Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

TEKİRDAĞ’DA DENİZ SALYASI NEDENİYLE BALIKÇILAR  DENİZE AÇILAMIYOR
BALIKÇILAR ;’DENİZE AĞ ATAMIYORUZ, YETKİLİLERDEN BİR ARAŞTIRMA BEKLİYORUZ”

TEKİRDAĞ’ın Marmaraereğlisi ve Şarköy ilçeleri sahilinde görülen deniz salyası, denizde kirliliğe neden olurken, balıkçıların da ağlarını yırtmasıyla korkulu rüyası oluyor. Bölge balıkçıları deniz salyası nedeniyle denize açılamadıklarını ve sezonu erken kapattıklarını söyleyerek yetkililerden deniz salyasının oluşumun nedeninin araştırılmasını istiyor.
Marmara Denizi’nde bu yıl ilk  Şubat ayında görülen ve 3 ay etkili olan deniz salyası bugünlerde Tekirdağ sahillerinde yeniden görülmeye başlandı. Marmaraereğlisi ve Şarköy ilçelerinde görülen deniz salyası deniz üzerinde oluşturduğu  kirlilik nedeniyle vatandaşı tedirgin ediyor. Balıkçıların balık ağlarını yırtmasıyla ‘kay kay’ adını verdikleri deniz salyası, uzun zamandır etkili olmasıyla balıkçıların bölgede  sezonu erken kapatmasına neden oldu. Deniz salyası su  üzerin de oluşturduğu tabakayla sahillerde kirliliğe neden olmasıyla dikkat çekiyor.
‘DENİZE AĞ ATAMIYORUZ, YETKİLİLERDEN BİR ARAŞTIRMA BEKLİYORUZ”
Tekirdağlı balıkçılardan Hüseyin Oğuz, deniz salyası nedeniyle denize ağ atamadıklarını ve bu nedenle çok zor durumda olduklarını belirterek, ” Denize ağ atamıyoruz. Salyadan ağlar çok çamur olduğu için ne balık vuruyor ne geliyor. Balıkçılarımız mağdur durumda. Bir çapariye gidiyoruz oradan ekmeğimizi çıkarmaya çalışıyoruz. Yetkililerden bir araştırma yapmasını istiyoruz. Daha öncede oluyordu bu kay kay dediğimiz ancak bu yıl haddinden daha da fazla. Burada bu yıl gırgırlaramız bile balıkçılık yapamadı, Karadeniz’e gitti.”dedi.

Görüntü Dökümü 
—————-
-Salyadan görüntü
-Muhabir Mehmet Yirun Anons
-Balıkçı Hüseyin Oğuz Röp.
-Denizden görüntü
-Drone ile görüntü
-Detaylar

-Haber- Kamera Mehmet YİRUN/Şafak TAŞOYAR/TEKİRDAĞ(DHA)
======================================================
2)AĞABEYİNİ, KAVGAYA GİDERKEN KENDİSİNİ DURDURMAYA ÇALIŞTIĞI İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

KONYA’da ağabeyi Rahim Aslan’ı (35) bıçaklayarak öldüren Uğur Aslan (19) tutuklandı. Olay günü Uğur Aslan’ın sokakta kavga ettikten sonra eve geldiği, bıçak alarak tekrar dışarı çıkmak isteyince de kendisine engel olmak isteyen ağabeyi Rahim Aslan’ı bıçaklayarak öldürdüğü ortaya çıktı. 
Olay, dün saat 21.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesi Seyyat Hamza Sokak’ta meydana geldi. Uğur Aslan, eve girmesini söyleyen ağabeyi Rahim Aslan’ı çıkan kavgada defalarca bıçakladı. Kanlar içinde yere yığılan Rahim Aslan, çevredekilerin çağırdığı ambulansla kaldırıldığı Konya Numune Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Kaçan Uğur Aslan ise polis tarafından gözaltına alındı.
‘KAVGA ETTİĞİM KİŞİLERİ BIÇAKLAMAYA GİDECEKTİM’
Emniyetteki işlemlerinin ardından Uğur Aslan, bugün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yakın dönemde koronavirüse yakalandığını ve hastalığı atlattıktan sonra kendisinde ölüm korusu ve panik atak başladığını öne süren Uğur Aslan, “Bu süreçten sonra ağabeyim ve ailemle sürekli tartışıp kavga ediyordum. Dün de sokakta birileriyle tartışıp kavga ettim. Eve geldim, yanıma bıçak alıp kavga ettiğim kişilerin yanına gidecektim. Ağabeyim durumu fark etti, engellemek istedi. Bana eve girmemi söyledi. Ben de girmek istemeyeceğini söyledim. Çıkan kavgada ağabeyimi bıçakladım” dediği belirtildi.

Reklam Alanı

Rahim Aslan’ın cenazesinin de bugün otopsinin ardından defnedileceği belirtildi. 

Görüntü Dökümü 
—————-
– Hastane dışından detaş (ARŞİV) 
– Olay yerinden detay (ARŞİV) 

Haber: Salih BÜYÜKSAMANCI KONYA DHA)

======================================================

*Cadde üzerinde oturan semt sakinleri, polisi alarma geçiren o anları ve çiftin yakalanmasını cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.
3)POLİS- ALKOLLÜ SÜRÜCÜ KOVALAMACASI, KAMERALARA YANSIDI

İçişleri Bakanlığı’nın 17 günlük ‘tam kapanma’ genelgesine rağmen kısıtlama saatlerinde kadın arkadaşı A.D. ile sokağa çıkan E.Ç., kullandığı otomobille polis kontrolüne takıldı. Dün saat 22.00 sıralarında yaşanan olayda, kontrol noktasından aracıyla kaçan E.Ç.’nin peşine motorize yunus timleri düştü. Adnan Menderes Bulvarı, Güllük Caddesi’nde hız sınırını aşan ve sirenlerin çaldığı kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Önünü kesen motorize yunus timine çarpıp yola devam eden E.Ç., Konyaaltı Caddesi’nde onlarca polis ekibinin sıkıştırmasıyla yakalandı.
E.Ç. ve kadın arkadaşı A.D., yakalandıktan sonra refüje yatırılıp ters kelepçe takıldı. Araçta yapılan aramada onlarca alkol şişesi bulundu. Yapılan kontrolde 2.59 promil alkollü çıkan E.Ç. ile A.D.’ye, ‘alkollü araç kullanma’, ‘maske takmama’, ‘trafik güvenliğini tehlikeye düşürme’, ‘kırmızı ışık ihlali’, ‘kısıtlama ihlali’ suçlarından toplam 10 bin lira ceza kesildi. E.Ç.’nin ehliyetine de el konuldu.
E.Ç. ile yunus motorize timlerinin kentin ana caddelerindeki kovalamaca anları, semt sakinlerinin cep telefonu kameralarına da yansıdı.

Görüntü Dökümü 
—————-
(cep telefonu)

– Kaçan aracın caddeden hızla geçmesi
– Yunus timlerinin peşinden gidişi
– Görüntü çeken adamın, “Polisten kaçıyor bir tane araba” sözleri
– Görüntü çeken kişinin, “Kesin yakalanır ama” yorumu
– Durdurulan araç ve polisler
– Çiftin yerde yatarken ve ters kelepçeli halleri

HABER: Ahmet İSTEK-KAMERA: ANTALYA, (DHA) –  

======================================================

4)ADIYAMAN’DA PTT ŞUBESİ ÖNÜNDE KUYRUK

ADIYAMAN’da işlem yaptırmak için PTT şubesine gelenler, uzun kuyruklar oluşturdu.
Kentte çok sayıda kişi sabah saatlerinden itibaren çeşitli işlemlerini yapmak üzere Eskisaray Mahallesi’nde bulunan PTT şubesi önüne geldi. Burada uzun kuyruk oluşturan ve sosyal mesafe kuralını uymayanlara görevliler uyarılarda bulundu. Görevlilerin çağrısı üzerine şube önüne gelen polis ekipleri de sırada bekleyenleri sosyal mesafe kuralına uymaları için sık sık uyardı.
Görüntü Dökümü 
—————–
– PTT şubesi önündeki vatandaşlar
– PTT şubesi önünde vatandaşların uzun kuyruklar oluşturması
– Banka şubesi
– Banka şubesi önünde uzun kuyruklar oluşması
– Vatandaşların sosyal mesafeyi ihlal etmesi
– Polis ekipleri
– Polis ekiplerinin vatandaşlara uyarıda bulunması
– İşlem yaptırmak için bekleyen kalabalık
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

======================================================

5)GÜNEYDOĞU’DA GÖREV YAPAN MESLEKTAŞLARININ OĞLUNA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

KÜTAHYA’nın Domaniç ilçesinde jandarma ekipleri, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bomba imha uzmanı olarak görev yapan Uzman Jandarma Çavuş İhsan Altıntaş’ın, 6 yaşındaki oğlu Ali Bartu Altıntaş’a evinde doğum günün sürprizi yaptı. Babasının meslektaşlarıyla birlikte doğum gününü kutlayan Ali Bartu pastasını üfleyip, asker selamı verdi. 
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bomba imha uzmanı olarak görev yapan Uzman Jandarma Çavuş İhsan Altıntaş, Domaniç İlçe Jandarma Komutanlığı’nı arayıp ilçeye bağlı Aksu köyünde annesi Gonca Altıntaş ile birlikte kalan 6 yaşındaki oğlu Ali Bartu için doğum günü talep etti. Domaniç İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Bilal Çetin, İhsan Altıntaş’ın öğretmen eşi Gonca Altıntaş’ı da arayıp, ekiplere de doğum günü pastası ve hediyeler aldırarak kutlama hazırlattı. Dün akşam iftar sonrası Aksu köyüne giden jandarma ekipleri, İhsan Altıntaş’ın oğlu Ali Bartu’ya sürpriz doğum günü kutlaması yaptı. Babasının meslektaşlarıyla birlikte pastasını üfleyip hediyeleri alan Ali Bartu daha sonra asker selamı vererek, görüntülü telefonla babası İhsan Altıntaş ile görüştü. Baba Altıntaş da oğlunun 6’ncı doğum gününü cep telefonundan canlı olarak izledi. Gonca Altıntaş eşine ve jandarma ekiplerine teşekkür ederek,  “Asker eşi olmak zor ama bir o kadar da gururlu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederizö dedi.

Görüntü Dökümü 
—————-
-Jandarma ekiplerinin köy gelmesi
-Altıntaş’ın evi
-Eşi ve çocukları
-Pastanın getirilmesi
-Ali Bartu’nun üflemesi
-Babasıyla görüşmesi
-Ali Bartu’nun asker selamı vermesi
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa YİĞİT/DOMANİÇ (Kütahya),(DHA)-

=================

KIZILAY GÖNÜLLÜLERİ’NDEN EMİRHAN’A SÜRPRİZ

BOLU’da, Kızılay Gönüllüleri yatağa bağlı yaşayan 18 yaşındaki DMD hastası Emirhan Kavalcı’nın doğum gününü kutladı.
Bolu’da Kızılay Gönüllüleri, 2005 yılında yakalandığı DMD hastalığı nedeniyle yatağa bağlı kalan Emirhan Kavalcı’ya doğum gününde bir sürpriz hazırladı. Gönüllüler, aldıkları pasta ve hediyelerle Emirhan Kavalcı’nın ailesiyle birlikte yaşadığı Sağlık Mahallesi’ndeki evine gitti. Gönüllüler, burada doğum günü sürprizi yaptı. Emirhan Kavalcı pastadaki mumları üfleyerek teşekkür etti. Kavalcı’ya daha sonra alınan hediyeler verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kızılay gönüllülerinin eve girmesi
-Sürpriz doğum günü
-Pasta üflenmesi
-Hediye verilmesi
-Röportaj
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!