Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- AŞIYA GÜVENMEYEN VATANDAŞI KISA SÜREDE İKNA ETTİLER

*- Antalya’da ‘aşı ikna timi’, evine çatkapı gittikleri, aşıya güvenmeyen ve yan etkilerinden korkan 73 yaşındaki Şaban Ertekin’i kısa sürede ikna ederek Sinovac aşısı uyguladı. 

Türkiye’de hem Biontech hem de Sinovac aşılarıyla koronavirüse karşı mücadele sürüyor. Aşı olması için tanımlanan vatandaşların büyük kısmının aşılanmaya gitmediğinin ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı, her ilde ‘aşı ikna timleri’ni devreye aldı. Antalya’da 35 aşı ikna timi oluşturulurken bu timler hem sahada hem de İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki çağrı merkezinden vatandaşı telefonla arayarak, ikna etmeye çalışıyor.
Aşı timleri her gün yüzlerce kişiye ulaşarak neden aşı olmadıkları yönünde bilgi almaya çalışıyor. Vatandaşın çoğu bu hizmetten memnun olduğunu belirtirken ‘Neden aşı olmadınız?’ sorusuna geçerli bir gerekçe sunamıyor. Aşı ikna timleri aradıkları 10 kişiden 8’ini ikna etmeyi başarırken aşı olmayanların sunduğu en büyük gerekçe ise ‘Aşı olan bir arkadaşımda Covid-19 belirtileri oldu. O yüzden korktum aşı olmadım’ ile ‘İki aşı arasında kalınca hiçbirini yaptırmak istemedim’ oldu.
AŞIYA GÜVENMEYEN VATANDAŞI İKNA ETTİLER
Telefonla ikna çalışmalarına, sahada filyasyon ekipleri içinde oluşturulan aşı ikna timleri de destek veriyor. Bu timler yanlarında uygun koşullarda saklayarak getirdikleri Sinovac aşısını isteyene hemen uyguluyor. İkna sonucunda Sinovac değil de Biontech isteyen olursa da en yakın tarihe randevusunu alıyor.
Doktor ve hemşirelerden oluşan 6 kişilik ekip, Muratpaşa ilçesinde aşı hakkı tanımlanan ancak aşı yaptırmayan Şaban Ertekin’in evine de çatkapı gitti. Neden aşı olmadığı sorulan Ertekin, “Aşıya karşı güvensizliğim var. O yüzden aşı olmadım. Olmaya da korkuyorum. Yan etkisi olur mu? Endişelerim var. Bizler yaşlı insanlarız. Tereddütte kaldık” dedi.
‘GURUR DUYDUM’
Sağlık ekibi ise Ertekin’e aşının ne kadar güvenilir olduğunu anlatarak ikna etmeye çalıştı. Kısa sürede aşı olmaya ikna olan Ertekin, Sinovac aşısı olabileceğini söyledi. Bunun üzerine sağlık ekipleri yanlarında getirdiği Sinovac aşısından bir doz Şaban Ertekin’e uyguladı. Kalabalık ekibin kapısına kadar gelmesiyle mutlu olduğunu belirten Ertekin, “Hepinizden Allah razı olsun. Buraya kadar geldiniz. Herkes bir şey söylüyordu. Kafam karışmıştı. Gurur duydum hizmetten” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Aşı ikna timinin apartmana girmesi
– Aşı ikna timinin merdivenleri çıkması
– Aşı ikna timi ile 73 yaşındaki Şaban Ertekin diyalogu
– Aşı ikna timinin ikna çabasının olumlu sonuçlanması
– Aşı ikna timinin Şaban Ertekin’e aşı yapması
– Genel detaylar
– DHA Muhabiri Alparslan ÇINAR anonsu (Aşı ikna timi apartmana girerken)
– DHA Muhabiri Alparslan ÇINAR anonsu (Aşı ikna timi Şaban Ertekin’e aşı yaparken)
– Şaban Ertekin röp

HABER: Alparslan ÇINAR-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA) – 

Reklam Alanı

===================================================

2- KUŞADASI’NDA YAŞLI ADAMIN YAŞADIĞI EVDEN 6 KAMYON ÇÖP ÇIKTI

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde, belediye ekipleri kötü koku şikayeti üzerine gittikleri evden 6 kamyon çöp çıkarttı. Toplanan çöpler, imha edilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Merkezi’ne gönderildi. Sıcak suyla temizlenip dezenfekte edilen ev, daha sonra bit, pire ve haşerelere karşı ilaçlandı.
Kuşadası’na bağlı Türkmen Mahallesi’ndeki bir apartmandan kötü kokular gelmesi nedeniyle çevre sakinleri Kuşadası Belediyesi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Adrese varan ekipler, kötü kokunun Sevinç Sokak Çıkmazı üzerinde bulunan Cıvgın Apartmanı’nın ikinci katındaki daireden geldiğini belirledi. Ekipler, evde yaşayan 78 yaşındaki Ahmet C.’yi ikna ederek kapıyı açmasını sağladı. Eşi tarafından terk edildiği iddia edilen 3 çocuk babası yaşlı adamın evinden 6 kamyon çöp ile atık çıkartıldı. Toplanan çöp ve atıklar imha edilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Merkezi’ne gönderildi. Ardından ev sıcak suyla yıkanıp temizlendi. Bit, pire ve haşerelere karşı da ilaçlanan evde yaşayan Ahmet C. için Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’nce yeni eşyaların alınacağı bildirildi.
‘KOKUDAN NEFES ALAMAZ HALE GELMİŞTİK’
Yaklaşık 16 senedir Cıvgın Apartmanı’nda oturan Mehmet Apaydın, “Alt komşumuz Ahmet Bey, 4 senedir tek başına yaşıyor. Yakınları tarafından terk edildi. Çocukları ve eşiyle anlaşamadılar. Elektriği ve suyu da kesildi. Suyu olmadığı için pislik içinde yaşamaya başladı. Çöplerini atmamaya başladı. Koku artınca dayanamadık ve yetkililere müracaat ettik. Kokudan nefes alamaz hale gelmiştik. Bu sabah belediye yetkilileri geldi ve şu an o evin temizliği yapılıyor. Yetkililerden Ahmet Bey için uygun bir yer bulmalarını ve yerleştirmelerini istiyoruz. Bu işin kesin çözümü bu. Yoksa bu iş devam eder. Çünkü Ahmet beyin ilgilenen kimsesi, elektriği, suyu yok” dedi.
‘BUGÜN BİZİM BAYRAMIMIZ’
Mehmet Apaydın’ın eşi Sevim Apaydın ise, “Ahmet amca 6 yıldır bu durumda. Eşi terk ettikten sonra bu hale geldi.  Bugün bizim bayramımız oldu. 3-4 senedir biz bu kokuyu çektik. Kuşadası Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz. Başkanımız Ömer Günel’den Allah razı olsun” diye konuştu.
‘KUŞADASI BELEDİYESİ YARDIMIMIZA KOŞTU’
Ahmet C.’nin üst kat komşusu Şengül Aytar, “Ahmet amcamız özünde çok iyi bir insandır. Kimseye bir kötülük yaptığını görmedik. Tek başına kalınca bu duruma düştü. Komşumuzun haline bizler de çok üzülüyoruz. Keşke böyle olmasaydı. Kendisini çok ikaz ettik. ‘Evini temizletelim, seni huzurevine yerleştirelim’ dedik. Direndi, ‘Hayır’ dedi. Durum bu hale geldi. 3 senedir elektrik ve suyu kesik. İlgileneni de yok. 8 aydır konuyu takip ediyoruz. Gitmediğimiz yer kalmadı. İlgilenen olmadı. CİMER’e kadar yazdık. Bugün Kuşadası Belediyesi yetkilileri konuya el attı ve yardımımıza koştu. Ahmet amcanın evi temizleniyor. Umarım her şey Ahmet amca için de iyi olur. Biz komşuları olarak Ahmet amcanın bir huzurevine yerleştirilmesini, sıcak bir yuvada yaşamasını ve sıcak yemek yemesini istiyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Evden çöplerin çıkartılma görüntüsü
-Çöplerin kamyonlara yüklenme görüntüsü
-Mehmet Apaydın ile röp.
-Sevim Apaydın ile röp.
-Şengül Aytar ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera:  Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

=========================================

3- VALİ ŞAHİN: 101 OYUNCAK AYI ÇOCUKLARA DAĞITILACAK 
Batman’daki AFAD binası çocuklar için oyuncak ayılarla donatıldı (2)

Batman Valisi ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında AFAD binasına donatılan 101 oyuncak ayının çocuklara dağıtılacağını söyledi. Bu etkinlikle çocuklar mutlu etmeyi amaçladıklarını söyleyen Vali Şahin, “23 Nisan hem baharın coşkusu, hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının Atatürk tarafından çocuklara hediye edilmesiyle çok özel bir gün. Ama maalesef pandemi nedeniyle çocuklarımız bu 23 Nisan’ı biraz buruk kutluyor. Biz de bu yüzden pandemi tedbirlerine uygun hazırlıklar yaptık. AFAD binasını belediye ile işbirliği yaparak oyuncak ayılarla donaltık. Böylece şehrimizin gündemine 23 Nisan’ı yerleştirmiş olduk. 23 Nisan’dan sonra ana okuldaki çocuklara bu oyuncak ayıları hediye edeceğiz. İnsanlara 23 Nisan’ı hatırlatalım diye böylesi bir etkinlik yaptık. Valilik ve belediye olarak farklı etkinliklerimiz de olacak. Ses, ışık gösterileriyle pandemi kurallarına uygun etkinliklerle 23 Nisan’ı kutlayacağız. Burada 101 tane oyuncak ayı var. Çünkü 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101’inci yılıdır” dedi.

Görüntü Dökümü
————–
Binadan görüntü
Oyuncak ayılar
Vali Şahin’in konuşması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN,(DHA)

==================================================

4- MUHTARIN OTOMOBİLİNİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİYLE GALERİYE SATAN 5 ŞÜPHELİ YAKALANDI

SİVAS’ta, köy muhtarı H.G.’nin satışa koyduğu otomobilini dolandırıcılık yöntemiyle üzerlerine geçiren ve değerinin altında galericiye satan 5 şüpheli yakalandı.  Sivas’ın Zara ilçesi Zoğallı köyü muhtarı H.G., aracını internet sitesi üzerinden 120 bin liraya satmak için ilana koydu. H.G. ile aracı alma konusunda telefonla irtibata geçen şüpheli E.G, suç ortakları ile kente geldi. Şüphelilerden biri aracı ekspertize götürürken, diğer şüpheliler de noterde işlemlerin tamamlanmasının ardından H.G. ile birlikte para çekmek bahanesiyle bankaya gitti. Bu sırada aracın vekaletini alan şüpheli E.G., otomobili Galericiler Sitesi’ndeki bir kişiye 71 bin 500 lira karşılığında sattı. Diğer şüpheliler ise H.G’nin dalgınlığından faydalanarak parayı ödemeden bankadan kaçtı. Dolandırıldığını anlayan H.G., Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliğine giderek şikayetçi oldu. Polis ekipleri, yaptıkları takip sonucu dolandırıcılık olayını gerçekleştiren 5 şüphelinin Yıldızeli ilçesinden otomobille Amasya yönüne doğru gittiğini tespit etti. Bilgi verilmesi üzerine araç, Tokat’ta polis ekiplerince durduruldu. Araçta bulunan 5 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramada 70 bin 550 lira ele geçirildi. Şüphelilerin benzer yöntemi kullanarak çok sayıda vatandaşı mağdur ettikleri ve haklarında çeşitli suçlardan 245 kaydı bulunduğu belirlendi. Polis, aracı düşük bedelle satın alan galerici hakkında da işlem yaparak, otomobili yediemin otoparkına çektirdi. Sivas’a getirilen şüpheliler O.G., H.G., S.G., E.G. ve H.G. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:
——————–
-Adliyeden görüntüler
-Şüphelilerin polis eşliğinde götürülüşü

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA)

==================================================

5- ARACIN EZDİĞİ KÖPEK ÖLDÜ; O ANLAR KAMERADA

Bursa’nın Gemlik ilçesinde sokak köpeği, aracın altında ezilerek öldü. Sürücü köpeği umursamadan yoluna devam ederken, o anlar ise saniye saniye kameraya yansıdı. Olay, sabah saatlerinde Gemlik ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Sürücü henüz tespit edilemeyen 16 ZE 500 plakalı bir minibüs, yolun ortasında duran bir sokak köpeğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaralanan köpek, yere yığılırken, aracın sürücüsü ise ezdiği köpeği umursamadan yoluna devam ederek, olay yerinden kaçtı. O anlar ise, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Öldüğü belirlenen köpek, çevredekilerin haber vermesi üzerine belediye ekiplerince kaldırılırdı. Bölge esnaflarından Melahat Çakır, sabah iş yerine geldiğinde köpeğin hareketsiz bir şekilde yolda yattığını söyledi. Köpeği her sabah beslediklerini kaydeden Çakır, “İlk başta uyuyor zannettim. Diğer arkadaş gelerek öldüğünü söyledi. Güvenlik kamerasından baktık, hayvan çiğnenmiş, kaçamamış, araç sürücüsü de beklemediği için olay öyle görünüyor. Hayvanın kalkıp yana geçmesini beklemeden müdahale olmuş. Geldiğimde ölüydü. Belediye ekiplerine haber verdim, ekipler geldiler, götürdüler. Çok üzgünüz, her sabah doyuruyordum. Elim ayağım tutmuyor sabahtan beri.ö diye konuştu.
Çakır, konu ile ilgili olarak polise şikayette bulunacaklarını söyledi.

Görüntü Dökümü;
—————————-
-Güvenlik kamerası görüntüsü
-Köpeğin ezildiği anlar
-Araç sürücüsünün kaçtığı anlar
-Köpeği bulan vatandaşın açıklamaları

Haber-Kamera: Kazım BULUT/GEMLİK,(Bursa),(DHA)
==================================================

6- ANTALYA’DA, 82 SAATLİK KISITLAMA ÖNCESİ SAHİL KEYFİ

ANTALYA’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile hafta sonu kısıtlamalarının birleştirilmesiyle alınan 82 saatlik kısıtlama kararının ardından son iş günü kent sakinleri ve turistler, sahile akın etti. Güneşli havayı fırsat bilenler, kısıtlama öncesi sahil keyfi yaptı, gençler ise denize girdi.  Koronavirüsle mücadelede Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın da tedbirler kapsamında kısıtlamaya dahil edilmesi ile 82 saate çıkan sokak kısıtlaması öncesi Antalya sokakları, kalabalıklaştı. Konyaaltı Sahili de güneşli havayı fırsat bilenlerle doldu. Kent sakinleri ve turistler, sahile akın ederken, kimileri yürüyüş yaptı kimileri de banklarda oturup, manzarayı izledi. Gençler ise denize girdi. Bugün saat 19.00’dan itibaren başlayacak kısıtlama, 26 Nisan günü saat 05.00’e kadar sürecek.

Görüntü dökümü:
————–
– Dehizde güneşlenenler
– Sahilden genel görüntüler
– Kumsala kıyafetleri ile oturan bir aile
– Denizin kenarında oturan ve telefonu ile oynayan
– Denizde yüzenler

HABER-KAMERA: İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)- 

=============================================

7- ERCİŞ’TE MİNİKLER 23 NİSAN’I ERKEN KUTLADI

VAN’ın Erciş ilçesinde anaokulu öğretmen ve öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı, pandemi nedeniyle erken kutladı.

Pandemi tedbirleri kapsamında, Türkiye’nin tamamında 23 Nisan etkinliklerinin yapılacağı cuma günü resmi tatil olarak ilan edildi. Bunun üzerine Erciş ilçe merkezindeki Gül Bahçesi Anaokulu öğretmenleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı bir gün öne alarak pandemi kuralları içinde erken kutladı. Okul bahçesindeki kutlamada, şiirler okuyan minik öğrenciler oyun ve yarışmalarla eğlendi. 

Görüntü dökümü
-Çocukların müzik eşliğinde oyunlar oynaması
-Çocukların şiir okuması
-Çocukların yarışmaları
-Genel detaylar

Barış KUL/ ERCİŞ (Van), DHA)- 

=====================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!