Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 14 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) 8 AYLIK HAMİLE EŞİNİ ÖLDÜREN KOCA TUTUKLANDI, KIZI KORUMAYA ALINDI

KONYA’da 8 aylık hamile eşi Tuba Menek’i (23) boğazını keserek öldüren Ramazan Menek (22), sevk edildiği mahkemede tutuklandı. Zanlının olaydan sonra yanında götürdüğü kızı G.M.(2), devlet korumasına alınıp, çocuk yuvasına yerleştirildi.    

Olay, dün saat 00.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Şems-i Tebrizi Mahallesi Karaaslan Sokak’ta meydana geldi. Ramazan Menek, ayrı yaşadığı eşi Tuba Menek’in evine geldi. Burada çıkan tartışmada Ramazan Menek, eşi Tuba Menek’e bıçakla saldırdı. Tuba Menek banyoya kaçtı, eşi Ramazan da peşinden gitti. Ramazan Menek, kendisine direnmeye çalışan Tuba Menek’i boğazını keserek öldürdü. Eşinin cansız bedenini banyodan yatak odasına taşıyan Ramazan Menek, oturma odasındaki kızı G.M.’yi de alarak evden kaçtı.
Gürültüyü duyan komşularının ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Eve gelen polisler, Tuba Menek’i yatak odasında kanlar içerisinde yatarken buldu. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Menek’in yaşamını yitirdiği belirlendi. 8 aylık hamile olduğu saptanan Tuba Menek’in cenazesi, dün toprağa verildi. 
EŞİ AFFEDİNCE CEZAEVİNDEN TAHLİYE OLMUŞ 
Ramazan Menek, dün öğle saatlerinde kızı ile birlikte olayın meydana geldiği eve geri gelince polisler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan Menek, gazetecilerin “Neden yaptın?” sorusuna “Hakkımı yaptım” diye cevap verdi. 
Gözaltına alınan Ramazan Menek, bugün sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Kızı ise devlet korumasına alınıp, çocuk yuvasına yerleştirildi. Ocak ayında kıskançlık nedeniyle Tuba Menek’i bacağından bıçakla yaralanan Ramazan Menek’in, 28 Nisan günü eşinin şikayetinden vazgeçmesi sonucu cezaevinden tahliye olduğu belirtildi. Erkek çocuk dünyaya getirecek olan 8 aylık hamile Tuba Menek’in ise eşi Ramazan Menek’i, “Beni affet, bir daha yapmayacağım” demesi üzerine çocuklarının babasız yetişmemesi için şikayetinden vazgeçtiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü 
——————
– Şüphelinin gözaltına alınması 
– Olay yerinden detay
Haber- Kamera: Salih BÜYÜNSAMANCI KONYA DHA))

===========================================

2) 10 GÜN İÇİNDE AĞABEYİNİ, ANNESİNİ VE BABASINI KORONADAN KAYBETTİ

Reklam Alanı

MERSİN’in Erdemli ilçesinde, aynı aileden 3 kişi tedavi gördükleri hastanelerde 10 gün içinde ard arda Covid-19’dan yaşamlarını yitirdi.

Silifke Nüfus Müdürlüğü’nde memur olarak görev yapan 48 yaşındaki Metin Karataş’ın, lise öğrencisi oğlu Abdulkadir Karataş, bir süre önce Erdemli ilçesindeki dedesi Mustafa Karataş’ı ziyaret etti. Liseli genç Silifke’ye döndükten sonra hastalık belirtisi gösterince yaptırdığı test pozitif çıktı. Silifke Devlet Hastanesi’nde bir süre tedavi altına alınan genç, hastalığı yenmeyi başararak taburcu oldu.
Liseli Abdulkadir Karataş, şifa bulduktan sonra bu kez memur babası 48 yaşındaki Metin Karataş, hastalık belirtisi gösterince Mersin Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Metin Karataş, 10 gün önce yaşamını yitirdi. Karataş Ailesi oğulları Metin Karataş’ın acısını yaşarken bu kez hastalık belirtisi gösteren 74 yaşındaki Kamile Karataş ile 75 yaşındaki balıkçı eşi Mustafa Karataş hastalık belirtisi gösterip fenalaşınca Mersin Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kamile Karataş geçtiğimiz cumartesi günü, dün de eşi Mustafa Karataş yaşamını yitirdi.
Koronavirüsden ard arda yaşamlarını yitiren Yörük Haber Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Yusuf Karataş’ın ağabeyi Metin, babası Mustafa ve annesi Kamile Karataş Erdemli Alata Mezarlığı’nda yan yana  göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Ailesinden 3 kişiyi 10 gün içerisinde kaybeden Yusuf Karataş, “Ben ailemden 3 kişiyi 10 gün içerisinde covıd-19 nedeniyle kaybettim. İnsanlarımız lütfen çok dikkatli olsunlar. Gerekli olmadığı sürece dışarı çıkmasınlar. Benim yaşadığım acıları yaşamasınlar” diyerek, vatandaşları uyardı. 10 gün içinde ağabeyini, annesini ve babasını koronadan kaybetti

Görüntü dökümü
————————–
– Ambulans görüntüsü
-Erdemli Devlet Hastanesi covıd-19 tabelası
-Yusuf karataş mezarlığa gelirken
-Yusuf Karataş kaybettiği ailesinin mezarlarını sularken
-Yusuf Karataş Mezar başında dua ederken
-Ölenlerin sağlık fotosu görüntüsü
Haber-Kamera:Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ,(Mersin),(DHA)

==================================

3) İZMİR’DE TAM KAPANMADA AŞI KUYRUĞU (2)

AŞI YAPILANLAR: YAN ETKİSİ OLMADI
İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğli Devlet Hastanesi’nde sırası gelenler aşılarını oluyor. İkinci doz aşısını olduğunu belirten Handan Akın (57), “İlk dozdan sonra herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadım. Aşı olduğumu bile anlamamıştım ama bu defa biraz canımı acıttı. Çok sıra beklediğimi söyleyemem. Umarım herkes bir an önce aşısını olur. Aşı karşıtlarına ben de çok karşıyım. Bu iş artık kökünden bitsin” dedi.

Aşının yan etkisiyle karşılaşmadığını belirten Gazi Öztürk (58) de “İkinci doz Biontech aşımı oldum. İlk dozdan sonra çok fazla bir yan etkisi olmadı. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. İlk dozdan sonra sadece çok az bir kolumda ağrı oldu. 15 dakika sırada bekledikten sonra içeriye girip aşımı oldum” diye konuştu.

Yaklaşık 20 dakika sıra bekledikten sonra ilk doz aşısını olan Ali Gülenç (57), de “Aşımı oldum. Aşıdan sonra yan etkilerin olduğunu söylüyorlar ancak çevremde hiç rastlamadım. Kayınpederim ve kayınvalidem iki doz olmuşlardı ve bir sorun yaşamadılar” dedi.

Görüntü dökümü
—————————
-Vatandaş röportajları
-Hastaneden görüntü
-Kuyruktan görüntü
Haber: Tolga TAHÇI – Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)
==================================

4) ELEKTRİK DİREĞİNDEN KIVILCIM DÜŞTÜ, SAMANLIK YANDI
 
DÜZCE’nin Gümüşova ilçesinde, elektrik direğinin kısa devre yapması sonucu çıkan kıvılcımlar samanlığa sıçradı. itfaiye ekibinin söndürdüğü yangında samanlık küle döndü.
Gümüşova Kışla Mahallesi’nde Osman Koç’a ait evin bahçesindeki samanlıkta, öğle saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede tüm samanlığı saran alevleri görenler durumu itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yapılan incelemede samanlığın yanında bulunan elektrik direğinde kısa devre meydana geldiği, kıvılcımların samanların üzerine düşmesi sonucu yangının çıktığı belirlendi. Samanlığın küle öndüğü yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Yanan samanlığın görüntüsü
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ve detaylar 

HABER: Tugay BEKTAŞ/DÜZCE, (DHA)

======================================

5) ŞEHİT UZMAN ONBAŞININ KIZI BAHAR’A, DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Veysel Günay’ın 1 yaşına giren kızı Bahar’a doğum günü süprizi yaptı.
Suriye’nin İdlib bölgesinde, 28 Şubat 2020 tarihinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Veysel Günay’ın bir yaşına giren kızı Bahar için İslahiye Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan tarafından süpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Günay ailesinin Boğaziçi Mahallesindeki evine giden Kaymakam Kotan ve beraberindekiler, üzerinde ‘İyi ki doğdun Bahar’ yazılı pastayı küçük Bahar’a üfletti. Sürpriz doğum gününde Kaymakam Kotan ve beraberindekiler küçük Bahar’a çeşitli hediyeler verdi.
Kızına düzenlenen sürpriz doğum günü ile mutlu olan anne Seyhan Günay, “Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. 1 yıldır özel günlerimizde bizi yalnız bırakmadı ve bugün Bahar’ın ilk doğum gününde de babasının yokluğunu hissettirmediler” dedi.
Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan ise şehit uzman onbaşı Veysel Günay’ın Bahar Kalkanı Harekatında şehit olduğunu hatırlatarak, “Şehidimizin emaneti olan eşi ve kızının her zaman yanında olacağız” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şehidin baba evi
-Pastanın getirilişi
-Pasta üzerindeki mumun söndürülmesi
-Pastanın kesilmesi
-Hediyelerin verilmesi
-Anne  Seyhan Günay  ile röp
-Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan ile röp
-Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Kadir ÇELİK- GAZİANTEP-DHA

=======================================

6) SAHİLDEKİ TURİSTLER KIYIYA KADAR GELEN BALON BALIKLARINI GÖRÜNTÜLEDİ

ANTALYA’nın Kemer ilçesinde kıyıya kadar gelen zehirli ve istilacı bir tür olan balon balıkları, sahildeki turistler tarafından görüntülendi.
Geçen yıllarda Süveyş Kanalı’nın genişletilmesiyle Kızıldeniz’den Akdeniz’e yayılan istilacı ve zehirli türler arasında bulunan balon balıklarının popülasyonu arttı. Son günlerde ağırlıkları yaklaşık 4 ile 5 kiloya kadar ulaşan balon balıkları Antalya kıyılarına kadar geldi.
Kemer ilçesine bağlı Tekirova Mahallesi’nde bulunan koyda denize girmeye gelen kısıtlamadan muaf turistler, kıyıda balon balıklarını görüntüledi. Ellerine aldıkları balon balıklarını kıyıya atmaya çalışan turistler bu anları cep telefonlarıyla çekip, sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Görüntü Dökümü 
———————–
– Turistlerin yayınladığı balon balıkları görüntüsü

HABER: Levent YENİGÜN- KAMERA: KEMER (Antalya), (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!