Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 14

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Bakan Selçuk’dan yüz yüze eğitim açıklaması (2)
ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Düzce ziyareti kapsamında Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu, Düzce Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Bakan Selçuk, daha sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun konferans salonunda ‘Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları’ programı kapsamında öğretmenlerle bir araya geldi. Selçuk son olarak da Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti. Bakan Ziya Selçuk, burada katıldığı toplantının ardından kentten ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Bakan Selçuk’un ziyaretlerinden detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK-Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,(DHA)

=================

VALİ: ARTVİN’DE PEŞ PEŞE ÇIKAN YANGINLAR ARAŞTIRILIYOR

Reklam Alanı

Artvin’de 11 ev yandı; yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı (3)

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Ortaköy köyünde incelemelerde bulundu. Yangında 11 ev, 3 ahır ve 8 samanlığın yandığını söyleyen Vali Yılmaz, vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.

Vali Doruk, dün akşam ağır bir yangın geçirdiklerini belirterek “şükür tabi çok yayılmadan önledik ama yine de burada 4 binamızda, 11 konutumuz yandı. Yanan ahırlar, samanlık var. Şükür bir can kaybımız, yaralımız, hayvan telefi olmadı. Maddi kayıplarımız oldu, onları da gidermeye çalışıyoruz. AFAD başkanlığımız koordinesinde Çevre ve Şehircilik, Defterdarlık, diğer kurumlar hasar, zarar tespitlerini yaptılar. Vatandaşımızın yanındayız, her türlü sıkıntılarını adım adım, hızlıca gideriyoruz. Geçmiş olsunö dedi.

‘ARAŞTIRMALAR YAPILIYOR’
Artvin’de peş peşe çıkan benzer yangınlarla ilgili araştırmaların yapıldığını belirten Vali Doruk, “Araştırmalar yapılıyor. Farklı kaynaklardan bunları yaşıyoruz. Bazen ev içindeki ocak yangını, bazen elektrik kaynaklı yangınlar olabiliyor. Farklı tek bir sebebe bağlayamıyoruz. Tabii üzerinde çalışmalarımız var, çalışıyoruzö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Vali’nin incelemeleri
Valinin açıklamaları

Haber: Arzu ERBAŞ – Kamera: Selman KUTLU ARTVİN-DHA

=================

18 yaşındaki Ecenur’a muştayla saldırdı, ‘Başkasına benzettim’ dedi (2)
‘SUÇSUZ VE GÜNAHSIZ BİR İNSANA VURDUĞUM İÇİN PİŞMANIM’ DEDİ, TUTUKLANDI

Ağabeyinin ölümüne neden olduğundan şüphelendiği Songül S.’ye benzettiği için, yolda hiç tanımadığı Ecenur Ö.’ye muşta ile saldıran Sedat Alpay, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye gönderilen Sedat Alpay, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkarılan Sedat Alpay, kendisini görüntüleyen gazetecilere, “Pişmanım. Suçsuz ve günahsız bir insana vurduğum için pişmanım” dedi.

Görüntü Dökümü:
-Sedat A.’nın adliyeden çıkartılması
-Sedat A.’nın polis aracına bindirilmesi
-Bursa Adliyesi önü detay

Haber: Derya EVREN Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

=================
Melek İpek’in mahkemede ifade veren küçük kızı, yaşadıkları dehşeti anlattı

ANTALYA’da kendisine işkence yapıp ölümle tehdit ettiği iddiasıyla eşi Ramazan İpek’i (36) av tüfeğiyle öldüren 2 çocuk annesi Melek İpek’in (31) tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Melek İpek’in duruşmada ifade veren küçük kızı İ., “Babam annemi içeriye götürüp dövdü. Banyoya götürüp attı. Annem orada yere düşmüş. Annem bayılmış. Sonra annemin yüzüne vurmuş. Annemin pek sesi çıkmıyordu. Duyduğumu ve gördüğümü söylüyorum. Ablam benim kulaklarımı kapattı. Sonra babam annemi kelepçeledi” dedi.

Döşemealtı ilçesinde servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek ile 12 yıllık eşi Melek İpek arasında, 7 Ocak gecesi yaşadıkları müstakil evde tartışma çıktı. Tartışma sonrası Ramazan İpek, eşini kelepçe takarak çıplak şekilde saatlerce dövdü. İşkence ve dayaktan gözleri şişen ve morluk oluşan Melek İpek halsiz kalırken, eşi Ramazan İpek kendisini ve 2 çocuğunu öldüreceğini belirterek sabaha karşı evden ayrıldı. Birkaç saat sonra eve dönen Ramazan İpek, karşısında elleri kelepçeli halde av tüfeğiyle bekleyen Melek İpek’i buldu. İkili arasında çıkan arbede sırasında Melek İpek, tüfekle eşini vurup öldürdü, ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen sağlık ekipleri, Melek İpek’i çıplak vaziyette elleri kelepçeli buldu. Kelepçeleri açılan Melek İpek’e ambulansta müdahale edildi. Gözaltına alınan Melek İpek, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Cumhuriyet savcısının ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanmasını istediği iddianamede, Melek İpek’in 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep edildi.

İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINDA
Döşemealtı L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olan Melek İpek, bugün saat 15.30’da Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. İpek, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile katıldı. Duruşma salonunda maktul Ramazan İpek ile Melek İpek’in yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmayı tarafların yakınlarının yanı sıra, STK’lar ve kadın dernekleri de takip etti.

112 Çağrı Merkezi’nden gelen ses kayıtları dosyaya dahil edildi. Duruşmada çiftin çocukları 9 yaşındaki C.İ. ve 6 yaşındaki İ.İ. SEGBİS ile tanık olarak dinlendi.

Melek İpek’in küçük kızı İ.İ. adli görüş odasında SEGBİS vasıtası ile uzman nezaretinde konuştu. Dedesi, anneannesi, dayısı ve teyzesi ile birlikte yaşadığını belirterek, “Babam ile aramız hiç iyi değildi. Ablam ve annemle aramız iyiydi. Babamız bizi dövüyordu. Bana ders olsun diye ablamı dövüyordu. Annem ile babamın arası kötüydü. Annem bir yere gittiği zaman ‘neden geç kaldın’ diye annemi dövmüştü” derken SEGBİS’teki Melek İpek ağlamaya başladı.

‘BABAM ANNEMİ KELEPÇELEDİ’
Konuşmasının devamında cinayet için ifade verdiğini sözlerine ekleyen İ.İ., şunları anlattı:

“Annem bizi misafirliğe götürmek istedi. Biz gitmek istemedik. Babam sinirlendi. Anneme silahını doğrultu, ‘Kelime-i şehadet getir’ dedi. Silahı bize de doğrulttu. Babam anneme ateş etti. Cama geldi. Anneme silah arkası ile vurdu. Babam annemi içeriye götürüp dövdü. Banyoya götürüp attı. Annem orada yere düşmüş. Annem bayılmış. Sonra annemin yüzüne vurmuş. Annemin pek sesi çıkmıyordu. Duyduğumu ve gördüğümü söylüyorum. Ablam benim kulaklarımı kapattı. Sonra babam annemi kelepçeledi. Babamın elinde Rambo bıçağı da vardı. Annemin saçından sürükleyerek başka bir odaya götürdü. Uyuduk. Babam işe gitti. Babama ‘Neden böyle yapıyorsun’ dedik. O da ‘Biliyor musunuz? Anneniz beni aldatıyor. Sakın sesinizi çıkartmayın’ dedi. Ablam hiç uyumadı. Ablam beni uyandırınca annemin yanına koştuk. Annem yatak odasındaydı. Yanına gittik. Annemin yüzünde kan, ellerinde kelepçe vardı. Annem çıplaktı. Bizim oradan örtü istedi. Verdik üzerine örttü. Sonra bizim Semra diye komşumuz vardı. Oraya gittik. Semra komşudan ‘silah burada mı’ dedik ve eve döndük. Sonra annem ‘Odaya geçin’ dedi. Biz çocuk odasındaydık. Sonra babam geldi. Annem duvardaki tüfeği aldı. Babam merdivenlerden gelirken bağırarak ‘Sizi öldürmeye geliyorum’ diyordu. Sonra annem babama silah doğrultmuş, içeride mermi varmış. Annem babama sıkıp öldürmüş. Bir kere silah sesi geldi. Annem jandarmayı aradı. Annem ambulansı aradı. Annem bizi babamızın cesedini görmememiz için odadan çıkartmadı. Ambulans ve jandarma geldi. Annemi götürdüler.”

Mahkeme başkanının ‘Baban işten geldiğine, annenizin elleri kelepçeli miydi?’ şeklindeki soruya İ.İ., “Evet kelepçeliydi” yanıtını verdi. ‘Tüfekte mermi var mıydı’ şeklindeki soruya ise İ.İ, “Mermi varmış. Biz tüfeğe mermi koymadık” cevabını verdi. Mahkeme başkanı, İ.İ.’nin bir önceki ifadesinde ‘Annem kelepçenin birini açtı? Diğerini açamadı’ şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine İ.İ, “Onu ablam söylemişti. Ben o sırada odadaydım. Ben görmedim” yanıtını verdi.

Uzman, ifadesi alınan İ.İ.’nin fiziksel ve düşüncesinin diğer çocuklarla paralel olduğunu, kendisine sorulan sorulara anlaşılır yanıtlar verdiğini, beden dili ile sözlü ifadelerinin paralellik gösterdiğini ifade etti.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE

HABER: Süleyman EKİN- Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- 

==================

Sevgilisini, arkadaşının boğazına bıçak dayayıp tehdit ettiği öne sürülen şüpheli, tutuklandı (4)
 
TUTUKLANDI
Adana’da Anıl H.’nin boğazına bıçak dayayıp çektiği videoyu kendisini terk edip, hakkında uzaklaştırma kararı çıkartan sevgilisi Zekiye A.’ya göndererek tehdit ettiği öne sürülen Kemal A., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

HABER: Yusuf KANTARLI-Eser PAZARBAŞI/ADANA, (DHA)-

=================

Hamile kadın ile şoförün ‘yavaş hareket etme’ tartışması

KARS’ta, hamile olduğu için otobüse binerken ağır hareket eden kadın ile şoför arasında tartışma çıktı. Yolcular tarafından görüntülenen tartışmada şoförün kadına söylediği sözler tepki çekti.

Kars merkezde Toplu Konutlar- Subatanyolu Mahallesi hattında çalışan özel halk otobüsü şoförü, iddiaya göre, otobüse binerken yavaş hareket eden kadına tepki gösterdi. Şoför, kadının otobüse binmesini beklemeden aracı hareket ettirmeye çalıştı. Hamile kadın ile 

şoför arasında yaşanan tartışmayı yolcular cep telefonlarıya kaydetti. Araçtaki tartışmanın devam etmesi üzerine bir yolcu araya girerek hamile kadını koltuğa oturttu. Karşılıklı tartışma devam edince kadın, “Seni şikayet edeceğim” dedi. Şoför, “Bana hiçbir şey olmaz, ne yapayım senin oturmanı mı bekleyeceğim, kucağıma mı alayım” diye konuştu. Kadın, şoföre “Terbiyesiz, haddini aşma” diyerek tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kadının oltuğa oturmesi
-Şoförün bağırarak konuşması
-Kadının terbiyesiz haddini aşma demesi

Haber-Kamera: KARS, (DHA)

================

Bursa’da metruk bina yanarak küle döndü

BURSA’nın İnegöl ilçesinde kullanılmayan 2 katlı ahşap binada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Bina, yangında kullanılamaz hale geldi.

Yangın, saat 15.30 sıralarında Sinanbey Mahallesi, Suadiye Sokak’ta kullanılmayan 2 katlı ahşap binada çıktı. Alevler, kısa sürede binayı sardı. Alevleri gören mahalle sakinleri durumu İnegöl İtfaiyesi’ne bildirdi. Yangın, kısa sürede adrese gelen itfaiye ekiplerince çevredeki binalara sıçramadan söndürüldü. Yangında, bina kullanılamaz hale geldi.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü dökümü;
-Yanan binadan detaylar
-Yangını söndürme çalışmaları

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA)

=================

İzmit’te havanın ısınmasını fırsat bilenler sahillere akın etti

KOCAELİ’nin İzmit ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte vatandaşlar sahillere akın etti. Sandalye ve masalarını getirenler, sahilde oturarak güzel havanın keyfini çıkardı.

İzmit’te havanın ısınmasıyla birlikte birçok kişi soluğu sahilde aldı. Sandalye ve masalarını getirenler, deniz kenarındaki çimlerin üzerinde güneşin tadını çıkardı. Çay, kahve ve yiyeceklerini de yanlarında getiren vatandaşlar kafe ve restoranlar açılmasına rağmen, koronavirüsten korunmak amacıyla sadece yakın çevreleriyle birlikte vakit geçirmek için açık havada oturmayı tercih ettiklerini söyledi.

Arkadaşıyla yürüyüş için sahile geldiğini söyleyen Kaan Candan, “Uzun süredir yağmur yağıyordu. Güneşi görünce biz de faydalanmak istedik. Açık alanları tercih ediyoruz genel olarak. Kafeler kalabalık oluyorö dedi.

Arkadaşlarıyla güzel havanın tadını çıkarmak istediklerini söyleyen Kübra Nur Doğan, “Güzel bir hava olduğu için arkadaşlarla çıkalım dedik. Ama mekanlar biraz kalabalıktı, o yüzden açık alanı tercih ettik. Az ileride alışveriş merkezi var. Oraya gittik, biraz kalabalıktı. Oradan sahile geldik. Şu an hava güzel. Burada sosyal mesafeye de uyuluyor. Kocaeli mesafeyi bilen bir şehir. Vaka sayıları biraz arttı tabii. Cumartesi ve pazar günleri yasaklarla inşallah yine eskiye dönerizö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
– Sahilde gezen ve oturan vatandaşlardan görüntüler
– Kaan Candan ile röp.
– Kübra Nur Doğan ile röp.
– Detay

Haber: Dinçer AKBİR-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

================

Karaman’da, çiftçilerin hafta sonu kısıtlaması için izin belgesi sorunu çözüldü

KARAMAN’da, hafta sonu kısıtlamasından muaf çiftçiler için yeniden ‘Tarımsal/Hayvancılık Faaliyet Belgesi’ alınması gerektiği duyurulduktan sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde yoğunluk oluşunca bu kararda değişikliğe gidildi. Bu yıl belge alanların, ailesiyle kısıtlamadan muaf olacağı, sadece yanında işçi çalıştıracakların belge alması gerektiği belirtildi. Yeni karar üzerine il müdürlüğünde bugün yoğunluk yaşanmadı.  

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, dün çiftçilerin yanlarında çalışacak işçilerle hafta sonu kısıtlamasından muaf olmaları için şubatta alınan kararların iptal olduğunu ve yeniden ‘Tarımsal/Hayvancılık Faaliyet Belgesi’ almaları gerektiğini duyurdu. Çiftçiler, hemen hazırladıkları belgeleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne onaylatmak için gittiğinde ise iddiaya göre bir süre beklemek zorunda kaldı. Çiftçiler, bu duruma tepki gösterirken, zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bunun üzerine müdürlüğe polis çağrıldı. Polisler, çiftçileri sosyal mesafe kuralına göre sıraya girip, işlem yaptırmaları konusunda uyardı. 

Bugün ise alınan kararda değişikliğe gidildi. Bu yıl belge alanların, ailesiyle kısıtlamadan muaf olacağı, sadece yanında işçi çalıştıracakların belge alması gerektiği belirtildi. Yeni karar üzerine il müdürlüğünde bugün yoğunluk yaşanmadıği gözlendi.  

Görüntü Dökümü 
– Tarım ve Orman İl Müdürlüğü binası önünden detay
– Dün gerçekleşen yoğunluk (ARŞİV) 

Haber- kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!