Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) DİYARBAKIR’DAKİ HEYKELLER TARTIŞILIYOR

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı kavşağında yerleştirilen halay çeken folklor ekibi, karpuz içinde çocuk, kadayıf tepsisi taşıyan adam heykelleri ve burmalı bilezik figürü tartışma konusu oldu. Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu, Diyarbakır’ın tanıtımının bu şekilde olamayacağını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi, kentin en önemli değerleri arasında yer alan karpuz, kadayıf, folklor ekibi ve burmalı bileziğin tanıtımını yapmak amacıyla Diyarbakır Havalimanı kavşağındaki heykel çalışması tartışmaları beraberinde getirdi. Karpuz içinde çocuk, burmalı kadayıf taşıyan adam ile halay çeken folklor ekibinin yüz şekilleri tartışılıyor. Karpuz içinde çocuk heykelindeki yüzün çocuğu değil, ‘Çinli’ bir yetişkini yansıttığı tartışmaları sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından dile getirildi.
‘TARTIŞMANIN DİYARBAKIR’A BİR ZARARI YOK FAYDASI VAR’
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, tartışmalar üzerine konuyla ilgili dün yaptığı ilk değerlendirmesinde, “Bırakın Diyarbakır’da karpuz tartışılsın, güzellikler tartışılsın. Diyarbakır’da arzumuz isteğimiz budur. Akşamki tartışmanın Diyarbakır’a bir zararı yok faydası var arkadaşlar. Eğer gerçek fotoğraflarla beraber karşılaştırırsanız gerçeğe çok uygun olduğunu da görürsünüz. Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizelisi olmaz arkadaşlar. Dünyanın bütün bebekleri de birbirine benzer, ne olur bebekleri birbirinden ayırmayın” ifadelerini kullandı.
‘KALDIRSINLAR’
Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu ise, yapılan işin yanlış olduğunu ve Diyarbakır’ın tanıtımının bu şekilde olamayacağını söyledi. Diyarbakır’ın tanıtımının karpuzla ve bu heykellerle olmayacağını ifade eden Aksu, “Olsa dahi yapılan bu iş çok kötü. Kime yaptırılmışsa bilmiyorum ama Diyarbakır’ın tanıtımı böyle olmaz. Eğer yapmak istiyorlarsa oraya dev bir pano koysunlar, ben iddia ediyorum 5 kuruş para da verdirmeyeceğim onlara. Reklam karşılığı Diyarbakır’ın 5 bin yıllık surlarını, Diyarbakır’ın manevi değerlerini, Eğil’i, peygamberler kabrini, Hz. Süleyman’ı, Ulu Cami’yi, hanları, hamamlarını, Diyarbakır’ın Körtük Tepesi’ni tanıtsınlar. Gelen kişi en azından orada bir kültürü görsün. Yapılan bu ucubeyi lütfen yıksınlar. 5 bin sene önce yapılan surlardaki kitabeler dahi o yapılan işten çok daha güzel. Bazalt taşa işlenmiş o dönemdeki şartlarda yapılmış iş, bundan çok daha güzel. Biz kabul etmiyoruz. Ben bilirim, ben yaparım meselesi olamaz, burada Diyarbakırlılara soracak, sivil topluma soracak, Diyarbakır’ın dinamikleri var. Bu iş yanlış, kaldırsınlar. Diyarbakır’ın tanıtımı da böyle olmaz. Orayı düzeltsinler, biz bunu istiyoruz.”
‘VALİ BEY KONUYA EL ATAR’
Diyarbakır Karpuz Yetiştiricileri Derneği Başkanı Adil Aydın da, kapuz heykeli dışında yapılan figürlerin güzel olduğunu söyledi. Karpuz içinde çocuk heykelinin düzeltileceğine inandığını belirten Aydın, “Diyarbakır’ın simgesi olan kadayıf, hasır bileziği güzel olmuş. Tanıtım noktasında belli noktalara konulması da güzel olmuştur. Bunda herhangi bir itiraz söz konusu değildir. Yapılan yanlışlar varsa da Diyarbakır valimizin bu yanlışı düzelteceğini biliyoruz. Buradaki sıkıntı karpuzdaki figürün çocuğa benzememesidir. Bütün mesele budur. Gerekirse vali beyin talimatıyla bunun kaldırılıp yeniden bir heykel kurulması lazım. Sanırım Vali Bey bu konuya el atmıştır, müdahale edecektir, heykel sökülüp yerine başka bir heykel dikileceğini tahmin ediyorum ve kendisine güvenip inanıyorum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Muhabir: Mehmet Mucahit Ceylan’ın anonsu
-Heykeller
-Diyarbakır Kültür Turizm ve Müsiki Derneği Başkanı: Kenan Aksu’nun konuşması 
-Diyarbakır Karpuz Yetiştiricileri Başkanı: Adil Aydın’ın konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN – Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,(DHA)

======================================================

2) AYŞE ÖZGECAN’IN ÖLÜMÜNDEKİ SIR PERDESİNİ ADLİ TIP RAPORU ÇÖZECEK

Reklam Alanı

ZONGULDAK’ta, 5 Şubat’ta erkek arkadaşının evinin terasından atlayarak yaşamına son verdiği öne sürülen Ayşe Özgecan Usta (28) ile ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen raporun soruşturmayı aydınlatması bekleniyor.
İncivez Mahallesi Binbaşı Tahsin Sokak’ta 5 Şubat günü meydana gelen olayda, Ankara’dan erkek arkadaşının yanına gelen Ayşe Özgecan Usta 8’inci kattaki dairenin terasından düştü. Ayşe Özgecan Usta, kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Ayşe Özgecan Usta, Ankara’da gözyaşları arasında toprağa verildi. 
Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayşe Özgecan Usta’nın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Usta’nın erkek arkadaşı B.C.A. gözaltına alındı. İfadesinde, sevgili oldukları Usta’nın evlilik konusunda tartıştıktan sonra çatı katına çıktığını anlatan B.C.A., tutmaya çalıştığını, ancak kurtaramadığını söyledi. B.C.A. ayrıca, yaşananlara sesler üzerine balkona çıkan komşularının tanık olduğunu anlattı. Adliyeye sevk edilen B.C.A. için elektronik kelepçe takılarak ev hapsi tedbiri uygulanmasına karar verildi.
‘DÜĞÜMÜ RAPOR ÇÖZECEK’
Savcılık, soruşturma kapsamında Usta’nın cep telefonunu incelenmek üzere Ankara’ya gönderdi. Ayrıca, Usta’nın Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilen tırnak ve diğer doku örnekleriyle ilgili raporun beklendiği öğrenildi. Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun soruşturmayı aydınlatması bekleniyor.

Görüntü Dökümü
————————
-Evden detaylar
-Özgecan Usta’nın hastaneye kaldırılması
-B.C.A.’nın adliyeye sevk edilmesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)

======================================================

3) EKMEK YAPMAK İSTERKEN İKİ KATLI EV İLE SAMAN DEPOSUNU YAKTILAR

DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesinde iki katlı bir ev, ekmek yapılırken çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi.
Olay, bugün saat 12.00 sıralarında Altındere Mahallesi’nde meydana geldi. Erkan Güven ile annesi Gülsüm Güven, iki katlı evlerinin zemin katında bulunan ocakta ekmek yapmaya başladı. Ocaktan sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek binayı sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. 9 yangın söndürme aracı ve 18 personel ile yangına müdahale eden ekipler, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından alevleri söndürdü. Yangında 2 katlı ev ve bitişiğindeki saman deposu kül oldu. Erkan Güven, itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarını üzüntüyle izledi. Jandarma, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangından görüntü
-İtfaiye ekiplerinden detay
-Mahalle sakinlerinin yangını izlemesi
-İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarından görüntü
-Yanan binadan ve saman deposundan detaylar
-Erkan Güven’in söndürme çalışmalarını izlemesi
-Yangından genel görüntüler

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

======================================================

4) KOMŞUSUNUN KARDEŞİNİ TÜFEKLE VURAN ADAMA EV HAPSİ

Antalya’da, komşusunun misafirliğe gelen kardeşi Sinan Genç’i (50) tartışma sırasında tüfekle göğsünden vurup ağır yaralayan Dursun B.’ye (74) ev hapsi verildi. Elektronik kelepçe takılacak olan Dursun B., ilk duruşmaya kadar evinden çıkamayacak. 
Olay, dün saat 11.00 sıralarında, Kepez ilçesi Altınova Mahallesi Sardunya Sokak’ta meydana geldi. Müstakil evinde yalnız yaşayan Dursun B., misafirliğe gelen komşusunun kardeşi Sinan Genç ile bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Bu sırada evine giden Dursun B., aldığı tüfekle geri dönüp, çevreye rastgele ateş etmeye başladı. Sinan Genç’i de tüfekle kovalayan Dursun B., göğsüne tek el ateş etti. Dursun B., mahallelinin sopalı müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Haber verilmesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, Dursun B.’yi gözaltına aldı. Ağır yaralanan Genç’e ilk müdahaleyi ise mahalleli yaptı. Genç, daha sonra sağlık ekibince ambulansla Kepez Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Sinan Genç’in hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.
‘ASIL BEN CANIMI ZOR KURTARDIM’
Dün geceyi polis merkezinde geçiren Dursun B., emniyetteki sorgusunun ardından bugün ‘insan öldürmeye teşebbüs’ ve ‘kasten yaralama’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde ifade veren Dursun B., olayın mağduru olduğunu belirterek, “3 kişi evimin bahçesine kadar girerek beni darbetti. Ben de ellerinden kurtulup evdeki tüfeği aldım. Onları korkutup uzaklaşmalarını sağlamak isterken, tüfek patladı. Asıl ben canımı zor kurtardım. Yaralama gibi bir niyetim yoktu. Ayrıca benim sağlık sorunlarım var” dedi. 
Sulh Ceza Hakimliği, elektronik kelepçe takılmasına karar verdiği Dursun B.’nin, açılacak davanın ilk duruşmasına kadar ev hapsinde kalmasına hükmetti. Mahallelinin, sık sık olay çıkardığı gerekçesiyle Dursun B.’den daha önce birkaç kez şikayetçi oldukları, Dursun B.’nin de yıllar önce oğlunun intihar etmesinin ardından psikolojisinin bozulduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Dün geçilen görüntüler

HABER: Süleyman EKİN/ ANTALYA, (DHA)- 

======================================================

5) SU DOLU ÇUKURA DÜŞEN ÇİFT İLE OĞULLARI TABURCU EDİLDİ
 
ADIYAMAN’da, saklambaç oynarken su dolu çukura düşen Mircan Doğan (9) ile onu kurtarmak isterken suya düşen annesi Zeliha (46) ve babası Hikmet Doğan, (50) hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. 
Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde dün akşam Mircan Doğan arkadaşları ile oynarken yapımı devam eden inşaatta, 3 metre derinliğindeki su dolu çukura düştü. Arkadaşlarının haber verdiği annesi Zeliha Doğan ile babası Hikmet Doğan, inşaat alanına geldi. Mircan’ı kurtarmak için önce annesi Zeliha, ardından da babası Hikmet Doğan suya atladı. Ancak Doğan çifti de çıkamadı. Çukurun kenarındaki demirlere tutunan aile için itfaiye ekiplerine haber verildi. Gelen ekipler tarafından çukurdan çıkarılan aile, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavilerinin ardından Doğan çifti ile oğulları Mircan, taburcu edilerek eve gönderildi.
Yaşadıkları korkuyu üzerinden atan Hikmet Doğan, “Hemen inşaata gittik. Oğlumun su dolu çukura düştüğünü gördüm bu sırada annesi suya atladı. Eşimin peşinden ben de onları kurtarmak için çukura atladım. Ama üçümüz de çıkamadık, bu sırada komşularımız durumu ekiplere bildirdi. Komşularımızın da yardımıyla itfaiye ekipleri bizi kurtardı” dedi.
Hikmet Doğan, ölümden döndüklerini söyleyip kendilerini kurtaran ekiplere teşekkür etti. Doğan, su dolu çukurun etrafında herhangi bir önlem alınmadığını ve ışık bulunmadığını belirterek, gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
‘SAKLAMBAÇ OYNUYORDUK’
Mircan Doğan ise arkadaşlarıyla saklambaç oynarken suya düştüğünü belirterek, “Suya düşünce hemen ağzımı kapattım. Sonra çukurun kenarlarındaki demire tutunarak su yüzüne çıktım. Daha sonra inşaata gelen annem ve babam da suya düştü. Çıktığım zaman korktum ama şimdi iyiyim, mutluyum” şeklinde konuştu.
Yaşananlara tanıklık eden ailenin komşularından Mehmet Toprak, “Olayı duyunca hemen yardıma koştuk. Allah evladını annesine hediye etti” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Doğan ailesi
– Baba oğlunu sevmesi
– Düşen Mircan Doğan, yaralanan yerlerini anlatması
– Baba Hikmet Doğan ile röp.
– Çukura düşen Mircan Doğan ile röp.
– İnşaat alanı
– Su dolu çukur
– Üstü kapatılması
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA

======================================================

6) REYHANLI KATLİAMINDA HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te iki bombalı araçla yapılan terör saldırısında yaşamını yitiren 53 kişi, olayın yıl dönümünde törenle anıldı.
Reyhanlı’da 53 kişinin hayatını kaybettiği bomba yüklü araçlarla yapılan saldırıların 8’inci yıl dönümünde Şehitler Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene, şehit yakınları, Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde şehitlerin fotoğrafları ve pankartlarla ‘şehitler ölmez’ sloganı atan vatandaşlar, törende saygı duruşunda bulundu.
‘BUNDA DA BAŞARILI OLAMADILAR’
11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, katliamda 200 kişinin de yaralandığını belirterek, “Yapılan eylem basit bir eylem değildir. Türkiye’yi bölmek için kardeş kanı dökmek için yapılan bir eylemdir. Bunda da başarılı olamadılar çok şükür. Biz her zaman bunu söylüyoruz, bu vatan bizim vatanımız, başka yaşayacak bir yerimiz yoktur. Ülkemize, milletimize sahip çıkmamız gerekiyor, kardeş kanı dökülmesine izin vermeyeceğiz. Herkes bunu iyi bilsin ki bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Etrafımız ateş çemberi. Bizler şehit aileleri olarak, şehit dernekleri olarak her zaman vatanımızın, milletimizin yanındayız, acımız aynıdır” dedi.
Tören, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü
————————
-Şehitler anıtından görüntüler
-Şehitlerin resimleri
-Tören alanına gelen yakınları
-Çelenk sunumu, saygı duruşu
-Kuran’ı Kerim tilaveti
-Törene katılanlardan görüntü
-Dernek Başkanı Ahmet Tuna’nın konuşması

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI,(Hatay),(DHA)

======================================================
7) KAYSERİ’DE İSRAİL PROTESTOSU
 
KAYSERİ Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği üyeleri, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısını protesto ederek, hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği tarafından Bürüngüz Camisi önünde düzenlenen etkinliğe yaklaşık bin kişi katıldı. Kalabalık grup, ‘Katil İsrail’ sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Cihannüma Derneği Kayseri Şube Başkanı Fevzi Konaç, uzun yıllardır her ramazan ayı içinde ya Gazze’nin bombalandığına ya da Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere zulmedildiğini belirterek, “Tüm insanlığı ve Müslümanları bu yapılan insanlık dışı eziyet ve muameleye alıştırmaya çalışan bir süreklilikte ve istikrarla bu baskınlara devam ediyorlar. Ramazan ayının kutsiyetine ve oradaki Müslümanların inancına zerre kadar saygısı olmayan bu zalim anlayış dün sabah fanatik grupların yapacağı eylem için Mescid-i Aksa’ya girdi ve çatışmalar yaşandı. Yüzlerce Kudüslü kardeşimiz yaralandı ve tedavileri devam ediyor. İnsanlık film izler gibi baskını ve acıyı izliyor” dedi.
Konuşmaların ardından saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Eylemcilerden genel görüntü
– Eylemcilerin slogan atması
– Cihannüma Derneği Başkanı Fevzi Konaç’ın konuşması
– Gıyabi Cenaze namazı görüntü
– İsrail Bayrağının olduğu afişi yakma girişimi
– Diğer görüntüler

Haber- Kamera: Yasin DALKILIÇ /KAYSERİ, (DHA)

======================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!