Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 15 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İZMİR’DEKİ FETÖ OPERASYONUNDA 30 TUTUKLAMA
 
İZMİR’de, FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 238 kişiden, 46’sı adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 30’u tutuklanırken, 16’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY’nin TSK yapılanmasına yönelik açılan soruşturma kapsamında, 96’sı Jandarma Genel Komutanlığı, 103’ü Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 16’sı Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 19’u Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı personel ile 29 askeri okullardan ihraç edilen öğrenci olmak üzere toplam 263 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine önceki gün yapılan operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 238’i gözaltına alındı. Şüphelilerden 46’sı emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilirken, 30’u tutuklandı, 16’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, 6 şüpheli hakkındaki gözaltı kararı koronavirüse yakalanmaları nedeniyle iptal edilirken, 4 kişi itirafçı olduğu için serbest bırakıldı. Ayrıca, ifadeleri alınan şüphelilerden birinin, mevcut delil durumu gözetilerek serbest bırakıldığı, 1 şüpheli hakkındaki gözaltı kararının da daha önceden bir başka şube tarafından işlem yapıldığı gerekçesiyle iptal edildiği belirtildi. 180 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Görüntü Dökümü
—————–
– Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesinden görüntü
– Adliyeden görüntü
-Genel ve detay görüntüler
Haber: Davut CAN-Kamera: İZMİR, (DHA)

==============================================

2) TAM KAPANMA ÖNCESİ BODRUM’A AKIN ETTİLER

MUĞLA’nın Bodrum ilçesi, 17 gün sürecek ‘tam kapanma’ öncesi tatilci akınına uğradı. Kent merkezi giriş ve çıkışlarında uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbul, Ankara ve İzmir plakalı araçların fazla olması, dikkat çekti. 
Ülke genelinde uygulanacak 17 günlük ‘tam kapanma’ öncesi büyükşehirlerde kalmak istemeyip, Bodrum’u tercih edenler, öğle saatlerinden itibaren ilçeye giriş yapmaya başladı. Yarın saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek ‘tam kapanma’ dönemini fırsat bilen yazlıkçılar ve yerli turistler, Bodrum’a akın etti. Bölgede trafik yoğunluğu ise dronla havadan görüntülendi. Olası yoğunluğu tahmin eden ekipler de ilçe girişinde güvenlik önlemi aldı. Trafik, zaman zaman trafik durma noktasına gelirken, uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbul, Ankara ve İzmir plakalı araçların fazla olması ise dikkat çekti. Bodrum girişinde başlayan ve Turgutreis, Yalıkavak, Göltürkbükü yönüne giden tüm güzergahlarda yoğunluk gözlendi.

Görüntü dökümü
————————–
-Dron ile çekilmiş araç trafiği görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler
-Muhabir anonsu
-Röp
Haber: Eda Ebru NANECİ – Kamera: Tekin GÜRBULAK / MUĞLA, (DHA) –

Reklam Alanı

==============================================

3) KORONAVİRÜSTEN ÖLEN ESKİ MİLLETVEKİLİ MAİL BÜYÜKERMAN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ESKİŞEHİR’de, tedavi gördüğü hastanede koronavirüs nedeniyle 93 yaşında hayatını kaybeden Demokratik Sol Parti (DSP) 21’inci dönem Eskişehir milletvekili Mehmet Mail Büyükerman, son yolculuğuna uğurlandı.
2000 yılında Türkiye Cumhuriyeti 10’uncu Cumhurbaşkanlığı seçiminde bağımsız aday olan DSP Eskişehir 21’inci dönem eski Milletvekili Mehmet Mail Büyükerman, bir süre önce koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle Eskişehir Yunusemre Hastanesi’nde tedavi görmeye başladı. Durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakıma alınan Büyükerman, dün hayatını kaybetti. Renkli kişiliği ve hayırseverliği ile tanınan Mehmet Mail Büyükerman’ın üzeri Türk bayrağıyla örtülen cenazesi Gümülcine Camii’ne getirildi. Cenaze törenine,  Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra yakınları katıldı.
‘ÇOK RENKLİ BİR KİŞİLİĞİ VARDI’
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Büyükerman’ın çok renkli bir kişiliği olduğunu belirterek, “Eskişehir’e çok emeği olan bir büyüğümüzdü. Benim bir şansım var. 1999’da ben belediye başkanı seçildim, o da DSP’den milletvekili seçilmişti. O dönemdeki anılarımız var. Çok renkli bir kişiliği vardı. Çok entelektüeldi, dini çok iyi bilen bir insandı. Nüktedan bir kişiydi, güzel tespitleri vardı. Nur içinde yatsın, ışıklar içinde yatsın. Eskişehir önemli bir şahsını kaybetti. Tanıyanlarına sevenlerine Allah sabırlar versin” dedi.
Mehmet Mail Büyürerman’ın Eskişehir’e yaptığı hayır işlerinde çok katkısı olduğunu ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Allah rahmet eylesin. Mail bey hem meslektaşımız, hem partidaşımız, hem de ağabeyimizdi. Eskişehir’e hayır işlerinde de çok ciddi katkıları sundu. İnşallah yattığı yerde dinlenir, mekanı cennet olur. Başımız sağ olsun” diye konuştu
‘HAYIRSEVERLİĞİ İLE TANINIRDI’
Hoşnudiye Mahallesi Muhtarı Figen Rençber ise, Mail Büyükerman’ın Eskişehir’de hayırseverliği ile tanındığını söyledi. Rençber, “Mahallem için büyük bir kayıp. Kendisi Eskişehir’de hayırseverliği ile tanınmış 21’nci dönem milletvekilimizdir. Bugün cenazesini kaldırıyoruz. Mekanı cennet olsun. Mahallemde de Mail beyin izlerini görebilirsiniz. Mail Büyükerman anaokulu, Sağlık Ocağı gibi Eskişehir’in çeşitli yerlerinde hayırları vardır. Bu camide de Mail beyin izlerini her yerde görebilirsiniz. Mail bey çok değerli bir insandı. Kaybımızdan dolayı üzgünüz” şeklinde konuştu. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Büyükerman, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
—————————-
-Tabutun üzerine bayrak serilmesi
-Cami duvarındaki kitabe
-Yakınlarının cenazenin başında beklemeleri
-Tepebaşı Belediye başkanı Ahmet Ataç röp.
-Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt röp.
-Hoşnudiye Mahallesi Muhtarı Figen Rençber röp.
-Cenaze namazı için bekleyenler
-Cenaze namazının kılınması
-Tabutun cenaze aracına taşınması
-Cenaze aracının camiden çıkışı
Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)-

==============================================

4) KARABÜK İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: AŞI BİREYSEL BİR TERCİH OLMANIN ÖTESİNDE TOPLUMSAL BİR SORUMLULUKTUR

KARABÜK İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı aşı konusundaki en büyük sıkıntının insanların kaynağı belli olmayan bilgilere itimat etmeleri olduğunu belirterek, “Aşı bireysel bir tercih olmanın ötesinde toplumsal bir sorumluluktur. Ne kadar hızlı bir şekilde toplumsal bağışıklığı aşı sayesinde elde edebilirsek içinde bulunduğumuz bu zor günlerden de o kadar kısa sürede kurtuluruz” dedi.
Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Karabük’te 138 farklı noktada bugüne kadar yaklaşık 85 bin kişinin aşılandığını açıkladı. Salgının sonlandırılabilmesi için aşıların en büyük silah olduğunu belirten Ahmet Sarı, “Covid ile mücadelede şuana kadar 85 bine yakın vatandaşımız Karabük’te aşılandı.  Bunlardan yaklaşık 51 bini ilk doz aşıyı oldu, 33 bini ise ikinci doz aşısını tamamlayarak bağışıklık kazanmış oldu” dedi.
Aşı konusundaki en büyük sıkıntının insanların kaynağı belli olmayan bilgilere itimat etmeleri olduğunu söyleyen Sarı, “Biz bilime inanmalarını ve aşıya önem vermelerini özellikle istirham ediyoruz. Çünkü aşı bireysel bir tercih olmanın ötesinde toplumsal bir sorumluluktur.  Ne kadar hızlı bir şekilde toplumsal bağışıklığı aşı sayesinde elde edebilirsek içinde bulunduğumuz bu zor günlerden de o kadar kısa sürede kurtuluruz” diye konuştu.
Tam kapanmanın uygulanacağı süre içerisinde aşı olmak isteyen vatandaşların istedikleri saatte istedikleri tarihe randevu aldıklarında aşılarını olabileceğini ifade eden Sarı, “Tam kapanma sürecinde aşı ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Aşı olmak isteyen vatandaşlarımız istedikleri saatte istedikleri tarihe randevu aldıklarında aşılarını gönül rahatlığıyla olabilirler” dedi.
6 bin kişiden fazla vatandaşı telefonla arayarak aşı noktasında nasıl yardımcı olabileceklerini sorduklarını söyleyen Sarı, şöyle konuştu:
“İlimizde özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızda yüzde 80 civarında bir aşılama sağladık. Aşı olmayan vatandaşlarımız da valiliğimiz bünyesinde kurulan bir ekiple 6 bin kişiden fazla vatandaşımız telefonla tek tek arayarak aşı noktasında kendilerine nasıl yardımcı olabileceğimizi, neden aşı olmadıklarını, aşı olmak istedikleri takdirde bizim yapabileceğimiz ekstra bir hizmet olup olmadığını sorguladık. Bazı vatandaşlarımız randevu almakta güçlük çektiklerini söylediler ve onlara randevularını biz aldık. Bazı vatandaşlarımız ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını söylediler, kimilerinin evine gidip aşıları sağladık kimilerini araçlar ile aldırıp aşı noktalarına getirip aşılarını sağladıktan sonra tekrar evlerine bıraktık. Özellikle mobil ekiplerimiz vasıtasıyla da engelli vatandaşlarımız ya da belli bir yaşın üstündeki vatandaşlarımıza, yatağa bağımlı durumdaki hastalarımıza aşılarını evde yaptık. Halen bu hizmetimiz sürmekte. Vatandaşlarımız ikna noktasında operasyon merkezimizi arayan bizden bilgi almak isteyen vatandaşlarımıza da detaylı bilgi vermeye çalışıyoruz.”

Görüntü Dökümü
—————————
Aşı olanlar
Hastaneden görüntüler
Müdür ile röp.
HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/KARABÜK, (DHA)

==============================================

5) KRALİYET AİLESİNE DENİZLİ MERMERİ
 
İNGİLTERE Kraliyet ailesi üyelerinden Cambridge Dükü Prens William ve Düşesi Prenses Kate, Kraliçe Elizabeth tarafından kendilerine tahsis edilen evin yenileme çalışmalarında Denizli mermerini tercih etti. ‘Anmer Hall’ isimli tarihi evde kullanılan mermeri üreten firmanın genel müdürü Celil Kılıç, Prens William ve eşi Prenses Kate’in mektup göndererek kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Denizli’nin Honaz ilçesindeki fabrikada doğal taş üretimi yapan firma, İngiliz Kraliyet ailesi üyeleri Cambridge Dükü Prens William ve Düşesi Prenses Kate’in, Norfolk’taki ‘Anmer Hall’ isimli evlerinin renovasyonunda kullandığı mermerin tedarikini sağladı. Kaklık Mahallesi’ndeki fabrikada özel olarak imal edilen mermerler, şubat ayında İngiltere’ye gönderildi. Doğal taşlar, 1862 yılından bu yana kraliyet ailesinin kullandığı, Kraliçe Elizabeth tarafından Prens William ve Prenses Kate’e hediye edilen tarihi evin banyosunda kullanıldı.

Kraliyet ailesine özel mermer üreten firmanın genel müdürü Celil Kılıç, Prens William ve Prenses Kate’in evleri için hazırladıkları ürünlerden dolayı teşekkür mektubu aldıklarını söyledi. İngiltere’de ürünlerinin tanıtıldığı birçok depolarının bulunduğunu belirten Kılıç, “Prens William ve Prenses Kate çifti, Anmer Hall’ın yenileme çalışmalarını yaparken bize ulaştılar. Türkiye’de üretilen mermerleri beğenmişler. Bize sipariş verdiler. Biz burada Denizli’de çıkan taşlarla özel üretimler yaptık ve gönderdik. Mermerler evin ıslak alanlarında kullanıldı. Daha sonra bize bu ay başında teşekkür mektubu gönderdiler. Bu bizim için sürpriz oldu. Gurur duyduk. Tarihi bir binada, Denizli’de çıkarılan Türk mermerinin tercih edilmesi bizi ayrıca mutlu etti” diye konuştu.

Görüntü dökümü
—————————–
-Mermer fabrikasından görüntü
-Mermer bloklarından detaylar
-Çalışanlardan görüntü
-Mermerlerden detay
-Celil Kılıç ile röportaj
-Anmer Hall’ın fotoğrafı
Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA) 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!