Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 14

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Sürmene’de çatı yangını korkuttu

TRABZON’un Sürmene ilçesinde 9 katlı bir binanın çatı katında çıkan yangın paniğe neden oldu. 

Yangın, saat 21:00 sıralarında ilçenin Yemişli Mahallesinde 9 katlı Sahil Küme Evleri’nin çatı katında henüz bilinmeyen nedenle çıktı. Çatıda alevleri gören bina sakinleri itfaiye ekiplerine haber verdi. Alevlerin büyümesi üzerine bina tahliye edilirken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ekiplerin müdahalesi ile yangın söndürülürken, çatıda hasar oluştu. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
Yangın detayları
Söndürme detayları
Bina sakinleri detayları

Haber-Kamera: Salim SARIKOÇ TRABZON-DHA

==============================

Reklam Alanı

ALEVLERİN SICAĞI SERA NAYLONLARINI ERİTTİ

Antalya’da sazlık alanda yangın (3)

Antalya’nın Kaş ilçesinde Yeşilköy, Ova ve Kınık mahalleleri arasındaki Göl mevkiindeki sulak alanda çıkan ve öğleden sonra kontrol altına alınan yangın, akşam saatlerinde rüzgarın da etkisiyle yeniden büyüdü. Hızla çevreye yayılan yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 9 itfaiye aracı, Kaş Belediyesi’ne ait 2 su tankeri, ASAT Genel Müdürlüğü’ne ait iş makineleriyle müdahale edildi. Yangının sıçradığı İbrahim Sarıtosun’un boş cam serası yanarken, 20’ye yakın seranın plastik örtüsü ise alevlerin yarattığı sıcaklık nedeniyle eridi. Bölgedeki seraların içi dumanla dolarken, ürünler de zarar gördü.

Sürekli yön değiştiren yangının seralar ve yerleşim yerlerine sıçramaması için müdahale eden ekipler bu noktalardaki alevleri söndürdü. Sazlık alan içerisine müdahale edilemediği için yangının buralarda devam ettiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Alevlerden görüntü
– Yangından görüntüler
– Yanan cam seradan görüntü
– Yangından görüntüler

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), (DHA)

===============================

Buzlanan yolda 15 araç birbirine girdi: 4 yaralı

SAMSUN’da buzlanma sonucu meydana gelen ve 15 aracın birbirine girdiği zincirleme kazada 1’i ağır 4 kişi yaralandı.

Kaza, saat 18.00 sıralarında Tekkeköy ilçesi Gelemen mevkisinde meydana geldi. Çarşamba’dan Samsun istikametine seyir halinde bulunan ve henüz sürücüsü öğrenilemeyen TIR, korkuluklara çarptı. Bu sırada arkasından seyir halinde bulunan bir başka TIR, 4 kamyonet, 1 minibüs ve 8 otomobilde buzlanma sonucu birbirine çarparak durabildi. Kazada, 1’i ağır 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kentte bulunan çeşitli hastanelere kaldırıldı.

‘BUZLANMAYA ÖNLEM ALINMADI’

Kazanın saniyeler içinde gerçekleştiğini söyleyen bir kazazede, “Burada yaşanılan sıkıntının sebebi yetkililerin görevini tam olarak yerine getirememesinden kaynaklanıyor. Buzlanma olacağı hava tahminlerinde günler öncesinden söyleniyor ve uyarılıyor. Buna önlem alınmaması durumu bu hale getirdi. Yazık günah değil mi burada, bu sıkıntının bizlere yaşatılması?” dedi. Kazaya karışan bir başka araç sürücüsü ise, “Araçlar çok süratli değillerdi aslında. Buzlanma var ve en önde bir kilitlenme olunca herkes birbirine girmeye başladı. Ben öndekine vurdum, arkamdaki geldi bana vurdu. Şu an bırak arabayı, yürümekte bile güçlük çekiyoruz. Burada suç, bu yolla kim ilgileniyorsa ondadır. Geçmiş olsun” dedi.

Kaza sonrası polis ekipleri viyadüğün üzerini trafiğe kapatarak alt yoldan ulaşıma izin verdi. 

Görüntü Dökümü:
——————
– Kaza yerinden drone detayları
– Kazadan detay 
– Muhabir Tayfur KARA anonsu
– Kazaya karışan araç sürücüleri ile röportaj
– Görgü tanıklarından röportajlar
– Detaylar

Haber-Kamera: Tayfur KARA/SAMSUN, (DHA)

===============================

Otomobilin çamurluğuna gizlenilmiş 14 kilo 625 gram eroin ele geçirildi

KONYA’da polisin düzenlediği operasyonda bir otomobilin çamurluğuna paket içinde gizlenmiş 14 kilo 625 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. 

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Selçuklu ilçesinde uyuşturucu ticaretine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda eğitimli köpekle yapılan aramada otomobilin çamurluğuna gizlenilmiş paket içinde 14 kilo 625 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi ‘Uyuşturucu ticaret yapmak’ suçundan gözaltına alındı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
——————————-
-Köpeğin araması 
-Polisin çamurluğu açması 
-Eroini çıkartması 

Haber: Adem YILDIZ KONYA DHA))

====================================

Gölcük’te kardan çatısı çöken ahırdaki bir küçükbaş telef oldu

KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinde, kar yağışı nedeniyle çatısı çöken ahırdaki 1 küçükbaş hayvan telef oldu.

Gölcük ilçesi Nüzhetiye Mahallesi Pilavtepe mevkiinde Saim Anaç’a ait ahırın çatısı biriken karlar nedeniyle çöktü. İhbar üzerine adrese belediye ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çöken ahırın çatısını kaldıran ekipler, mahsur kalan yaklaşık 10 küçükbaş hayvanı kurtardı. 1 küçükbaş hayvanın ise telef olduğu görüldü. Hayvanlar başka bir ahıra alınırken, tutanak tutuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
Kurtarma çalışmalarından görüntü 

HABER: Soner GÜLEZER/GÖLCÜK (Kocaeli), (DHA)

==========================

Ruhsatsız eğlence merkezindeki 24 kişiye 97 bin lira para cezası

KONYA’da polis tarafından düzenlenen operasyonda ruhsatsız alkollü eğlence  yerindeki  aralarında kadınlarında olduğu 24 kişiye maske ve sosyal mesafeyi ihlal suçundan 97 bin 200 lira idari para cezası düzenlendi. İş yeri sahibi E.C. hakkında da ‘mühür bozmak’ ve  Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi gereğinde adli işlem başlatıldı. 

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi Ahmet Hilmi Nalçacı  Caddesi’nde alkollü eğlence düzenlenen bir iş yerine operasyon düzenledi. Yapılan incelemede  iş yerinin ruhsatsız olduğu, canlı  müzik ve eşliğinde alkol servisinin yapıldığı belirlendi. Bunun üzerine iş yeri sahibi E.C. hakkında  ‘mühür bozmak’ ve Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi gereğince adli işlem başlatıldı. İş yerindeki 24 kişiye maske ve sosyal mesafeyi ihlal suçundan 97 bin 200 lira idari para cezası düzenlendi.İş yeri de zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
——————————
– Polis baskınından detay

Haber: Adem YILDIZ KONYA DHA))

===================================

Markette yapılan kontrolde 250 kilo bozulmuş et ele geçirildi

ADANA Kasaplar Odası’na gelen bir ihbar üzerine Yüreğir ilçesindeki bir markete baskın düzenlendi. Zabıtayla birlikte işyerinde yapılan denetimde son kullanma tarihi geçmiş ve bozulduğu belirlenen, satışa hazır vaziyetteki 250 kilo et ve tavuğa el konuldu. Tarihi geçen ve üzerinde etiket bulunmayan et ve tavuklar, Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince götürülerek imha edildi. İş yerine ise tarihi geçen ürün satmak ve etiketsiz et sattığı için 7 bin 250 lira para cezası kesildi.

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Dogankent Mahallesi’nde bir marketin son kullanma tarihi geçmiş tavuk eti ve kıyma sattığı ihbarı üzerine harekete geçen Adana Kasaplar Odası, Yüreğir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleriyle markete baskın yaptı. Market içerisindeki dondurma dolabını açan ekipler, tarihi geçmiş ve bozulmuş kilolarca tavuk, et ve kıymayla karşılaştı. Tek tek ürünlerin tarihlerini kontrol eden ekipler, tamamının tarihinin geçtiğini ve üzerinde etiket olmayan onlarca kıymanın ise bozuk olduğunu tespit etti. Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine haber verilmesi üzerine yaklaşık 250 kilogram ete, imha edilmek üzere el konuldu.
Yabancı uyruklu iş yeri sahibi Abdulaziz Safiye’ye, tarihi geçen ürün satmak ve etiketsiz et sattığı için 7 bin 250 lira para cezası kesildi. Bu sırada hijyen kurallarını hiçe sayan iş yeri sahibinin rahat tavırları ise dikkat çekti.
Öte yandan markette bulunan ürünlerin hijyen kurallarına aykırı olduğu ve bir dolabın üzerinde açık vaziyette baklava satışı yapıldığı da gözlendi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Bozulmuş etlerden detaylar
– Ekiplerin etleri kontrol etmesi
– İş yeri sahibinin uyarılması
– İşyerine ceza kesilmesi
– Bozuk etlerin poşetlere koyulması

Haber – Kamera: Yusuf KANTARLI/ ADANA,(DHA)

====================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!