Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- ‘BU GİDİŞLE KANIMIZ YERDE KALACAK’
 
ANTALYA’da, 15 yıl önce 5 polisin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin ABD’li 4 teknik personel hakkında 15’er yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 27’nci duruşması, yurt dışındaki 4 sanığın ifadesi 9 yıldır alınamadığı için ertelendi. Şehit komiser Adem Vurucu’nun aile avukatı Enis Debreli, “Bu gidişle kanımız yerde kalacak” dedi.
Antalya’da 19 Temmuz 2006’da, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı’na ait olan ve geçici süreyle Antalya’da görevlendirilen MD-600N tipi helikopter, devriye görevi yaparken meydana gelen arıza nedeniyle eski stadyumun olduğu bölgeye düştü. Kazada pilot Emniyet Amiri Hakan Kaya, Emniyet Amiri Ramazan Can, Başkomiser Kudret Çalık, Komiser Adem Vurucu ve Polis Memuru Osman Karadağ şehit oldu.
‘TEKNİK BAKIMI YAPANLAR SORUMLU’
Antalya’nın kurtuluş yıl dönümü olan 5 Temmuz’da kente getirilen ve 14 gün uçuş yaptıktan sonra düşen helikopterle ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde görevli uzman bilirkişilerce rapor hazırlandı. Raporda, helikopter motorunun yakıt kontrol ünitesinde (HMU) bulunan pirinç tanesi büyüklüğündeki plastik bazlı yabancı maddenin motora düzensiz yakıt gitmesine yol açması sonucu kazanın meydana geldiği belirtildi. Raporda, helikopter motorunun teknik bakımını ve kontrolünü yapan kişilerin sorumlu olduğu kaydedildi.
15’ER YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ
Raporun ardından helikopterin bakım ve kontrol sorumluluğunu üstlenen firmalarda çalışan ABD’li teknik personel Hoa Nguyen, William Bill Costa, Frank Motola ve Tony Corago hakkında 2012’de, ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçlamasıyla 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davanın 27’nci duruşmasında, İçişleri Bakanlığı ve şehit polislerin yakınları dosyada davacı olarak yer aldı. Duruşma, yurt dışında yaşayan 4 sanığın ifadesi alınamadığı için ertelendi.
‘ARPA BOYU YOL ALINAMADI’
Şehit Adem Vurucu’nun aile avukatı Enis Debreli, kasta yakın ciddi ihmal sonucu şehit verdiklerini, dava 9 yıldır sürmesine rağmen arpa boyu yol alınamadığını ifade etti. Sanıkların soruşturma aşamasında verdikleri ifadelerinde söz konusu firmalarda çalıştıklarını kabul ettiklerini, ancak kazayla ilgili kusurları bulunduğu iddiasını reddettiklerini belirten Avukat Enis Debreli, “Sanıkların dava açıldıktan sonra da ifadelerinin alınması gerekiyor. Ancak bu 9 yıldır gerçekleşmedi” dedi.
‘DAVA ZAMAN AŞIMINA DOĞRU GİDİYOR’
Türk yargı sisteminin çok açık olduğunu sözlerine ekleyen avukat Enis Debreli, “Yargılamanın sonuca ulaşabilmesi için sanıkların ifadesinin alınması gerekiyor. Ancak ABD’de ulunan sanıkların ifadesi alınamadı. Türk yargısı sanıklara ulaşamayınca yakalama kararı çıkardı. Kimi, nerede yakalayacağız? Şimdi sanıkların infazını bekliyoruz. Dava zaman aşımına doğru gidiyor” diye konuştu.
Yargılamadan memnun olduklarına dikkati çeken Avukat Debreli, “Yargılama sürmesine sürüyor, bunda sıkıntı yok. Ancak yargılama sonunda sanıklar ceza alsa da infazı gerçekleşmeyeceği için sonuç bizi tatmin etmeyecek. Umutlu değiliz. Bu gidişle kanımız yerde kalacak” dedi.
Kazanın nedeni hakkında da bilgi veren Avukat Enis Debreli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Motordaki düzensiz yakıt akışı, helikopter Türkiye’ye satılmadan önce tespit edilmiş. Biz ülke olarak helikopteri kontrol için iki kez göndermişiz. Ancak ikisinde de ‘sağlamdır’ raporu verilmiş. Hava taşıtlarının sicili vardır. Eğer bu pirinç tanesi büyüklüğündeki plastik bazlı yabancı madde helikopterin siciline işlenseydi, pilotlarımız kullanmadan önce mutlaka önlemini alırdı.”

Görüntü Dökümü
———————–
– Avukat Enis Depreli’nin adliyede çıkışından görüntü
– RÖP1: Avukat Enis Depreli röportaj
– Avukat Enis Depreli dosyayı incelerken detay görüntüler
– Adliye dış plan
– Olay yeri ve şehit polislerden foto

HABER-KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA

=================

2- ESKİŞEHİR’DE 7 BİN NÜFUSLU 2 MAHALLEYE KORONAVİRÜS KARANTİNASI

Reklam Alanı

ESKİŞEHİR’in Tepebaşı ilçesine bağlı 7 bin nüfuslu kırsal Çukurhisar Yeni ve Hisar mahalleleri artan koronavirüs vakalarının ardından İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 10 günlüğüne karantinaya alındı. Yaklaşık 130 kişinin temaslı, 20 kişinin ise pozitif vaka olarak evinde tedavi gördüğü öğrenilen mahallede giriş çıkışlar jandarma ekiplerince şerit ile bariyerler çekilerek geçişlere kapatıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın risk haritasında 100 bin nüfusta 605,85 vaka oranıyla yüksek riskli iller arasında yer alan Eskişehir’de, kırsal 2 mahallede artan koronavirüs vakalarının ardından karantina uygulaması başlatıldı. Tepebaşı Kaymakamı Ahmet Önal başkanlığında toplanan Tepebaşı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu aldığı kararla koronavirüs vakalarında bireysel izolasyonun yeterli olmayacağına dikkat çekerek 2 mahalledeki karantinanın 10 gün süreceğini açıkladı. Kararda, “Tarım ve Hayvancılıkla uğraşan vatandaşların HES kodu kullanarak faaliyetlerine sürdürmesine, 2 mahalledeki manav, eczane ve zaruri ihtiyaçların bulunduğu işyerleri haricinde kontrollü denetim sürecinde kapatılmasına, her türlü toplu etkinliklerin yasaklanmasına, zaruri ihtiyaçlar dışında meskenler arasında gidip gelmelerin en asgari seviyeye indirilmesi kararı alındıö denildi.

JANDARMA BARİYER VE ŞERİTLERLE KAPATTI

Karantina kararının ardından Çukurhisar Yeni ve Hisar Mahallesi’ne giriş çıkışlar jandarma ekiplerince şerit ve bariyerler çekilerek kapatıldı. Mahalle girişlerinde uygulama noktası kuran jandarma ekipleri, tarımla uğraşanların ise HES kodlarında temaslı olmadığını belirledikten sonra geçişlerine izin veriyor.

MUHTAR AY: 10 GÜN KARANTİNADAYIZ

Çukurhisar Yeni Mahalle Muhtarı Fatih Ay, karantinadaki 2 mahallede yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığını ifade ederek, “Kaymakamımız başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca, mahallemizdeki vaka artışı sebebi ile mahallemiz 10 gün süreyle kısmi karantinaya alınmıştır. Mahallemize giriş çıkışlar jandarma kontrolü altında yapılacaktır. HES kodu ve çalışma belgesi sorulacaktır. Bunun dışında çıkışlar yasaklanmıştır. En yakın zamanda inşallah sağlığımıza kavuşmayı bekliyoruz. Şu anda hastanede yatan hastamız yok, o kadar ağır vakamız yok. Fakat mahalle genelinde bir artış olması sebebi ile sayın kaymakamımız bu kararı almıştır. 10 gün boyunca giriş çıkışlar yasaklanmıştır. Mahallemizde bulaştırılabilecek bir toplantı olmadı ama mahallemiz Eskişehir’e çok yakın ve gidiş gelişler de çok fazla. Çalışanlar genellikle Eskişehir’de olduğundan bu şekilde temaslılarımız varö dedi.

Karantinaya alınan 2 mahallede yaklaşık 130 kişinin temaslı, 20 kişinin ise pozitif vaka olarak tespit edilerek, evlerinde tedavi gördüğü öğrenildi. Ayrıca karantina sürecinde tüm ihtiyaçlarında Vefa Sosyal Destek Grupları’nca karşılanacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü:
-Çukurhisar mahallesi girişi jandarma kontrolü
-Şerit çekilmiş sokak girişi
-Jandarma araç kontrolü
-Çukurhisar Yeni Mahalle muhtarı Fatih Ay röp.
-Genel görüntüler
-Çukurhisar drone görüntüleri

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)-

=============

3- ARDAHAN VALİSİNDEN AŞI OLUN UYARISI

ARDAHAN’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Atatürk anıtına çelenk konuldu.
    Törene Vali Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldılar.
    Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal marşı ardından programa katılanlara seslenerek Vali Öner, herkesin aşı konusunda duyarlı olmasının ve sırası gelenin aşı vurulmasını istedi. Valisi Hüseyin Öner, “Ardahan’da bir çalışma yaptık. Çeşitli bahanelerle aşı vurulmayanlara ulaşıyoruz. Bazıları unuttuğunu, bazıları randevuyu kaçırdığını sonra olacağını söylüyor. Korktum, çekindim diyenler var. İl dışındayım, köyüm karantinaya alındı onun için gelemedim diyenler var. Ancak bizler aşı olmadı bunu bırakalım diye bir şey yok. O vatandaşlarımızın hepsine ulaşıyoruz. Sırası gelenlerin hepsi aşı olsa, bir kısmı da hastalığı atlatmış olsa, zaten ondan sonrası çok kolay. Onun için ısrarla aşı olalım diyoruz. Gece 23.00’e kadar aşılama yapıyoruz, gerekirse sahura kadar aşı yaparız, yeter ki aşı olsunlar” diye konuştu.

Görüntü dökümü:      
-Çelenk töreninden görüntü
-Vali Hüseyin Öner’in konuşması

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI – / ARDAHAN (DHA)

=====================

4- KISITLAMADAN MUAF TURİSTLER BOŞ SAHİLİN TADINI ÇIKARDI

*- Antalya’da sokağa çıkma kısıtlamasından muaf turistler, boş kalan sahilin keyfini çıkardı.

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs risk haritasına göre kırmızı renk tanımıyla ‘çok yüksek riskli iller’ arasında yer alan ve vaka sayısı 100 binde 301.65’e ulaşan turizm kenti Antalya’da, 82 saat sürecek sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokaklarda sessizlik hakim oldu. Yazdan kalma günlerin yaşandığı kentte hava sıcaklığı 23 dereceye kadar çıkınca kısıtlamadan muaf turistler soluğu dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde aldı. 
Sahildeki bazı turistler sıcaklığı 18 derece olan denize girerken, bazıları ise kumların üzerinde uzanarak güneşlendi.
 
Görüntü dökümü
————–
– Sahilden genel görüntüler
– Sahildeki turistlerden görüntüler
– Denize giren turistlerden görüntüler
– Güneşlenen turistlerden görüntü

HABER-KAMERA: Semih ERSÖZLER-Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

================================

5- VAN’DA KAZANLAR, İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN KAYNIYOR 
 
VAN Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayında kentte ihtiyaç sahibi 2 bin 300 kişiye sıcak yemek dağıtıyor. Yemekler gıda kontrol mühendislerinin analiz yapmasının ardından sosyal hizmet uzmanları tarafından belirlenen adreslere tek tek teslim ediliyor. 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatı ile ramazanda sosyal hizmet çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, yaşlı, yardıma muhtaç ve kimsesizlere destek olmaya devam ediyor. İpekyolu Caddesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı aşevinde günlük 2 bin 300 kişiye iftarlık ve sahurluk olmak üzere 2 öğün, 3 çeşit yemek, aşevinin 30 çalışanı tarafından titizlikle hazırlanıyor. Hazırlanan yemekler gıda kontrol mühendislerince analizi yapıldıktan sonra sosyal hizmet uzmanları tarafından belirlenen adreslere tek tek teslim ediliyor. Yemek miktarı da birey sayısına göre dağıtılıyor.  

KARANTİNADAKİ VATANDAŞLARA DA SICAK YEMEK ULAŞTIRILIYOR

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı refakatçi misafirhanelerine, mültecilere, koronavirüs salgını nedeniyle evde karantina altında bulunan kişilere de yemek desteği sunuluyor. Yıl boyunca süren yemek desteklerinin ramazan ayıyla birlikte arttığını belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aşevi ve Kreş Müdürü yetkilisi Aytaç Urun, “Yemekler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte pişirilmeye başlıyor. Her gün yemeklerimizde kırmızı et veya beyaz et var. Yemekler gıda mühendisleri kontrollerinin ardından sefer taslarına dolduruluyor ve ardından vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Yemek desteklerimiz sadece Ramazan ayı ile sınırlı olmayıp yıl boyunca devam ediyor” dedi. 

Görüntü dökümü
—————————————
-Büyük kazanlarda yemek hazırlanması
-Hazırlanan yemeklerden detaylar
-İhtiyaç sahipleri için paketlenen yemekler
-Paketlenen yemeklerden detaylar
-Hazırlanan yemeklerin araçlara alınması
-Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aşevi ve Kreş Müdürü yetkilisi Aytaç Urun ile röportaj
-Yemeklerin ihtiyaç sahiplerine araçlarla dağıtılması
-Yemeklerin ailelere uluştırılması
-Detaylar
Orhan AŞAN/VAN, (DHA)- 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!