Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- KIZI, İKİNCİ EŞİNİN TACİZİNE UĞRAYAN ANNE: ÇOCUKLARA UZANAN ELLER KIRILSIN
 
DENİZLİ’de, 15 yaşındaki üvey kızına 4 yıldır cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen M.A.D.’nin (42) yargılanmasına başlandı. Tutuksuz yargılanan M.A.D. duruşmaya katılmayınca, mahkeme heyeti bir sonraki davaya zorla getirilmesine hükmetti. Anne F.D. (40) duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Eşim 4 yıl önce tacizlere başlamış. Kızım korktuğu için bana anlatamamış. Adalet yerini bulsun. Kadınlar susmasın. Çocuklara uzanan eller kırılsın” dedi.

Denizli’de yaşayan tekstil işçisi F.D., 13 yıl önce çelik kapı ustası M.A.D. ile ikinci evliliğini yaptı. İlk evliliğinden kızı Ş.Z.Ş.’yi dünyaya getiren F.D.’nin ikinci evliliğinden de erkek çocuğu oldu. Lise 1’inci sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki Ş.Z.Ş., annesi F.D.’ye 16 Aralık 2020’de üvey babası M.A.D.’nin kendisini cinsel tacizde bulunduğu söyledi. Bunun üzerine F.D. savcılığa gidip, eşi M.A.D.’den şikayetçi oldu. Savcılık konuya ilişkin soruşturma başlatırken, M.A.D. polis ekiplerince gözaltına alındı. Polis M.A.D.’nin yanı sıra F.D. ve kızı Ş.Z.Ş.’nin de ifadelerini aldı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.A.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ancak, avukatının üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu 2 ay sonra tahliye edildi.

Başlatılan soruşturmanın ardından M.A.D. hakkında, ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame Denizli 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşmaya mağdur çocuk Ş.Z.Ş ve annesi F.D katıldı. Tutuksuz yargılanan M.A.D. ise duruşmaya gelmedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile tarafların avukatı salonda hazır bulundu. Duruşma, tutuksuz yargılanan sanığın bir sonraki davaya zorla getirilmesine hükmedilerek 14 Eylül’e ertelendi.

‘EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM’

Reklam Alanı

Duruşma sonrası açıklama yapan anne F.D. “Eşim 4 yıl önce tacizlere başlamış. Kızım korktuğu için bana anlatamamış. Polise gidip şikayetçi olduk. Cezaevine girdi. 2 ay sonra tahliye edildi. 13 senemi verdim evliliğim için. En ağır cezayı istiyorum” dedi.

‘KADINLAR SUSMASIN, ÇOCUKLARA UZANAN ELLER KIRILSIN’

Kızının yaşadıkları nedeniyle zor zamanlar geçirdiğini ifade eden F.D., “Yaşananlar nedeniyle çocuğumun psikolojisi bozuldu. Haftanın 2 günü psikoloğa gidiyor. Kabuslar görüyor. Adını duyduğunda bile ağlamaya başlıyor. Benim de dünyam alt üst oldu. Allah’a şükür daha da ileri gitmeden durumu fark ettik. Bunların düşüncesi bile kötü. Adalet yerini bulsun. Bu tür pislikler gizli kalmasın. Kadınlar susmasın. Çocuklara uzanan eller kırılsın” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
-Anne F.D.’nin adliye önünde beklemesi
-Anne F.D.’den detay görüntüler
-F.D. ile röportaj

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

=======

2- GAZİANTEP’TE FIRTINA NEDENİYLE ÇATISI UÇAN SİTEDE HASAR TESPİTİNE BAŞLANDI

GAZİANTEP’te, dün akşam saatlerinde etkili olan fırtınada çatısı uçan binanın bahçesindeki 10 araç ile bazı dairelerin balkonları zarar gördü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AFAD ekipleri, sabah saatlerinde geldikleri binada hasar tespit çalışması başlattı.

Gaziantep’te, dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Şahintepe Mahallesi’nde bulunan bir apartmanın çatısı yerinden sökülerek uçtu, bahçe duvarı yıkıldı. Çatıdan çevreye dağılan moloz yığınları park halindeki araçlara ve basketbol sahasında zarara yol açtı. Site bahçesinde bulunan 10 araçta hasar meydana gelirken, olay sırasında basketbol sahasında oyun oynayan çocuklar ise şans eseri yara almadan kurtuldu.

‘DEPREM OLDU SANDIM’

Büyük korkuya yol açan olayın ardından bu sabah bölgeye gelen ekipler tarafından hasar tespit çalışmasına başlandı. Ekipler, ev ve araçlarında hasar oluşan kişilerle ilgili tutanak tuttu.

Fırtınada balkon duvarı yıkılan bina sakinlerinden Hatice Gökdemir, olay sırasında deprem olduğunu düşündüğünü söyledi. Çocuklarını göremeyince büyük korku yaşadığını dile getiren Gökdemir, balkondan dışarıya baktığında tahta parçalarının uçarken gördüğünü belirterek, “Bir anda deprem olduğunu sandım. Çok büyük gürültü oldu ve balkon camlarımızı patlattı. Birkaç dakika önce çocuklarım balkondan içeri girmişti” dedi.

Fırtınanın şiddetiyle çatıdan kopan parçaların aracına isabet ettiği Kamil Dilsiz, olay sırasında çok korktuklarını söyleyerek, şans eseri oyun oynayan çocuklara bir şey olmadığını ifade etti.

Ekiplerin tespit çalışmalarına başladığını söyleyerek yetkililere teşekkür eden Dilsiz, “Yıllardan beri böyle bir felaket olmamıştı. Araçlarımız çatının üzerine düşmesi ile ciddi zararlar gördü. Temennimiz yetkililerin bu doğal afetten kaynaklı hasarları bir an önce karşılamasıdır. Olay sırasında da ben evde değildim” diye konuştu.

Görüntü dökümü
—————————-
– Olay yeri detay çekim
– Zarar gören araçlar
-Zarar gören daireler
-Hatice Gökdemir ile röp
Gökhan Gökdemir ile röp
-Kamil Dilsiz ile röp
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Kadir GÜNEŞ -Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

==============

3- SÜLFÜRİK ASİT ÜRETİM TESİSİ ÇED TOPLANTISI, HALK İSTEMEYİNCE YAPILMADI
 
KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde yapılması planlanan sülfürik asit üretim tesisi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı bölge halkı ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin karşı çıkması nedeniyle yapılmadı. Görevlilerin, ‘Halk bilgi edinme hakkını kullanmak istememiştir’ tutanağı tutması sonrası toplantı sona erdi.

Körfez ilçesi Kabakoz mevkiinde yılda 200 bin ton kapasiteli sülfürik asit üretim tesisi yapılmasıyla ilgili Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde ÇED toplantısı yapıldı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdürü Güneş Ekşi, firma yetkilileri ile bölge halkı ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Güneş Ekşi’nin açılış konuşmasına başladığı sırada salondakilerin ayağa kalkıp toplantıyı karşı çıktıklarını ve yaptırmak istemediklerini söylemesi üzerine salonda gerginlik yaşandı. Mahallelerinde sülfürik asit tesisi yapılmasını istemediklerini söyleyen Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı, “Her proje bulunduğu bölgedeki diğer tesislerle birlikte çevreye etkisi kümülatif olarak değerlendirilmelidir.  Bölgede yaşayanlar olarak biz yılda 200 bin ton kapasiteli sülfürik asit üretim tesisi yapılmasını istemiyoruz. Ayrıca Kocaeli deprem bölgesidir. Kaza, deprem, ateş ve ısıya maruz kalma gibi risklerle ilgili acil durum planlarına rastlanmamıştır. Biz kesinlikle kurulmasını istemiyoruz” dedi.

Toplantı heyeti tarafından, ‘Körfez ilçesinde yapılması planlanan sülfürik asit üretim tesisi ile ilgili halk bilgi edinme hakkını kullanmak istememiştir’ tutanağı tutularak toplantı sona erdirildi.

Görüntü Dökümü
-Toplantıya katılanlar
-Toplantının başladığı anda vatandaşların tepkileri
-Yaprak Fidancı konuşması
-Toplantının sona erdirilmesi
Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/KÖRFEZ(Kocaeli)(DHA)

=======

4- ŞAMİL TAYYAR’IN BABASI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar’ın babası Hüseyin Tayyar (88) toprağa verildi.

Bir süredir çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle tedavi gördüğü İslahiye Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar’ın babası Hüseyin Tayyar için bugün İslahiye Sıdıka Tayyar Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül, milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hüseyin Tayyar’ın cenazesi, öğle namazı sonrası İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından İslahiye Asri Mezarlığındaki aile mezarlığına defnedildi.

Görüntü dökümü
——————————-
– Cenazenin getirilişi
– Cenazeye katılanlar
– Cenaze namazının kılınışı
– Defin edilmek üzere uğurlanışı
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Mustafa KANLI-Kamera:Ahmet KILIÇ-Kadir ÇELİK- GAZİANTEP-DHA)

=========================

5- KAÇAK AVCI TARAFINDAN VURULAN GEBE KARACA TELEF OLDU
 
BARTIN’ın Ulus ilçesinde kaçak avcıların vurduğu gebe karaca telef oldu. Karacayı vuran avcıyı bulmak için çalışma başlatıldı.

Ulus ilçesine bağlı Kadıköy köyünde ormanlık alanda dün bir karaca kaçak avlanan kişi tarafından tüfekle vuruldu. Av köpeklerinin kovaladığı karaca köye sığındı. Yaralanan karacayı gören vatandaşlar durumu Bartın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bildirdi. Ancak, karaca kısa süre sonra telef oldu.

Kaçak avlanan kişiyi bulmak için ekipler çalışma başlattı. Yapılan inceleme sonucu ikizlere gebe olduğu belirlenen karaca ekiplerin tutanak hazırlamasının ardından gömüldü.GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Görüntü dökümü
-Karacanın yaralı görüntüsü
-Karacanın öldükten sonraki görüntüsü

Haber: Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)

======================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!