Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 15 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) RUS SAVAŞ GEMİSİ ÇANAKKALE BOĞAZI’NDAN GEÇTİ

ÇANAKKALE Boğazı’ndan geçen Rus Donanması’na ait 499 borda numaralı ‘Admiral Makarov’ isimli savaş gemisi, Ege Denizi’ne doğru yol aldı. 

Marmara Denizi’nden saat 14.00’te Çanakkale Boğazı’na giriş yapan Rus Donanması’nın Karadeniz Filosu’na ait 499 borda numaralı güdümlü füze fırkateyni ‘Admiral Makarov’, boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu’nu döndükten sonra saat 16.00 sularında Çanakkale önlerinde oldu.
Kilitbahir köyü dağında bulunan ‘Dur Yolcu’ yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen savaş gemisi, Ege Denizi’ne doğru yol aldı. Rus savaş gemisine güvenlik gerekçesiyle Türk Sahil Güvenlik botu eşlik etti.

Görüntü dökümü
—————————-
– Rus Donanması’na ait savaş gemisinin geçişi 

Haber-Kamera: Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

====================================

Reklam Alanı

2) PANDEMİ NEDENİYLE ISSIZ KALAN LİMAN AHTAPOTLARIN AKININA UĞRADI

MUĞLA’nın Datça ilçesinde, pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarıyla beraber doğa kendini yenilemeye başladı.

Datça’da tam kapanma nedeniyle el ayak çekilince, balıkçı barınağı statüsündeki liman, ahtapotların akınına uğradı. Datça’da 10 yaşından beri geçimini balıkçılıktan sağlayan 41 yaşındaki Umut Kantarlı, bugün teknesinin bakımını yaparken, deniz dibindeki ahtapotu fark etti.
Kantarlı, misina oltası ile iki denemenin ardından ahtapot yakalamayı başardı. Arkadaşının yardımıyla ahtapotu kepçeye alarak kıyıya çıkaran Kantarlı, “Bu karantina nasibi. Karantina balıkçıya yaradı. İnsanların azalmasıyla limanda ahtapot çoğaldı. Her gün bir tane nasip oluyor. Yaklaşık 1.5 – 2 kilo ağırlığında var ” dedi.

Görüntü dökümü
———————–
– Datça’da balıkçı Umut Kantarlı denizdeki ahtapotu avlarken
– Ahtapotun kepçeyle kıyıya alınması
– Umut Kantarlı ile röportaj
Haber – Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

==================================

3) KIZINI DÖVEN KAYINPEDERİNİ ÖLDÜREN GELİN ADLİYEDE

KASTAMONU’nun Cide ilçesinde, 12 yaşındaki kızını dövdüğü gerekçesiyle tartıştığı kayınpederi Mevlüt Ok’u (70) av tüfeğiyle vurarak öldüren 4 çocuk annesi Fati Ok (39) jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay, dün saat 18.00 sularında ilçeye bağlı Yıldızalan köyünde meydana geldi. İddiaya göre; evli oğlu Bayram Ok ile birlikte aynı evde yaşayan Mevlüt Ok, ekili bahçeye büyükbaş hayvanı soktuğu gerekçesiyle torununu dövdü. Fati Ok, akşam eve geldiğinde kızının durumu anlatması üzerine kayınpederi Mevlüt Ok ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Fati Ok, evde bulunan av tüfeği ile kayınpederine ateş açtı. İhbar üzerine köye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerce yapılan kontrolde Mevlüt Ok’un hayatını kaybettiği belirlendi. Fati Ok ise, jandarma tarafından gözaltına alındı.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Fati Ok, jandarmadaki ifadesinde, kayınpederi ile çocuğunu dövdüğü gerekçesiyle tartıştığını, korkutmak için av tüfeğini doğrulttuğunu, olaydan pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Fati Ok, jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan olayda babasını kaybeden, eşi de gözaltına alınan Bayram Ok, “Olay babamın kızımı dövmesi ile başlıyor. Akşam eşim eve geldiğinde kızım durumu anlatıyor. Eşim de o sinirle silahlı alıyor. Babam da ‘hadi vur’ diyor. O anda olay oluyor. Eşim ‘çok pişmanım, böyle bir şey olsun istemezdim’ diyor. 4 çocuk var. Şu an perişanım. Olayı oğlum anlatınca ben de şok oldum. Hanımım böyle biri değildi” dedi. Gelini tarafından öldürülen Mevlüt Ok’un cenazesinin ise akşam saatlerinde köyde toprağa verileceği öğrenildi.

Görüntü dökümü
————————–
-Fati Ok’un adliyeye sevki
-Bayram Ok ile röp.
-Detaylar
Haber-Kamera: Mehmet SALMAN/CİDE, (Kastamonu), (DHA)-

==================================

4) DENİZDE ERKEK CESEDİ BULUNDU

ANTALYA’da deniz dibinde, üzerinden Ali Yılmaz’a (45) ait kimlik çıkan ceset bulundu. Üzerinde kıyafet ve ayakkabıları olduğu görülen ceset, morga götürüldü.

Konyaaltı sahilinde saat 15.00 sıralarında kısıtlamadan muaf yüzen bir kişi, kıyıdan yaklaşık 10 metre uzakta, deniz dibinde bir kişinin cesedi olduğunu görünce durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı balık adamlar, kıyıya yakın 3 metre derinlikte bir erkeğe ait cesede ulaştı. Üzerinde kıyafet olan kişinin ayakkabılarının da olduğu görüldü. Kıyıya çıkarılan cesedin üzerinden, Ali Yılmaz’a ait kimlik çıktı. Savcının incelemesinin ardından ceset, morga kaldırıldı.
Polise ifade veren bir temizlik görevlisi, sabah saatlerinde 45-50 yaşlarında, alkollü bir kişinin deniz kenarında oturduğunu, bir süre sonra denize girdiğini belirtti. Ardından sahildeki kıyafetleri ve çantayı polise ihbar ettiğini söyleyen temizlikçi, konuyla ilgili başka bilgisi olmadığını ifade etti.
Görgü tanığı Saim Duman ise bir kişinin deniz dibinde ceset olduğunu söylemesi üzerine denize girdiğini belirterek, “Dipte yüzü koyun yatan birini gördüm. Kim olduğunu bilmiyorum. Polisler sabah çantasını almışlar” dedi.

Görüntü dökümü
—————————–
– Sahil Güvenlik teknesinden görüntü
-Temizlikçi görgü tanığı polise gördüklerini anlatırken görüntü
– Sahildeki vatandaşlardan ve sahil güvenlik teknesinden görüntü
– Sahildeki kalabalıktan görüntü
– Görgü tanığı Saim Duman röp
– Jandarma ve polisten görüntü
-İzleyenlerden görüntü
-Sahilden görüntü
-Atlı polislerden görüntü
-Polisten ve sahil güvenlikten detaylar
-Sahil güvenlik dalgıçlarının olay yerine gelişleri 
-Dalgıçların hazırlığından görüntü
-Dalgıçların denize girmesinden görüntü
-Cesedin dalgıçlar tarafından kıyaya çekilmesi
-Cesedin kıyıya alınması
-Cesedi izleyen kalabalıktan görüntü
HABER-KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!