Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 15 

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Bakan Kasapoğlu: Hep birlikte uzun bir maratonun koşucularıyız (2)
 
‘AMACIMIZ, SPORUN HER ALANDA ERİŞEBİLİR OLMASINI SAĞLAMAK’
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ordu Yeni Stadyum ve Spor Lisesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Bakan Kasapoğlu, “Her daim daha iyisini yapmak için mücadele ediyoruz. Türkiye’de hızlı bir reformu ve dönüşümü yaşıyoruz. 2021 yılını şahlanış yılı olarak görüyoruz. Bu doğrultuda ülkemizin hem 2023 hem 2053 hem de 2071 vizyonu doğrultusunda amacımız standartları her geçen gün daha yukarı taşımak. Bu doğrultuda bugün de Ordu’da önemli toplantılar yaptık, devam eden yatırımları değerlendirdik, yapacağımız yatırımları masaya yatırdık. Amacımız, sporun her alanda ve her branşta erişebilir olmasını sağlamak, Ordu’da yıldızlarımızın sayısını artırmaktır. Bu doğrulta alt yapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Bugün aldığımız kararlardan bir tanesi de Ordu’da gençlik merkezi olmayan ilçemiz kalmayacak. Ayrıca ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projemiz ülkemizde hızla ilerliyor. Ordu’da da yüzme öğrenmek isteyen herkese yüzmeyi öğreteceğiz. Bazıları sadece itiraz ediyor ama biz her geçen gün taş üstüne taş koyuyoruz” dedi.

‘İÇERİSİNDE SPOR LİSESİ OLAN İLK STAT OLACAK’
Bakan Kasapoğlu, “Geçtiğimiz günlerde dünyanın en güzel statları arasında gösterilen Göztepe Stadı’nın resmi açılışını yaptık. Bunun öncesinde Adana’da da çok güzel bir stadın açılışını gerçekleştirdik. Pandemiye rağmen hızlı bir şekilde yatırıma ve hizmet üretemeye devam ediyoruz. Bu stadımız da tamamlanmak üzere. Bu stat, ülkemizde içerisinde spor lisesi olan ilk stat olacak. Sadece Ordu’ya değil bölgemize hitap edecek. Sporumuzu her branşta çok yukarı boyutlara taşıyacağız. Ülkemizin dört yanında çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Bakanın incelemeleri
Sporcularla bir araya gelmesi
Detaylar
Bakan Kasapoğlu’nun açıklaması

Haber-Kamera: Mustafa KIRLAK ORDU-DHA

====================

Dalgalar yüzünden batan tekneden 5 kişi kurtarıldı

Reklam Alanı

Antalya’da balık tutmak için denize açılan 7 metrelik özel balıkçı teknesi, dalgalar nedeniyle battı.  İçinde bulunan 5 kişi, çevrede bulunan balıkçılar ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay, öğle saatlerinde Konyaaltı Sahili’nden iki mil açıkta meydana geldi. E.D., beraberinde 4 arkadaşı ile GEMY adlı özel teknesiyle denize açıldı. Öğle saatlerinde kadar birlikte balık tutan E.D.’nin teknesi rüzgarın da etkisiyle dalgalar yüzünden batmaya başladı. Balıkçıların yardımına ilk olarak çevrede bulunan diğer balıkçılar yetişti. Teknede bulunan 5 kişi diğer teknelere ve Sahil Güvenlik ekiplerinin teknesine alınarak kurtarıldı. Batan teknenin ilerleyen günlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na çekileceği belirtildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Batan teknenin liman yetkilileri tarafından çekilmesi
– Tekne ve görevlilerden detay

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA) – 

======================

Palu ailesi davasında küçük Melike’nin gömüldüğü öne sürülen yere bakılacak

PALU ailesi davasında Meryem Tahnal’ın kızı Melike Tahnal’ın Sakarya’nın Ferizli ilçesinde öldürülmesine ilişkin duruşma görülmeye devam etti. Kendilerine cinlerin musallat olduğunu söyleyen Ayşe Palu, eniştesi Tuncer Ustael’in kendilerine ispirto içirdiğini, yeğeninin öldüğünü ve eniştesi ile birlikte bir ağacın altına gömdüğünü iddia etti. Mahkeme heyeti, küçük çocuğun gömüldüğü belirtilen yere bakılmasına karar verdi.

Kamuoyunda ‘Palu Ailesi’ olarak bilinen sanıkların Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamasında öldürüldüğü iddia edilen Meryem Tahnal’ın (35) kızı Melike Tahnal’ın (8) Sakarya’nın Ferizli ilçesinde öldürüldüğü öne sürülmüştü. İddia üzerine Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Davada Hava Palu, Ayşe Palu ve Tuncer Ustael’in eşi Emine Ustael tutuklu oldukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

‘BU OLAYLAR BİTİNCE İKİSİ DE GELECEK’ 
Meryem Tahnal’ın annesi Hava Palu, “Bizim bu duruma gelmemizin sorumlusu kardeşlerim ve yeğenlerimdir. Bu olayı başımıza kardeşlerim ve yeğenlerim getirdi. Bizim üzerimize cinleri musallat ettiler. Tuncer ise bize yardım etmek için 2008 yılının Şubat ayında bize geldi ve birlikte yaşamaya başladık. Kardeşlerim ve yeğenlerim bize adamlarının olduğunu ve bizi öldüreceklerini söyleyince evden ayrılarak arabada yaşamaya başladık. Daha sonra kaldığımız evde Tuncer herkese ispirto verdi. Melike de ispirtoyu içince başı döndü ve baygınlık geçirdi. Tuncer ise bana Melike’nin öldüğünü söyledi. Biz bu sırada Ferizli Kuzca’da M.G.’nin evinde yaşıyorduk. Tuncer, Melike’yi aldı götürdü. Nereye götürdüğünü bilmiyorum. Ben bir şey yapmadım. Melike de, Meryem de bir yere gittiler ama nereye bilmiyorum. Bu olaylar bitince ikisi de gelecek. Allah istediğinde ölüyü canlandırır, geri getirir. Ben beraatımı istiyorum” dedi. 

‘TUNCER TEKME ATTI, İSPİRTO İÇİRDİ’ 
Hava Palu, Tuncer Ustael’i suçlayarak, şöyle devam etti:

“Arabada yaşadığımız süre arabayı Tuncer kullandı. Nereye gitmek istiyorsa oraya götürdü bizi. Evdeki sürede ise ayrı ayrı odalarda kalıyorduk ve bizi aç bıraktı. Sağlıklı düşünemedik. Tuncer çocukları dövüyordu, bizi aç bırakıyordu. Biz Kocaeli’de kendi evimizde yaşarken Tuncer bize cinlerin musallat olduğunu söyledi. Bize Kuran ve dua okumamızı söyledi. Biz de bunu uyguluyorduk. Cinler sivrisinek şeklinde gözükerek sağa sola gidiyordu. Tuncer de cin gelmesin diye evin duvarlarını kırdı. Sonra da evi terk edip çıktık. Tuncer, Melike’nin karnında cin var diyerek önce karnına tekme attı, sonra da ispirto içirdi.”

‘AĞACIN DİBİNE GÖMDÜK’
Meryem Tahnal’ın kardeşi Ayşe Palu ise, “Babam hariç hepimiz aynı evde yaşıyorduk. Tuncer bize içimizde cin olduğunu söyledi. İçimizden cinlerin çıkması ve şifa bulmamız için bize ispirto içirdi. Hepimiz içtik. Ben de içtim. Ben ispirto içince başım döndü ve baygınlık geçirdim. Baygın olduğum için Melike’nin ispirto içtiğini görmedim. Melike’nin yanına gittiğimde ağzından köpük geliyordu. Annem Melike’yi yıkayıp bir bezle sardı. Biz de eniştem Tuncer’le birlikte nehir kenarında bulunan bir ağacın dibine gömdük” diye konuştu.

‘BİZE CİNLER MUSALLAT OLMUŞTU’ 
Ayşe Palu kendilerine cinlerin musallat olduğunu ifade ederek, “Bize cinler musallat olmuştu. Evde kapılar açılıp kapanıyordu. Cinler bizim üzerimize su atıyordu. Bu sebepten dolayı Kocaeli’den ayrılarak Sakarya’nın ilçesi Ferizli Kuzca’daki eve gittik. Melike’yi ağacın dibine eniştem kazıp koydu. Gömdüğümüz yer mezarlık değil. Melike’nin karnına tekme vurulduğunu görmedim. Gördüğümde Melike yarı baygın ve ağzından sıvı geliyordu. Tuncer bizi ayrı odalarda ve aç bıraktı. İstanbul’da kendi evinde yaşarken Tuncer beni 3 günde bir sebepsizce dövüyordu. Benim karnım şişmişti. Beni doktora götüreceğini söyleyerek bir boşluğa götürdü ve bana tecavüz etti” ifadelerini kullandı.

2006 yılında babasının, kardeşinin eşi Ahmet Tahral’ı öldürdüğünü ve o tarihte eşi Tuncer Ustael ile birlikte İstanbul’da yaşadığını söyleyen Emine Ustael, “Babamın yakını Y.Ş. bize annemi öldüreceğini söyleyerek tehdit ediyordu. Eşim Tuncer’le birlikte ben de anneme sahip çıkmak için annem ve Meryem’i yanımıza aldık. Meryem, Y.Ş. ile iletişim halindeydi, sürekli bizi onlara ispiyonluyordu. Baskıdan kurtulmak için Kocaeli’ye taşındık. Arabada yaşamaya başladık. Y.Ş. bizi takip etti. Bir gece arabadan tuvaletini yapmak için ayrıldı. Bir daha da gelmedi. Daha sonra ise Kuşça köyünde yaşamaya başladık. Annem ve Ayşe’nin ifadeleri gerçek değil. İspirto olayı olmadı. Ayşe ve annem baskı altında olduğu için yalan söylüyor. Ben suçlamayı da kabul etmiyorum” diye konuştu. 

Mahkeme heyeti tanıkların dinlenilmesi için talimat yazılmasına, Ayşe Palu’nun tutuklu bulunduğu cezaevinden alınarak Melike’yi gömdüklerini ifade ettiği yere götürülerek araştırılma yapılması ve sonucunun bildirilmesi için Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 25 Haziran gününe erteledi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Sakarya Adliyesi detay 
Adliye girişi detay 

HABER: Onur GÜDEN-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

======================

Tarsus’ta zincirleme kaza: 1’i ağır, 4 yaralı

MERSİN’in Tarsus ilçesinde 2 otomobil ve 1 TIR’ın karıştığı zincirleme trafik kazasında, biri ağır, 4 kişi yaralandı.

Kaza, Tarsus-Mersin D-400 karayolunda meydana geldi. Kavşaktan yola çıkan İsa Ataman (55) yönetimindeki 30 YC 871 plakalı TIR’ın dorsesine, Emir Kuytul (28) yönetimindeki 33 ADF 127 plakalı otomobil çarptı. Arkadan gelen Hasan Alparslan Bayandur (21) yönetimindeki 01 AOM 01 plakalı otomobil de TIR’a çarptı. Kazada, otomobillerde bulunan Emir Kuytul, Yaren Gürbüz (24), Mehmet Nizam ve Ünlü Kaya (8) yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Yaren Gürbüz’ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:
-Kaza anı
-Kaza yapan araç

Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN/TARSUS/(Mersin), (DHA)

======================

Çaldığı 1000 Euro ile kaçan hırsızı çelme takıp düşürerek yakalattı

AFYONKARAHİSAR’ın Emirdağ ilçesinde girdiği kuyumcuda döviz almak istediğini söyleyip; getirilen 1000 Euro’yu alıp kaçmaya çalışan A.K., bir bankanın güvenlik görevlisinin çelme takıp düşürmesiyle yakalandı.

Emirdağ ilçesindeki Uzun Çarşı’da bulunan bir kuyumcu dükkanına giren A.K., iş yeri sahibinin eşi A.Ç.’ye 1000 Euro döviz almak istediğini söyledi. 1000 Euro’yu alıp parasını vermeden kaçan A.K.’nin ardından iş yerinden çıkan A.Ç., “Hırsız var” diye bağırıp soyguncunun peşinden koşmaya başladı. Çevredeki esnaf ve o sırada Emirdağ Saat Kulesi civarında devriye görevi yapan sivil polis memurları da soyguncunun peşine düştü. Kovalamaca sırasında bir bankanın güvenlik görevlisi A.K.’nin ayağını çelme takıp düşürdü. A.K. polis ekiplerince yakalanıp gözaltına alındı. A.K.’nin çaldığı 1000 Euro A.Ç.’ye teslim edildi.

Çok sayıda suç kaydı bulunduğu öğrenilen A.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
(GÜVENLİK KAMERASI)
– Zanlı paraları sayarken, işyeri sahibi kadın bakarken
– Kadın, ‘olmaz ablam’ derken
– Kadın, ‘Hırsız var’ diye bağırırken ve dükkandan çıkarken
– Zanlının koşması, çevredeki panik
– Zanlıya çelme takılarak düşürülmesi
– Kuyumcu kadının koşarak gelmesi

HABER-KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

======================

Okul servisinde oğluyla kavga eden 2 çocuğu öldüren zanlıya olay yerinde keşif yaptırıldı
 
Oğluyla kavga eden 2 çocuğu okul servisinde öldürdü (4)

KEŞİF SIRASINDA MİNİBÜS DE OLAY YERİNE GETİRİLDİ

Çorum’un Alaca ilçesinde Servet B.’nin, oğlunun kavga ettiği Tunç Taşar ve Kaan Hakverdi’yi tabancayla vurarak öldürdüğü okul servis minibüsü de keşif için olay yerine getirildi. Yapılan keşfin ardından minibüs, yeniden İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ 

HABER: Yusuf ÇINAR/ALACA (Çorum), (DHA)- 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!