Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Faciadan dönülen kaza güvenlik kamerasında
 
SAKARYA’nın Pamukova ilçesinde, TIR’ın akaryakıt istasyonunda pompaya çarpma anı ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, önceki gün sabah saatlerinde Pamukova ilçesi Turgutlu mevkiinde meydana geldi. Uğur Akyol (47) yönetimindeki 42 DTB 91 plakalı TIR, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yol kenarındaki akaryakıt istasyonuna daldı. Akaryakıt pompasına çarpan TIR’ın şoförü Uğur Akyol yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza anı ve itfaiyenin müdahalesi, akaryakıt istasyonundaki güvenlik kameralarına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Akaryakıt istasyonu güvenlik kamerası görüntüsü
Kaza sonrası itfaiye ekiplerinin çalışması
Kaza yeri detay
HABER-KAMERA: Güven HASBAŞ/PAMUKOVA (Sakarya), (DHA)

====================

Salda Gölü için UNESCO’ya dünya doğal mirası başvurusu (2)

‘BİR KERE KİRLENDİĞİNDE TEMİZLENMESİ MÜMKÜN DEĞİL’
Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Osman Şeker, Salda Gölü’nün ‘dünya doğal mirası’ sayılması için UNESCO’ya yaptıkları başvuruya ilişkin Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamada bulundu. UNESCO’ya başvuruyu Burdur Valiliği aracılığıyla 21 Ocak 2021 tarihinde yaptıklarını söyleyen Gazi Osman Şeker, “Burdur Valiliği’nden gerekli yerlere yazmasını istedik. Salda Gölü, kapalı bir havza. Bu kapalı havzada kendine özgü ekolojik bir yapı oluşturmuş, bu yapı içinde, gölün içinde sadece Salda Gölü’nde yaşayan Salda sazancığı ve Burdur sazancığı var. Birinci sebep bu. Salda Gölü’nde, 4 milyar yıl önce dünyada canlıların oluşumu sırasında oluşan olaylar halen devam etmekte. İçindeki tek hücreli canlılar halen oluşmakta. Bu çevredeki beyaz kumullar tek hücreli canlılar veya fosillerinden oluşmakta. UNESCO’ya başvuruda öne çıkardığımız şeyler; Salda Gölü’nün mutlaka korunması gerektiğini, az önce söylediğim sebeplerden dolayı Salda Gölü’nün kapalı bir havza olduğu, içine giren kirliliğin bir daha çıkarılamayacağı, bir kere kirlendiğinde temizlenmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, müracaat ettik” dedi.

Reklam Alanı

‘GÖLDE BİR İNSAN BASKISI OLUŞTU’
Başvuruyu Burdur Valiliği’ne yaptıklarını anlatan Osman Şeker, “Valilik de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bizim talebimizi götürecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebiyle UNESCO’nun karar vermesi gerekiyormuş. Salda Gölü oluşalı 2 milyar yıl olmuş, bilim insanları öyle söylüyor. Salda Gölü bu çevredeki insanlar için çok önemliydi. Ama son yıllarda gölü ziyaretler, sadece çevredeki insanlar değil, dünyadan ve ülkemizden insanlar gelerek, gölde bir insan baskısı oluşturdu. 2019 yılında Salda Gölü’ne gelen insan sayısı 1 milyon 400 bin kişi diyorlar. Bu 1 milyon 400 bin insanın göle girip, yüzdüklerini düşünürsek, bu insanların teri, kiri, idrarı, güneş yağıyla gölün kirleneceğini ve bu kirlerin gölün dibini zehirleyerek tek hücreli canlıları öldüreceğini söylüyor bilim insanları. Sadece burada yaşayan endemik bitkiler var, bunlardan dolayı Salda’nın UNESCO’nun dünya miras listesine girmesi gerekiyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Salda Gölü’nden görüntü
– Osman Şeker’in göl kenarında yürümesi
– RÖP: Osman Şeker
HABER- KAMERA: Yavuzkan AKDOĞAN/YEŞİLOVA (Burdur), (DHA)

====================
Yolda bulup ‘gök taşı’ olduğunu iddia ettiği taşı satışa çıkardı

ORDU’nun Fatsa ilçesinde yaşayan Yaşar Aktaş, yol kenarında bulduğu siyah taşı, ‘gök taşı’ olduğunu iddia ederek satışa çıkardı. Aktaş, Doğu Karadeniz’de pek çok ilde önceki gün görülen gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlatan ışık huzmesi görüldüğünü anımsatıp, taşın ‘gök taşı’ olduğunu savundu.

Doğu Karadeniz’de Ordu, Samsun, Trabzon, Giresun’un yanı sıra Yozgat, Çorum, Çankırı, Tokat, Kayseri, Kırıkkale ve Ankara illerinde önceki gün saat 23.57’de gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlatan ışık huzmesi heyecan yarattı. Bazı bölgelerde gökyüzü bir anda ışık huzmesi ile aydınlandı. Birçok kişinin gök taşı düşmesi ve şimşek çakması olarak da değerlendirdiği doğa olayı, sosyal medyada görüntülerin yer almasıyla gündeme oturdu. Birçok ilin semalılarında görülen doğa olayı güvenlik ve cep telefonu kameralarıyla görüntülendi. 

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan Yaşar Aktaş da, görülen doğa olayı sonrası yaklaşık 300 gram ağırlığında gök taşı bulduğunu iddia etti. Bölgeye giderek arama yaptığını, kendisinin mıknatısa tutunan bir taş bulduğunu ve bunun gök taşı olduğunu ileri süren Aktaş, arama yaptığı bölgede ağır bir demir kaynağı yapılmış gibi bir koku olduğunu söyledi. Aktaş, “Cumartesi günü gökten sanki havai fişek gibi yeşil renkte ateş düşer gibi oldu. Sonrasında o cisim yere düştü. Gece vakti olduğu için cismin düştüğünü düşündüğüm yere gidemedim. Sabah erken saatte o bölgeye doğru arayarak yürümeye başladım. Yolun kenarındaki bir taş dikkatimi çekti. Taşı alarak inceledim. Daha sonra eve getirdim. Taşın mıknatısa tutunduğunu gördüm. Bilim insanlarına fotoğraflarını yolladım. Ben cismin göktaşı olabileceğini düşünüyorum” dedi.

İNTERNETTE SATIŞA ÇIKARTTI
Taşı internette satışa koyduğunu da kaydeden Aktaş, “Trabzon’da bu işi yapan insanlar, yapılan analizler sonucu gerçek çıkması anlamında, küçük olan parçasının dahi 20 bin dolar civarında paralar edebileceğini söyledi. Ben de bunun üzerine taşı internet üzerinden satmak istiyorum ve ilana koydum. Bazı kişiler almak için teklif verdi” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-Gökyüzünden cisim düşmesine ait cep telefonu görüntüsü
-Göktaşı olduğu iddia edilen cisimden detay görüntü
-Yaşar Aktaş ile röportaj

Haber/Kamera: Nurcan ŞANLI-FATSA-ORDU-DHA

====================

Antalya’da bıçaklı, pompalı tüfekli kavga güvenlik kameralarına yansıdı

Antalya’da iki grup arasında bıçaklı ve pompalı tüfekli kavgada bir kişinin kolu kırıldı. Kavga anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, saat 15.00 sırasında Muratpaşa ilçesi Soğuksu Mahallesi 297 Sokak içinde meydana geldi. İki bina sakinleri, henüz belirlenemeyen nedenle sokak ortasında tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce bir taraf evine doğru yöneldi. Diğer taraftan bir kişi eline aldığı pompalı tüfekle evlerine geçen grubun üzerine yürüdü. Evdeki gençlerden biri de pompalı tüfekli gruba, sallama olarak bilinen bıçakla saldırdı. Pompalı tüfekli kişi gruba doğru ateş ederken, o anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Kavga polis ekiplerinin gelmesiyle son buldu. Sopanın da kullandığı kavgada bir gencin kolu kırıldı. Polis kavgaya karışan tarafları, ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü. Olayda kullanılan pompalı tüfek ve bıçağa el konuldu. Kolu kırılan genç ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
(Cep telefonu)
– Grubun sokakta bağırması ve binaya girmesi
– Elinde pala olan biri ve grubun çıkışı
– Elinde pompalı olan adamın sıkacak gibi hareketleri
– Grubun tartışması
– Araya girmeye çalışanlar ve bağırmalar
– Polisin araya girmesi

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA) – 

====================

Kaybolan Alzheimer hastası Paşa Polat’ın cansız bedeni bulundu 

Adana’da 20 Şubat Cuma günü sabah saatlerinde evden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Alzheimer hastası Paşa Polat’ın, 3 gündür kendisini arayan yeğeni Umut Polat tarafından Seyhan Nehri kıyısında cesedi bulundu. Bölgeye gelen Polat’ın oğlu Yaşar Polat, babasının cansız bedenini görünce gözyaşlarını tutamadı.

Amcasının cesedi bulan Umut Polat ise, “Günlerdir sevdiklerimizle birlikte her tarafı aramaya çalıştık. Umudumuzu hiç yitirmedik. Hep yaşadığını düşündük. Birkaç yerde kamera görüntülerini görünce daha da umutlanmıştık. Bugün nehir kenarında cansız bedeninin bulduk. Hepimiz çok üzgünüz’’ dedi.

Polat’ın cenazesi, polis ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Adana Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

Görüntü Dökümü
– Ölen adamın cesedi
– Muhabir Yusuf Kantarlı anons
– Yeğeni ile röp
– Olayyeri inceleme çalışması
– Detaylar

Haber:Yusuf KANTARLI-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

====================

Hırsız, ev sahibini tabancayla başından vurup kaçtı

ANTALYA’nın Gazipaşa ilçesinde Murat Oktay (33), evlerine hırsızlık için giren şüpheli tarafından çıkan arbedede tabancayla başından vuruldu. Şüpheli kaçarken, ağır yaralanan Oktay hastanede tedaviye alındı.

Gazipaşa’ya bağlı Çobanlar Mahallesi’nde yalnız yaşayan Şerife Yılmaz’ın (67) evine giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, ev sahibi uyuduğu sırada eşyaları dağıtıp, yaklaşık 600 lirayı alarak çıktı. Şüpheliler yol güzergahı üzerinde bulunan Hasdere Mahallesi’ndeki Rıfat Oktay’ın evine de girdi. Bu sırada içeride uyuyan Yaşar Oktay’ın oğlu Murat, duyduğu sesler üzerine ışığı açıp evi kontrol etti. Bunun üzerine şüpheliler dışarı çıkıp kaçmaya başlarken, Murat Oktay da peşlerine düştü. Murat Oktay evin önünde şüphelilerden biriyle karşılaşınca aralarında arbede çıktı. Bu sırada şüpheli yakındaki tabancayla Murat Oktay’a ateş açtı. Tabancadan çıkan kurşunlardan biri Murat Oktay’ın başına isabet etti. Şüpheli ise kaçtı.

Silah sesine uyanan ailesi dışarı çıktığında Murat Oktay’ı kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma sevk edildi. Yaralı Murat Oktay’a ilk müdahale olay yerinde yapılarak Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Murat Oktay buradan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek ameliyata alındı. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı. Hırsızlık şüphelisinin Yaşar Oktay’ın evinden 10 bin lira çaldığı iddia edildi.

‘BEN VARDIM, VURULMUŞ HEMEN HASTANEYE GÖTÜRDÜK’

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde evlerine hırsızlık için giren şüpheli tarafından çıkan arbedede tabancayla başından vurularak, ağır yaralanan Murat Oktay’ın babası Yaşar Oktay, olayla ilgili Demirören Haber Ajansı’na (DHA) konuştu. Hırsızın tabancayla 4 el ateş ettiğini ve oğlunun başı dışında, sırt ve bacağına da mermi isabet ettiğini söyleyen Yaşar Oktay, “10 bin lira varmış onu alıp yatak odasına doğru ilerlemiş. Kapıyı açınca oğlum uyanıyor. Balkondan atlayıp kaçıyor. Ben de altta yatıyordum. Sesleri duydum, kalktım, ayağıma nevresim dolandı. Çıkamadım içinden. Oğlum arkasından koşup yakalıyor. Orada vuruluyor benim oğlan. Ben vardım, vurulmuş hemen hastaneye götürdük” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Evden görüntü
– RÖP: Yaşar Oktay
– Evden dış plan görüntü
– Babanın kısa anlatımı
– Evin balkonundan görüntü
– Olay yerinden kısa detay

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya), (DHA)

====================

Çanakkale’de 18 Mart’ta göndere çekilecek Türk bayrağı, Edirne’den yola çıktı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü ve Şehitler Günü’nde Şehitler Abidesi’nde Marmara Bölgesi’ni temsilen göndere çekilecek Türk bayrağı, Edirne’den törenle yola çıktı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilen ‘Anadolu Gönül Yolu’ etkinliği kapsamında şanlı Türk bayrağı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nde Çanakkale Şehitler Abidesi’ne gönderilmek üzere yola çıktı. Etkinlik kapsamında Marmara Bölgesi’ni temsil edecek olan bayrak Edirne’den yola çıktı. Edirne Valiliği’nde gerçekleştirilen törende Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda kalan gençler, bayrağı Edirne Valisi Ekrem Canalp’ten teslim aldı.

Törende konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, bu etkinlikte, gençlerde var olan; ancak her daim işlenmesi gereken milli hasletlerin, istikbal, istiklal, bayrak sevgisi ve tarih bilincinin geliştirilmesinin amaçlandığını belirtti. Özbaş, “Çanakkale geçilmez dedirten, yurdun her köşesinden gelen askerlerimizi, gazilerimizi ve şehitlerimizi temsilen 81 ilimizdeki bakanlığa bağlı kuruluşlarda kalan gençlerimiz aracılığıyla, şanlı bayrağımız Çanakkale Şehitliği’ne götürülecek. ‘Anadolu Gönül Yolu’ etkinliği, bakanlığımız ile Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüzce uygulamaya konulmuştur. Etkinlik ile vatan ve bayrak sevgisinin geliştirilmesi, şehitlik olgusunun milli ve manevi yüksek insani değerler ile işlenmesi hedeflendi. Değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve davranışa dönüşmesinin sağlanması amaçlanmıştır” dedi.

BAYRAK GENÇLERE TESLİM EDİLDİ
Edirne Valisi Ekrem Canalp, düzenlenen tören ile bayrağı, Kırklareli Valiliği’ne ulaştıracak gence teslim etti. Canalp, “Bu bayrak benim milletimin bağımsızlığının, devletimin birliğinin ve bütünlüğünün timsalidir. Bağımsızlık, birlik ve bütünlük timsali olan bu bayrağı ben de sizlere teslim ediyorum” dedi.

Kırklareli Valiliği İl Temsilcisi’nden sonra bayrak etkinlik kapsamında sırasıyla Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir illerine teslim edilecek. Bayrak son olarak Çanakkale Valiliği’ne iletilecek. Bayrak 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümünde, Çanakkale Şehitler Abidesi’nde yapılacak törenle Marmara Bölgesi’ni temsilen göndere çekilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Bayrağın Vali tarafından teslim alınması
– Valinin bayrağı gençlere teslim etmes
– Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bilgin Özbaş konuşması
– Bayrağı teslim alan gençlerden detay
– Valilik bahçesinden genel detay

Haber – Kamera: Olgay GÜLER – Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)
====================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!