Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ÇANAKKALE’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 8 GÖZALTI

ÇANAKKALE’de polis ekiplerince 12 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu ele geçirilirken, 8 şüpheli gözaltına alındı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden Hint keneviri bitkisi yetiştirmek amacıyla kimyasal madde siparişi verdiği değerlendirilen 12 şüpheli hakkında çalışma başlattı. Harekete geçen ekipler 12 adrese, saat 06.30 itibari ile eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aramalarda, 322,19 gram esrar maddesi, 17,30 gram skunk maddesi, 31 kök Hint keneviri, 35,27 gram kurutulmuş kenevir yaprağı ele geçirildi. Ayrıca, 24 adet sıvı, 2 adet toz gübre, 34 saksı, 4 bitki yetiştirme kabini, 2 vantilatör ve 1 havalandırma motoru, 16 soğutucu fan, 4 öğütücü, 3 zamanlayıcı, 10 ışıklandırıcı, 1 ısıtıcı cihaz, 2 buhar makinası, 1 akım düşürücü cihaz, 1 ısı ve nem ölçer, 1 oda nemlendirme cihazı, 1 hava filtresi, 3 alüminyum folyoya sarılı hava kanalı, 4 uyuşturucu madde kullanmaya yarayan aparat, 159 gram Hint keneviri tohumu, 1 tabanca bulundu.

Operasyonlarda gözaltına alınan 8 şüpheliden 6’sı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 2 şüphelinin ise işlemlerinin ardından savcılığa sevk edileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Evin odasında bulunan Hint keneviri bitkilerinden görüntüler.
-Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu malzemelerinden görüntüler.

Haber-Kamera: ÇANAKKALE, (DHA)

Reklam Alanı

===========

TEKİRDAĞ’DA HİNT KENEVİRİ OPERASYONU: 5 GÖZALTI

TEKİRDAĞ’ın 4 ilçesinde Hint keneviri yetiştiriciliğine yönelik polisin düzenlediği operasyonda uyuşturucu maddeler ele geçirildi, 5 şüpheli yakalandı.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hint keneviri yetiştiriciliği yapan şüphelilere yönelik Çorlu, Saray, Süleymanpaşa ve Şarköy ilçesinde 11 şüphelinin adreslerinde arama yapıldı. Aramalarda, 5 şüphelinin evlerinde 2 Hint keneviri bitki yetiştirme dolabı, 113,8 gram kubar esrar, 37 kök Hint keneviri, 10 gram kenevir bitki tohumu, 2 sarma kağıdı, 2 bin 250 litre sıvı gübre, 2 kilogram katı gübre, 1 ruhsatsız pompalı tüfek, 17 tüfek fişeği, 5 bin lira  suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi.

Operasyonlarda yakalanan 5 şüpheliyle ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————-
-Polisin belirnen evlere girmesi
-Narkotik köpeğinin ev içerisinde arama yapması
-Saksılara ekilmiş kenevirler
-Özel aydınlatma tertibatı
-Detaylar

Haber: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- 

======================

KARA YOLU TEMİZLEME ARACI ALEV ALDI; O ANLAR KAMERADA

DİYARBAKIR’da kara yolu temizlik aracında çıkan yangın  itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. 

Yangın, sabah saatlerinde Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunun 500 Evler mevkisinde çıktı. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait 21 ABV 277 plakalı temizlik aracı, henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. İsmi öğrenilemeyen araç sürücüsü ve çevredeki vatandaşlar, yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etmeye çalışırken, itfaiye ekiplerine de haber verildi. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye, yaptığı müdahaleyle yangını kontrol altına aldı.

Yangın nedeniyle, kara yolu trafiğe bir saat kapalı kalırken, aracın alev alma anı, çevredekilerin cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Görüntü Dökümü
—————
Yanan araç
Dumanların yükselmesi
Müdahale edilmesi
İtfaiye ekipleri
Yolun kapanması
Polis ekipleri 
Genel ve detay

Burak EMEK/DİYARBAKIR, (DHA)- 

===========

BURSA’DA ERKENCİ KİRAZI HASADI; REKOLTEDE YÜZDE 50 DÜŞÜŞ BEKLENİYOR 

Bursa’nın İnegöl ilçesinde erkenci kiraz hasadı sancılı başladı.  5 bin dekarlık alanda yetişen kirazın rekoltesinde yüzde 50 oranında düşüş bekleniyor. 

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, kiraz hasadını inceledi. Açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “İnegöl’de kiraz hasadı başladı. Şuan hasadı yapılan kiraz erkenci kiraz. İnegöl’ümüzde Napolyon gibi çeşitlerde çıkıyor. Bu erkenci kirazlar iç piyasaya gidiyor, diğer kirazlar ihracata gidiyor. Son yıllarda mevsimlerin değişmesi yağmurların tam kiraz hasadına denk gelmesiyle kalite düşüklüğünden dolayı ihracatta düşüklük yaşanmakta. İnegöl’de 5 bin dekar alanda kiraz üretimi yapılmakta. Bu sene sert bir kış geçirdik, şeftali erik ve kirazda çok büyük düşüklükler var. Kirazda %50’in üzerinde rekolte düşüklüğü var. Kiraz kilo basmadığı için maliyeti de yüksek oluyor. Kiraz toplayan kişi güden 70-80 kilo kiraz toplayabilmesi lazım ki para kazandırsın. Ürün olmadığı için toplama limiti de düştü. Bu sebepten dolayı İnegöl’de kiraz üretiminden uzaklaşmakta üreticiler.“ dedi.

İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu ise, “Bu yıl hayırlısı ile erkenci kiraz hasadına başladık. Bu yıl diğer yıllara oranla başkanımızın dediği gibi kışın sert geçmesinden dolayı ürünlerde eksilme söz konusu.  Bu sene az zararla kapatmayı düşünüyoruz. Son 2 yıldır meyve üreticisi zor durumda, bankalar ile sıkıntılarımız var, sigorta şirketleri ile sıkıntımız var.  Sigorta yaptırıyoruz sigorta şirketleri zararlarımızı karşılamıyor. Sigorta yaptırmıyoruz doğal afetlerde yaşadığımız sıkıntılardan dolayı bankalar ertelemeleri yapmıyor. Büyüklerimizden yardımcı olmalarını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü;
-Kirazlardan detaylar
-Çalışmalardan detaylar
-Çelik ve Ulu’nun açıklamaları

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)

=============================

BALIKESİR’İN MANYAS İLÇESİNDE ÇELTİK EKİMLERİ BAŞLADI

Manyas’ta hububat üretiminden sonra ekim alanı açısından ikinci sırada yer alan çeltik ekimlerine başlandı. Bölgede nisan ayındaki aşırı yağışlardan dolayı geçtiğimiz yıla göre 15 gün gecikmeli başlayan çeltik üretiminde, hazırlanan arazilere su verilirken; istenilen su seviyesine ulaşılan tarım alanlarında ise çeltik tohumları suyla buluşturuluyor.

İlçedeki sulanabilir tarım arazilerinin büyük çoğunluğunda çeltik ekimi yapıldığını açıklayan Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, geçen yıl ilçede 75 bin dekar çeltik ekimi yapıldığını ve üreticinin geçtiğimiz sezon verim ve fiyat açısından memnun kaldığı için bu sezon ekim alanında 5 bin dekar artış yapacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Başkan Danç, çeltik ekimlerinin geç başlamasından dolayı ekim bitiminin Haziran ayının ortalarına kadar süreceğini açıklayarak, “Manyas bölgesi olarak baldo ekiyoruz, baldonun yanı sıra yatkın türü ile yabancı çeşitler var. Yabancı çeşitler ilaç kullanılabilir olduğu, yerler çok eskidiği için kırmızı tohum yaptığı için kırmızıyı öldürecek çeşitler ekiliyor. Bu yıl girdi maliyetlerimiz yüksek, gübre de yüzde 100 artış var, tohum geçen yıl 8.5 lira iken bu yıl 13-15 lira, bu yıl ülkemiz de çeltik ekimi maliyetli olacak. Bunun yanı sıra tarla icar bedelleri de yükseldi. İnşallah çeltik üreticimiz için hayırlı bir sezon olur ve emeğimizin karşılığını alırız, sonu hayırlı olur inşallah.ö ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü;
-Çeltik ekimlerinden detaylar
-Başkan Danç’ın açıklamaları

Haber-Kamera: Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS,(Balıkesir),(DHA)

============================

ANNESİZ KALAN YAVRU KİRPİLER KORUMADA

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde annesiz kalan 3 yavru kirpi, koruma altına alındı.
Konacık Mahallesi Tulup Sokak’ta oynayan çocuklar, yol kenarında yavru kirpileri görünce durumu ailelerine haber verdi. Anne kirpinin sert bir cisimle darbe alması sonucu öldüğünü değerlendiren vatandaşlar, kirpileri güvenli bir ortama aldıktan sonra Bodrum Belediyesi Torba Geçici Hayvan Bakımevi’ne götürdü. Veteriner hekimler tarafından ilk kontrolleri yapılan ve sağlıklı oldukları belirlenen 3 yavru kirpi, korumaya alındı.
Kirpileri kontrol eden veteriner hekim Ahmet Kuşseven, “Anneleri öldüğü için kliniğimize getirilen yavruları kontrolümüzden geçirdik. Sadece bir tanesinin gözünde ufak bir çapak vardı. Genel durumları gayet iyi. Kendi yaşam alanlarına salınabilecek düzeye gelene kadar burada misafirimiz olacaklar” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Kirpilerden görüntü

Haber- Kamera: BODRUM (Muğla), DHA)

=========================

YAREN LEYLEĞİN YAVRULARI İÇİN SEFERBER OLDULAR

 

BURSA’da, Karacabey Belediyesi’nin kurduğu canlı yayın kameralarıyla sosyal medyadan 7/24 izlenen Yaren leyleğin yuvasına taşıdığı naylon çuval parçası 2 yavrunun ayağına dolandı. Bu anları kameradan görenlerin ihbarı ile bölgeye giden ekipler yavruları kurtardı.

 

Karacabey Belediyesi, balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu dostlukla milyonların gönlüne taht kuran Yaren Leylek’in yuvasını 2 yıl önce 7/24 anlık gösteren bir kamera ile halka açtı. Her gün yüzlerce kişinin canlı olarak www.yarenleylek.com üzerinden izlediği yuvada; önceki gün izleyiciler tarafından anne leyleğin yuvaya taşıdığı bir naylon çuvalın, yavruların ayağına dolandığı fark edildi. Çok geçmeden izleyiciler, durumu Karacabey Belediyesi yetkililerine haber verdi. Kısa sürede harekete geçen ekipler yuvaya giderek ayağına ip dolanan yavruları kurtarırken bu anı kameradan yüzlerce insan canlı olarak izledi.

 

‘KANGREN OLABİLİR VEYA İPİ ÇIKARMAYA ÇALIŞIRKEN DÜŞEBİLİRDİ’

 

Doğa fotoğrafçısı ve aynı zamanda Karacabey Belediyesi personeli olan Alper Tüydeş müdahale sonrası yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

 

“Eskikaraağaç Mahallesi’ndeki yuvasına canlı yayın yapan bir kamera kurulmuştu belediye tarafından. Sosyal medyadan leyleklerin ayağına ip dolandığı yönünde çokça yorum geldi. Karacabey Belediyesi ekipleriyle harekete geçtik. Hatta yolda da başkanımız Ali Özkan aradı ‘Gördünüz mü müdahale edin’ diye. Biz de yolda olduğumuzu söyledik. Olay yerine geldik, yuvaya çıktık ve gerçekten naylon çuvalın iki yavrunun ayağına dolandığını gördük. Asla kendi imkanlarıyla çıkartamazdı. Hemen dikkatlice müdahale edip yavrularını kurtardık. Anneleri de yuvaya geldi. Normal zamanda yuvaya müdahale etmiyoruz, yuvadaki kirlenme ve benzer sorunlara. Ama burada olağanüstü bir durum olduğu için yuvaya çıkıp yavruların ayağındaki ipi kurtardık. Yoksa kangren olabilir veya ayağına takılan bu ipi çıkarmaya çalışırken yuvadan düşebilirdi. Bu tarz olumsuz durumlar yaşanmaması için müdahalede bulunduk ve başarılı da olduk.”

 

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan bu yıl yaren leyleğin yavrularına verici takılacağını, yavruların hangi ülkelere göç ettiğini de göstereceklerini açıklamıştı.

 

Görüntü Dökümü

———————–

-Yaren’in yavrusunun ayağına takılan atık

-Ekiplerin bölgeye gelişi

-Ayağından atığın çıkarılması

-Yuvasının temizlenmesi

-Yuvadan detaylar

 

Haber: İsmail Hakkı SEYMEN/ BURSA,(DHA)

 

==============================================

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!