Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ŞANLIURFA’DA OTOMOBİLLER ÇARPIŞTI: 8 YARALI
 
ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 2 aileden 8 kişi yaralandı.
Kaza, öğle saatlerinde Siverek- Kahta yolunun 30’uncu kilometresinde meydana geldi. Abdulkerim Bahçivan (74) yönetimindeki 63 EY 521 plakalı otomobil, Mehmet Dolaş’ın (44) kullandığı 06 AC 3868 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada sürücüler ile Yunus Dolaş (52), Mahide Dolaş (44), Fatma Zehra Dolaş (40), Zeynep Bahçivan (17), Melisa Bahçivan (16) ve Mehmet Can Bahçivan yaralandı. Yaralılar, ihbarla kaza yerine sevk edilen sağlık görevlilerince ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre ulaşıma kapanan yol, araçların çekilmesinin ardından yeniden açıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Kaza yeri
– Kazaya karışan otomobiller
– Acil servis önü
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN – SİVEREK–ŞANLIURFA-DHA

========================================

2) ‘MAVİŞ’ BEBEĞİN KALDIRIMA TERK EDİLMEDEN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

ADANA’da, polis 5 gün önce kaldırımda bulunan ve ‘Maviş’ ismi verilen 1 aylık bebeğin ailesini bulmak için çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, bebeği, yüzünde cerrahi maske bulunan şapkalı ve gömlekli bir erkeğin bıraktığını tespit etti. 
Merkez Seyhan ilçesine bağlı Bey Mahallesi 16004 Sokak’ta, 19 Mayıs tarihinde vatandaşlar, kaldırımda battaniyeye sarılı halde erkek bebek olduğunu görünce durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen Seyhan Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bebeği kaldırımdan alıp, Hürriyet Polis Merkezi’ne götürdü. Bebek, merkeze çağrılan sağlık görevlileri tarafından Meydan Çocuk Hastanesi’ne götürüldü.
‘MAVİŞ’ İSMİ VERİLDİ
Hastanede yapılan kontrolde bebeğin sağlık probleminin olmadığı belirlendi. 30 günlük olduğu tahmin edilen erkek bebeğe, gözlerinin renkli olması nedeniyle ‘Maviş’ ismi verildi. Polis, bebeğin ailesini bulmak için çalışma başlattı.
GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Polis, güzergahtaki tüm güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. İncelemede, şapkalı ve gömlekli bir erkeğin kucağında bebeği taşıdığı görüldü. Yüzünü cerrahi maskeyle gizleyen kişiyi bulmak için polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– Bebeği taşıyan adam

Haber-Kamera: ADANA,(DHA)

========================================

3) AFYONKARAHİSAR’IN 3 KÖYÜNDE ‘OBRUK’ TEDİRGİNLİĞİ
 
AFYONKARAHİSAR’ın Emirdağ ilçesine bağlı 3 köyün çevresinde ekili tarlalarda, son dönemde obruklar oluşmaya başladı. Sayısı 10’u bulan obrukların sonuncusu, 30 metre derinliğinde ve 20 metre genişliğinde oldu. Bölge halkı, obruklar nedeniyle tedirgin olduklarını söyledi.
Emirdağ’a bağlı, özellikle tarım arazilerinin bulunduğu Yeniköy, Sığırcık ve Kaldırım köylerinde son dönemde obruklar oluşmaya başladı. İlk olarak 2019 yılında ortaya çıkan obruklar nedeniyle tarım arazilerinin zarar gördüğünü söyleyen bölge halkı, bölgede irili ufaklı obruk sayısının 10’u bulduğunu aktardı. Son olarak Yeniköy’de 30 metre derinliğinde ve 20 metre çapında oluşan obruk ise tedirginliğe neden oldu.
Bölgede çiftçilik yapan Eşref Koç, “Burada bir obruk oluşmuştu, öncesinde ufaktı sonradan büyümeye başladı. Çapı ve derinlik büyümeye, genişlemeye başladı. Buraya önlem alınmasını istiyoruz. Tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz, hayvanlarımızın obruğa düşmemesi için önlem alınmasını istiyoruz” diye konuştu.
Tarlada hayvan otlatırken obruk oluştuğunu fark eden Mustafa Soysal, “Böyle obruklar oluşuyor. Hayvanların düşme oranı yüksek olduğu için korkuyoruz. Yetkililerden destek istiyoruz” dedi.
Bölgede çiftçilikle uğraşan Ramazan Selim de obruklarla ilgili çözüm beklediklerini söyledi. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Obruktan görüntü
– Eşref Koç’un obruk etrafında gezmesi
– Eşref Koç’un konuşması
– İkinci obruktan görüntü
– Mustafa Soysal’ın konuşması
– Ramazan Selim’in konuşması

HABER- KAMERA: İlyas Kaan TAYTAK/ EMİRDAĞ (Afyonkarahisar), (DHA)

=================================

4) ŞIRNAK’TA ‘ULUSLARARASI NUH TUFANI VE CUDİ DAĞI SEMPOZYUMU’
 
ŞIRNAK’ta, 49 akademisyenin katılımıyla ‘2’nci Uluslararası Nuh Tufanı ve Cudi Dağı Sempozyumu’ düzenlenecek. Sempozyum kapsamında, Hz. Nuh tarafından kurulduğuna inanılan Heştan köyü ile bölgede bulunan Yahudi ve Yezidilere ait mekanlar ziyaret edilecek.
Kentte Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde; Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi, Şırnak Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Bağcılar Belediyesi ile Bahçeşehir Üniversitesi’nin desteğiyle ‘2’nci Uluslararası Nuh Tufanı ve Cudi Dağı Sempozyumu’ yapılacak. Sempozyuma, 10’u yurt dışından olmak üzere 49 akademisyen, konuşmacı olarak katılacak.
YAHUDİ VE YEZİDİLERE AİT MEKANLAR ZİYARET EDİLECEK
Şırnak Üniversitesi’nde 2 sürecek sempozyumun 1’inci gününde, Nuh Tufanı ve Cudi Dağı ile ilgili 45 tebliğ gerçekleştirilecek. Sempozyumun 2’nci gününde ise Hz. Nuh tarafından kurulduğuna inanılan Heştan köyü ile Yahudi ve Yezidilere ait mekanlarla köyler ziyaret edilecek.
Yarın başlayacak sempozyum ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, sempozyumda Nuh Tufanı ve Cudi Dağı ile ilgili gerçeklerin gün yüzüne çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi. Rektör Erkan, “Hz. Nuh’un ‘Allah’ım beni bereketli bir beldeye indir’ demesiyle Cudi Dağı’nın bereketine baktığımızda altındaki madenler, üstündeki meyve çeşitliliği, bitki ve hayvan florası, o günden bugüne aynı bereketi yansıtıyor. İnsanlarımızın misafirperverliği, Hz. Nuh’un gemiye davetini yansıtıyor. İnşallah biz de bu sempozyumları yaparak, Nuh Tufanı ve Hz. Nuh ile ilgili gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışacağız. Bunun bilimsel olarak altyapısını, uluslararası bilim insanları, arkeologlar ve toprak bilimcilerle tufanın nerede oluşmuş olabileceğini masaya yatırmaya çalışacağız. İnşallah bundan sonra Cudi Dağı’nın milli park olması; UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesiyle ilgili çalışmalarımız olacak” dedi.
‘CUDİ DAĞI İLAHİ 3 DİN İÇİN KUTSAL SAYILAN MEKAN’
Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Baz ise Cudi Dağı’nın, 3 ilahi din için Kudüs ile beraber kutsal sayılan mekan olduğunu dile getirerek, “2013 yılından sonra Cudi Dağı ve Nuh Tufanı üzerine 2’nci sempozyumu gerçekleştiriyoruz. 3’üncüsü de olması gerekiyor. Cudi Dağı, 3 ilahi dinin kutsal kabul ettiği ve Kudüs ile beraber mekansal boyutta 3 dinin kutsal mekanlarından birisidir. Dolayısıyla Cudi Dağı’nı tanımak, Cudi Dağı’nın etrafında ve eteklerinde birlikte yaşamak, esasında Nuh’un gemisine hep beraber binmek gibi bir metaforik anlam da taşımaktadır” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Rektör ve Genel sekreterden görüntü
-Rektör Erkan ve Genel Sekreter İbrahim Baz’In açıklaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN-Mehmet Selim Yalçın/ ŞIRNAK, (DHA)

========================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!