Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Suriyeli işçilerin kaldığı 7 baraka yandı

Antalya’da Suriye vatandaşı sera işçilerinin kaldığı barakalarda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında 7 baraka küle döndü. Aralarında çocuklarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, eşyalarını son anda kurtardı. İşçiler ve çocuklar, barakaların yanışını gözyaşlarıyla izledi. 

Yangın, saat 15.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Yenigöl Mahallesi’ndeki Süleyman Erten Tesisleri’nde, Suriye vatandaşı sera işçilerinin kaldığı barakalarda çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle bir barakada çıkan yangın, bitişik haldeki diğer barakalara da sıçradı. Aralarında çocukların da bulunduğu 100’e yakın Suriyeli hem canlarını hem de bazı eşyalarını yanmaktan son anda kurtardı.

Yangın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yangın yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınırken, işçiler ve çocuklar evlerinin yanışını gözyaşlarıyla izledi. Yangında, toplam 7 baraka küle döndü.

Yangın haberini alıp gelen tesis sahibi İsmail Erten, can ve mal kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, “Evsiz kalan işçileri başka ikametgâhlara yerleştireceğiz. Zarar önemli değil. Bir şekilde çözülür” dedi. Polis, yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Barakaların alevli yanarken  görüntüsü ( Cep Tel Görüntüsü )
– Yanan barakalardan görüntü
– İtfaiyenin müdahalesi
– Vatandaşların itfaiyeye yardım etmesi
– İtfaiye erinin söndürme sırasında barakada patlama olması
– Baraka içinde yanan eşyalardan görüntü
– Barakalarının yanışını izleyenlerden görüntü
 -Dışarı çıkartılan eşyaların görüntüsü
– RÖP: İsmail Erten
– Detaylar

Reklam Alanı

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

====================

200 lira alacağını isteyen çırağın 5 saat boyunca dövülmesine 1 tutuklama

Afyonkarahisar’da Şükrü Can K.’yi (16), bir süre yanlarında çalıştırıp, 200 lira alacağını isteyince 5 saat boyunca dövdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Akif A. ve A.S.’nin işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Akif A. tutuklanırken, A.S. ise serbest bırakıldı.

Kentte bir balıkçının yanında çalıştıktan sonra ayrılarak başka bir işe başlayan Şükrü Can K., geçen pazar günü alacağı 200 liranın ödeneceği gerekçesiyle eski işvereni Akif A. ve A.S. tarafından çağrıldı. Parasını alma umuduyla balıkçının yanına giden Şükrü Can K.’ye, Akif A. ve A.S. kendileriyle birlikte akşama kadar pazar yerinde çalıştıktan sonra parayı vereceklerini söyledi. Çalışmaya başlayan Şükrü Can K., akşam olduğunda tekrar parasını istedi. Akif A. ve A.S., dükkana döndüklerinde parayı verip, kendisini eve bırakacaklarını ifade etti. Pazar tezgahını toplayan Akif A., A.S. ve Şükrü Can K., kent merkezindeki dükkana döndü.

DİNLENİP DİNLENİP SOPALARLA DÖVDÜLER
Dükkana gittiklerinde Akif A. ve A.S. burada içki içeceklerini, Şükrü Can K.’ye de içmesini teklif etti. Şükrü Can K., alkol içmek istemediğini söyleyince Akif A. ve A.S. ısrar etti. İki bardak alkol alan Şükrü Can K., tekrar parasını verip vermeyeceklerini sordu. Bunun üzerine öfkelenen Akif A. ve A.S., genci dövmeye başladı. Dükkanın kapılarını kapatan Akif A. ve A.S., saat 00.30’dan, saat 05.30’a kadar genci dinlene dinlene sopalarla dövdü. Sabah saatlerine kadar dayak yiyen genç, elini yüzünü yıkama bahanesi ile izin istedi ve kapı açılınca kaçarak yakındaki alışveriş merkezinin güvenlik görevlisinden yardım istedi. Talihsiz genç, görevlinin ihbarıyla gelen ambulansla götürüldüğü hastanede tedaviye alındı. Hastanede yapılan kontrollerde kafasında kırıklar, kolunda çatlak, sırtı başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde sopa, demir çubuk ve yumruklara bağlı darp izleri olduğu belirlenen Şükrü Can K., bir gün gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

ŞÜPHELİLER ARANIYOR
Hastaneden çıktıktan sonra polis merkezine giden Şükrü Can K., Akif A. ve A.S.’den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Şükrü Can K.’yi, dövdüğü iddia edilen Akif A. ve A.S., İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu dün gözaltına alındı. Polis merkezinde ifade veren Akif A. ile A.S., olay günü uykuya daldıklarında dükkanın önünde duran Akif A.’nın aracında, torpido gözünde poşette bulunan 4 bin TL’nin çalındığını, uyandıklarında araçtaki paranın yerinde olmadığını görünce Şükrü Can K.’nin üzerini aradıklarını ve paranın kendisinde çıkması üzerine sopalarla darbettiklerini anlattı. Polis ekipleri Akif A. ile A.S.’nin çırağı Y.A.’nın da ifadesine başvurdu.

BİRİ TUTUKLANDI
Akif A. ve A.S., polis merkezindeki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Akif A. çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanırken, A.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DÜN GEÇİLEN GÖRÜNTÜLERLE 

HABER: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- 

=======================

Otomobille keçi hırsızlığına 3 gözaltı

KAHRAMANMARAŞ’ta çaldıkları keçiyi otomobilin arka koltuğuna koyup kaçan 3 kişi, jandarma ekiplerince yakalanıp, gözaltına alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde Doğanlıkarahasan Mahallesi’nde meydana geldi. İki kardeş küçükbaş hayvanlarını otlatırken, sürüye bir otomobil yaklaştı. Otomobilden inenler, keçilerden birini alıp araca koyarak kaçtı. İhbar üzerine jandarma ekipleri aracın peşine düştü. Yaşanan kovalamacayla otomobil durduruldu, içindeki E.Y. (25), I.Y. (52) ve A.Ö. (68) gözaltına alındı. Çalınan keçi de otomobilin arka koltuğundan bulundu.

Jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Şüpheliler askerler arasında
– Adliyeye girmeleri
– Otomobildeki keçi

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

===========================

Mervenur’u neden öldürdün’ sorusuna, ‘Sonra gelin anlatayım’ dedi (2)

CİNAYET ZANLISI AKYOL: CİNAYETİ BEN İŞLEDİM
Antalya’da Mervenur Polat cinayetiyle ilgili adliyeye sevk edilen 7 şüpheli, Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdi. Cüneyt Akyol ifadesinde, cinayeti kendisinin işlediğini, diğer arkadaşlarının olayla ilgisinin olmadığını söyledi. Olay günü kız arkadaşının yanında G.H. adlı arkadaşını aradığını ifade eden Cüneyt Akyol, “G.H.’ye, Mervenur ile ilişkiye girmeyi teklif ettim. Mervenur Polat erkekliğimle ilgili ağır hakaretlerde bulunarak, ‘Sen erkek değil misin?’ deyince kendimden geçtim. Onu iple boğduktan sonra folyoya sardım. Ardından paket servis işi yapan arkadaşımı arayarak, babamın evine yıkanacak kirli kıyafetlerimi bırakmasını istedim. Arkadaşım, Mervenur’un cesedini alıp babamın evinin önüne bıraktı. Ben de folyoya sarılı cesedi omuzlayarak asansör dairesine götürdüm. Dairenin anahtarını da öncesinde babamdan almıştım. Cesedi oraya bıraktıktan sonra ayrıldım. Diğerlerinin bu cinayetle alakası yok. Cinayeti ben işledim” dedi.

Şüphelilerden Z.U. savcılıktan serbest kalırken, Cüneyt Akyol ile birlikte G.H., S.G., İ.H.Ş., F.T. ve A.K. tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

====================

Miras nedeniyle kardeşini öldüren şüpheli tutuklandı
 
KAHRAMANMARAŞ’ta miras nedeniyle husumetli olan kardeşi Mehmet Etli’yi (59) av tüfeğiyle vurarak öldüren Yılmaz Aksu (61), tutuklandı.

Olay, dün akşam saatlerinde Şazibey Mahallesi’ndeki odun ambarında meydana geldi. Bir süre önce Etli olan soyadını değiştiren Yılmaz Aksu ile kardeşi Mehmet Etli arasında miras nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Aksu, otomobilinden aldığı av tüfeği ile kardeşi Etli’ye ateş edip kaçtı. Mehmet Etli olay yerinde hayatını kaybederken, kaçan ağabeyi ise polis tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyete götürülen Yılmaz Aksu, sorgusunun ardından bugün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
– Yılmaz Aksu’nun polis otosundan inmesi
– Aksu polisler arasında
Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!