Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNDE YANGIN

BURSA’da geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. 

Yangın, saat 14.00 sıralarında İnegöl Organize Sanayi’nde meydana geldi. Bir geri dönüşüm tesisindeki atık toplama alanında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Yangının çıkış nedeni belirlemek için soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
————————————
-Yangından görüntüler
-Ekiplerin müdahalesinden görüntüler

Haber-Kamera:  Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

Reklam Alanı

================

OTOMOBİL İLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 1 YARALI 

*- Afyonkarahisar’da otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada bir kişi yaralandı. 
Olay Afyonkarahisar çevre yolunda meydana geldi. S.S.’nin (59) kullandığı 35 FR 706 plakalı otomobil ile A.T.’nin (34) kullandığı 03 ACB 602 plakalı motosiklet, Bahçeşehir Villaları girişinde çarpıştı. Otomobilin çarpması ile metrelerce sürüklenen motosiklet sürücüsü A.T. yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan motosiklet sürücüsü A.T.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
Otomobil sürücüsü S.S., “Bir anda önüme çıktı. Nasıl olduysa fark etmedim. Adamın bir şeyi yoktu, sedye ile götürdüler” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Olay yerinden detay,
– Yere saçılan motosiklet parçaları 
– Otomobil sürücüsü konuşma detay

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

===========

TEKİRDAĞLI ÜRETİCİLER, TAM KAPANMADA AYÇİÇEĞİ EKİMİNİ SÜRDÜRÜYOR

TEKİRDAĞ’da tam kısıtlamadan muaf tutulan üreteciler, tarlalarına giderek ayçiçeği ekimlerini sürdürüyor. Üretici Mehmet Katırcı, ayçiçeği fiyatının yüksek olması nedeniyle çiftçilerin bu yıl kanola yerine ayçiçeğine yöneldiğini söyledi. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen tam kapanmada sokağa çıkmadan muaf tutulan Tekirdağlı çiftçiler, tarlara giderek ayçiçeği ekimini sürdürüyor. Üreticiler bu yıl ayçiçeğindeki fiyat artışı yerine kanola yerine ayçiçeği ekimine yöneldiklerini söyledi. Tarlasında tohum eken Yağcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Katırcı, 600 dekarlık arazisine sadece ayçiçeği ekimi yapacağını söyledi. Katırcı, “Girdilerimiz çok fazla, mazot fiyatları çok yüksek. Bir ayçiçeği tohumun torbası bin 200 TL civarında. Ayçiçeği yağı fiyatlarının yüksek olması bizleri kanoladan ayçiçeğine yöneltti. Ayçiçeği ekim alanı çoğaldı” dedi.

20 yıldır ayçiçeği ekimi yaptığını söyleyen Katırcı, “Artan fiyatlar bizi kanoladan ayçiçeğine yönlendirdi. Kanolanın zahmeti ve maliyeti daha fazla. 20 senedir ekim yapıyoruz. Yağ fiyatlarının artması ayçiçeği ekim alanlarını artırdı. Çiftçiler fiyatların artması nedeniyle daha fazla verim almak için daha bilinçli ekim yapıyor. Kapanma sürecinde de tüm çiftçilerimiz ayçiçeği ekimi için çalışmalarına devam ediyor. Salgına rağmen üretmek var, durmak yok. Geçen yıl ayçiçeği yağı fiyatları çok yüksekti. Bu yıl verimler yüksek olursa fiyatlar daha uygun olacaktır. Çiftçilerin girdileri çok yüksek bu yıl fiyatların daha iyi olmasını bekliyoruz. Bu yıl ayçiçeği taban fiyatının 4,5-5 lira arasında olmasını bekliyoruz. Çünkü çiftçinin masrafı yüksek o yüzden fiyat beklentimiz de yüksek oluyor” dedi.

Çiftçilerden Mustafa Kıray ise günde 150 dekar alanın ekimini yaptıklarını dile getirerek, “Sabah erkenden tarlaya gelerek ekim için mesaiye başlıyoruz. Çiftçinin çalışması lazım, çiftçi çalışacak ki herkes kazanacak. Topraklar çok güzel bütün çiftler ekimini bitirme telaşında. Herkes için verimli bir yıl olur inşallah” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
————————
-Ekilen geniş tarım alanları
-Traktöre tohumların yüklenmesi
-Ekipmanın içerisinde ayçiçeği tohumları
-Ekim yapan traktörün çalışmaları
-Traktörün arkasındaki ekipmanlar yakın çekim
-Muhtar Mehmet Katırcı ile röp.
Çiftçi Mustafa Kıray ile röp.
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- 

==========================================================

YILLAR ÖNCE İZİNSİZ ALDIKLARININ PARASINI, BAKKALA NOT BIRAKARAK ÖDEDİ

TOKAT’ın Niksar ilçesinde bir kişi, 30 yıldır mahalle bakkallığı yapan Hayati Akıncı’ya çocukluk yıllarında izinsiz aldığı ürünlerin bedelini kapısına bir zarf içinde not ve 500 lira para bırakarak ödeyip, helallik istedi. 
İlçede mahalle bakkalı işleten 3 çocuk babası, Hayati Akıncı, 15 gün önce sabah işyerine gittiğinde kapısına sıkıştırılan bir zarf gördü. Zarfı açan Akıncı, içerisinde 500 TL para ve bir not ile karşılaştı. Notta “Çocuk yıllarımda arkadaşlarıma uyup bakkaldan izinsiz çikolata ve bisküvi,  küçük ürünlerden bir kaç sefer almıştım. Hakkınızı helal edin” ifadeleri yer aldı.
30 yıldır mahalle bakkallığı yaptığını söyleyen Hayati Akıncı, “15 gün önce dükkanımı sabah açtığımda kapının üzerine bir zarf bırakılmış. Zarfın içerisinde 500 lira para ve not bırakılmıştı. Notta, çocukken izinsiz aldığı ürünlerin parasını bıraktığını ve helallik istediğini yazmış. Kim olduğunu bilmiyorum. İster istemez duygusal olarak etkilendik.  Böyle insanların var olduğunu göstermek için durumu sosyal medyada paylaştım. İstesem ben notu bırakanı bulurum. Güvenlik kameralarıma bile bakmadım. Bakmayacağım. Parayı ise kendi parama katmayacağım. Bu parayı ihtiyacı olan başka birilerine vereceğim” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————
-Bakkaldan görüntüler
-Bırakılan not ve para
-Hayati Akıncı’nın konuşması

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ /NİKSAR (Tokat),(DHA) 

==========================================================

HARMANDALI’NDA YARIKLAR NEDENİYLE TAHLİYE EDİLEN EV YIKILDI, 5 EV DAHA BOŞALTILDI

İZMİR’in Çiğli ilçesindeki katı atık depolama tesisinin yakınındaki dağlık bölgede oluşan heyelan ve göçükler nedeniyle tahliye edilen ev sayısı, 6’ya yükseldi. Yaklaşık 3 ay önce tahliye edilen evin ise arka bölümü yıkıldı.
Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi’nin yanı başında yükselen dağlık bölgede oluşan derin yarık ve göçükler, tedirgin ediyor. Yaklaşık 3 ay önce bir evin tahliye edilmesinin ardından geçen hafta da 5 ev tahliye edildi. Ayrıca 3 ay önce tahliye edilen ilk evin arka bölümü, arazide yarıklar oluşması nedeniyle 2 gün önce yıkıldı. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Kazar, durumu defalarca belediyeye bildirdiklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını kaydetti. Dağlık bölgede yaşanan sıra dışı yarık ve göçüklerin çöp tesisindeki metan gazından kaynaklandığını iddia eden Muhtar Kazar, “Bilimsel çalışma yapılmasını istiyoruz. Gerçek o zaman anlaşılır. Harmandalı’da neler olduğunu kimse bilmiyor. Burası söz konusu olunca herkes körleşiyor, sağırlaşıyor. 2019 Ağustos ayında ben buraya geldiğimde çöp tesisin alt tarafında yine göçükler olmuştu. Bununla alakalı bir dilekçe vermiştim. Ancak üzerine düşülmedi. Bu göçüklerin ve yarıkların çöp tesisinden kaynaklandığı iddia ediyorum” dedi.
Harmandalı’daki dağlarda 30 senedir çöp suları aktığını söyleyen Kazar, “Bu dağlar artık çöp tesisinden kaynaklanan gaza dayanamıyor. 15 senelik tesisin ömrünü 30 yıla uzatmışlar. Soruyorum, hangi bilimsel çalışmaya göre uzatıldı bu tesis. Ben 3 ay önce tahliye edilen ve 2 gün önce yıkılan eve girdiğimde gaz vardı. İçinde neredeyse bayılıyordum. Arkadaşlarımız beni zor çıkardı. Şu anda çöp suları hala burada duruyor. Bu ev 3,5 ay önce tahliye edildi. Şu anda tahliye edilen ev sayısı ise 6 oldu. 6 aile şu anda mağdur olmuş durumda. Doğa zaten çoktan mağdur oldu. Köseler dediğimiz mahalle şu an yok oluyor. Buradaki yarıklara küçükbaş hayvanlar giriyor ve günde 3-4 hayvan bu şekilde telef oluyor. Burada bir an önce bilimsel bir çalışma yapılması gerekiyor” dedi.  
‘HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTIM’
Evini tahliye edenlerden Erkan Cambazoğlu ise, “Ben şubat ayının 11’inde tahliye edildim. O zaman bu gördüğünüz alan, dümdüzdü. Sadece ufak çatlaklar vardı. Yaklaşık 2 aylık bir süreçte yarıklar, kabarmalar ve yıkılmalar başladı. Biz 6 kişilik bir aileyiz. Bizi buradan alıp, Karabağlar ilçesindeki TOKİ konutlarına götürdüler. Biz belediyeye, ‘Bizim işimiz gücümüz, çocuklarımızın okulu bu tarafta’ dedik. Ancak hiçbir belediye çalışanı bizimle ilgilenmedi. 3 aydır hiçbir belediye yetkilisi benimle konuşmadı bile. Şu anda avukat tuttum ve hukuki süreci başlattım. Zaten zor bir dönemden geçiyoruz. Hem ben hem de ailemdeki diğer kişiler koronavirüs atlattık. Bir de üzerine bunlarla uğraşıyoruz” dedi.
Öte yandan 11 Şubat’ta tahliye edilen ev, 2 gün sonra DHA tarafından görüntülenmişti. Cambazoğlu’nun sahibi olduğu 3’ü çocuk 6 kişinin yaşadığı evin hemen önünde 3 ay önce oluşan küçük çatlakların, arazinin kabarmasıyla büyük yarıklara dönüştüğü görüldü. 3 ay arayla çekilen iki fotoğraf arasındaki fark, tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Görüntü Dökümü
————————
– Yarıklardan ve göçüklerden görüntü
– Muhtar Dursun Ali Kazar ile röp.
– Evi yıkılan Erkan Cambazoğlu ile röp.
– Muhabir Davut CAN’ın anonsu
– 22 Şubat 2021 tarihinde geçilen arşiv görüntüler 
– Genel ve detay görüntü

Haber: Davut CAN – Kamera: Ahmet Turhan ALTAY / İZMİR, (DHA) 

==========================================================

HEYELAN SONRASI OLUŞAN TURKUAZ GÖL, TURİZME KAZANDIRILACAK
 
KAHRAMANMARAŞ’ın Andırın ilçesinde 46 yıl önce heyelan sonrası oluşan Turkuaz Göl’ün yapılacak çalışmalarla turizme kazandırılması amaçlanıyor.
Geben Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bulunan Turkuaz Göl, rengi ve doğal güzelliğiyle hayran bırakıyor. Ormanda olması nedeniyle çok az kişi tarafından bilinen gölü Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan da tesadüfen gördü. Mahallede yaptığı incelemeler sırasında karşılaştığı gölün renginden ve doğallığından etkilenen Doğan, turizme kazandırılması için çalışma yapacaklarını söyledi.
‘İNSANLAR BURAYA AKIN EDECEK’
Turkuaz Göl’ün herkes tarafından görülmesi gereken doğa harikası bir oluşum olduğunu ifade eden Başkan Ahmet Doğan, “Andırın doğal güzellikleri ile farklı bir yer, her gün yeni yerler ortaya çıkıyor. Bu gölü de buradan geçerken tesadüfen gördük, çam ağaçlarının içerisinde turkuaz rengi ile gerçekten çok güzel görünüyordu. Yaptığımız araştırmada 1975 yılında meydana gelen heyelan sonrası oluştuğunu öğrendik. Buradaki su da içme suyu kalitesinde. Biz bu alanın temizliğini yaparak, turizme kazandırmak istiyoruz. Doğaseverler için çok güzel bir alan. Ortaya çıkması ile insanların buraya akın edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.
UÇUK GÖL ADINI VERMİŞLER
Mahallede yaşayan Adem Gürlek ise ormanın içerisinde olduğu için gölü az sayıda kişinin bildiğini ifade ederek, “Dedelerimiz buranın 1975 yılında heyelan sonucu meydana geldiğini söylüyorlar. O yüzden mevki olarak buraya Uçuk Göl adını vermişler. Ancak görenler renginden dolayı Turkuaz Göl olarak arlandırıyor. Derinlik olarak 1,5 metre civarında olduğunu biliyoruz. Ormanın içerisinde kaldığından pek bilen yok” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
– Turkuaz Göl’ün drone görüntüsü
– Ahmet Doğan ile röp.
– Gölden detay
– Adem Gürlek ile röp.

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA

==========================================================

KOMŞUYA GİDEN BABASINDAN ‘HELALLİK’ İSTEYİP, İNTİHAR ETTİ 

Antalya’da psikolojik sorunları bulunan Ahmet Bilgin (32), komşuya giden babasını arayıp, ‘Helallik’ istedikten sonra, av tüfeğiyle ile yaşamına son verdi. Eve koşan baba Mehmet Bilgin, “Bunu bize nasıl yaptın” diye gözyaşı döktü.
Olay, saat 13.00 sıralarında Aksu ilçesi Çalkaya mahallesi 117 sokakta bulunan tek katlı müstakil evde meydana geldi. İddiaya göre psikolojik sorunları bulunan ve sürekli ailesiyle tartışan Ahmet Bilgin, komsusuna ziyarete giden babasını aradı ve intihar edeceğini belirterek, ‘Helallik’ istedi. Daha sonra tüfeği başına dayayan Ahmet Bilgin, tetiği çekti. Aldığı haber üzerine eve koşan baba Mehmet Bilgin, oğlunu kanlar içinde görünce 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp yardım istedi. İhbarın ardından adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa süre içinde olay yerine gelen ekipler yaptıkları kontrolde, Ahmet Bilgin’in yaşamını yitirdiğini belirledi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Bilgin’in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Oğlunun arkasından gözyaşı döken baba Mehmet Bilgin, “Bunu bize nasıl yaptın. Şimdi biz ne yapacağız” diye gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü
————————
– Ambulansın görüntüsü
– Polislerin görüntüsü
– Baba Mehmet Bilgin polise bilgi verirken görüntüsü
– Polislerin görüntüsü
– Annenin görüntüsü
– Olay yeri inceleme ekibinin çalışmasından görüntü
– İntihar eden gencin resmi

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

==========================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!