Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) PINAR GÜLTEKİN CİNAYETİ DAVASINDA 4’ÜNCÜ DURUŞMA – YENİDEN
 
MUĞLA’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i (27) öldürüp cesedini varil içinde yaktıktan sonra üzerine beton döken Cemal Metin Avcı (32) ile kardeşi Mertcan Avcı’nın (26) yargılanmasına, Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülecek 4’üncü duruşma ile devam ediliyor. Duruşma öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, geçen celsede tahliyesine karar verilen sanık Mertcan Avcı için yapılan itirazların reddedildiğini söyledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz günü kayboldu. 5 gün sonra yapılan soruşturmanın ardından Pınar’ın eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, çıkan kavgada genç kızı boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti. Avcı’nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Pınar’ın kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Pınar, memleketi Bitlis’in Hizan ilçesinde toprağa verildi. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, çıkarıldığı mahkemece ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek’ suçundan tutuklandı. Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’nın telefon sinyallerinden, ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğunu tespit edildi. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Geçen 15 Şubat’taki duruşmada, Mertcan Avcı, imza atma yükümlülüğü ve yurt dışı çıkış yasağıyla birlikte tahliye edildi.
YARGILANMALARINA BUGÜN DEVAM EDİLECEK
İki kardeşin yargılanmalarına bugün saat 13.30’da Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma ile devam ediliyor. Duruşmada geçen celselerde istenen Adli Tıp raporu ve Pınar Gültekin’in telefonu için ABD’ye yazılan müzekkereye gelen cevabın okunması bekleniyor.
‘UTANÇ VESİKASI MÜZEKKEREDEN VAZGEÇİN’
Duruşma öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, geçen celsede tahliyesine karar verilen sanık Mertcan Avcı için yapılan itirazların reddedildiğini söyledi. Epözdemir, “En başından beri bu cinayetin tek başına işlenmediğini savunuyoruz. Geçen celse Mertcan Avcı’nın tahliye edilmesine hem biz itiraz etmiş hem de Başsavcılık itirazda bulunmuştu. Ancak yapılan itirazlar reddedildi. Bugünkü celsede Diyarbakır’dan bir tanık dinlenecek. Bu tanık, cinayetin tek başına işlenmediğine dair CİMER’e başvuruda bulunmuş. Mahkeme onu dinleyecek. Bunun yanı sıra mahkeme, Pınar’ın kesin ölüm sebebini ve saatinin belirlenmesi için Adli Tıp 1’inci İhtisas Dairesi’nden rapor istemişti. Onun da okunmasın bekliyoruz. Önceki raporlarda tüm dokular yandığı için kesin ölüm nedeni belirlenememişti. Pınar’ın telefonuna erişebilmek için Amerika Birleşik Devletleri’ne müzekkere yazılmıştı. Bu, Pınar’ın özel hayatını tartışılır ve sorgulanır hale getirmektir. Burada tabiri caizse Pınar’ın özel hayatı yargılanıyor. Bu müzekkere dava hiçbir şey katmayacaktır. Yargı reformu buradan, Muğla Adliyesi’nden başlamalıdır. Gelin Amerika’ya yazılan bu utanç vesikası müzekkereyi bitirin” dedi.

Görüntü dökümü:
-Adliyeden görüntü
-Muhabir Tolga Tahçı’nın anonsu
-Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir’in açıklaması 
Haber: Tolga TAHÇI – Cavit AKGÜN – Kamera: Mücahit BEKTAŞ / MUĞLA, (DHA)

==========================================

2) ÇAMURA BÜRÜNEN ARAÇLAR NEDENİYLE OTO YIKAMACILARDA YOĞUNLUK

İZMİR’deki oto yıkamacılarda bu hafta da toz taşınımı sonrası yağmurla birlikte araçları çamura bürünen sürücüler yoğunluk oluşturdu.
Kuzey Afrika’dan esen rüzgarla ortaya çıkan toz taşınımı, bu hafta da etkili oldu. Geçen cumartesi gün başlayıp pazar da süren toz taşınımı, yağmurla birlikte çamura dönüştü. Birçok araç, çamurla kaplandı. Tozun etkisini yitirmesi, yağmurun da sona ermesiyle birçok sürücü oto yıkamacılara gitti.
Oto yıkamacı Hakan Durukan (22)  “Haftasonu çamur yağdığından dolayı işlerimiz çok yoğun. Vatandaşlar araçlarını yıkatmaya geliyorlar. Bizim 4 şubemiz var. Tüm şubelerimizde yoğunluk aynı şekilde” dedi. Bir diğer oto yıkamacı Mehmet Güler (42), “Haftasonu çamur yağdı. Araçlar kirlendi. Bu nedenle yoğunluk var. O kadar ki yetişmeye zorlanıyoruz” dedi
Aracını yıkatmaya gelen aktar İsmail Kılıç (37) hafta sonu çamur yağdı. Aracın camları çamurdan görünmüyordu. Bu nedenle yıkanmaya geldim” dedi. İşçi emeklisi Tahsin Altay (60), “Çamurlu havalar. Bu nedenle yıkamaya geldim aracımı. Çünkü görüşümü engelliyordu” dedi. Bir diğer aracını yıkatmaya gelen ve özel bir şirkette şöför olan Önder Aydın (40), “Haftasonu çamur yağdığı için aracımı yıkatmaya geldim” dedi.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü:
– Bitkiden görüntü
– Harun Karaman röp.
– Genel ve Detay görüntü

Haber: Kadir ÖZEN- Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)

==========================================

3) ÇOCUKLAR İÇİN KÖY KONAĞINDA KÜTÜPHANE YAPILDI

SAKARYA’nın Hendek ilçesi Gündoğan Mahallesi Muhtarı İsmail Pehlivan çocukların okuma alışkanlığı kazanması için köy konağının bir bölümünü kütüphaneye çevirdi. 

Hendek Gündoğan Mahallesi Muhtarı İsmail Pehlivan, atıl durumda olan eski okulu Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığı başvuruyla köy konağı olarak devraldı. Mahallede yaşayan vatandaşların da desteği ile tadilatı yapılan okul köy konağına çevrildi. Köy konağının bir kısmında ise kütüphane yapıldı. Çocukların okuma alışkanlığı için kütüphane oluşturulurken, Pehlivan çocukların okuyabileceği kitaplar için destek istedi.
Kütüphaneye bir miktar kitap aldıklarını ancak yeni kitaplar için yardım beklediklerini belirten Pehlivan, “Köyümüzde atıl olarak bulunan okulumuzu Milli Eğitim’den muhtarlığımıza devraldık. Kullanım hakkını aldıktan sonra okulu köy konağına çevirdik. Bahçeyi de çocuk bahçesine çevirdik. Okulun bir kısmını da kütüphaneye çevirdik. Çocuklar bahçede oynadıktan sonra buraya gelerek kitap okuyorlar. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bunları yapıyoruz ve vatandaşlarımızın da yardımını bekliyoruzö dedi.

Görüntü dökümü:
Çocukların konağa girişi detay
Çocukların kitap okuması
Muhtar İsmail Pehlivan röp.
HABER-KAMERA: Mehmet KAVİS/HENDEK (Sakarya),(DHA)

=============================================

4) LİSE ÖĞRENCİLERİNİN KAVGASINDA KAN DÖKÜLDÜ: 1 YARALI

İZMİT’te lise öğrencileri arasında çıkan kavgada 1 öğrenci bıçaklanarak yaralandı. Polis, kavgaya karışan 4 öğrenciyi gözaltına alındı.

Olay öğle saatlerinde İzmit İnönü Caddesi Akça Camii mevkiinde meydana geldi. Cadde üzerinde birbirleri ile karşılaşan kalabalık öğrenci grupları kavga etmeye başladı. Yaklaşık 20 kişinin kavga ettiğini görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri gönderildi. Kavga esnasında bıçaklanan M.H.A.(17) kanlar içerisinde yerde kalırken, polisin geldiğini gören öğrenciler ara sokaklara kaçarak kayıplara karıştı.

Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralı M.H.A.’nın koltuk altı ve kalçasından 4 kez bıçaklandığı belirlendi. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan M.H.A. tedavi altına alındı. Bölgede araştırma yapan polis ekipleri, kavgaya karışanlardan 2 kişiyi olay yerinde, 2 kişiyi ise ara sokaklarda kaçmaya çalışırken yakaladı. Gözaltına alınan 4 kişi, sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:
– Olay yerinden görüntüler
– Ekiplerin çalışmaları
– Yaralının hastaneye getirilmesi
– Detay
HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

=============================================

5) PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDE HEDEF SIFIR ATIK

DENİZLİ’de Pamukkale Belediyesi, doğayı korumak amacıyla başlattıkları proje kapsamında, ilçede 28 farklı yere, mobil atık getirme merkezleri oluşturdu.

Pamukkale Belediyesi, sıfır atık yönetmeliği kapsamında ilçe genelinde çalışma başlattı. Bu kapsamda atık oluşumunun engellenmesi veya geri kazanılması amacıyla ilçedeki 28 farklı noktaya mobil atık getirme merkezleri yerleştirildi. Mobil atık getirme merkezleri ile kağıt, karton, plastik, cam, metal, elektronik eşyalar, bitkisel atık yağlar ve pil atıklarının birbirlerine karıştırılmadan ayrıştırılıp toplanabildiği belirtildi.
TÜM MAHALLELERE KURULACAK
Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki, çevreyi korumak amacıyla yürüttükleri çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini söyledi. İlçede yoğunluk oluşan bölgelere atık getirme merkezleri kurduklarını belirten Örki, “Tüm halkımızı çevremizi, doğamızı koruma noktasında bilinçli olmaya davet ediyorum. Tüketen ve tahrip eden değil, üreterek, yeniden oluşturarak, koruyarak gelecek kuşaklara daha güzel bir Pamukkale bırakmayı hedefledik. Bu bilinçle de hedefimiz ‘sıfır atık’ diyoruz. İlçemizde önemli noktalara atık merkezleri yerleştirdik. Böylece, atıkların çevreye zararı en aza indirgenmiş olacak. Tüm mahallelerimize bu atık getirme merkezlerden kuracağız” dedi.
VATANDAŞLAR MEMNUN 
Mobil atık getirme merkezleri, Pamukkaleliler tarafından beğeniyle karşılandı. Pamukkale’de yaşayan Kübra Akar, “Buraya, misafirlerimizi Pamukkale’yi gezmeye getirdik. Atıkların ayrıştırıldığı atık kutularını gördük, çok beğendik. Çok iyi bir çalışma olmuş” dedi. Selin Tahmaz ise “Geri dönüşüme katkı sağladığınız için çok teşekkür ederiz. Çok faydalı bir çalışma olmuş” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
-Mobil atık getirme merkezlerinden görüntü
-Merkezlerin kurulumunun yapılması
-Vatandaşların atıklarını bırakması
-Vatandaşlar ile röp.
Haber – Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!