Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SINIRIN SIFIR NOKTASINDA UÇAK VE HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ
 
TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak’ın kuzeyinde yürüttüğü ‘Pençe-Şimşek’ ve ‘Pençe-Yıldırım’ operasyonlarının ardından bugün de Şırnak’ta ‘Eren-13 Cudi-Besta’, Hakkari’de ise ‘Eren-14 Kazan-Oğul’ operasyonlarının başlatılmasıyla sınıra sıfır noktadaki Hakkari’nin Çukurca ilçesinde askeri hareketlilik arttı. İlçede dün akşam uçak, bugün ise helikopter ve zırhlı araç hareketliliği yaşandı.
Irak’ın kuzeyinde PKK’lı teröristlere yönelik ‘Pençe- Şimşek’ ve ‘Pençe- Yıldırım’ operasyonları sürerken, bugün de Şırnak’ta ‘Eren-13 Cudi-Besta’, Hakkari’de ‘Eren-14 Kazan-Oğul’ operasyonları başlatıldı. Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Güvenlik Korucusu timlerinden oluşan 5 bin 280 personel görev alıyor. Operasyonlarla eş zamanlı olarak Irak sınırının sıfır noktasındaki Hakkari’nin Çukurca ilçesinde de hareketlilik yaşanıyor. Dün akşam ilçenin semalarında uçak sesleri duyulurken, bu sabah saatlerinden itibaren ise helikopter ve zırhlı araç yoğunluğu yaşandı. İlçede konuşlu bulunan 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı’ndan kalkan helikopterler ile zırhlı araçların sınır bölgesine doğru hareket ettikleri görüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Gece yapılan sevkiyat
-Askeri hareketlilik
-Askeri araçların ilçe merkezinden geçişi
-Helikopter hareketliliği 
-Detaylar

HABER: Serdar KARA/ÇUKURCA (Hakkari), (DHA)- 

======================================================

2) TRABZON’DA ÇARŞI VE PAZARLARDA ‘TAM KAPANMA’ YOĞUNLUĞU

SAĞLIK Bakanlığı’nın illere göre haftalık koronavirüs vaka sayısı haritasında son haftalarda iyileşme gösteren Trabzon’da, tam kapanma öncesi sokak, çarşı ve pazar alanlarındaki yoğunluk dikkat çekti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında, 17-23 Nisan’da Türkiye’de vaka sayısı azalan kentler arasında Trabzon’da yer aldı. Vaka sayısı haritasında, kısıtlama ve beraberindeki tedbirlerin olumlu sonuç vermesiyle vaka sayılarının düşüşe geçtiği kentte ekipler, denetimlerini sürdürüyor. Yüzde 13,70’lik düşüşle vaka oranının 353,74’e gerilediği kentte, ülke genelinde başlayacak tam kapanma öncesi alışverişe çıkanlar, cadde, çarşı ve pazar alanlarında yoğunluk oluşturdu. Şehrin kalabalık caddelerinde olanlar, maske kullanımına özen gösterirken, sosyal mesafeye ise yer yer uymadı.
‘TEDİRGİNLİĞİMİZ VAR’
Sokaklardaki kalabalığın tedirginlik yarattığını belirten Fikret Yücel, “Sokaklar oldukça kalabalık. Herkes evine çekilecek. Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi herkes son kez alışverişini yaptı. Yürüyüşe çıktı. Bir yandan da tedirginliğimiz de var. Bu kalabalıklar sonrası korona virüste patlamalar olur mu diye. Vaka sayıları umarım bu kalabalıklar yüzünden artmaz” dedi.
‘SON PAZARA ÇIKIŞIMIZ, BİR DAHA KISMET’
Köy ve yaylara akın olduğunu söyleyen Şengül Şahin, “Çarşı,pazar kalabalık olur diye düşünüyorduk ama bu kadar çok kalabalık beklemiyordum. Biz de bir şeyler alalım diye kendimizi dışarı attık. Son pazara çıkışımız. Bir daha kısmet. Kalabalıklardan hastaneye bile gidemedik. Herkes son güne bıraktı anlaşılan alışverişi. Kimi insanlar da son gün çıkalım hava alalım diye attı kendini dışarıya. Köyü olan köyüne, yaylasına kaçtı. Biz kaldık burada 4 duvar arasında” diye konuştu.
‘ÇOK FAZLA KALABALIK VAR’
Kalabalıktan yakınan Mustafa Kalyon ise, “Kısıtlama öncesi herkes köyüne gidiyor. Biz de burada fidan satıyoruz. Çok yoğunluk var. Çok fazla fidan alan oluyor. Herkes kısıtlama öncesi tarla, bağ bahçe işleri ile uğraşıyor zaten. Çok fazla kalabalık var. Bakalım sonumuz ne olacak” ifadelerinde bulundu.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Cadde ve sokaklarda kalabalık insan görüntüleri
-Alışveriş yapanlardan görüntüler
-Vatandaş röportajları
-Muhabir (Aleyna KESKİN) anonsu
-Haber genel ve detay görüntüler

Haber: Aleyna KESKİN Kamera: Selçuk BAŞAR TRABZON/DHA

======================================================

3) HDP ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİNDE 25’İNCİ KAVUŞMA

DİYARBAKIR’da, HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelerden Bayram Yetkin’in oğlu Recep’in (21), jandarmanın ikna girişimiyle terör örgütü PKK’nın barınma alanlarından kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasıyla evladına kavuşan ailesi sayısı, 25’e yükseldi.
Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019’da başlayan eylemde 25’inci aile evladına kavuştu. 226 ailenin katılımıyla süren evlat nöbetine 30 Aralık 2020’de Muş’un Kızılağaç ilçesinden gelen Bayram Yetkin, 2015’te 15 yaşındayken hayvanlarını otlatmaya gittikten sonra PKK’lı teröristlerce kaçırılan oğlu Recep için eyleme başladı. Yetkin ailesinin eylemi sürerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam yaptığı duyuruda Recep Yetkin’in terör örgütünden kaçıp, güvenlik güçlerine teslim olduğunu belirtti.
Muş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ikna çalışmalarıyla terör örgütünün barınma alanından kaçarak Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim olan Recep Yetkin, Diyarbakır’a getirildi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’ndaki sorgusunun ardından Recep Yetkin, bugün ailesiyle buluştu. Duygulu anların yaşandığı buluşmada Bayram Yetkin, 6 yıl aradan sonra oğluna kavuşarak uzun süre hasret giderdi.
EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 25 OLDU
Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, Fahrettin Meryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin, Selma Han’ın oğlu Onur ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocukları ile en son Bayram Yetkin’in oğlu Recep’in de teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 25 oldu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Baba Bayram Yetkin’in oğlu Recep’i beklemesi
-Baba Bayram Yetkin ile oğlu Recep’in buluşması
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

======================================================

4) EDİRNE’DE TAM KAPANMAYA SAATLER KALA SOKAKLARDA YOĞUNLUK OLUŞTU

EDİRNE’de, 17 günlük tam kapanma öncesi alışveriş yapmak için cadde ve sokaklara çıkan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Sosyal mesafenin neredeyse unutulduğu kentte başta tatlı, kuruyemişçi ve market girişlerinde kuyruklar oluştu.
Koronavirüsle mücadelede kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, 29 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak tam kapanma öncesi Edirne’de cadde ve sokaklarda yoğunluk oluştu. Vatandaşlar, kısıtlama zamanını evde geçireceği için kendilerini cadde ve sokaklara atarken, alışveriş de yaptı. Kentte özellikle market, kuruyemişçi ve tatlı satılan dükkanlarından önünde kuyruklar oluştu.
Serhat şehri Edirne’nin en kalabalık caddesi Saraçlar’da, kısıtlamanın başlamasına saatler kala vatandaşlar caddeye akın etti. Sosyal mesafenin unutulduğu caddede özellikle yiyecek satan işletmeler ve bankaların önünde yoğunluk oluştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Kuruyemişçi önünden kuyruk
– Kuyruktan detay
– Kuyrukla birlikte kalabalık cadde detayı
– Vatandaşlardan detay
– Kalabalık caddeden detay

Haber – Kamera: Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)

======================================================

5) EYLEME KATILAN AİLELERDEN, BİDEN’IN AÇIKLAMASINA DESTEK VEREN HDP’YE TEPKİ
 
VAN’da, PKK’lı teröristler tarafından çocukları kaçırılan ailelerin HDP il binası önündeki eylemi 10’uncu haftada da sürdü. Parti binası önüne yürüyen aileler, 1915 olayları için ‘soykırım’ tabirini kullanan ABD Başkanı Joe Biden’a destek verdiğini belirttikleri HDP’ye, yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi.
Van’da, çocukları PKK’lı teröristlerce kaçırılan aileler, 10’uncu haftada yine perşembe günü Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Bu hafta bir ailenin daha katılımıyla eyleme katılanların sayısı 30’a çıktı. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde ‘Dağları kurtlara, kuşlara bırakın’, ‘Çocuklarımızı istiyoruz’, ‘Anneler nöbette’, ‘Artık yeter, yakamızdan düşün’, ‘Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak’ yazılı dövizlerle yürüyüş yaptı. HDP İl binasına kadar slogan atarak yürüyen aileler için polis geniş güvenlik önlemi aldı. Bina önüne gelen aileler, ‘Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP’ sloganı attı. HDP’liler ise kadınların yaptığı eylemi, yüksek sesle müzik çalarak bastırmaya çalıştı. Polis ekipleri, HDP il binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı.
Aileler, HDP’nin, 1915 olayları için ‘soykırım’diyen ABD Başkanı Joe Biden’e destek verdiğini belirterek tepki gösterdi.
‘YASAK DÖNEMİNDE EYLEM YAPMAYACAĞIZ’
Eyleme kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar, yaptığı bir açıklamada “1,5 yıldır kızım için bu mücadelemi sürdürüyorum. Van’da 7 aile ile bu eylemimize başladık, şimdi aile sayısı 30 oldu. Gittikçe çığ gibi büyüyor. Allah’ın izniyle biz HDP’yi kapatacağız, evlatlarımıza kavuşacağız. Zafer bizim olacak. Pervin Buldan bir açıklama yaptı. Bizi kınıyordu. ‘Sen bir annesin Pervin Buldan. Ama annelik onlara yetmiyor. Annelik sana yetseydi sen bu kelimeyi kullanmazdın” dedi.
17 günlük tam kapanma nedeniyle eylemlerine ara verdiklerini ifade eden Sancar, “Ama yasak sonrası tekrar devam edecek. Ben 9,5 yıldır kızımın peşindeyim. Sonsuza kadar bu mücadeleyi devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
‘EYLEMİMİZ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR’
Kızı Şilan için eyleme katılan Atiye Dayan ise çocukları gelene kadar bu eylemlerinin devam edeceğini ifade ederek,” Çocuklarımızı HDP ve PKK’dan istiyoruz. Buradan Pervin Buldan’a bir mesajım var. ‘Diyor ki devlet size para veriyor. Siz makarna yiye yiye beyniniz çalışmıyor. Biz makarna ile gurur duyuyoruz. Biz onun gibi kamplarda terör örgütü mensupları ile poz vermiyoruz. Kandile gidip poz vereceğine, bizim evlatlarımızı alsın. Bu eylemimiz çığ gibi büyüyor” dile konuştu.
‘KARDEŞİM BENİ DUYUYORSAN GEL TESLİM OL’
2015 yılında Adana’da dağa kaçırılan kardeşi Gülcan için eyleme katılan Kutbettin Biçer de, “Kız kardeşimi alana kadar bu eyleme katılacağım. Kardeşimden bugüne kadar hiç haber alamadım. Bir gün sabah kalktığımızda evde yoktu. 6 yıldır hiçbir haber alamadık. ‘Kardeşim görüyorsan, duyuyorsan beni, gel güvenlik güçlerine teslim ol. Özledik seni. Bize verdiğin ceza çok büyük bir cezadır. Annem ve hepimiz senden dolayı kötü durumdayız. Gel teslim ol’ “çağrısında bulundu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Çocukları dağa kaçırılan ailelerden detaylar
-Dağa kaçırılan çocukların fotoğraflarından detaylar
-Ailelerden detaylar
-Çocukları dağa kaçırılan aileler ile röportaj
-Ailelerin slogan atarak HDP İl Binasına yürümesi
-Ailelerin yürüyüşünden detaylar
-Aileler ile röportaj
-Detaylar

HABER: Behçet DALMAZ- Orhan AŞAN/VAN, (DHA)

======================================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!