Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Yol kenarında ölü bulunan Buket’in ‘Vasiyetim olsun’ mesajı ortaya çıktı 

ERKEK ARKADAŞINDAN ‘İNTİHAR ETTİ’ İDDİASI
Konya’nın Ereğli ilçesinde, ailesinin dün kayıp başvurusu yaptığı Bahriye Buket İ.’nin yol kenarındaki boş arazide silahla vurulmuş cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Şüpheyle gözaltına alınanların, olay sırasında genç kızın yanında bulunan ve erkek arkadaşı olduğu belirtilen Batuhan B. ile olayın ardından yardım istediği arkadaşı Serkan Ş. ve babası Abdullah Ş. olduğu öğrenildi. 

Batuhan B.’nin, ilk ifadesinde, Bahriye Buket İ.’nin intihar ettiğini öne sürerek, “Ben ve Buket, araçla birlikte mezarlığın karşısındaki boş araziye gittik. Buket orada intihar edeceğini söyleyip, çantasından çıkardığı tabancayı başına dayayıp, ateş etti. Buket, kanlar içinde yere yığıldıktan sonra tabancayı alıp, ben de intihar etmek istedim sonra panikleyip, arkadaşım Serkan Ş.’yi aradım. Serkan, babası Abdullah Ş. ile birlikte geldi. Tabancayı onlara vermiştim. Saklamışlar” dediği öğrenildi. 

SİLAHI METRUK EVE SAKLAMIŞLAR
Olay yerine geldikten kısa süre sonra polis merkezine gidip, teslim olduğunu anlatan Batuhan B., “Olay yerinden sonra ben kedi aracımla arkadaşımla babası da araçlarıyla polis merkezine gidiyorduk. O sırada benim aracın yakıtı bitti. Aracın yol ortasında durmaması için ara sokağa itekleyerek götürdük sonra onlarla birlikte polis merkezine gidip, durumu anlattım” dedi.

Serkan Ş. ve babası Abdullah Ş.’nin de ifadelerinde, Batuhan B.’nin panik içinde evlerine gelip, durumu anlattığını, birlikte olay yerine gittiklerini ardından da Batuhan B.’nin durumu bildirmesi için polis merkezine gittiklerini söylediği öğrenildi. 

Jandarma ekiplerinin, şüphelilerin mahallede kullanılmayan, ahşap eve sakladıkları tabancaya el koyup, kriminal laboratuvara gönderdiği belirtildi. 

Reklam Alanı

ARACI İTTİKLERİ AN KAMERADA
Öte yandan Batuhan B. ve arkadaşının yakıtı bittiği belirtilen aracı ara sokağa itme anlarının güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. 

Görüntü Dökümü :
– Olay yerinden detay
– Jandarma aracından detay
– Güvenlik kamera görüntüsünden detay
– Genç kızın ve paylaştığı mesajların fotoğrafı 

Haber- kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYU – DHA

======================

Haciz işlemi başlatan bankaya, ayran ve yumurtayı böyle attı

ANTALYALI Cafer B. (45), kredi borcunu ödeyemeyince evi ile aracına haciz işlemi başlatan banka şubesine dün ayran ve yumurtalarla saldırdı. Gözaltına alınan Cafer B.’nin saldırı anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, 31 Mart Çarşamba günü sabah saatlerinde, Muratpaşa ilçesi Elmalı Mahallesi’ndeki Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi’nde meydana geldi. 2016 yılında bankadan kredi çeken Cafer B. borcunu ödeyemeyince evi ve aracı için haciz işlemi başlatıldı. Sabah saatlerinde bankanın Akdeniz Bölge Müdürlüğü’ne giden Cafer B., aracının üzerindeki haczin kaldırılmasını istedi. Olumsuz yanıt alınca da, yakındaki bir markete giderek plastik bardakta ayran ve yumurta aldı. Tekrar bankanın önüne gelen Cafer B. ayran ve yumurtaları bankanın camına attı. İhbar üzerine gelen polis ekipleri Cafer  B’ı gözaltına aldı.

O ANLAR KAMERADA

Cafer  B.’ın marketten ayran ve yumurta alıp gelip banka şubesine saldırdığı anlar, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Sinkaflı sözler sarf eden Cafer B., öfke içinde ayran ve yumurtaları bankanın camlarına fırlattı. O anlar kamera kayıtlarına anbean yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
(cep telefonu)
– Cafer Balaban’ın bankanın karşı kaldırımında
– Bağırarak banka camlarına ayran ve yumurta atması
– Balaban’ın bağırma sesleri ve gitmesi

HABER-KAMERA: Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)- 

=================

Otomobilin çarptığı çocuk yaralandı

ADIYAMAN’da, yolun karşına geçmeye çalışan 6 yaşındaki Yiğit Turan’a otomobil çarparak yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Kent merkezi yönünde ilerleyen Abdurrahman Doğan yönetimindeki 02 AAG 993 plakalı otomobil yolun karısına geçmeye çalışan Yiğit Turan’a çarptı. Kazada yola savrulan çocuğu gören vatandaşların ihbarı üzerine gelen sağlık görevlileri tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede tedavi altına alınan Turan’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Olay yeri
– Ambulansın gelişi
– Sağlık görevlilerin yaralıya müdahalesi
– Yaralının sedye konulması
– Yaralının ambulansa taşınması
– Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN (DHA)

=======================

Köpeğe cinsel saldırıda bulundu; ‘Sarhoştum, hatırlamıyorum’ dedi
 
ANTALYA’da köpeğe cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Veli S. (64), polisin çalışmasıyla yakalandı. İlk ifadesinde suçunu itiraf eden Veli S., gazetecilerin “Neden yaptın” sorusuna ise “Ne bileyim, sarhoştum. Hatırlamıyorum” karşılığını verdi.

Olay, geçen hafta Kepez ilçesi Baraj Mahallesi’nde meydana geldi. Veli S.’nin çalılık alanda hareketlerini uzaktan görenler, durumdan şüphelenip, yanına yaklaştı. Alana gelen kişiler, şüphelinin köpeğe cinsel saldırıda bulunduğunu gördü. Cep telefonuyla durumu kayda alan kişiler, adamın yanına gidip müdahale etti.

Görüntülerde vatandaşların kendisine doğru geldiğini gören Veli S.’nin pantolonunu topladığı görüldü. Görüntülerin devamında ise vatandaşların “Köpeğe mi tecavüz ediyorsun” dediği Veli S.’nin, eline aldığı taşı göstererek “Git buradan” diye bağırdığı görüldü. Olayla ilgili Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık şikayetçi oldu.

Olay sonrası Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı. Veli S.’nin yakalanma korkusundan evine gitmediğini öğrenen Kepez Suç Araştırma ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi Habibler Mahallesi’nde ara sokaklardan birinde yakaladı. İşlemleri için Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Veli S., buradaki ilk ifadesinde pişman olduğunu söyledi.

Veli S., Emniyet Müdürlüğü çıkışında gazetecilerin “Neden yaptın” sorusuna ise “Ne bileyim, sarhoştum. Hatırlamıyorum” karşılığını verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Tecavüz anından cep telefonu görüntüleri
– Veli S.’nin karakoldan çıkarılışı ve soruya cevap vermesi
– Veli S.’nin araca bindirilip çıkarılması

HABER-KAMERA: Semih ERSÖZLER- Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)-  

=======================

Turşu tankında tepki çeken görüntülerle ilgili; fabrikaya ceza kesildi, mühürlendi

SOSYAL medyada paylaşılan ve tepkilere neden olan turşu kazanında yarı çıplak bir kişinin dans ettiği görüntülerin Manisa’daki bir Turşu Fabrikası’nda çekildiği tespit edildi. Söz konusu  fabrika, insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturduğu gerekçesiyle mühürlenip, faaliyetten men edilip 30 bin 406 lira idari para cezası kesildi. Sosyal medyada görüntüleri yer alan Ali G. (24)  ve işletme yetkilileri hakkında ise Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Görüntüleri paylaşan İsa T.’ nin  ise Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yakalandığı bildirildi.

Geçen 29 Mart’ta sosyal medyada paylaşılan bir görüntü, tepki çekti. Turşu tesisinde çekilen görüntülerde, bir çalışanın turşuların depolandığı tanka belden yukarısı çıplak olarak girerek dans ettiği görüldü. Yarı çıplak kişinin tankta dans ettiği görüntülerin Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde çekildiği iddia edildi. Viranşehir Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise ilçede turşu fabrikası ya da turşu imalatı yapan bir kuruluşun olmadığı, lahana da yetiştirilmediği belirtildi. Basın yayın organlarında yer alan ve tepkilere neden olan olayın ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler harekete geçti. Yapılan resmi kontrollerde söz konusu işletmenin Manisa’nın Turgutlu ilçesinde faaliyet gösterdiği ve sosyal medyada görüntüleri paylaşan kişinin Urfa Viranşehir nüfusuna kayıtlı İsa T.  olduğu tespit edildi.

Urfa ve Manisa’daki güvenlik güçleri ve gıda kontrol ekiplerince eş zamanlı yapılan operasyonlar sonucunda  İsa T., Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki evinde gözaltına alındı. Turşu kazanına girip, dans eden kişinin ise 24 yaşındaki Ali G.  olduğu ve turşu fabrikasında çalıştığı belirlendi. Ali G.’nin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine ‘Bir cahillik ettim. Keşke girmez olaydım’ dediği öğrenildi.

Fabrikada yapılan denetimler sonucunda ise işletme, insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturduğu gerekçesiyle mühürlenip, faaliyetten men edildi. Ayrıca söz konusu turşu kazanı da mühürlendi. Ayrıca, işletmeye 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 30 bin 406 lira idari para cezası uygulandı. Sosyal medyada görüntüleri yer alan Ali G. ve işletme yetkilileri hakkında ise Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Görüntülerin kamuoyuna yansımasından sonra Bakanlığımız harekete geçti. Yapılan araştırmada görüntülerin Manisa’da çekildiğini bize bildirdi. Burada ilgili işletme ve kişi hakkında idari işlem yaptık. İşletme mühürlenmiş vaziyette. Faaliyeti durduruldu. İdari para cezaları uygulandı. Görüntülere konu olan kişi hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. İlgili süreç adli makamlarla yürütülecek. Bakanımız bu konuda çok hassas. Biz de söz konusu işletmeye gelip, yapılması gereken bütün işlemleri yaptık. Vatandaşımız müsterih olsun. Bakanlığımız Gıda ve Gıda İşletmeleri ile ilgili süreçleri hassasiyetle takip etmekte. Hiçbir şekilde sorunlara, boşluğa meydan vermemekte. Konuyla ilgili bütün işlemler gerçekleştirilmiş durumda” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Turşu fabrikadan görüntü
-Turşu kazanlarından görüntü
-Mühürlenen turşu kazanın görüntüsü
-Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk’ün açıklaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

===================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!