Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- İKNA EDİLEREK TESLİM OLAN KADIN PKK’LI, AİLESİNE KAVUŞTU
 
GÜVENLİK güçlerinin ikna çalışmaları sonucu terör örgütü PKK’nın barınma alanlarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan S.A., Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’nde ailesiyle buluştu. 

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüğü ekipleri, PKK’lı teröristlerin teslim olmalarına yönelik ikna çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda harekete geçen ekipler, 2015’te terör örgütü PKK’ya katılan S.A., yaptıkları ikna çalışmalarıyla teslim olmasını sağladı. Terör örgütü PKK’nın barınma alanlarından kaçarak Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı’na gelen S.A., güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen S.A., sorgusunun ardından ailesiyle buluştu. 7 yıl aradan sonra kızlarına kavuşan anne ve baba uzun süre hasret giderdi. Duygulu anların yaşandığı buluşmada, anne kızına sarılarak mutluluk gözyaşları döktü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Buluşma anları
– Birbirlerine sarılmaları
– Detaylar

Emrah KIZIL-Selim KAYA/MARDİN,(DHA)- 

Reklam Alanı

==========

2- ESKİ SEVGİLİSİNDEN DAYAK YEDİĞİNİ İDDİA EDEN GÜLSÜM: ÖLMEK İSTEMİYORUM

*- ANTALYA’da eski sevgilisi A.S.’nin kendisini dövüp tehdit ettiği iddiasıyla şikayetçi olan Gülsüm Demiray (22), “Öldürülen kadınlardan biri olmak istemiyorum” dedi. Suçlamaları kabul etmeyen A.S. ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kepez ilçesinde annesi ve kardeşiyle yaşayan Gülsüm Demiray, bir süre önce ayrıldığı eski sevgilisi A.S.’nin kendisine şiddet uygulayıp, tehdit ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Uzaklaştırma kararı verilen A.S., genç kızın oturduğu evin kapısını bıçakla çizip tehditlerini sürdürdü.

Vücuduna tekme, yüzüne tokat atıldığını öne süren Gülsüm Demiray, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. İlişkilerinin 4’üncü ayında şiddet görmeye başladığını belirten Demiray, “İlk başta her şey çok iyi gidiyordu. Bana karşı çok kibardı. Sonrasında anlaşamamaya başladık. Tartışmalarımızda tokat atıp, tehditler başladı. Ayrılmak istediğim zaman kapıma geliyordu. Gitmesini istiyordum, sabaha kadar kapımda bekliyordu. Her kavgamızda kapımdaydı. İlerleyen zamanlarda şiddetin boyutu artmaya başladı. Yüzüme tekme, yumruk atıyordu. Yüzümde şişkinlikler oldu. Kendimi korumaya çalıştığımda daha çok dövüyordu” dedi. Kavgaların sudan sebeplerden çıktığını belirten Demiray, “‘Saçını neden kestin, yaptığın yemek neden kötü’ gibi nedenlerden kavga çıkarıyordu. Ailemle olan hayatımı gidip eski sevgilisine anlatmış. Bunun için de kavga ettik. Arkadaşlarıma ondan bahsettim diye yine dövdü” dedi.

‘ÖLDÜRÜLEN KADINLARDAN BİRİ OLMAK İSTEMİYORUM’
A.S.’nin, “Eski sevgilisinden dayak yedi, benim darbettiğimi söylüyor” sözlerine tepki gösteren Gülsüm Demiray, “Eski fotoğraflar diyor, fotoğrafların çekildiği tarihler belli. Hesaplarımdan da paylaştım. Bizim çıkma tarihimiz ve fotoğrafların çekildiği tarihler belli. Hepsi duruyor, haklı olduğum için korkmuyorum. Uzaklaştırma kararını ihlal ettiği için mahkemeye çıktık ama ‘Bir daha yapma’ denilerek mahkeme bitti. Bir süredir ses çıkarmıyordu, rahattım. Ama tekrar tehditlerine başladı. Uzaklaştırma haricinde bir davamız yok” diye konuştu. Öldürülen kadınlardan biri olmak istemediğini belirten Demiray, “Kendimi çok garip hissediyorum sadece. Bu yaşta bu olayları yaşamak gerçekten kötü” dedi.

A.S. ise Demiray’ın iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirterek, “Açıklamaların gerçekle bir alakası yok. Açıklamayı kendimiz sosyal sitelerde yapacağız” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————— 
– Gülsüm Demiray’ın yürürken görüntüsü
– Yakın plan görüntüleri
– Basın mensuplarına bilgi verirken görüntüsü
– RÖP: Gülsüm Demiray
– Sosyal medyada paylaşılan yazı, bıçak ve tabancanın resimleri
– Detaylar
– Sevgilisi kapıyı çalarken kapıyı açtırmaması
– Kollarındaki morluklar

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

===========

3- MASAL EVİ’NDE KORKUTAN YANGIN, MÜDÜR GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİ

SİVAS’ta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 1 hafta önce açılışı gerçekleştirdiği ‘Masal Evi’nde yangın çıktı. Maddi hasarın meydana geldiği yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla söndürüldü. Masal Evi’nin müdürü Hülya Kara söndürme çalışmalarını gözyaşlarıyla izledi.
Yangın, saat 12.30 sıralarında Akdeğirmen Mahallesi Höllüklük Caddesi üzerinde meydana geldi. 5 Nisan günü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açılışı gerçekleştirilen ve çocuklara yönelik etkinliklerin yapıldığı ‘Masal Evi’ adı verilen konağın elektrik panosunda yangın çıktı. Binada çocukların olmadığı bir sırada çıkan yangını fark eden Masal Evi Müdürü Hülya Kara, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Sivas Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında Masal Evi’nin üst katı tamamen yandı. Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı. 

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Masal Evi Müdürü Hülya Kara ise yangının söndürülme çalışmalarını gözyaşlarıyla izledi. Kara’yı yanında bulunan arkadaşları teselli etti.
 Arkadaşlarının omzuna sarılarak ağlayan Kara, “Daha çok yeniydi. Bir şey yapamadım. Birden duman çıktı. Her yeri duman kapladı. Allah’tan çocuklar yoktu” dedi.
Sivas Valisi Salih Ayhan’a da yangın anını anlatan Kara, “Yangın tüpünü aldım, yukarı koştum ama her yer dumandı. Simsiyah duman oldu. Bir kaç patlama oldu, elektrikler kapandı” dedi. 

PENCEREDEN DUA ETTİ
Yangının söndürülme çalışmaları sırasında 4 katlı bir apartmanın 1’inci katında ise Meliha Koç (78) isminde yaşlı bir kadının pencereden dua ettiği görüldü. Yangını son anda fark ettiğini söyleyen ve korkudan dua ettiğini belirten Koç “Ben sadece oradan duman çıktığını gördüm. Allah saklasın. İçeride kimse var mıydı bilmiyorum. Ben de camdan dua ettim. Allah’a şükür kimseye bir şey olmadı. Bina da yeni yapılmıştı. Çok korktum. Genç bir kız vardı. O binadan dışarıya çıktı” dedi. 

Görüntü Dökümü:
-Olay yerinden görüntüler
-Yanan binanın görüntüsü
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi
-Masal evi müdürü Hülya Kara’nın gözyaşları
-Vali ve Belediye Başkanının olayyerine gelişi
-Hülya Kara’nın yangını anlatması
-Pencereden dua eden Meliha Koç’un konuşması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA) 

============================

4- YANGINDAN KORKAN KÜÇÜK YİĞİT: DEDE EVE ÇIKMAYALIM, YENİ EVE TAŞINALIM

Antalya’nın Serik ilçesinde Sadullah Ayaş’ın (60), torunu Yiğit’i (4) gezdirmek için sokağa çıktığı sırada evinin balkonunda yangın başladı. Yangını gören Sadullah Ayaş eve çıkıp, musluğa taktığı hortumla alevlere müdahale etti. İtfaiyenin de çalışmasıyla yangın büyümeden söndürüldü. 
Yangından korkarak, “Dede eve çıkmayalım. Yeni eve taşınalım” diyen Yiğit’i ise Sadullah Ayaş, “Tamam dedem taşınalım” diye teselli etmeye çalıştı.

Serik’e bağlı Merkez Mahallesi 2133 sokaktaki 5 katlı evin 2. kat balkonunda saat 13.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Ev sahibi Sadullah Ayaş, torunu Yiğit Ayaş’ı gezdirmek için sokağa çıktığı sırada yangını fark etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken, torununu bırakan Sadullah Ayaş ise eve koştu. Sadullah Ayaş, musluğa taktığı hortumla yangını kendi imkanlarıyla söndürdü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına yardım etti. Yangında balkonda bulunan koltuk takımı ve masa tamamen yandı.
Sadullah Ayaş, “Torunumu sokakta gezdiriyordum. Bir baktım balkon yanıyor. Yaklaşık 1 saat olmuştu. Hemen koştum eve geldim. Hortumla kendi imkanım ile yangını söndürdüm. Balkonda soba veya elektrikli bir şey yok. Arada bir sigara içiliyor. O sırada rüzgarın etkisiyle sigara da düşmüş olabilir” dedi.
‘DEDE EVE ÇIKMAYALIM’
Yangın nedeniyle çok korkan küçük Yiğit ise dedesine sarılarak, “Dede eve çıkmayalım. Yeni eve taşınalım” dedi. Dedesi de “Tamam dedem taşınalım. Çok mu korktun?” diyerek Yiğit’i teselli etmeye çalıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Şahsın hortumla söndürmesi
– İtfaiyenin müdahalesi
– Yanan eşyaları aşağıya atışı
– RÖP: Sadullah Ayaş 
– Yiğit’in dedesiyle konuşması
– Sadullah Ayaş’ın torununa sarılması
HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)- 

======

5- YAŞLI KADIN ONARIM İÇİN ÇATIYA ÇIKTI, İNTİHARA KALKIŞTIĞI SANILDI

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 3 katlı apartmanın akan çatısına onarım için çıkan Safiye Çayır (78), intihara kalkıştığı sanılınca polisi harekete geçirdi. Yaşlı kadın polis tarafından çatıdan indirildi. 

Olay, saat 12.00 sıralarında İnegöl ilçesi, Mesudiye Mahallesi, Dinç Sokak’taki 3 katlı apartmanda meydana geldi. Alzheimer hastası Safiye Çayır, ikamet ettiği apartmanın çatısına çıkarak, kiremitleri düzeltmeye başladı. Kadını çatıda gören mahalleli, intihar ettiğini düşünerek polise ihbarda bulundu. Bölgeye gelen İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, çatıya çıkarak kadın ile iletişime geçti. Polisi karşısında gören Safiye Çayır, çatının sızdırdığını söyleyerek, kiremitleri düzenlediğini belirtti. Polisler, kadını çatıdan indirmek için bir süre konuştu. Çakır, daha sonra çatıdan indirilerek evine götürüldü.

Görüntü dökümü;
-Polisin ikna çabaları
-Polis ile yaşlı kadın arasındaki diyalog
-Yaşlı kadının indirilmesi

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA)

=======================

6- MADENCİLERİN YAKINLARINDAN GÜRKAN’A TEPKİ
Soma davası öncesi ailelerden açıklama: Adalet sağlanana kadar buradayız (2)
 
Duruşma öncesinde mahkeme başkanı tarafından, salondakilere koronavirüs hatırlatması yapıldı. Salona telefonlar alınmazken, maske takmanın zorunlu olduğu vurgulandı. Salonda ölen madencilerin aileleri, yakınları ve avukatları yer alırken, tutuksuz sanıklar SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Mahkeme başkanı, duruşma geçmişini okuduktan sonra, ölen madencilerin yakınlarının avukatları sanıkların SEGBİS ile bağlanmasına tepki gösterdi. Madencilerin duruşmayı izleyen aileleri de bulundukları yerden bu karara alkışla tepki gösterirken, salonda kısa süreli gerginlik yaşandı. Mahkeme başkanı, ilk sözü Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’a verdi. Meydana gelen olay sebebiyle büyük üzüntü yaşadığını belirten Gürkan, “Aradan geçen 7 yılda biz de aileler gibi tarifsiz üzüntüler yaşıyoruz. Geçmiş celselerde uzun uzun savunmalar yapmıştım. Beraatimi istiyorum” dedi. Gürkan’ın konuşması sırasında izleyiciler bir kez daha tepki gösterdi ve salonda tartışma yaşandı. Gürkan’ın avukatları da müvekkillerinin beraatini talep etti.

Yaşamını yitiren madencilerin avukatlarından Can Atalay, Yargıtay 12’nci Dairesi’nin davanın yeniden görülmesi için verdiği kararı eleştirdi. Atalay, “Bu kararı tanımıyoruz. Biz, sanıklara olası kasttan ceza verilmesini istiyoruz” dedi. Duruşma sürüyor.

Tolga TAHÇI – Ersan ERDOĞAN – Serkan ÖZDEMİR / AKHİSAR, (Manisa), (DHA)-

========

7- KAMYONUN ÇARPTIĞI MOTOSİKLETTEKİ 3 KİŞİ YARALANDI
 
ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, kavşakta kamyonun çarptığı motosikletteki 3 kişi yaralandı. Kazanın ardından alev alan motosiklet, demir yığınına döndü.

Kaza öğle saatlerinde Abdalağa Mahallesi’nde meydana geldi. İlçe merkezine doğru giden canlı hayvan taşıyan 21 ABR 516 plakalı kamyon, kavşakta, Ramazan Eroğlu yönetimindeki 21 ABE 906 plakalı motosiklete çarptı. Kazada, devrilen motosikletteki 3 kişi yola yaralandı. Sürüklenen motosiklet ise oluşan sürtünme sonrası birden alev alarak yanmaya başladı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık ekipleri yaralı 3 kişiyi hastaneye götürürken, itfaiye ekipleri ise motosikletteki yangına müdahale etti. Kamyon şoförü karakola giderek polise teslim oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
– Olay yeri
– Olay yeri inceleme ekibi
– Yanan motosiklet
– Sağlık ekipleri ve ambulanslar
– Yerde bulunan ayakkabılar
– Genel ve detay görüntüler
 Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN – SİVEREK-ŞANLIURFA-DHA)

======================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!