Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) 600 GÜNÜ GERİDE KALAN EVLAT NÖBETİNDEKİ ANNE: EVLATLARIMIZI ALACAĞIZ

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması için HDP binası önünde 226 aile, oturma eylemini 602’nci günde de sürdürürken, basın açıklaması yapıldı. 2 yıl önce 16 yaşındayken, kaçırılan oğlu Mustafa için oturma eylemini devam eden kanser hastası Ayşegül Biçer, “Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Hakkımız olan evlatları PKK terör örgütünden söke söke alacağımıza inanıyoruz” dedi.
Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 21 Ağustos 2019’da ortadan kayboldu. Akar’ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP’nin Diyarbakır’daki binası önüne geldi. Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.
EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 24 OLDU
Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, Fahrettin Meryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocukları ile en son Selma Han’ın oğlu Onur’un da teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 24 oldu.
‘VATANIMIZ, BAYRAĞIMIZ İÇİN DE NÖBET TUTUYORUZ’
Çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan aileler, HDP binası önünde başlattıkları eylemde 602’nci güne girdi. Basın açıklaması düzenleyen aileler, evlatlarına kavuşana dek mücadele sürdüreceklerini söyledi.  Aileler adına açıklama yapan, 2 yıl önce 16 yaşındayken, kaçırılan Mustafa’nın annesi kanser hastası Ayşegül Biçer, şunları söyledi:
“HDP, 600 gündür burada feryat figan eden anne ve babaları görmedi, duymadı. Sizi vicdana, merhamete çağırıyorum. Bu yanan yürekleri görmediniz, bu dökülen gözyaşlarını görmediniz. Buradan CHP, İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi’ne de sesleniyorum; nerede sizde vicdan, nerede sizde merhamet? Siyaset yapıyorsunuz ama 600 gündür burada feryat figan eden bu anne ve babaları görmediniz, görmezlikten geldiniz. Vatanımız, bayrağımız için de nöbet tutuyoruz. Buradan bir kere daha dile getirmek istiyoruz; biz buraya oturduğumuzda ‘ya zafer ya ölüm’ demiştik. Kanımızın son damlasına kadar biz mücadele edeceğiz ve hakkımız olan evlatları PKK terör örgütünden söke söke alacağımıza inanıyoruz.”
2015 yılında 15 yaşındayken, kaçırılan oğlu Özkan için nöbet tutan Süleyman Aydın ise “Biz sonuna kadar burada mücadele edeceğiz. HDP’de biraz vicdan varsa bu Kürt ailelerinden kaçmasınlar. Devletimiz büyük bir devlettir. Çocuklarımız için büyük bir mücadele veriyor. Biz de sonuna kadar burada HDP ile mücadele vereceğiz. Anne- babalar olarak sonuna kadar eylemimizde kararlıyız. Gitmiyoruz bir yere” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Çadırdan detay
-Aileleri ziyaret eden siyasi ve STK temsilcileri
-Temsilcilerin ailelerle görüşmesi
-HDP İl Binası önünde toplanan aileler
-Dövizler
-Baba Süleyman Aydın’ın konuşması
-Anne Ayşegül Biçer’in açıklaması
-Atılan sloganlar
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

======================================

2) ŞANLIURFA’DA KAMYON İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 3 YARALI
 
ŞANLIURFA’da kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.

Reklam Alanı

Kaza, Şanlıurfa-Suruç karayolu üzerindeki Evren Sanayi Kooperatifi Kavşağı’nda meydana geldi. İddiaya göre, Abdullah Çelik (70) yönetimindeki 63 VN 640 kamyon ile, kavşaktan döndüğü sırada, Ömer Koç (30) yönetimindeki 27 PY 283 plakalı otomobile çarptı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada otomobilde sıkışan sürücüler ve otomobilde bulunan Ayşegül Koç (35) görevlilerin müdahalesi sonucu bulunduğu yerden çıkarıldı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Kazaya karışan araçlar
– Yaralılara müdahale eden çevredeki vatandaşlar
– Olay yerine gelen ambulan
– Yaralılar ambulansa konulması
–  Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)
   
==============================

3) ‘AFET BÖLGESİ’ İLAN EDİLEN ASSOS ANTİK LİMANI’NDA TURİSTİK TESİSLER KAPATILDI
 
ÇANAKKALE’nin Ayvacık ilçesinde, asırlardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Assos Antik Limanı’ndaki otel ve restoranlar, ‘afet bölgesi’ bölgesi ilanının ardından alana inen yolun yamaç kısmında tehlike oluşturan büyük kayaların ıslahı için kapatıldı.
Kuruluşu M.Ö. 2000’e uzanan Assos Antik Limanı, Athena Tapınağı, amfitiyatro ile tarihi cami, köprü, kale, taş evler, oteller ve restoranlar ile her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tatilcilerin, modern çağdan geçmişe doğru uzanan yolculuk yaptığı Assos Antik Liman’a inen yolun sol kısmındaki yamaçta yer alan kayalar ve taş parçaları, depremler ve doğa koşullarının etkisiyle düşmeye başladı. İlk olarak 2015 yılında turistik tesisin çatısına, geçen yılın Ekim ayında ise yola düşen büyük kaya parçaları, AFAD yetkililerini harekete geçirdi. AFAD, 1 yıla yakın incelemelerin ardından tehlikeye ilişkin rapor hazırladı ve alan ‘afet bölgesi’ ilan edildi.
500 GÜNDE TAMAMLANACAK
AFAD’ın raporu doğrultusunda, Assos’taki tehdidi ortadan kaldırmak için ilgili kurumlar harekete geçti. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, bir süre önce Assos Antik Limanı’ndaki turistik tesis işletmecileriyle toplantı yaparak, hazırlanan rapor ve projeye ilişkin bilgilendirme yaptı. Assos Kaya Islahı Yapım İşi, Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 26 Mart’ta ihale edildi. Antik Limana inen yol ise Behram köyü girişindeki Aristoteles Heykeli önüne jandarma tarafından koyulan dubalarla bu sabah ulaşıma kapatıldı. Yarın başlaması ve 500 günde bitirilmesi planlanan çalışmalar için Assos Antik Limanı’ndaki otel, pansiyon, kamp, restoran, büfe, çay bahçesi ve dondurmacı olmak üzere toplam 19 tesis kapatılarak, tahliye edildi. Limandaki balıkçı teknelerinin de tahliye edilmesi bekleniyor. 
Antik limana gelen tatilciler ise kapatılan yolda nöbet tutan jandarma ekiplerince bilgilendirildi. Bunun üzerine tatilciler, geri dönmek zorunda kaldı. Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik de limana inerek, incelemelerde bulundu.
Kaya ıslah çalışmaları kapsamında, tehlike oluşturan kayalar, parçalanarak, bulunduğu yerden kaldırılacak. Yamaç kısmına çelik ağ serilerek, taş parçalarının aşağı düşmesi önlenecek.

Görüntü Dökümü
———————–
-Assos antik kenti ve kayalardan drone ile genel ve detay arşiv görüntüler.
-Assos antik kentinden yerden arşiv genel ve detay görüntüler.
-Kayalardan detay arşiv görüntüler.
-Jandarma’nın assos antik kentine girişleri kapatmasından görüntü.
-Bölgeye gelen tatilcilerin geri dönmesinden görüntü.

Haber-Kamera: İpek YAVAŞ/AYVACIK (Çanakkale), (DHA)

==============================

4) SİVAS’TA KISITLAMA SONRASI YOĞUNLUK
 
SİVAS’ta, 3 günlük kısıtlamanın ardından cadde ve sokaklarda insan ve araç yoğunluğu yaşandı. 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde 22 Nisan akşamından itibaren uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının bu sabah 05.00’te sona ermesinin ardından Sivas’ta cadde ve sokaklarda yoğunluk yaşandı. Özellikle kentin en işlek yerlerinden biri olan Atatürk Caddesi ile Sirer Caddesi’nde insan kalabalığının normalden fazla olduğu görüldü. Öğleden sonra kalabalık daha da arttı. Postane, banka ve ATM’lerin önlerinde uzun kuyruklar oluşturan bazı kişilerin sosyal mesafe ve maske kurallarını ihlal ettikleri görüldü. Bazı vatandaşlar, 3 gün süren yasağın ardından işlerini bir an önce bitirmek için dışarı çıktıklarını ifade ederken, bazıları da yürüyüş amacıyla sokağa çıktıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Cadde ve sokaklardan görüntüler
-Araç ve yaya yoğunluğu
-Banka önlerindeku kuyruklar
-Konuşmalar

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA) 

==============================

5) SAHİL GÜVENLİK, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDAKİ AHTAPOT TUZAKLARINI TEMİZLEDİ
 
ÇANAKKALE Boğazı’nda, yasak olan ahtapot avcılığı için denize bırakılan ahtapot tuzakları, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince temizlendi. Kumkale önlerinde 7 mevkide 757 ahtapot tuzağı, denizden çıkarılırken, 56 ahtapot denize bırakıldı.
Yasa dışı su ürünleri avcılığıyla mücadeleyi sürdüren Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekipleri, ‘5/1 Numaralı Ticari ve 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkındaki Tebliğler’ gereği yasak olmasına rağmen ahtapot avcılığı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Dronla yürütülen çalışma sonucu yasa dışı olarak deniz dibine bırakılan ahtapot tuzaklarının mevkileri tespit edildi. Kumkale önlerinde 3 Sahil Güvenlik Botu ile gerçekleştirilen operasyonda, 7 mevkide 757 ahtapot tuzağı deniz dibinden çıkarıldı ve tuzaklarda bulunan 56 canlı ahtapot, denize bırakıldı.
Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, geçen yıl ve bu sene 14 tekne, 2 lastik bot, 21 trol kapısı ve ağı ile 32 su altı tüfeği, dalış kıyafeti, kompresör, palet gibi malzemelere mülkiyetin kamuya geçirilmesi amacıyla el koydu.
Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekipleri, her türlü yasa dışı faaliyetle mücadeleye 7/24 esasına göre devam edildiğini, ‘mavi vatan’daki canlıların gelecek kuşaklara aktarılması ve sürdürülebilir avcılığın devam edebilmesi için denetimlere aralıksız olarak devam edildiğini vurguladı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Sahil Güvenlik Botları’nın denizden ahtapot tuzaklarını çıkarmasından drone görüntüleri.
-Deniz dibinden çıkarılan ahtapot tuzaklarından görüntü.
-Ahtapot görüntüsü.

Haber-Kamera: ÇANAKKALE, (DHA)

==============================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!