kavga ettiklerini anlatan Hatice Bektaşoğlu ise şöyle konuştu:
“Sokaklar inliyordu. O nedenle 2 haftada 1 uzaklaştırma alıyordu ama adam eve girip çıkıyordu. Hatta dün akşam evinin kapısının kilidini değiştirdi. Sahurda gelmiş, apartmanda saklanmış kadını ise giderken öldürdü. Gözümüzün önünde öldü, ‘çocukları göremiyordum’ demiş. Çocukları görüyordu, yalan konuşuyor. Çalışmasına da karşıydı, kıskanıyordu. Allah ıslah etsin. Ayşe, eşinden çok korkuyordu. ‘Gece uyurken beni öldürecek diye aklım gidiyor’ derdi. Ayşe, 15 gün annesinde kaldı. Sonra geldi, kapısının kilidini değiştirdi. 17 yaşındaki çocuğunun kucağında öldü” dedi.
‘KORKUDAN HEP ANNESİNDE KALIYORDU’
Ayşe Cenikli’nin hayat dolu biri olduğunu ifade eden Zeliha Sak, “Biz onla gezilere giderdik. Ortamın neşesiydi ama hep bu korkuları vardı, kocasından çekinirdi. Adam ruh hastasıydı, bir gün ‘hadi gezmeye gidin’ derdi. Sonra fikrinin değiştirirdi, kadının burnundan getirirdi. En son pazar günü görüştük, boşanmak istediğini, ancak hep barıştırdıklarını anlattı. Ayşe’mize yazık oldu. Artık bu son olsun, yapanın yanına kar kalmasın. Resmen sıramızı bekliyoruz. Dün korkudan kapısının kilidini bile değiştirmiş, zaten korkudan hep annesinde kalıyordu. 2 gündür temizlik yapıyordu, her şeyini yıkadı, astı” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
– Olay yerinden detaylar
– Muhabir Zeynep Irmak ÖCAL’nın anonsu
– Detaylar
– Komşu Asuman Yüksel röportajı
– Komşu Ferhan Eroğlu röportajı
– Hatice Bektaşoğlu röportajı

Haber-Kamera:Zeynep Irmak ÖCAL, Oğuzhan UYSAL, Hakan AYGÜN- SAMSUN- DHA 

===============================

4) IŞIK İHLALİ YAPAN SÜRÜCÜLER DRON İLE TESPİT EDİLDİ
 
ÇORUM’da trafik polislerinin dron ile yaptığı denetimlerde, kırmızı ışık ihlali yapan 15 sürücüye para cezası kesti. Bir gün önce satın aldığı otomobili ile kırmızı ışıkta geçen Ş.D., “İlk cezam da kesilmiş oldu” dedi.
İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Çorum-Ankara karayolunda dron destekli denetim yaptı. 2 saat süren denetimlerde, kırmızı ışık ihlali yapan 15 sürücüye para cezası kesildi. 314 lira cezai işlem uygulanan sürücülerden Ş.D., kendisine ceza kesen polis memuruna “Kırmızı ışıkta geçmek zorunda kaldım, arkamdan hızla TIR geliyordu. Üstelik aracı da dün almıştım. İlk cezamda kesilmiş oldu” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Trafik ekiplerinin denetimi
-Drone’dan görüntüler
– Ş.D. isimli sürücünün kırmızı ışıkta geçmesi
-Ş.D’nin polislere neden kırmızı ışıkta geçtiğini anlatması
-Durdurulan sürücüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

===================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!